Προς το περιεχόμενο

Τα πάντα για το NordVPN

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από sakisgri,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Silenzio είπε

μια στιγμή για να καταλάβω, εγω κατεβάζω μονο απο σταθερό pc με ethernet συνδεση. Τα wifi που έχω είναι του cudy και ξεχωριστο τα tp link deco σε ap mode που ειναι πάνω στο cudy. Το wifi παρόχου το έχω απενεργοποιημένο.

αναφέρεσαι σε περίπτωση που συνδεόταν συσκευή ασύρματα στο ρουτερ παροχου που δεν εχει vpn σωστα?

Στην ουσια η συγκεκριμενη ρυθμιση που σου δημιουργεισαι κ το προβλημα ειναι ενα μετρο ασφαλειας, στην περιπτωση της εφαρμογης, να συνδεεται μονο με το nordlynx για να μην συνδεθει κατα λαθος σε δικτυο που δεν ειναι το vpn σου ενεργο.

Οποτε κ εσυ τωρα πρεπει να φροντισεις να μην αφησεις καποιο wifi αποθηκευμενο που να μπορει να σε "καψει". Aν ολα τα αποθηκευμενα ειναι πισω απο vpn τοτε δεν εχεις θεμα.

• Like 1
  • Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Silenzio είπε

τελευταία ερώτηση γιατι σε ζάλισα, πως κάνεις bind το interface ?

ναι μου έπαιξε, ενεργοποιημένο το ειχα, για αυτη την ώρα που μιλάμε, όχι δοκιμασμένο για καιρό, αλλά κατέβασα απευθείας 4 torrent των 4-5 gb σφαιρα

αν σου έπαιξε , ενεργοποίησέ το , καλό κάνει

προς υπόλοιπους : έχει το vpn στο router , ειδική περίπτωση 

9 λεπτά πριν, Silenzio είπε

τελευταία ερώτηση γιατι σε ζάλισα, πως κάνεις bind το interface ?

απλά επιλέγεις την ethernet στην περίπτωσή σου (να μην πάει σε άλλο wifi ) , νομίζω το έκανες πριν . Εννοείται δε με ζάλισες.

Κάνε και ένα τσεκ για καλό και για κακό εκεί αν έχεις leaks

https://bash.ws/torrent-leak-test

σου δημιουργεί ένα torrent , δεν κλείνεις τη σελίδα, ανοίγεις το torrent και κοιτάς στη σελίδα την IP που πρέπει να είναι του VPN

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.

@Silenzio εχεις ΟΛΟ το δικτυο σου πισω απο vpn; και σε ποια χωρα ο σερβερ;

Προσωπικα δεν θα το εκανα γιατι καποιες σελιδες (νομιζω το best price δεν μου ανοιγε και ειχα θεματακια στο youtube) και υπηρεσιες ειναι αλλεργικες στο vpn. Πχ το amazon prime video δεν δουλευει με vpn ανοιχτο.

Σε ολους τους γνωστους μου εχω το cudy να δινει ιντερνετ ΜΟΝΟ στις συσκευες που χρειαζεται (επιβαλλεται πιο σωστα, πχ torrenting ή iptv) το vpn και δεν συνδεουν εκει καμια αλλη συσκευη.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 minutes ago, korakios said:

αν σου έπαιξε , ενεργοποίησέ το , καλό κάνει

προς υπόλοιπους : έχει το vpn στο router , ειδική περίπτωση 

απλά επιλέγεις την ethernet στην περίπτωσή σου (να μην πάει σε άλλο wifi ) , νομίζω το έκανες πριν . Εννοείται δε με ζάλισες.

Κάνε και ένα τσεκ για καλό και για κακό εκεί αν έχεις leaks

https://bash.ws/torrent-leak-test

σου δημιουργεί ένα torrent , δεν κλείνεις τη σελίδα, ανοίγεις το torrent και κοιτάς στη σελίδα την IP που πρέπει να είναι του VPN

το έκανα το test, δε μου βγαζει παροχο cosmote αρα οκ ?

βέβαια στην ανάλυση που βγάζει ενα score 75% γιατι δεν εχω dnt και open source λειτουργικο

οκ κατάλαβα τι εννοείς με το bind και ναι το ειχα κανει οταν ειχα το software vpn στο pc

image.png.d13497c2bc471e36d51ef06a5cd95cbb.png

Επεξ/σία από Silenzio
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, kallair είπε

Σε ολους τους γνωστους μου εχω το cudy να δινει ιντερνετ ΜΟΝΟ στις συσκευες που χρειαζεται

Το πιο ωραίο χαρακτηριστικό του είναι το android app cudy...από εκεί ενεργοποιείς/απενεργοποιείς το VPN switch σε οποιαδήποτε συσκευή....ακόμα και από τον "καναπέ" σου.

Επίσης ακόμα και στην TCL Android TV υπάρχουν φορές που ΠΡΕΠΕΙ να ΜΗΝ έχει VPN....π.χ. Ant1+

Επεξ/σία από ak156
  • Like 2
Δημοσ.
4 minutes ago, kallair said:

@Silenzio εχεις ΟΛΟ το δικτυο σου πισω απο vpn; και σε ποια χωρα ο σερβερ;

Προσωπικα δεν θα το εκανα γιατι καποιες σελιδες (νομιζω το best price δεν μου ανοιγε και ειχα θεματακια στο youtube) και υπηρεσιες ειναι αλλεργικες στο vpn. Πχ το amazon prime video δεν δουλευει με vpn ανοιχτο.

Σε ολους τους γνωστους μου εχω το cudy να δινει ιντερνετ ΜΟΝΟ στις συσκευες που χρειαζεται (επιβαλλεται πιο σωστα, πχ torrenting ή iptv) το vpn και δεν συνδεουν εκει καμια αλλη συσκευη.

χώρα Ελλάδα έχω βάλει,

ουσιαστικά για το pc που κατεβάζει το ηθελα , απλα για παράδειγμα η γυναίκα απο συνήθεια άνοιγε συνέχεια το tainiomania για να βαζει παιδικα στα παιδια (με το vpn δεν ανοιγει καθολου δυστυχως) ειτε στο pc στο σαλονι, ειτε σε κανα κινητο οποτε ετσι ειμαι σιγουρος οτι δε θα γινει ξ στραβη. Διαφορά στο download δε παρατηρω σημαντική, ισως λιγο στην απόκριση, στο youtube οντως με αποκλείει απο κάποια video, bestprice δεν ειχα θεμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Silenzio είπε

bestprice δεν ειχα θεμα

Δεν πρέπει να μπαίνει εκεί με vpn....αλλά σιγά το θέμα.

Εσύ να δεις τον πανικό της γυναίκας μου που στην 65άρα Android TV TCL δεν μπορούσε να δει τα επόμενα επεισόδια των σειρών στον ΑΝΤ1+ (είχα ξεχάσει το VPN εκεί)...δράμα λέμε τώρα😁

Επεξ/σία από ak156
  • Haha 3
Δημοσ.
7 minutes ago, ak156 said:

Δεν πρέπει να μπαίνει εκεί με vpn....αλλά σιγά το θέμα.

Εσύ να δεις τον πανικό της γυναίκας μου που στην 65άρα Android TV TCL δεν μπορούσε να δει τα επόμενα επεισόδια των σειρών στον ΑΝΤ1+ (είχα ξεχάσει το VPN εκεί)...δράμα λέμε τώρα😁

όντως δε μπαίνω best price, λάθος μου δε ξερω γιατι ειχα αυτη την εντυπωση

χαχαχαχα

• Like 1
Δημοσ.

με vpn, υπάρχει πρόβλημα με τις τραπεζικές εφαρμογές?

με την επιλογή χώρας υπάρχουνε πλεονεκτήματα και μειονεκτηματα?

Δημοσ.
7 ώρες πριν, kallair είπε

To cudy wr3000 που αναφερθηκε εχει απο μόνο του kill switch. Στην ουσια το kill switch ειναι ενα firewall rule ετσι ωστε αν δεν ειναι συνδεμενο το vpn  να μην περναει traffic.
Mε λιγο κόπο παραπανω, παρα πολλα router μπορουν να εχουν "kill switch". Αρκει να υποστηριζουν openwrt firmware και να ορισεις τα καταλληλα firewall rules. Αν εχεις βρει οδηγο τι πρεπει να κανεις ειναι 10-15 λεπτα υποθεση να το ρυθμισεις.

Μηπως εχεις αφησει τις ρυθμισεις που εχουν πει τα παιδια που ειναι για την εφαρμογη; Αν εχεις βαλει το vpn σε ρουτερ, δεν χρειαζεται η ρυθμιση του να κατεβαζει μονο οταν ειναι συνδεμενο στο nordlynx.

Το θεμα δεν ειναι να εχουν αλλα κι να λειτουργει απροσκοπα αλλιως εισαι εκτεθημενος .

Δημοσ.
11 ώρες πριν, jimis98 είπε

με vpn, υπάρχει πρόβλημα με τις τραπεζικές εφαρμογές?

Έχω μεγάλη απορία. Γιατί να μπαίνεις με vpn σε τραπεζικές εφαρμογές?🤔

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, ak156 είπε

Έχω μεγάλη απορία. Γιατί να μπαίνεις με vpn σε τραπεζικές εφαρμογές?🤔

αν το εχεις πχ ενεργοποιημενο μεσω ρουτερ ή κατεβαζεις εκεινη την στιγμη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, jimis98 είπε

αν το εχεις πχ ενεργοποιημενο μεσω ρουτερ ή κατεβαζεις εκεινη την στιγμη

Προσωπικά δεν θα "έμπλεκα" ενέργειες κατεβάσματος με vpn ταυτόχρονα με χρήση Internet Banking. Θέλει λίγο προσοχή εκεί...δεν παίζουμε με αυτό IMHO.

Ξεχωρίστε ενέργειες που χρειάζονται VPN με αυτές που δεν χρειάζονται (ακόμα και ολόκληρες συσκευές που ΘΑ ή ΔΕΝ θα έχουν VPN, όπως έχει προταθεί από άλλους).

Όσον αφορά την μέσω ρούτερ ενεργοποίηση VPN, ανέφερα και πιο πάνω περίπτωση με ΑΝΤ1+ και την γυναίκα μου...αυτά είναι προβλήματα και οχι η πρόσβαση σε τραπεζικές εργασίες😁....για αυτό και λατρεύω το android app του ρούτερ μου που μου δίνει δυνατότητα ενεργοποίησης/απενεργοποίησης VPN ΑΝΑ ΣΥΣΚΕΥΗ οπουδήποτε στον Κόσμο και να είμαι😉 (μέσω του Smartphone μου)

Επεξ/σία από ak156
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, power_1 είπε

Το θεμα δεν ειναι να εχουν αλλα κι να λειτουργει απροσκοπα αλλιως εισαι εκτεθημενος .

Για ποιον λογο να μην λειτουργει σωστα το kill switch στο vpn router. Aν ειχε θεμα, θα ειχε γινει γνωστο μιας κ οι περισσοτεροι που χρησιμοποιουν τετοια, ειναι ψειρες. Ενα απλο firewall rule ειναι ετσι κ αλλιως. δεν ειναι κατι δυσκολα υλοποιησιμο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...