Stavros957 Δημοσ. Κυριακή στις 08:04 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:04 μμ Έχω 2 λειτουργικά Windows 7x32 & windows 10x64 σε δυο διαφορετικούς SSD. Μετά την αναβάθμιση του BIOS για να πάω στα 11 δεν μπουτάρουν τα 7 μου βγαίνει μπλέ οθόνη. Η μητρική είνα MSI MAG B460 TOMAHAWK είναι βέβαια για 64bit συστήματα αλλά κατόρθωσα και έβαλα τα windows 7x32 χρησιμοποιώντας το boot.wim των windows 10x32. Είχα το bios E7C81IMS.120 και πήγα στο E7C81IMS.160 το οποίο μου δημιούργησε το πρόβλημα. Δοκίμασα διάφορους USB drivers χωρίς αποτέλεσμα. Με τα Win10x64 δεν έχω θέμα. Μπορεί κανείς να βοηθήσει;
poulinos Δημοσ. Κυριακή στις 08:33 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:33 μμ 27 minutes ago, Stavros957 said: Έχω 2 λειτουργικά Windows 7x32 & windows 10x64 σε δυο διαφορετικούς SSD. Μετά την αναβάθμιση του BIOS για να πάω στα 11 δεν μπουτάρουν τα 7 μου βγαίνει μπλέ οθόνη. Η μητρική είνα MSI MAG B460 TOMAHAWK είναι βέβαια για 64bit συστήματα αλλά κατόρθωσα και έβαλα τα windows 7x32 χρησιμοποιώντας το boot.wim των windows 10x32. Είχα το bios E7C81IMS.120 και πήγα στο E7C81IMS.160 το οποίο μου δημιούργησε το πρόβλημα. Δοκίμασα διάφορους USB drivers χωρίς αποτέλεσμα. Με τα Win10x64 δεν έχω θέμα. Μπορεί κανείς να βοηθήσει; παμε ενα ενα.φτιαξε usb stick με windows 11 για να τα περασεις.οι δισκοι να ειναι σε ahci mode στο bios.κανε load ta optimized defaults. προσεξε με τα secure boot και uefi κτλ. το usb stick εγω δεν το φτιαχνω με rufus αλλα με το official εργαλειο της microsoft.
Stavros957 Δημοσ. Κυριακή στις 10:44 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 10:44 μμ 2 ώρες πριν, poulinos είπε παμε ενα ενα.φτιαξε usb stick με windows 11 για να τα περασεις.οι δισκοι να ειναι σε ahci mode στο bios.κανε load ta optimized defaults. προσεξε με τα secure boot και uefi κτλ. το usb stick εγω δεν το φτιαχνω με rufus αλλα με το official εργαλειο της microsoft. Το πρόβλημα μου δεν είναι πως να περάσω τα windows 11, αλλά το ότι δεν φορτώνουν τα 7 32bit. Το bios το έχω ρυθμισμένο σε CSM, & ahci mode.
poulinos Δημοσ. Κυριακή στις 11:46 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:46 μμ 1 hour ago, Stavros957 said: Το πρόβλημα μου δεν είναι πως να περάσω τα windows 11, αλλά το ότι δεν φορτώνουν τα 7 32bit. Το bios το έχω ρυθμισμένο σε CSM, & ahci mode. μηπως πριν δεν τα ειχες ahci αλλα ide? αν ηταν ετσι και εγινε ahci τοτε βγαζουν μπλε οθονη λογω drivers
elio_1 Δημοσ. Δευτέρα στις 09:57 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:57 πμ 11 ώρες πριν, Stavros957 είπε Το πρόβλημα μου δεν είναι πως να περάσω τα windows 11, αλλά το ότι δεν φορτώνουν τα 7 32bit. Το bios το έχω ρυθμισμένο σε CSM, & ahci mode. 10 ώρες πριν, poulinos είπε μηπως πριν δεν τα ειχες ahci αλλα ide? αν ηταν ετσι και εγινε ahci τοτε βγαζουν μπλε οθονη λογω drivers Το πιο πιθανό σενάριο Μπες σε safe mode και: https://winaero.com/switch-from-ide-to-achi-after-installing-windows-7-or-windows-8/
Stavros957 Δημοσ. Δευτέρα στις 11:34 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 11:34 πμ 1 ώρα πριν, elio_1 είπε Το πιο πιθανό σενάριο Μπες σε safe mode και: https://winaero.com/switch-from-ide-to-achi-after-installing-windows-7-or-windows-8/ Το bios της μητρικής έχει μόνο ahci mode και raid\optane mode δεν έχει IDE Mode, και η registry msahci\start είχε ήδη τιμή 0. Όπως είπα και προηγουμένως με το προηγούμενο bios δεν είχα κανένα θέμα. Η μπλέ οθόνη βγάζει το μήνυμα: STOP : 0x0000007B (0x80786A48, 0x00000000, 0x00000000). Προσπάθησα και σε ασφαλή λειτουργία και όταν φτάνει να φορτώσει το CLASSPNP.SYS κάνει επανεκκίνηση.
poulinos Δημοσ. Δευτέρα στις 01:39 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:39 μμ 2 hours ago, Stavros957 said: Το bios της μητρικής έχει μόνο ahci mode και raid\optane mode δεν έχει IDE Mode, και η registry msahci\start είχε ήδη τιμή 0. Όπως είπα και προηγουμένως με το προηγούμενο bios δεν είχα κανένα θέμα. Η μπλέ οθόνη βγάζει το μήνυμα: STOP : 0x0000007B (0x80786A48, 0x00000000, 0x00000000). Προσπάθησα και σε ασφαλή λειτουργία και όταν φτάνει να φορτώσει το CLASSPNP.SYS κάνει επανεκκίνηση. τοτε μονο αν δοκιμασεις να κανεις Repair την εγκατασταση
hp8 Δημοσ. Δευτέρα στις 02:17 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:17 μμ 18 ώρες πριν, Stavros957 είπε δεν μπουτάρουν τα 7 μου βγαίνει μπλέ οθόνη. κανε ένα reset bios Βγάλε μπαταρία και δες και το jumper reset
Stavros957 Δημοσ. Δευτέρα στις 04:18 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 04:18 μμ 2 ώρες πριν, poulinos είπε τοτε μονο αν δοκιμασεις να κανεις Repair την εγκατασταση Είναι θέμα drivers, το iso των windows δεν φορτώνει σταματά στην οθόνη No ISO/WIM/Imdisk file found ..., θέμα που είχα λύσει με τους drivers usbxhci.sys , οι οποίοι φαίνεται δεν λειτουργούν στο καινούργιο bios. Βρήκα διάφορες εκδόσεις του συγκεκκριμένου driver, θα τις ενσωματώσω με το dism στο iso των windows και θα επανέλθω.
Stavros957 Δημοσ. Τρίτη στις 11:54 πμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 11:54 πμ 19 ώρες πριν, Stavros957 είπε Είναι θέμα drivers, το iso των windows δεν φορτώνει σταματά στην οθόνη No ISO/WIM/Imdisk file found ..., θέμα που είχα λύσει με τους drivers usbxhci.sys , οι οποίοι φαίνεται δεν λειτουργούν στο καινούργιο bios. Βρήκα διάφορες εκδόσεις του συγκεκκριμένου driver, θα τις ενσωματώσω με το dism στο iso των windows και θα επανέλθω. Τελικά δεν δούλεψαν οι drivers, επέστρεψα στο προηγούμενο bios, τα Win11 ας περιμένουν!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα