Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά το support το έχει ΑΙ , μην περιμένετε πολλά 😛

Λοιπόν Λινουξάδες , καλά νέα . Ορίστε το peer connection protocol σε TCP μόνο .

Νορμάλ η ταχύτητα σε 100άρα γραμμή (8,5-9,5mb/sec απο 12,5) ,τέλος το "wasted" data , τέλος και τα αρκετά block σε IPs

Μου έφαγε την ψυχή 3 μέρες , ένα τεράστιο ευχαριστώ τον @sakisgri  ,  το παλικάρι ήταν πρόθυμο και κάναμε διάφορες δοκιμές , τουλάχιστον αποκλείσαμε τα υπόλοιπα και με βοήθησε να κοιτάξω εκεί που έπρεπε :) 

Επεξ/σία από korakios
  • Like 2
  • Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω μπερδευτηκα διαβαζοντας το νημα... Τελικα μπορουμε να κατεβαζουμε torrent με το nordvpn η οχι με τις ρυθμισεις που προτεινετε? Σημερα λεω να παρω την 24μηνη συνδρομη. Η να παω σε καποιο αλλο? Αν επιλεγει καποιο αλλο vpn πχ proton δουλευουν κανονικα τα torrent χωρις καμια ρυθμιση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/5/2025 στις 5:50 ΠΜ, power_1 είπε

Ολες αυτες οι ρυθμισεις στο nordvpn ειναι απαραιτητες για κατεβασμ torrent ειναι απαραιτητες και για παρακολουθηση μονο  streaming  στο stremio  Ή κανουμε κατι αλλο εκει ?

Επίσης δεν απαντήθηκε το παραπάνω, που πράγματι είναι σημαντικό. Παίζει το stremio χωρίς καμία επιπλέον ρύθμιση (πέρα από Nordlynx)?. Υπάρχει κάποιο θέμα "ασφάλειας" ή χρειάζεται κάποια επιπλέον ρύθμιση κλπ? Σημειωτέον ότι σε αυτό πρακτικά δουλεύουν torrents (εάν δεν κάνω κάποιο λάθος βέβαια).

Επεξ/σία από ak156
Δημοσ.
16 ώρες πριν, korakios είπε

Λοιπόν Λινουξάδες , καλά νέα . Ορίστε το peer connection protocol σε TCP μόνο .

Καλημέρα! Στα settings στο linux έχω βάλει αυτά.

Technology: NORDLYNX
Firewall: enabled
Firewall Mark: 0xe1f1
Routing: enabled
Analytics: disabled
Kill Switch: enabled
Threat Protection Lite: disabled
Notify: enabled
Tray: enabled
Auto-connect: enabled
IPv6: disabled
Meshnet: disabled
DNS: 1.0.0.1, 1.1.1.1
LAN Discovery: disabled
Virtual Location: enabled
Post-quantum VPN: disabled
Allowlisted subnets:
        192.168.1.0/24

autoconnect on για σύνδεση σε ελβετικό server. Είναι κάτι άλλο να ρυθμίσουμε για έξτρα ασφάλεια? (από την πλεύρά του nordvpn, από το qbittorrent έκανα όλες τις προτεινόμενες ρυθμίσεις).

Συμπεριφορά OK. Seeding 0 (αναμενόμενο, δυστυχώς), το download σε ένα torrent 22-23MB/s σε 300άρα, το άλλο 5-6MB/s (διαδοχικά με 5 ώρες διαφορά)

Δημοσ.
5 ώρες πριν, ak156 είπε

Επίσης δεν απαντήθηκε το παραπάνω, που πράγματι είναι σημαντικό. Παίζει το stremio χωρίς καμία επιπλέον ρύθμιση (πέρα από Nordlynx)?. Υπάρχει κάποιο θέμα "ασφάλειας" ή χρειάζεται κάποια επιπλέον ρύθμιση κλπ? Σημειωτέον ότι σε αυτό πρακτικά δουλεύουν torrents (εάν δεν κάνω κάποιο λάθος βέβαια).

Επιπλεον δεν παιζει κι το killswitch του nord vpn σε tv box .Aρα στα boxakia υπαρχει θεμα με προστασια με nord vpn.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, power_1 είπε

Επιπλεον δεν παιζει κι το killswitch του nord vpn σε tv box .Aρα στα boxakia υπαρχει θεμα με προστασια με nord vpn.

Υποθέτω εννοείς με την εφαρμογή NordVPN τόσο σε Android TVbox όσο και σε Android TV. Προσωπικά κυρίως το τρέχω μεσω ρούτερ που έχει το ίδιο "kill switch". Νομίζω ότι αυτό είναι υπεραρκετό.

Σε 2η Android TV (εκτός του ρούτερ μου - σε άλλο σπίτι) πράγματι δεν δουλεύει το kill switch. Όμως εκεί μπορεί να μπει το Monitor DOT (free app). Ίσως όμως είναι ενοχλητικό αυτό που αναβοσβήνει. Στη  TCL Android TV θέλει και ειδικό τροπο για να τρέχει πραγματικά. https://monitordot.com

Επεξ/σία από ak156
Δημοσ.

Παιδες οσοι εχετε tcl, ποσο σιγουροι ειστε οτι το κλεινει οταν μενει στο background; Ο λογος που ρωταω ειναι ο εξης.

Εχω βαλει κ εγω το monitordot στην philips androidtv μου και ειναι μονιμα πράσινο. πηγα να μπω στο app του nordvpn στο androidtv και ομως μου εγραφε οτι προσπαθει να συνδεθει. Το monitordot παρεμενε πράσινο. Κατεβασα λοιπον ενα εργαλειο για να μου δειχνει τι IP εχω και ειχα οντως IP απο nordvpn και ας εδειχνε η εφαρμογη οταν την ανοιξα  "connecting..".

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kallair είπε

Παιδες οσοι εχετε tcl, ποσο σιγουροι ειστε οτι το κλεινει οταν μενει στο background; Ο λογος που ρωταω ειναι ο εξης.

Εχω βαλει κ εγω το monitordot στην philips androidtv μου και ειναι μονιμα πράσινο. πηγα να μπω στο app του nordvpn στο androidtv και ομως μου εγραφε οτι προσπαθει να συνδεθει. Το monitordot παρεμενε πράσινο. Κατεβασα λοιπον ενα εργαλειο για να μου δειχνει τι IP εχω και ειχα οντως IP απο nordvpn και ας εδειχνε η εφαρμογη οταν την ανοιξα  "connecting..".

Στην tcl android tv θελει να κανεις κάποιες ρυθμίσεις ωστε να γίνεται autostart σε κάθε boot. Απο εκει και πέρα δείχνει σωστά εάν τρέχει η δεν τρέχει το vpn. Αυτά οταν έχεις χρησιμοποιήσει το vpn app. Εάν όμως το vpn τρέχει απευθείας από το router σου. τότε Δεν καταλαβαίνει ότι έχεις vpn...συνεχώς είναι κόκκινο !!! Ομως εσύ το ξέρεις + ότι έχει kill switch το ιδιο το router...άλλωστε για αυτό το πηρα😉

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, murcielago580 είπε

Εγω μπερδευτηκα διαβαζοντας το νημα... Τελικα μπορουμε να κατεβαζουμε torrent με το nordvpn η οχι με τις ρυθμισεις που προτεινετε? Σημερα λεω να παρω την 24μηνη συνδρομη. Η να παω σε καποιο αλλο? Αν επιλεγει καποιο αλλο vpn πχ proton δουλευουν κανονικα τα torrent χωρις καμια ρυθμιση?

Ναι γίνεται, με κανονικές ταχύτητες. Ο φίλος @korakios (Μάλλον πρέπει να κάνεις edit το post σου) που είχε γράψει δεν κάνει για torrents, είχε θέμα σε Linux. Πιο πάνω σε αυτή τη σελίδα, θα δεις τελικά διορθώθηκε το πρόβλημα, ήταν μια ρύθμιση για Linux, πιο συγκεκριμένα πρέπει να Ορίστε το peer connection protocol σε TCP μόνο

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι το Bind που γράφω στο πρώτο post, ΤΠΤ ΑΛΛΟ (αν δεν ψάχνεις για προβλήματα)

Και εννοείται ενεργοποίηση το killswitch και να επιλέξεις P2P server (το P2P server για torrents, η ότι χρησιμοποιεί torrents).

EDIT: και να προσθέσω να μη ρυθμίσεις το qBit (η ότι και να είναι αυτό) να ξεκινάει στο Startup. Από προεπιλογή είναι να μη ξεκινάει και έτσι το θέλουμε.

Επίσης οι ρυθμίσεις (το σετάρισμα) δεν είναι απαραίτητο για να κατεβάσεις torrent, κατεβαίνει και χωρίς αυτό. Είναι μια επιπλέον ασφάλεια δλδ ένα δεύτερο killswitch. Και καλά είναι να το κάνεις οποίο VPN και να έχεις/πάρεις.

8 ώρες πριν, ak156 είπε

Δεν έχω Stremio αλλά λογικά εφόσον δουλεύει torrents. δεν θα χρειάζεσαι κάποια επιπλέον ασφάλεια, μόνο ότι έγραψα πιο πάνω, αφού με αυτά είσαι σε όλα καλυμμένος.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Μάλλον πρέπει να κάνεις edit το post σου) που είχε γράψει δεν κάνει για torrents

θα κάνω , αλλά χωρίς direct connection νομίζω οτι δεν παίζουν οι private trackers (και κάποια δεν κατεβαίνουν γρήγορα όπως θα έπρεπε)

6 ώρες πριν, Dr. Gonzo είπε

Καλημέρα! Στα settings στο linux έχω βάλει αυτά.

Technology: NORDLYNX
Firewall: enabled
Firewall Mark: 0xe1f1
Routing: enabled
Analytics: disabled
Kill Switch: enabled
Threat Protection Lite: disabled
Notify: enabled
Tray: enabled
Auto-connect: enabled
IPv6: disabled
Meshnet: disabled
DNS: 1.0.0.1, 1.1.1.1
LAN Discovery: disabled
Virtual Location: enabled
Post-quantum VPN: disabled
Allowlisted subnets:
        192.168.1.0/24

autoconnect on για σύνδεση σε ελβετικό server. Είναι κάτι άλλο να ρυθμίσουμε για έξτρα ασφάλεια? (από την πλεύρά του nordvpn, από το qbittorrent έκανα όλες τις προτεινόμενες ρυθμίσεις).

Συμπεριφορά OK. Seeding 0 (αναμενόμενο, δυστυχώς), το download σε ένα torrent 22-23MB/s σε 300άρα, το άλλο 5-6MB/s (διαδοχικά με 5 ώρες διαφορά)

Στο qbit εννοείς TCP και bind interface έτσι ? 

Ρυθμίσεις nord αυτές έχω , έβαλα και άνοιγμα πόρτας αυτής που έχω στο qbit αν και δε χρειάζεται αφού έχεις όλη τη subnet 

Το οτι το ένα κατεβαίνει σφαίρα και το άλλο σέρνεται (συγκριτικά με τη γραμμή σου) είναι θέμα που δεν ανοίγει η πόρτα

παραδόξως κάνω και seeding και με κλειστή (και έχει τύχει να λέει ανοιχτή κάποιες φορές)

15 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι το Bind που γράφω στο πρώτο post, ΤΠΤ ΑΛΛΟ (αν δεν ψάχνεις για προβλήματα)

Και εννοείται ενεργοποίηση το killswitch και να επιλέξεις P2P server.

αν μπορείς γράψε στο αρχικό για μη ενεργοποίηση του anonymous mode και όσοι είναι με linux να ορίσουν σε TCP το πρωτόκολλο επικοινωνίας

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ak156 είπε

Υποθέτω εννοείς με την εφαρμογή NordVPN τόσο σε Android TVbox όσο και σε Android TV. Προσωπικά κυρίως το τρέχω μεσω ρούτερ που έχει το ίδιο "kill switch". Νομίζω ότι αυτό είναι υπεραρκετό.

Σε 2η Android TV (εκτός του ρούτερ μου - σε άλλο σπίτι) πράγματι δεν δουλεύει το kill switch. Όμως εκεί μπορεί να μπει το Monitor DOT (free app). Ίσως όμως είναι ενοχλητικό αυτό που αναβοσβήνει. Στη  TCL Android TV θέλει και ειδικό τροπο για να τρέχει πραγματικά. https://monitordot.com

Α) Ποιο ρουτερ χρησιμοποιεις που εχει μονο του killswitch ? Μπορεις να βαζεις στο ρουτερ το killswitch μονο οταν εχεις vpn με πατημα ενος κουμπιου οπως στα vpn ?

Β) Tο monitor dot απλα ειδοποιει αν λιτουργει η οχι vpn δεν ανακατευθυνει σε αλλη ανονιμη ip .Με ο που κοκινιζει η ip σου του isp ειναι εκτεθιμηνει  οσο γρηγορα κι αν κλεισεις την τν .

Επεξ/σία από power_1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, power_1 είπε

Α) Ποιο ρουτερ χρησιμοποιεις που εχει μονο του killswitch ? Μπορεις να βαζεις στο ρουτερ το killswitch μονο οταν εχεις vpn με πατημα ενος κουμπιου οπως στα vpn ?

Β) Tο monitor dot απλα ειδοποιει αν λιτουργει η οχι vpn δεν ανακατευθυνει σε αλλη ανονιμη ip .Με ο που κοκινιζει η ip σου του isp ειναι εκτεθιμηνει  οσο γρηγορα κι αν κλεισεις την τν .

Α) cudy 3000

Β) φυσικά μόνο σαν ειδοποίηση/προειδοποίηση λειτουργει. οχι σαν πραγματικό switch.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, korakios είπε

αν μπορείς γράψε στο αρχικό για μη ενεργοποίηση του anonymous mode και όσοι είναι με linux να ορίσουν σε TCP το πρωτόκολλο επικοινωνίας

Το έκανα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα,

έχω βάλει το nord με wireguard συνδεση στο ρουτερ (cudy ax3000). Απο την ώρα που συνδέθηκα εκει δε παίζει το qbittorrent. Ενω με το πρόγραμμα στο windows pc είχα full ταχυτητα.

Έβαλα και τη ρύθμιση για proxy (2 host δοκίμασα, δε νομιζω οτι ειναι αυτο το θεμα)

το status ειναι stalled, υπάρχει περίπτωση να φταιει το wireguard ενω στον qbittorrent έβαλα τα credentials που λογικα ειναι open vpn ?

υπαρχει καποια άλλη ρύθμιση να δω ?

ευχαριστώ

Επεξ/σία από Silenzio
Δημοσ.
1 ώρα πριν, power_1 είπε

To cudy wr3000 που αναφερθηκε εχει απο μόνο του kill switch. Στην ουσια το kill switch ειναι ενα firewall rule ετσι ωστε αν δεν ειναι συνδεμενο το vpn  να μην περναει traffic.
Mε λιγο κόπο παραπανω, παρα πολλα router μπορουν να εχουν "kill switch". Αρκει να υποστηριζουν openwrt firmware και να ορισεις τα καταλληλα firewall rules. Αν εχεις βρει οδηγο τι πρεπει να κανεις ειναι 10-15 λεπτα υποθεση να το ρυθμισεις.

1 λεπτό πριν, Silenzio είπε

καλησπέρα,

έχω βάλει το nord με wireguard συνδεση στο ρουτερ. Απο την ώρα που συνδέθηκα εκει δε παίζει το qbittorrent. Ενω με το πρόγραμμα στο windows pc είχα full ταχυτητα.

Έβαλα και τη ρύθμιση για proxy (2 host δοκίμασα, δε νομιζω οτι ειναι αυτο το θεμα)

υπαρχει καποια άλλη ρύθμιση να δω ?

ευχαριστώ

Μηπως εχεις αφησει τις ρυθμισεις που εχουν πει τα παιδια που ειναι για την εφαρμογη; Αν εχεις βαλει το vpn σε ρουτερ, δεν χρειαζεται η ρυθμιση του να κατεβαζει μονο οταν ειναι συνδεμενο στο nordlynx.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...