Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 4/5/2025 στις 5:20 ΜΜ, ny_ είπε

QBITTORRENT – ΛΙΣΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ VPN ROUTER

🔐 1. VPN Router
 Ολόκληρη η συσκευή (PC, laptop κ.λπ.) περνάει μέσω VPN από τον router (έλεγχος IP: https://whatismyipaddress.com)
→ Πρέπει να δείχνει IP του VPN provider σου, όχι του ελληνικού ISP.

⚙️ 2. Σύνδεση στο qBittorrent
 UPnP / NAT-PMP: Απενεργοποιημένα

Πόρτα εισερχόμενων: Οποιαδήποτε, δεν χρειάζεται να λειτουργεί (θα παραμείνει πορτοκαλί φλόγα, είναι ΟΚ)

Δεσμευμένη διεπαφή (interface): Άδεια, αν έχεις VPN σε επίπεδο router (όχι τοπικά)

🧲 3. BitTorrent Settings
 Κρυπτογράφηση: Force encryption (ή "Απαίτηση κρυπτογράφησης")

DHT: Απενεργοποιημένο

Peer Exchange (PEX): Απενεργοποιημένο

Local Peer Discovery (LSD): Απενεργοποιημένο

Anonymous mode: Ενεργοποιημένο (προαιρετικό αλλά καλό)

🌐 4. DNS Leak Check
 Μπες στο: https://dnsleaktest.com

Πατάς “Extended Test” → Πρέπει να φαίνεται μόνο ο VPN provider (όχι OTE, COSMOTE, κ.λπ.)

📉 5. Αποδοχή μικρότερης ταχύτητας (αν χρειαστεί)
 Αποδέχεσαι ότι μερικοί peers δεν θα σε βρίσκουν λόγω έλλειψης εισερχόμενων συνδέσεων (σπάνιο πρόβλημα)

Αν έχεις όλα τα παραπάνω , τότε:

🎉 Είσαι πλήρως καλυμμένος από πλευράς ιδιωτικότητας και ασφάλειας, χωρίς να χρειάζεται πράσινη φλόγα!

EXTRA INFO

🔍 Τι κάνει το Anonymous Mode:

Όταν είναι ενεργό:

1. Αφαιρεί το User-Agent (την πληροφορία για την εφαρμογή σου) από τις ανακοινώσεις προς τους trackers.

2. Αποτρέπει την αποστολή της τοπικής IP σου (π.χ. 192.168.x.x ή ακόμα και της δημόσιας) σε peers/tracker.

3. Δεν στέλνει το hostname σου.

4. Εμποδίζει ορισμένα μη ασφαλή χαρακτηριστικά που μπορεί να διαρρεύσουν info σε trackers/peers.

5. Απενεργοποιεί την επιλογή "enable OS cache" για επιπλέον προστασία.

⚠️ Τι δεν κάνει:

• Δεν αντικαθιστά VPN ή proxy.

• Δεν σε "κρύβει" από τον πάροχο ή τις αρχές αν δεν έχεις VPN.

• Αν ο VPN πέσει, το Anonymous Mode από μόνο του δεν σε προστατεύει.

Πότε να το ενεργοποιείς:

Περίπτωση Συνιστάται Anonymous Mode;
Χρήση VPN στο router Ναι, ως έξτρα προφύλαξη
Χρήση VPN στον υπολογιστή Ναι
Χωρίς VPN / proxy ⚠️ Όχι αρκετό μόνο του

📍 Πού το ενεργοποιείς:

Ρυθμίσεις > BitTorrent > Anonymous Mode

📌 Συμπέρασμα:

Είναι προαιρετικό αλλά καλό να το ενεργοποιήσεις για έξτρα ασφάλεια. Δεν έχει κόστος σε απόδοση, και σου προσφέρει ένα ακόμα επίπεδο προστασίας χωρίς να σε περιορίζει σοβαρά.

PLUS*

Με NordVPN + router setup + kill switch + qBittorrent ρυθμίσεις:

Είσαι πλήρως καλυμμένοςδεν μπορεί να σε βρει κανείς, εκτός κι αν:

• Έχεις ανεβάσει εσύ ο ίδιος αρχεία (π.χ. δικό σου torrent),

• Ή ο torrent file ήταν από πολύ ύποπτη πηγή με embedded IP-logger.

🔍 Γιατί NordVPN θεωρείται ασφαλής;

• No Logs policy — έχουν περάσει εξωτερικούς ελέγχους (audits) από Ernst & Young και PwC.

• Το 2018 αποδείχθηκε ότι ούτε με φυσική πρόσβαση σε server δεν είχαν αποθηκευμένα logs.

• Χώρες λειτουργίας: Ρουμανία, Παναμάς, κ.λπ. — δεν είναι μέλη 14 Eyes/NSA συνεργασιών.

• Kill Switch λειτουργεί σε επίπεδο router ή app (ανάλογα πού τον ενεργοποιείς).

• Προσφέρει dedicated IP ή P2P servers, αν θέλεις ακόμα πιο σταθερή σύνδεση.

📌 Άρα, με αυτό το setup:

Παράγοντας Κατάσταση
IP masking Πλήρες (μέσω VPN router)
DNS leak Αποφεύγεται με σωστές ρυθμίσεις
Kill Switch Ενεργός (αν τον ενεργοποίησες στο router/app)
qBittorrent anonymity Πλήρης (με τις ρυθμίσεις που είπαμε)
Νομική έκθεση Δεν υπάρχει (κανείς δεν βλέπει την πραγματική σου IP)

Στον παραπάνω οδηγό για qbittorrent που προτρέπει να απενεργοποιηθούν τα DHT, PeX, LPD, αν απενεργοποιηθούν, δεν λαμβάνει ποτέ metadata απο το magnet link για να ξεκινήσει download από peers.

Δεν ξεκινά ούτε με ενεργοποιημένα τα PeX, LPD.   

Χρειάζεται να ενεργοποιηθεί το DHT για να λάβει metadata ώστε να ξεκινήσει το download.

Οπότε ας διορθωθεί ο οδηγός αν γίνεται.

• Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, warewolf είπε

Στον παραπάνω οδηγό για qbittorrent που προτρέπει να απενεργοποιηθούν τα DHT, PeX, LPD, αν απενεργοποιηθούν, δεν λαμβάνει ποτέ metadata απο το magnet link για να ξεκινήσει download από peers.

Δεν ξεκινά ούτε με ενεργοποιημένα τα PeX, LPD.   

Χρειάζεται να ενεργοποιηθεί το DHT για να λάβει metadata ώστε να ξεκινήσει το download.

Οπότε ας διορθωθεί ο οδηγός αν γίνεται.

την 1η ανάρτηση κοίτα , ο οδηγός του @ny_ (που καλοπροαίρετα έγραψε )δεν ισχύει για το nordvpn,  το οποίο είναι ειδική περίπτωση.

Δημοσ.
11 minutes ago, kallair said:

To cudy wr3000 που αναφερθηκε εχει απο μόνο του kill switch. Στην ουσια το kill switch ειναι ενα firewall rule ετσι ωστε αν δεν ειναι συνδεμενο το vpn  να μην περναει traffic.
Mε λιγο κόπο παραπανω, παρα πολλα router μπορουν να εχουν "kill switch". Αρκει να υποστηριζουν openwrt firmware και να ορισεις τα καταλληλα firewall rules. Αν εχεις βρει οδηγο τι πρεπει να κανεις ειναι 10-15 λεπτα υποθεση να το ρυθμισεις.

Μηπως εχεις αφησει τις ρυθμισεις που εχουν πει τα παιδια που ειναι για την εφαρμογη; Αν εχεις βαλει το vpn σε ρουτερ, δεν χρειαζεται η ρυθμιση του να κατεβαζει μονο οταν ειναι συνδεμενο στο nordlynx.

στην αρχή σωστά είχα επιλέξει το nordlynx, αλλα όταν εβαλα το vpn στο ρουτερ, απεγκατέστησα το προγραμμα απο το windows pc και πλεον δε το δειχνει ου τε σαν επιλογη το nordlynx στο qbit

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Silenzio είπε

στην αρχή σωστά είχα επιλέξει το nordlynx, αλλα όταν εβαλα το vpn στο ρουτερ, απεγκατέστησα το προγραμμα απο το windows pc και πλεον δε το δειχνει ου τε σαν επιλογη το nordlynx στο qbit

Λογικό , άρα έχεις την ethernet ή το wifi ή οποιοδήποτε έτσι ? (δλδ δεν έχει μείνει κενό)

μήηηηηπως στο router πρέπει να ανοίξεις την πόρτα του qbit ? (αν και το κάνει αυτόματα για το ρούτερ το qbit)

Επεξ/σία από korakios
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, korakios said:

Λογικό , άρα έχεις την ethernet ή το wifi ή οποιοδήποτε έτσι ? (δλδ δεν έχει μείνει κενό)

μήηηηηπως στο router πρέπει να ανοίξεις την πόρτα του qbit ? (αν και το κάνει αυτόματα για το ρούτερ το qbit)

είμαι χαζός τελικά, δε πηγα να το αλλάξω, το έβαλα στο ethernet και έπαιξε αμέσως.

δε ξέρω τώρα αν πειράξω πάλι αυτα τα DHT, PeX, LPD αν αλλάξει κάτι (έχω μονο το dht ενεργο)

korakios και kallair χιλια ευχαριστώ που με ξεστραβώσατε !!

Επεξ/σία από Silenzio
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, korakios είπε

την 1η ανάρτηση κοίτα , ο οδηγός του @ny_ (που καλοπροαίρετα έγραψε )δεν ισχύει για το nordvpn,  το οποίο είναι ειδική περίπτωση.

Έχεις δίκιο, είναι διαφορετικές οι ρυθμίσεις.

Ήδη είχα εφαρμόσει αυτές του πρώτου post, αλλά με αφορμή και τον επόμενο οδηγό, ενεργοποίησα το anonymous mode και απενεργοποίησα τουλάχιστον και τα PeX, LPD, αφήνοντας ενεργό μόνο το DHT για να γίνεται η δουλειά.

Οπότε μάλλον είμαι οκ έστω και με το DHT ενεργό (με ότι αυτό συνεπάγεται βέβαια)

Ευχαριστώ για την υπόδειξη.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, warewolf είπε

Έχεις δίκιο, είναι διαφορετικές οι ρυθμίσεις.

Ήδη είχα εφαρμόσει αυτές του πρώτου post, αλλά με αφορμή και τον επόμενο οδηγό, ενεργοποίησα το anonymous mode και απενεργοποίησα τουλάχιστον και τα PeX, LPD, αφήνοντας ενεργό μόνο το DHT για να γίνεται η δουλειά.

Οπότε μάλλον είμαι οκ έστω και με το DHT ενεργό (με ότι αυτό συνεπάγεται βέβαια)

Ευχαριστώ για την υπόδειξη.

απενεργοποίησε το anonymous mode , ενεργοποίησε και το PeX

Βασικά το μόνο που θέλει το qbit είναι να κάνεις bind το interface , τίποτε άλλο σε windows . Σε linux θέλει επιπλέον το TCP σαν πρωτόκολλο επικοινωνίας .

5 λεπτά πριν, Silenzio είπε

δε ξέρω τώρα αν πειράξω πάλι αυτα τα DHT, PeX, LPD αν αλλάξει κάτι

μην πειράζετε τίποτα

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δε ξέρω αν παίζει ρόλο, τωρα που μου έπαιξε δε  θα κάνω αλλαγές γιατί με κούρασε όλο αυτό.

έχω βάλει αυτη τη λίστα με trackers https://github.com/ngosang/trackerslist/blob/master/trackers_all.txt

εδω --> Tools/Options/Bittorrent/ Automatically append these trackers to new downloads

Επεξ/σία από Silenzio
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Silenzio είπε

(έχω μονο το dht ενεργο)

είδα έκανες edit , ενεργοποίησε και το PeX , όπως ήταν αρχικά το qbittorrent , βλέπω στα δικά μου οτι έχω συνδέσεις με PeX

• Thanks 1
Δημοσ.
6 minutes ago, korakios said:

είδα έκανες edit , ενεργοποίησε και το PeX , όπως ήταν αρχικά το qbittorrent , βλέπω στα δικά μου οτι έχω συνδέσεις με PeX

το anonymous mode που το έχω ενεργό, το απενεργοποιώ ?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Silenzio είπε

το anonymous mode που το έχω ενεργό, το απενεργοποιώ ?

15 λεπτά πριν, korakios είπε

απενεργοποίησε το anonymous mode , ενεργοποίησε και το PeX

Βασικά το μόνο που θέλει το qbit είναι να κάνεις bind το interface , τίποτε άλλο σε windows .

Σου έπαιζε κανονικά με το router και το anonymous mode ?

• Thanks 1
Δημοσ.
1 minute ago, korakios said:

τελευταία ερώτηση γιατι σε ζάλισα, πως κάνεις bind το interface ?

1 minute ago, korakios said:

Σου έπαιζε κανονικά με το router και το anonymous mode ?

ναι μου έπαιξε, ενεργοποιημένο το ειχα, για αυτη την ώρα που μιλάμε, όχι δοκιμασμένο για καιρό, αλλά κατέβασα απευθείας 4 torrent των 4-5 gb σφαιρα

Δημοσ.

δεν νομιζω να χρειαζεται να κανεις bind το interface. Το μονο που θα εκανα εγω, θα εσβηνα ΟΛΑ τα υπολοιπα αποθηκευμενα wifi networks μην συνδεθει κατα λαθος ενω κατεβαζεις.

• Thanks 1
Δημοσ.
Just now, kallair said:

δεν νομιζω να χρειαζεται να κανεις bind το interface. Το μονο που θα εκανα εγω, θα εσβηνα ΟΛΑ τα υπολοιπα αποθηκευμενα wifi networks μην συνδεθει κατα λαθος ενω κατεβαζεις.

μια στιγμή για να καταλάβω, εγω κατεβάζω μονο απο σταθερό pc με ethernet συνδεση. Τα wifi που έχω είναι του cudy και ξεχωριστο τα tp link deco σε ap mode που ειναι πάνω στο cudy. Το wifi παρόχου το έχω απενεργοποιημένο.

αναφέρεσαι σε περίπτωση που συνδεόταν συσκευή ασύρματα στο ρουτερ παροχου που δεν εχει vpn σωστα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, kallair είπε

Το μονο που θα εκανα εγω, θα εσβηνα ΟΛΑ τα υπολοιπα αποθηκευμενα wifi networks μην συνδεθει κατα λαθος ενω κατεβαζεις.

Αυτό ακριβώς και έχω κάνει εγώ για σιγουριά. Έχω wifi του isp και wifi από το ρούτερ που έχει/τρέχει το VPN. Καλό είναι οι συσκευές που θέλεις να προστατεύονται να ΜΗΝ μπορούν να συνδεθούν εκεί.

Επεξ/σία από ak156
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...