ak156 Δημοσ. 25 Μαϊου Δημοσ. 25 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, bstefos είπε Μού τα έχει δώσει το support της support.surfshark.com Άρα να προσθέσουμε και το Surfshark στον τίτλο του νήματος?😁 "Τα πάντα για το NordVPN & Surfshark"😁 Επεξ/σία 25 Μαϊου από ak156 1
kallair Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου Ρε παιδες τα φωτα σας γιατι δεν βγαζω ακρη. Κανω διαφορες δοκιμες στο cudy. Σε ΟΛΕΣ, μου βγαζει στο dnsleaktest οτι χρησιμοποιω dns του nord. Δοκιμασα τα εξης σεναρια. Κλειστο vpn στην συσκευη που κανω τα τεστ (προφανως). custom dns over tls Cloudfare, με ξε-τικαρισμενο το "override All Clients' DNS", με default DNS. Σε ολες μα ολες τις περιπτωσεις και δοκιμες που εκανα, ενω μου δειχνει IP κανονικα του παροχου μου μιας κ εχω κλειστο το vpn, dns μου εμφανιζει απο το nordVPN... Δεν θα επρεπε να μου δειχνει dns του παροχου αφου δεν εχω τσεκαρισμενο το override all clients' DNS;
ak156 Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, kallair είπε Ρε παιδες τα φωτα σας γιατι δεν βγαζω ακρη. Κανω διαφορες δοκιμες στο cudy. Σε ΟΛΕΣ, μου βγαζει στο dnsleaktest οτι χρησιμοποιω dns του nord. Δοκιμασα τα εξης σεναρια. Κλειστο vpn στην συσκευη που κανω τα τεστ (προφανως). custom dns over tls Cloudfare, με ξε-τικαρισμενο το "override All Clients' DNS", με default DNS. Σε ολες μα ολες τις περιπτωσεις και δοκιμες που εκανα, ενω μου δειχνει IP κανονικα του παροχου μου μιας κ εχω κλειστο το vpn, dns μου εμφανιζει απο το nordVPN... Δεν θα επρεπε να μου δειχνει dns του παροχου αφου δεν εχω τσεκαρισμενο το override all clients' DNS; Το θέμα έχει συζητηθεί εξαντλητικά σε άλλο Φόρουμ/νήμα ειδικό για Cudy 3000 (δεν βάζω λινκ γιατί υπάρχει "ευαισθησία" σε κάποια λινκ εδώ😉). 1. Το "πρόβλημα" με το DNS του vpn το έχεις μόνο στα Windows (όχι σε Android), εάν έχεις "απλά" ενεργοποιημένο στο Cudy τον διακόπτη του VPN. Άρα: - κλείσε τον "διακόπτη" του VPN στο Cudy και problem solved. - ή κράτησε και το wifi του router of your ISP και σύνδεσε εκεί το PC/laptop with Windows - ή αδιαφόρησε ότι στην πράξη χρησιμοποιείς DNS του VPN (με κάποιες "μικρές" παρενέργειες σε ορισμένα site π.χ. Best Price κλπ) 2. Το θέμα δεν έχει σχέση με το NordVPN, αλλά με όλα τα VPN + Cudy. Επεξ/σία 26 Μαϊου από ak156
kallair Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου 14 λεπτά πριν, ak156 είπε Το θέμα έχει συζητηθεί εξαντλητικά σε άλλο Φόρουμ/νήμα ειδικό για Cudy 3000 (δεν βάζω λινκ γιατί υπάρχει "ευαισθησία" σε κάποια λινκ εδώ😉). 1. Το "πρόβλημα" με το DNS του vpn το έχεις μόνο στα Windows (όχι σε Android), εάν έχεις "απλά" ενεργοποιημένο στο Cudy τον διακόπτη του VPN. Άρα: - κλείσε τον "διακόπτη" του VPN στο Cudy και problem solved. - ή κράτησε και το wifi του router of your ISP και σύνδεσε εκεί το PC/laptop with Windows - ή αδιαφόρησε ότι στην πράξη χρησιμοποιείς DNS του VPN (με κάποιες "μικρές" παρενέργειες σε ορισμένα site π.χ. Best Price κλπ) 2. Το θέμα δεν έχει σχέση με το NordVPN, αλλά με όλα τα VPN + Cudy. Το προβλημα με το vpn dns, το εχω και σε android. Τις δοκιμες που εκανα, τις εκανα ταυτοχρονα και σε υπολογιστη, και στο κινητο. Tεσπα σκεφτομουν να βαλω το cudy πριν το mesh network μου για να μπορει να το χρησιμοποιει και ο αδερφος μου που ειναι σε αλλο οροφο, αλλά απ ότι φαινεται θα το κρατησω μονο στον οροφο μου, wired με το deco να δινει μονο στις δικες μου συσκευες που τις θελω να ειναι πισω απο vpn. Αν εχεις καποιο λινκ που εχει συζητηθει αλλου, θα το εκτιμουσα, να παρω ιδεες τι εχει συζητηθει. Στην ουσια αυτο που βλεπω ειναι σαν να ειναι bugged το "override all clients' DNS" και ειναι μόνιμα ενεργο αυτο του vpn και κανενα απολυτως αλλο..
korakios Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου 2 ώρες πριν, kallair είπε Ρε παιδες τα φωτα σας γιατι δεν βγαζω ακρη. Κανω διαφορες δοκιμες στο cudy. Σε ΟΛΕΣ, μου βγαζει στο dnsleaktest οτι χρησιμοποιω dns του nord. Δοκιμασα τα εξης σεναρια. Κλειστο vpn στην συσκευη που κανω τα τεστ (προφανως). custom dns over tls Cloudfare, με ξε-τικαρισμενο το "override All Clients' DNS", με default DNS. Σε ολες μα ολες τις περιπτωσεις και δοκιμες που εκανα, ενω μου δειχνει IP κανονικα του παροχου μου μιας κ εχω κλειστο το vpn, dns μου εμφανιζει απο το nordVPN... Δεν θα επρεπε να μου δειχνει dns του παροχου αφου δεν εχω τσεκαρισμενο το override all clients' DNS; Άσχετο , αλλά εφόσον θες να μπεις εκτός vpn , γιατί μπαίνεις στο cudy και όχι στο router ? 2
ak156 Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου 8 λεπτά πριν, korakios είπε Άσχετο , αλλά εφόσον θες να μπεις εκτός vpn , γιατί μπαίνεις στο cudy και όχι στο router ? 1 ώρα πριν, ak156 είπε - ή κράτησε και το wifi του router of your ISP και σύνδεσε εκεί το PC/laptop with Windows 2. Το θέμα δεν έχει σχέση με το NordVPN, αλλά με όλα τα VPN + Cudy. Στα λόγια μου έρχεσαι !😉
kallair Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, korakios είπε Άσχετο , αλλά εφόσον θες να μπεις εκτός vpn , γιατί μπαίνεις στο cudy και όχι στο router ? To cudy εχει switch για να επιλεξεις ποια συσκευη ειναι πισω απο VPN και ποια οχι. Σκοπος μου ήταν να βαλω ολο το mesh wifi δικτυο μου να περναει μεσα απο το cudy και να ενεργοποιησω/απενεργοποιω οταν δεν θελω, το vpn μονο στις συσκευες που θελω εγω, όταν το θελω. και δινει κ καποιες αλλες ευκολιες (bandwidth και internet management) που θα ηταν χρησιμες. Ειναι πιο ευκολο να παταω ενα κουμπακι μεσα απο την εφαρμογη cudy στο κινητο για να αλλαξω το αν εχω vpn ή οχι, να κλεινω τελειως το ιντερνετ σε καποιες συσκευες που επιθυμω, απο το να μπαινοβγαινω σε δικτυα. Το δικτυο μου επεκτεινεται σε 3 οροφους οποτε το cudy ακριβως μετα το router του παροχου και πριν τα decos, θα ηταν το ιδανικο. Το οτι ομως χρησιμοποιει ΠΑΝΤΑ το dns του vpn, μου δημιουργει προβλημα σε καποιες συσκευες του δικτυου μου. Επεξ/σία 26 Μαϊου από kallair 1
korakios Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου 1 λεπτό πριν, kallair είπε To cudy εχει switch για να επιλεξεις ποια συσκευη ειναι πισω απο VPN και ποια οχι. Σκοπος μου ήταν να βαλω ολο το mesh wifi δικτυο μου να περναει μεσα απο το cudy και να ενεργοποιησω/απενεργοποιω οταν δεν θελω, το vpn μονο στις συσκευες που θελω εγω, όταν το θελω. και δινει κ καποιες αλλες ευκολιες (bandwidth και internet management) που θα ηταν χρησιμες. Ειναι πιο ευκολο να παταω ενα κουμπακι μεσα απο την εφαρμογη cudy στο κινητο για να αλλαξω το αν εχω vpn ή οχι, να κλεινω τελειως το ιντερνετ σε καποιες συσκευες που επιθυμω, απο το να μπαινοβγαινω σε δικτυα. μπελαλίδικο ακούγεται εντελώς , αλλά πάσο εννοείται Το dns του nord είναι αργό ?
kallair Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου Μόλις τώρα, korakios είπε μπελαλίδικο ακούγεται εντελώς , αλλά πάσο εννοείται Το dns του nord είναι αργό ? δεν ειναι αργο αλλα για καποιον λογο καποιες συσκευες/υπηρεσιες δεν συνεργαζονται σωστα κ δεν παιζουν. Οπως επισης δεν σε αφηνει να βαλεις δικο σου custom dns που θες εσυ να χρησιμοποιεις για τις συσκευες που ειναι εκτος vpn.
ak156 Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, kallair είπε δεν ειναι αργο αλλα για καποιον λογο καποιες συσκευες/υπηρεσιες δεν συνεργαζονται σωστα κ δεν παιζουν. Οπως επισης δεν σε αφηνει να βαλεις δικο σου custom dns που θες εσυ να χρησιμοποιεις για τις συσκευες που ειναι εκτος vpn. Επιμένω...σε Android συσκευές ΔΕΝ υπάρχει θέμα. Βέβαια σε αυτές είχα βάλει από καιρό δικά μου DNS και μάλιστα DNS over TLS (πριν ασχοληθώ καν με VPN or Cudy). Άσε που έχει και ειδικό switch το Cudy για αυτό (έχει επιλογή DOT εκεί). Επεξ/σία 26 Μαϊου από ak156
kallair Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, ak156 είπε Επιμένω...σε Android συσκευές ΔΕΝ υπάρχει θέμα. Βέβαια σε αυτές είχα βάλει από καιρό δικά μου DNS και μάλιστα DNS over TLS (πριν ασχοληθώ καν με VPN or Cudy). Άσε που έχει και ειδικό switch το Cudy για αυτό (έχει επιλογή DOT εκεί). Δεν εχεις θεμα στο android οταν τα εχεις ορισει εσυ στις ρυθμισεις τους. Αν τα αφησεις στο αυτοματο, τοτε παιρνουν το dns του vpn. Eχω 40 συσκευες στο δικτυο μου + τοσες συσκευες που ΔΕΝ ειναι δικες μου και συνδεονται κατα καιρους (κινητα κ ταμπλετ φιλων πχ). δεν γινεται να πρεπει να τους τα ρυθμιζω. edit. To DoT που εχει στις ρυθμισεις του, εφοσον εχεις ανοιχτο το VPN, στην ουσια δεν δουλευει. Anyway, εχουμε βγει πολυ οff topic οποτε σταματαω αυτη την κουβεντα για το cudy, εδω. Aν θελετε την συνεχιζουμε αλλου. Επεξ/σία 26 Μαϊου από kallair
korakios Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου 31 λεπτά πριν, kallair είπε δεν ειναι αργο αλλα για καποιον λογο καποιες συσκευες/υπηρεσιες δεν συνεργαζονται σωστα κ δεν παιζουν. απο περιέργεια , τι δεν παίζει σωστά λόγω dns ? Δεν το έχω ξαναπετύχει
kallair Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου Μόλις τώρα, korakios είπε απο περιέργεια , τι δεν παίζει σωστά λόγω dns ? Δεν το έχω ξαναπετύχει Spoiler Tελευταιο μιας κ εχουμε βγει τελειως off topic. Δεν δουλευαν σωστα λαπτοπ του αδερφου μου που ειναι της δουλειας, δεν ανοιγαν καν σελιδες, και δεν ανοιγαν καποιες streaming υπηρεσιες στην τηλεοραση του. Mε το που ενεργοποιουσα το vpn για αυτες τις συσκευες, ολα κομπλέ 🤯. ήταν λες και εμπαινε σαν kill switch αλλά οχι ακριβως γιατι πηγαινε ιντερνετ κ καποια πραγματα λειτουργουσαν. 1
greekboy Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου παιδια 2 ερωτησεις που σιγουρα εχουν απαντηθει αλλα αν μπορειτε: 1) αν βαλω το nord πανω στο ρουτερ, εκει μετραει σαν μια συσκευή ή με ποιανει το Limit τον συσκευων ανα account? το chatgtp λεει το 1ο αλλα ρωταω για να ειμαι σιγουρος. 2) ειμαστε safe για να βαλουμε χωρα ελλαδα ή να επιλεξουμε καποια αλλη χωρα? θα χρειαζομαι που και που την Ελλαδα λογω cosmotetv
turbat0s Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου 18 λεπτά πριν, greekboy είπε θα χρειαζομαι που και που την Ελλαδα λογω cosmotetv Παίζει το cosmotetv πίσω από vpn (έστω και Ελλάδα) ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα