kioo Δημοσ. Πέμπτη στις 07:37 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:37 μμ Εαν εχεις router της ubiquiti μπορεις να κανεις πολλα πραγματάκια.
Nostradamus1980 Δημοσ. Πέμπτη στις 07:45 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:45 μμ @sakisgri Στα settings του Nord, στο VPN protocol έχω NordLynx @korakios Αν το αφήσω οποιαδήποτε διεπαφή έχω πάλι θέμα? πρέπει όπως και να επιλέξω NordLynx?
korakios Δημοσ. Πέμπτη στις 07:52 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:52 μμ 5 λεπτά πριν, Nostradamus1980 είπε @korakios Αν το αφήσω οποιαδήποτε διεπαφή έχω πάλι θέμα? ναι 5 λεπτά πριν, Nostradamus1980 είπε πρέπει όπως και να επιλέξω NordLynx? είναι απαραίτητο , μόνο έτσι είσαι σίγουρος οτι περνά αποκλειστικά απο το vpn 3
Nostradamus1980 Δημοσ. Πέμπτη στις 08:26 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:26 μμ 30 λεπτά πριν, korakios είπε ναι είναι απαραίτητο , μόνο έτσι είσαι σίγουρος οτι περνά αποκλειστικά απο το vpn Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, κάτι τελευταίο dns έχω βάλει τα εξής: IP έκδοση 4 (TCP/IPv4) 1.1.1.1 1.0.0.1 IP έκδοση 6 (TCP/IPv6) 2606:4700:4700::1111 2606:4700:4700::1001 Σωστά? Και κάτι ακόμα τι port βάζουμε στο qbit?
sakisgri Δημοσ. Πέμπτη στις 08:33 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 08:33 μμ 39 λεπτά πριν, Nostradamus1980 είπε @sakisgri Στα settings του Nord, στο VPN protocol έχω NordLynx @korakios Αν το αφήσω οποιαδήποτε διεπαφή έχω πάλι θέμα? πρέπει όπως και να επιλέξω NordLynx? Όπως έγραψε και ο φίλος πιο πάνω, ναι θα έχεις θέμα. Όταν βάζουμε NordLynx περνάει internet μόνο όταν είμαστε συνδεδεμένοι με NordLynx δλδ VPN, αυτό θέλουμε. Αν βάλεις ethernet περνάει και από τον πάροχο σου. Ίσως εχθές να είχε θέμα το Nord και με αυτό που έκανες παρέκαμψες το NordLynx και μπήκε με τον πάροχο, γιαυτό και είδες καλές ταχύτητες. 1
korakios Δημοσ. Πέμπτη στις 08:36 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:36 μμ 2 λεπτά πριν, Nostradamus1980 είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, κάτι τελευταίο dns έχω βάλει τα εξής: IP έκδοση 4 (TCP/IPv4) 1.1.1.1 1.0.0.1 IP έκδοση 6 (TCP/IPv6) 2606:4700:4700::1111 2606:4700:4700::1001 Σωστά? Νομίζω, χωρίς να είμαι σίγουρος οτι αν δεν ορίσεις DNS , ισχύουν της Nord . Περίμενε να βοηθήσει κάποιος άλλος αν χρειάζεται να ορίσεις συγκεκριμένο DNS . 5 λεπτά πριν, Nostradamus1980 είπε Και κάτι ακόμα τι port βάζουμε στο qbit? Ότι και να βάλεις κλειστή θα παραμείνει έτσι και αλλιώς , δεν ενδείκνυται το Nord για torrents (και γενικότερα οποιαδήποτε υπηρεσία VPN χωρίς port forwarding) 2
sakisgri Δημοσ. Πέμπτη στις 08:37 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 08:37 μμ 9 λεπτά πριν, Nostradamus1980 είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, κάτι τελευταίο dns έχω βάλει τα εξής: IP έκδοση 4 (TCP/IPv4) 1.1.1.1 1.0.0.1 IP έκδοση 6 (TCP/IPv6) 2606:4700:4700::1111 2606:4700:4700::1001 Σωστά? Και κάτι ακόμα τι port βάζουμε στο qbit? Εγώ δεν είχα πειράξει τπτ από αυτά, μόνο ότι έγραψα στον οδηγό. Αλλά δες εδώ και κανε αυτό που δείχνει εδώ ο TechGuru https://youtu.be/h_7u_JsTScs?t=575 δες όλο το βίντεο, πραγματικά αξίζει. 1
manolis940 Δημοσ. Πέμπτη στις 09:17 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:17 μμ 4 ώρες πριν, kallair είπε Eρωτηση για οσους εχουν το nordVPN σε ρουτερ: Επειδη αν ειναι σε ρουτερ, ολη η κινηση της συσκευης περναει μεσα απο το vpn, ποιον σερβερ προτεινετε/εχετε δοκιμασει που να παιζει χωρις θεμα με streaming apps; O λογος ειναι οτι δεν θελω να μπαινω στο cudy να ανοιγοκλεινω το VPN για οταν χρειαζεται να μπω σε εφαρμογη που θελει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ vpn ανοιχτο.(φοβαμαι μην το ξεχασω κλειστο καμια φορα) Mε σερβερ ελβετια το prime video παιζει κανονικα αλλα με υποτιτλους αγγλικα και ιταλικα (πολυ περιεργο αυτο) ενω με σερβερ Ελλάδας δεν ανοιγει καθολου το prime. μου βγαζει μηνυμα οτι εχω ανοιχτο vpn και να το κλεισω. Μου φαινεται δεν το γλυτωνω το να εχω μονιμα κλειστο το VPN για την τηλεοραση μεσα απο το cudy, και να το ανοιγω μονο οταν πρεπει να μπω σε επιφοβη εφαρμογη. Για αυτό σπάμε το κεφάλι μας με τα Mikrotik. Τι νομίζεις βίτσια έχουμε Δεν ξέρω βέβαια αν έχει κάποια ρύθμιση το cube έτσι ώστε συγκεκριμένες συσκευές να περνάνε απ' το VPN ή το να φτιάξεις δύο WIreguard interfaces με διαφορετικά settings και να βάλεις κάποιες συσκευές στο ένα, κάποιες άλλες στο άλλο ή κάποιες να περνάνε κατευθείαν έξω. Αν δεν το έχει ψάξε μήπως παίρνει openWRT το router σου και αν και το openwrt έχει αυτή την δυνατότητα αλλά εκεί παίζεις με την εγγύηση του και πάλι θα πρέπει να σπάσεις λίγο το κεφάλι σου. 45 λεπτά πριν, Nostradamus1980 είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, κάτι τελευταίο dns έχω βάλει τα εξής: IP έκδοση 4 (TCP/IPv4) 1.1.1.1 1.0.0.1 IP έκδοση 6 (TCP/IPv6) 2606:4700:4700::1111 2606:4700:4700::1001 Σωστά? Και κάτι ακόμα τι port βάζουμε στο qbit? Κλείσε το IPv6 χθες!!!!! 2
korakios Δημοσ. Πέμπτη στις 09:27 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:27 μμ 9 λεπτά πριν, manolis940 είπε Κλείσε το IPv6 χθες!!!!! Νομίζω απο default , το nord το κλείνει 51 λεπτά πριν, sakisgri είπε Αλλά δες εδώ και κανε αυτό που δείχνει εδώ ο TechGuru https://youtu.be/h_7u_JsTScs?t=575 δες όλο το βίντεο, πραγματικά αξίζει. επιλέγει "anonymous mode" στο qbit 🤪 1
manolis940 Δημοσ. Πέμπτη στις 09:32 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:32 μμ 4 λεπτά πριν, korakios είπε Νομίζω απο default , το nord το κλείνει Δεν έχω Nord αυτή την στιγμή για να το επιβεβαιώσω ωστόσο θα μπορούσε να μπει στο https://ipleak.net/ για να είναι σίγουρος. 7 λεπτά πριν, korakios είπε επιλέγει "anonymous mode" στο qbit 🤪 Είναι λάθος;
korakios Δημοσ. Πέμπτη στις 09:37 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:37 μμ 3 λεπτά πριν, manolis940 είπε Είναι λάθος; Κανονικά πρέπει αλλά σε κανέναν δεν παίζει με Nord το qbit αν το βάλεις , μόνο αν το έχεις στο router παίζει .
sakisgri Δημοσ. Πέμπτη στις 09:37 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 09:37 μμ 3 λεπτά πριν, manolis940 είπε Είναι λάθος; Δοκιμές που κάναμε έδειχναν όταν το ενεργοποιείς σέρνεται στα torrent. Και έχω διαβάσει σε διάφορα site, δεν είναι απαραίτητο. 3 λεπτά πριν, korakios είπε Νομίζω απο default , το nord το κλείνει Στη Τοπική σύνδεση "TAP-Nordvpn Windows Adapter V9" Πάντως είναι ενεργοποιημένο από default.
korakios Δημοσ. Πέμπτη στις 09:49 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:49 μμ 3 λεπτά πριν, sakisgri είπε Στη Τοπική σύνδεση "TAP-Nordvpn Windows Adapter V9" Πάντως είναι ενεργοποιημένο από default. Τέρμα κάτω λέει : NordVPN disables IPv6 automatically, so you don’t need to do any configuration yourself. Even if your device uses IPv6, your traffic is still protected because it is redirected through an encrypted VPN tunnel and your IP address is hidden Το κοιτούσα επειδή σε λίνουξ πρέπει να ορισεις εσύ να ενεργοποιηθεί , δε κοίταξα στα windows αν έχει κάπου το app τέτοια ρύθμιση Αλλά για μένα λεπτομέρειες μιας και οι περισσότεροι έχουν το vpn σε όλο το σύστημα και συνδέονται σε YT , fb , google κτλ 😛 2
sakisgri Δημοσ. Πέμπτη στις 09:49 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 09:49 μμ 59 λεπτά πριν, kallair είπε εγω dns θα εβαζα του nord παντως.. Εδώ ο TechGuru λέει πως όταν είμαστε συνδεδεμένοι με VPN, παίρνει το dns της Nord. https://youtu.be/h_7u_JsTScs @korakios@manolis940@ak156@kallair και υπόλοιποι. Πιστεύεται θα ήταν καλή ιδέα να βάλω ως λύση το συγκεκριμένο βίντεο (που έκανα και link πιο πάνω)του TechGuru? Είχα την ευκαιρία να το δω όλο και νομίζω καλύπτει σχεδόν τα πάντα (εκτός ρυθμίσεις μέσω router) για το NordVpn και γενικά για απόρρητο, μέχρι και για killswitch για Android tv/tv box εξηγεί στο τέλος. Για να μη σπαμάρουμε το θέμα αν συμφωνείται, μπορείτε απλώς να πατήσετε ένα like. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα