sakisgri Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου (επεξεργασμένο) Ανοίγω το θέμα για να γράφουμε εδώ ότι έχει σχέση με NordVpn. Θα ξεκινήσω με το πως να σετάρουμε το qbit και πως το δοκιμάζουμε. Τα VPN killswitches δεν είναι αξιόπιστα. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την έκθεση της διεύθυνσης IP σας είναι να συνδέσετε τη διεπαφή δικτύου VPN με το πρόγραμμα-πελάτη torrent (NordLynx). Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να κάνετε λήψη/ανεβάσετε μόνο όσο το VPN είναι ενεργό, μειώνοντας την πιθανότητα διαρροής σχεδόν στο μηδέν. Ανοίγουμε το NordVpn και συνδεόμαστε σε ένα P2p server (απο το Specialty servers) Ανοίγουμε το qBittorent. Πάμε στο "Εργαλεία" και πατάμε "Επιλογές" (φώτο 1) Πατάμε στο "Για προχωρημένους" και μετά στο "Διεπαφή δικτύου" πατάμε δίπλα στο "Οποιαδήποτε διεπαφή" και επιλέγουμε "NordLynx" (φωτο 2) Πατάμε "Apply" μετά "OK" Κάνουμε Επανεκκίνηση το qBittorent. Επειδή όταν πατήσουμε x στο παράθυρο, το qBittorent θα είναι ανοιχτό στο παρασκήνιο, πατάμε το βελάκι στη γραμμή εργασιών, δεξί click επάνω στο εικονίδιο της qBittorent και έξοδος (φώτο 3). Αυτό ήταν είμαστε έτοιμοι. Πως το δοκιμάζουμε? Μπορούμε να κατεβάσουμε το official Ubunto torrent από εδώ https://releases.ubuntu.com/21.10/ubuntu-21.10-desktop-amd64.iso.torrent και να το ανοίξτε στο qBittorrent. Εάν η σύνδεση έχει ρυθμιστεί σωστά, η λήψη θα ξεκινήσει μόνο εάν είναι συνδεδεμένο το VPN. Εάν αποσυνδεθείτε, η λήψη θα σταματήσει. EDIT: Επειδή θα διαβάσετε διάφορα πιο κάτω (κάναμε κάποιες δοκιμές), καλά είναι να μην ενεργοποιήσουμε το "Anonymous mode". Δεν είναι απαραίτητο, και πέφτει πάρα πολύ η ταχύτητα κατεβάσματος, δλδ σέρνεται όταν είναι ενεργοποιημένο. Επίσης, για αυτοί που έχετε το NordVpn σε Linux, μετά από πολλές δοκιμές που έκανε ο Φίλος @korakios για να έχει καλή ταχύτητα κατεβάσματος, κατέληξε στο ότι πρέπει να οριστεί σε TCP το πρωτόκολλο επικοινωνίας. Με λίγα λόγια, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι αυτά τα απλά βήματα: Σετάρουμε το NordVpn με NordLynx Ενεργοποιούμε και το killswitch Επιλέγουμε P2P server (για torrents) Και αν το έχουμε σε Linux, ορίσουμε σε "TCP" το πρωτόκολλο επικοινωνίας ΕΠΙΣΗΣ, ΜΕ ΤΑ "ΦΤΗΝΑ" ΚΛΕΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ G2A, ΦΑΓΑΜΕ ΑΚΥΡΟ!!!! τα keys ήταν από revolut accounts και είχε γίνει abuse. Επεξ/σία 8 Μαϊου από sakisgri 11 4
korakios Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου (επεξεργασμένο) Πάντως είδα οτι στο δίπλα νήμα μέλος πρότεινε να σετάρουμε proxy για το qBittorrent https://support.nordvpn.com/hc/en-us/articles/20465085067665-NordVPN-proxy-setup-for-BitTorrent ωστε να μην έχουμε θέμα με κλειστές πόρτες (κίτρινη η σύνδεση άρα και ταχύτητες στον πάτο) Κοιτώντας τα log του qbittorrent ,δε συνδέεται σε κανένα και το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο . edit και όπως λέει και η σελίδα , το σετάρισμα για proxy είναι ουσιαστικά σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει στο μηχάνημα εγκατεστημένο το app . Γενικά το nord δεν είναι για torrenting μιας και δεν το υποστηρίζει , απλά πράγματα , το γράφει επίσημα : https://support.nordvpn.com/hc/en-us/articles/19483392309649-Does-NordVPN-offer-port-forwarding Επεξ/σία 4 Μαϊου από korakios
ny_ Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου QBITTORRENT – ΛΙΣΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ VPN ROUTER 🔐 1. VPN Router Ολόκληρη η συσκευή (PC, laptop κ.λπ.) περνάει μέσω VPN από τον router (έλεγχος IP: https://whatismyipaddress.com) → Πρέπει να δείχνει IP του VPN provider σου, όχι του ελληνικού ISP. ⚙️ 2. Σύνδεση στο qBittorrent UPnP / NAT-PMP: Απενεργοποιημένα ✅ Πόρτα εισερχόμενων: Οποιαδήποτε, δεν χρειάζεται να λειτουργεί (θα παραμείνει πορτοκαλί φλόγα, είναι ΟΚ) Δεσμευμένη διεπαφή (interface): Άδεια, αν έχεις VPN σε επίπεδο router (όχι τοπικά) 🧲 3. BitTorrent Settings Κρυπτογράφηση: Force encryption (ή "Απαίτηση κρυπτογράφησης") ✅ DHT: Απενεργοποιημένο ❌ Peer Exchange (PEX): Απενεργοποιημένο ❌ Local Peer Discovery (LSD): Απενεργοποιημένο ❌ Anonymous mode: Ενεργοποιημένο ✅ (προαιρετικό αλλά καλό) 🌐 4. DNS Leak Check Μπες στο: https://dnsleaktest.com Πατάς “Extended Test” → Πρέπει να φαίνεται μόνο ο VPN provider (όχι OTE, COSMOTE, κ.λπ.) 📉 5. Αποδοχή μικρότερης ταχύτητας (αν χρειαστεί) Αποδέχεσαι ότι μερικοί peers δεν θα σε βρίσκουν λόγω έλλειψης εισερχόμενων συνδέσεων (σπάνιο πρόβλημα) Αν έχεις όλα τα παραπάνω ✅, τότε: 🎉 Είσαι πλήρως καλυμμένος από πλευράς ιδιωτικότητας και ασφάλειας, χωρίς να χρειάζεται πράσινη φλόγα! EXTRA INFO 🔍 Τι κάνει το Anonymous Mode: Όταν είναι ενεργό: Αφαιρεί το User-Agent (την πληροφορία για την εφαρμογή σου) από τις ανακοινώσεις προς τους trackers. Αποτρέπει την αποστολή της τοπικής IP σου (π.χ. 192.168.x.x ή ακόμα και της δημόσιας) σε peers/tracker. Δεν στέλνει το hostname σου. Εμποδίζει ορισμένα μη ασφαλή χαρακτηριστικά που μπορεί να διαρρεύσουν info σε trackers/peers. Απενεργοποιεί την επιλογή "enable OS cache" για επιπλέον προστασία. ⚠️ Τι δεν κάνει: Δεν αντικαθιστά VPN ή proxy. Δεν σε "κρύβει" από τον πάροχο ή τις αρχές αν δεν έχεις VPN. Αν ο VPN πέσει, το Anonymous Mode από μόνο του δεν σε προστατεύει. ✅ Πότε να το ενεργοποιείς: Περίπτωση Συνιστάται Anonymous Mode; Χρήση VPN στο router ✅ Ναι, ως έξτρα προφύλαξη Χρήση VPN στον υπολογιστή ✅ Ναι Χωρίς VPN / proxy ⚠️ Όχι αρκετό μόνο του 📍 Πού το ενεργοποιείς: Ρυθμίσεις > BitTorrent > Anonymous Mode 📌 Συμπέρασμα: Είναι προαιρετικό αλλά καλό να το ενεργοποιήσεις για έξτρα ασφάλεια. Δεν έχει κόστος σε απόδοση, και σου προσφέρει ένα ακόμα επίπεδο προστασίας χωρίς να σε περιορίζει σοβαρά. PLUS* ✅ Με NordVPN + router setup + kill switch + qBittorrent ρυθμίσεις: Είσαι πλήρως καλυμμένος — δεν μπορεί να σε βρει κανείς, εκτός κι αν: Έχεις ανεβάσει εσύ ο ίδιος αρχεία (π.χ. δικό σου torrent), Ή ο torrent file ήταν από πολύ ύποπτη πηγή με embedded IP-logger. 🔍 Γιατί NordVPN θεωρείται ασφαλής; No Logs policy — έχουν περάσει εξωτερικούς ελέγχους (audits) από Ernst & Young και PwC. Το 2018 αποδείχθηκε ότι ούτε με φυσική πρόσβαση σε server δεν είχαν αποθηκευμένα logs. Χώρες λειτουργίας: Ρουμανία, Παναμάς, κ.λπ. — δεν είναι μέλη 14 Eyes/NSA συνεργασιών. Kill Switch λειτουργεί σε επίπεδο router ή app (ανάλογα πού τον ενεργοποιείς). Προσφέρει dedicated IP ή P2P servers, αν θέλεις ακόμα πιο σταθερή σύνδεση. 📌 Άρα, με αυτό το setup: Παράγοντας Κατάσταση IP masking ✅ Πλήρες (μέσω VPN router) DNS leak ❌ Αποφεύγεται με σωστές ρυθμίσεις Kill Switch ✅ Ενεργός (αν τον ενεργοποίησες στο router/app) qBittorrent anonymity ✅ Πλήρης (με τις ρυθμίσεις που είπαμε) Νομική έκθεση ❌ Δεν υπάρχει (κανείς δεν βλέπει την πραγματική σου IP) 1 3 1 1
