Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, kallair είπε

Μπορεις να βαλεις καπως σαν default ρυθμιση, καθε νεα συσκευη να ΜΗΝ ειναι πισω απο VPN και να ενεργοποιεις εσυ μετά ποιες θες να ειναι;

Ναι, φυσικά αυτό έκανα εγώ από την 1η στιγμή. "ban all devices"

Επεξ/σία από ak156
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ak156 είπε

Ναι, φυσικά αυτό έκανα εγώ από την 1η στιγμή. "ban all devices"

Το υποψιαζομουν οτι περι αυτου προκειται αυτη η ρυθμιση αλλα ήθελα να βεβαιωθω. Με παραξενευε το "ban" για αυτο ηθελα επιβεβαιωση.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν έκανα μια δοκιμή χθες και μου έβγαλε κάποια κουλά που κανονικά δεν θα έπρεπε. 

Ρούτερ Vodafone. Από θυρα λαν, σε wan του cudy. Και από θυρα lan του cudy, στο κεντρικό deco m4 το οποίο δίνει σε άλλα 2 decos m4, ένα στο πάνω όροφο και ένα στο κάτω. 

Οι συσκευές που ήταν στο πανω deco, δεν άνοιγαν πολλές σελίδες, δεν φόρτωνε streaming apps (netflix, prime video). Όλα αυτά με κλειστό το vpn. Μόλις διάλεξα να έχουν VPN, ξεκίνησαν να παίζουν κανονικά. 

Οι συσκευές όλες στο κάτω deco έπαιζαν κανονικά με και χωρίς VPN. Τέρμα κουλο. 

Άλλο κουλο που είδα ήταν ότι με ανοιχτό το VPN στον κάτω όροφο κ σερβερ Ελβετία, μου έβγαζε Αγγλικά κ ιταλικά μόνο στο prime video λες κ είχα συνδεθεί Ιταλία. 

Θα ανοίξω θέμα μελλοντικά στην κατηγορία των ρούτερ μπας κ βγάλω άκρη.

Δημοσ.

Ερώτηση, έχω σετάρει το qbit συμφωνα με τον οδηγο, εχω ρυθμισει και killswitch κι οντως τερματιζει τον client σε διακοπη της συνδεσης. Πως μπορω να ειμαι σιγουρος ομως οτι οταν ξαναανιξει το qbit, δεν θα ξανααρχισει down/seed χωρίς να εχει συνδεθει πρωτα σε VPN?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Cacciatore είπε

Ερώτηση, έχω σετάρει το qbit συμφωνα με τον οδηγο, εχω ρυθμισει και killswitch κι οντως τερματιζει τον client σε διακοπη της συνδεσης. Πως μπορω να ειμαι σιγουρος ομως οτι οταν ξαναανιξει το qbit, δεν θα ξανααρχισει down/seed χωρίς να εχει συνδεθει πρωτα σε VPN?

Δεν θα το κάνει αν δεν συνδεθείς πρώτα με VPN.

Δοκίμασε το, βάλε το linux (είναι safe torrent), κλείσε το qbit (και από το εικονίδιο στη γραμμή εργασιών)  και άνοιξε το, θα δεις δεν θα ξεκινήσεις μέχρι να συνδεθείς σε VPN.

Το μόνο που δεν θα έκανα είναι να μη ρυθμίσεις το qBit να ξεκινάει με το startup του pc. Γράφω "δεν θα έκανα" διότι από προεπιλογή είναι στο off.

Screenshot 2025-05-10 145157.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@sakisgri σέταταρα και εγώ το qbit σύμφωνα με τον οδηγό σου και με nordlynx η ταχύτητα πάει πάτο, ενώ με επιλογή ethernet στα ύψη, ξέρεις τι παίζει?

Επεξ/σία από Nostradamus1980
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Nostradamus1980 είπε

@sakisgri σέταταρα και εγώ το qbit σύμφωνα με τον οδηγό σου και με nordlynx η ταχύτητα πάει πάτο, ενώ με επιλογή ethernet στα ύψη, ξέρεις τι παίζει?

Έχεις επιλέξει κάποιο P2P server στο NordVPN;

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Έχεις επιλέξει κάποιο P2P server στο NordVPN;

Ναι, Ελλάδα μου βγάζει αυτόματα τον πιο γρήγορο.

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Nostradamus1980 είπε

Ναι, Ελλάδα μου βγάζει αυτόματα τον πιο γρήγορο.

Μπορεί να έχει κάποιο θέμα ο Server.  Κάνε μια δοκιμή και βάλε της Ελβετίας για παράδειγμα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Nostradamus1980 είπε

η επιλογή ethernet είναι bypass το vpn , το νου σου

Για την ταχύτητα είναι θέμα με το Nord , χθες βράδυ πχ χωρίς λόγο δε μπορούσα να seed-αρω , είδα τα log σήμερα και τα ξημερώματα ξαναέπιασε ταχύτητα .

• Like 2
Δημοσ.

Eρωτηση για οσους εχουν το nordVPN σε ρουτερ:

Επειδη αν ειναι σε ρουτερ, ολη η κινηση της συσκευης περναει μεσα απο το vpn, ποιον σερβερ προτεινετε/εχετε δοκιμασει που να παιζει χωρις θεμα με streaming apps;  O λογος ειναι οτι δεν θελω να μπαινω στο cudy να ανοιγοκλεινω το VPN για οταν χρειαζεται να μπω σε εφαρμογη που θελει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ vpn ανοιχτο.(φοβαμαι μην το ξεχασω κλειστο καμια φορα)

Mε σερβερ ελβετια το prime video παιζει κανονικα αλλα με υποτιτλους αγγλικα και ιταλικα (πολυ περιεργο αυτο) ενω με σερβερ Ελλάδας δεν ανοιγει καθολου το prime. μου βγαζει μηνυμα οτι εχω ανοιχτο vpn και να το κλεισω.

Μου φαινεται δεν το γλυτωνω το να εχω μονιμα κλειστο το VPN για την τηλεοραση μεσα απο το cudy, και να το ανοιγω μονο οταν πρεπει να μπω σε επιφοβη εφαρμογη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, korakios είπε

η επιλογή ethernet είναι bypass το vpn , το νου σου

Για την ταχύτητα είναι θέμα με το Nord , χθες βράδυ πχ χωρίς λόγο δε μπορούσα να seed-αρω , είδα τα log σήμερα και τα ξημερώματα ξαναέπιασε ταχύτητα .

Τι εννοείς με τον όρο bypass?  

@kallair Το split tunelling δεν μπορεί να σε βοηθήσει στο θέμα σου ή δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή μέσω router?

Επεξ/σία από Nostradamus1980
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Nostradamus1980 είπε

Αν δεν είναι αυτό που έγραψε ο φίλος @korakios Μήπως στα settings της Nord, στο VPN protocol έχεις κάτι άλλο εκτός Auto η NordLynx? Η αν το έχεις Auto (έτσι το είχα εγώ) δοκίμασε με NordLynx.

Screenshot 2025-05-15 181025.png

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nostradamus1980 είπε

@kallair Το split tunelling δεν μπορεί να σε βοηθήσει στο θέμα σου ή δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή μέσω router?

split tunelling υπαρχει μονο μεσα απο την εφαρμογη. σε ρουτερ υπαρχει η δυνατοτητα ενεργοποιηση/απενεργοποιησης για ολοκληρη την συσκευη που ειναι συνδεμενη. οχι ξεχωριστα ανα app.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...