turbat0s Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου Πολύ χρήσιμο το νήμα. Προβλέπω να "ανοίγει" λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος, οπότε μετονόμασέ το από τώρα "τα πάντα για το Nord VPN". 2
korakios Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου (επεξεργασμένο) Στις 4/5/2025 στις 5:20 ΜΜ, ny_ είπε Πόρτα εισερχόμενων: Οποιαδήποτε, δεν χρειάζεται να λειτουργεί (θα παραμείνει πορτοκαλί φλόγα, είναι ΟΚ) Λάθος , αν δεν ανοίξει δεν υπάρχουν direct connections και καθόλου οκ δεν είσαι . Μπορεί να τύχει για συγκεκριμένο torrent να είσαι οκ. edit μετά που έλυσα θέμα με linux , κατεβάζει σωστά , βέβαια παραμένει κλειστή η πόρτα με όποιες συνέπειες Επεξ/σία 6 Μαϊου από korakios 1
Sebu Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου 30 minutes ago, korakios said: Λάθος , αν δεν ανοίξει δεν υπάρχουν direct connections και καθόλου οκ δεν είσαι . Μπορεί να τύχει για συγκεκριμένο torrent να είσαι οκ. Μιας και με εβαλες στο τρυπακι να το ψαξω, μεσω PacketHub απο Ελλαδα με το που ανοιξα το qbit πρασινισε απευθειας 1,4γιγα κατεβηκαν νερακι σε ελαχιστα λεπτα με vpn ανοιχτο. Ολοκληρωθηκε σε ουτε 5 λεπτα. 1
korakios Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου 12 λεπτά πριν, Sebu είπε Μιας και με εβαλες στο τρυπακι να το ψαξω, μεσω PacketHub απο Ελλαδα με το που ανοιξα το qbit πρασινισε απευθειας 1,4γιγα κατεβηκαν νερακι σε ελαχιστα λεπτα με vpn ανοιχτο. Ολοκληρωθηκε σε ουτε 5 λεπτα. δώσε όνομα σέρβερ
geobalc Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου συγνώμη κιόλας αλλά ποιος κατεβάζει torrents χωρίς σωστό port forwardign που να υποστηρίζεται σε επίπεδο VPN? 1
korakios Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου 2 λεπτά πριν, geobalc είπε συγνώμη κιόλας αλλά ποιος κατεβάζει torrents χωρίς σωστό port forwardign που να υποστηρίζεται σε επίπεδο VPN? Δεν γνωρίζει κόσμος τέτοιες λεπτομέρειες ,ειδικά αν δεν είχε ξανα ασχοληθεί με VPN . Άλλωστε γιαυτό είναι και το παρών νήμα . 2
ny_ Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου 1 hour ago, korakios said: Λάθος , αν δεν ανοίξει δεν υπάρχουν direct connections και καθόλου οκ δεν είσαι . Μπορεί να τύχει για συγκεκριμένο torrent να είσαι οκ. «Καταλαβαίνω τι λες και έχεις δίκιο από τεχνικής άποψης: όταν η "φλόγα" είναι πορτοκαλί, δεν υπάρχουν direct συνδέσεις, άρα ο client δεν είναι πλήρως προσβάσιμος και αυτό μπορεί να επηρεάσει την ταχύτητα ή το seeding. Ωστόσο, στη δική μου περίπτωση, με ενεργό NordVPN μέσω router, σωστά ρυθμισμένο client και kill switch, κατέβαζα με σχεδόν πλήρη ταχύτητα — οπότε πρακτικά δεν αντιμετώπισα πρόβλημα απόδοσης. Για μένα το ζητούμενο δεν είναι να έχω το ιδανικό ratio ή το μέγιστο δυνατό upload — εστιάζω πρωτίστως στην ανωνυμία και την προσωπική μου ασφάλεια. Προτιμώ να λειτουργώ ως passive peer, δηλαδή να κάνω μόνο outgoing συνδέσεις και να αποφεύγω τις εισερχόμενες. Αυτό μειώνει σημαντικά την πιθανότητα direct σύνδεσης από ύποπτα peers, scanners ή honeypots, και περιορίζει την έκθεσή μου στο swarm. Άλλωστε, η πορτοκαλί φλόγα είναι side effect του absence NAT-PMP/UPnP mapping στο επίπεδο του VPN tunnel. Αλλά όσο λειτουργούν τα tracker announces και μπορώ να κάνω outbound peer wire protocol handshakes, δεν έχω bottleneck στο throughput. Αν ήθελα full inbound reachability, θα πήγαινα σε seedbox ή Mullvad με port forwarding. Με απλά λόγια: λειτουργώ πίσω από έναν "VPN τοίχο", χωρίς ανοιχτές πόρτες προς τα έξω — και αυτό είναι από επιλογή, όχι από αμέλεια. Για εμένα, αυτό το trade-off μεταξύ ταχύτητας και ιδιωτικότητας είναι ξεκάθαρο: διαλέγω το δεύτερο.» Με ενεργό VPN, σωστές ρυθμίσεις, και χωρίς ανοιχτές πόρτες προς τα έξω: Διαλέγω ελεγχόμενη έκθεση και ανωνυμία — όχι μέγιστη ταχύτητα. Αυτό είναι το δικό μου trade-off. Και είμαι 100% εντάξει με αυτό.
sakisgri Δημοσ. 4 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 4 Μαϊου (επεξεργασμένο) Έκανα και εγώ πολλές δοκιμές εχθές το βράδυ. Αυτό που κατάλαβα είναι αν έχουμε κάνει binding συνδέεται σε λιγότερους seeders. Κάτι το οποίο δεν βλέπω πρόβλημα όταν το torrent έχει πολλούς seeders. Και αν ένα torrent έχει πάρα πολλούς seeders, εγώ τουλάχιστον πιάνω full ταχύτητα, ανεξαρτήτως αν το λαμπάκι είναι πράσινο η πορτοκαλί η αν το έχω κάνει bind η όχι. Αν όμως έχει λίγοι seeders, συνδέεται σε παραπάνω seeders αν δεν έχεις κάνει bind. π.χ. δείτε τις 2 φωτογραφίες, δοκιμή σε torrent με λίγους seeders, στο ίδιο P2P server, και στο καπάκι η δοκιμή με binding και χωρίς. H πρώτη είναι με binding, έχει πορτοκαλί λαμπάκι και συνδέθηκε μόνο σε 6 seeders. Η δεύτερη είναι χωρίς το binding, έχει πράσινο λαμπάκι και συνδέθηκε σε 14 seeders. δλδ με λίγα λόγια, αν το torrent έχει πολλούς seeders θα κατεβάσει με καλή ταχύτητα είτε κάνουμε bind είτε όχι. Αν όμως έχει λίγους seeders τότε πιο πιθανό να συνδεθεί σε λιγότερους seeders με αποτέλεσμα να έχουμε χαμηλότερη ταχύτητα κατεβάσματος, αλλά όπως λένε και στο USA "Better be safe than sorry". @korakios Επειδή όπως ξέρεις με τις δοκιμές που κάναμε και μαζί, εγώ δεν φαίνεται να έχω κάποιο πρόβλημα με torrenting, και σε γενικές γραμμές είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Μήπως θα ήθελες να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες γιατί δεν δουλεύει σε εσένα, π.χ. η ταχύτητα σου, με πόσο κατεβάζεις, τι προσπαθείς να κατεβάσεις η να κάνεις, πόσοι seeders έχει το torrent κτλ. Το γράφω διότι βλέπω το πρόβλημα δεν είναι γενικό, και στο internet (reddit κτλ) που έψαξα, οι πιο πολλοί είναι ευχαριστημένοι, βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που λένε το ίδιο με εσένα. Αν δώσεις περισσότερες πληροφορίες ίσως κάποιος με π.χ. ίδια ταχύτητα με εσένα να μην έχει θέμα, να μας πει τι κάνει μήπως βρεθεί κάποια λύση. Η να δοκιμάσουμε και εμείς το torrent που προσπαθείς να κατεβάσεις και δεν έχεις καλή ταχύτητα, να δούμε τι κάνει σε εμάς. Εγώ π.χ. όπως ξέρεις έχω 200αρα και δεν έχω πρόβλημα με την ταχύτητα που κατεβάζω torrents. Μπορεί η NordVPN να έχει θέμα στις μεγάλες ταχύτητες, π.χ. ότι ταχύτητα και να έχεις, να κατεβάζει με καμιά 20MB/s max, γιατί κάπου διάβασα κάποιος είχε 300αρα και κατέβαζε με 20MB/s. Επεξ/σία 4 Μαϊου από sakisgri 1
korakios Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, ny_ είπε ή Mullvad με port forwarding. το κατάργησε το port forwarding 29 λεπτά πριν, ny_ είπε Ωστόσο, στη δική μου περίπτωση, με ενεργό NordVPN μέσω router, σωστά ρυθμισμένο client και kill switch, κατέβαζα με σχεδόν πλήρη ταχύτητα — οπότε πρακτικά δεν αντιμετώπισα πρόβλημα απόδοσης. εσύ , ναι , εγώ και αρκετοί όχι 😛 29 λεπτά πριν, ny_ είπε Με απλά λόγια: λειτουργώ πίσω από έναν "VPN τοίχο", χωρίς ανοιχτές πόρτες προς τα έξω — και αυτό είναι από επιλογή, όχι από αμέλεια. Για εμένα, αυτό το trade-off μεταξύ ταχύτητας και ιδιωτικότητας είναι ξεκάθαρο: διαλέγω το δεύτερο.» Με ενεργό VPN, σωστές ρυθμίσεις, και χωρίς ανοιχτές πόρτες προς τα έξω: Διαλέγω ελεγχόμενη έκθεση και ανωνυμία — όχι μέγιστη ταχύτητα. Αυτό είναι το δικό μου trade-off. Και είμαι 100% εντάξει με αυτό. καλά εννοείται , ο καθένας ότι προτιμά , απλά εγώ δεν είμαι εντάξει με αυτό , μα καθόλου όμως. Και για υπόλοιπους που δε θέλουν παραχωρήσεις , παίζει protonvpn και purevpn αλλά προσοχή μεγάλη με το purevpn μιας και θέλει ενεργοποίηση του port-forwarding , το οποίο είναι έξτρα υπηρεσία . Φυσικά οι τιμές καμία σχέση με τα 16-22€ του nord __________________________________________________________________________ 21 λεπτά πριν, sakisgri είπε Μήπως θα ήθελες να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες γιατί δεν δουλεύει σε εσένα, π.χ. η ταχύτητα σου, με πόσο κατεβάζεις, τι προσπαθείς να κατεβάσεις η να κάνεις, πόσοι seeders έχει το torrent κτλ. Απενεργοποίησα NAT , Local Peer Discovery , (edit ενεργοποιημένο το Anonymus Mode ) και τώρα έκλεισα και Pex/DHT edit2 Πάντα bind το interface Ανάλογα το torrent μπορεί να πρασινήσει ή όχι η γραμμή . Πχ σε ένα σέρβερ αν έχω παγωμένο το συγκεκριμένο torrent, με το που το ξεπαγώσω πρασινίζει 😛 . Τα υπόλοιπα σέρνονται (<1mb αντί 11+mb που πιάνω απευθείας) Τα 2 torrents που αυτή τη στιγμή σέρνονται : 534 και 923 τα seeds . Μπήκα σε τυχαίο p2p ελληνικό σέρβερ Επεξ/σία 4 Μαϊου από korakios 2
sakisgri Δημοσ. 4 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 4 Μαϊου 9 λεπτά πριν, korakios είπε Απενεργοποίησα NAT , Local Peer Discovery και τώρα έκλεισα και Pex/DHT Ανάλογα το torrent μπορεί να πρασινήσει ή όχι η γραμμή . Πχ σε ένα σέρβερ αν έχω παγωμένο το συγκεκριμένο torrent, με το που το ξεπαγώσω πρασινίζει 😛 . Τα υπόλοιπα σέρνονται (<1mb αντί 11+mb που πιάνω απευθείας) Τα 2 torrents που αυτή τη στιγμή σέρνονται : 534 και 923 τα seeds . Μπήκα σε τυχαίο p2p ελληνικό σέρβερ Αν θέλεις στείλε σε pm ένα η και τα 2 αυτά torrents να δούμε τι κάνει σε εμένα. 1
Sebu Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου 2 hours ago, korakios said: δώσε όνομα σέρβερ Το εδωσα παραπανω και στο σκρινσοτ, PacketHub SA
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα