Dark_Beast_John_Gr Δημοσ. Κυριακή στις 09:49 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:49 μμ Γειά σας Χρειάζομαι να έχω ~250gb στο δίσκο όπου έχω το C system. Εχω έναν m2 και έναν Sata από 128gb ο καθένας Η ερώτηση μου είναι: Μπορώ να βάλω στον Sata το λειτουργικό και να συνδέσω τον m2 μαζί του έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας? (δηλαδή όταν ανοίγω το file manager να δείχνει έναν δίσκο C με χωρητικότητα ~250gb όχι 2 διαφορετικούς με λίγα λόγια να δουλεύει σαν ένας)
micos000 Δημοσ. Κυριακή στις 11:01 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:01 μμ (επεξεργασμένο) Μπορείς να μας πεις τον λόγο που "πρέπει" να κάνεις κάτι τέτοιο; Βασικά υπάρχει το Disk Spanning αλλά πρέπει να διαγράψεις και τους δύο δίσκους για να λειτουργήσει. Εγώ θα έπαιρνα έναν μεγαλύτερο δίσκο και θα έκανα clone τον c στον νέο δίσκο. Αν δεν έχεις δεύτερη m2 υποδοχή μπορείς να πάρεις ένα m2 disk enclosure και να το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις τον κλώνο. Επεξ/σία Κυριακή στις 11:03 μμ από micos000
Dark_Beast_John_Gr Δημοσ. Κυριακή στις 11:08 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 11:08 μμ (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, micos000 said: Μπορείς να μας πεις τον λόγο που "πρέπει" να κάνεις κάτι τέτοιο; Βασικά υπάρχει το Disk Spanning αλλά πρέπει να διαγράψεις και τους δύο δίσκους για να λειτουργήσει. Εγώ θα έπαιρνα έναν μεγαλύτερο δίσκο και θα έκανα clone τον c στον νέο δίσκο. Αν δεν έχεις δεύτερη m2 υποδοχή μπορείς να πάρεις ένα m2 disk enclosure και να το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις τον κλώνο. Είμαι από φορμάτ οπότε δεν χρειάζεται μεταφορά αρχείων.....αλλά αν πρέπει να διαγράψω το os πως θα γίνει το spanning σε αυτό? Επεξ/σία Κυριακή στις 11:09 μμ από Dark_Beast_John_Gr
micos000 Δημοσ. Κυριακή στις 11:09 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:09 μμ Εμ, γιατί δεν παίρνεις τότε έναν καινούργιο δίσκο με αρκετό χώρο; (500+)
Dark_Beast_John_Gr Δημοσ. Δευτέρα στις 01:52 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 01:52 πμ 2 hours ago, micos000 said: Εμ, γιατί δεν παίρνεις τότε έναν καινούργιο δίσκο με αρκετό χώρο; (500+) το θέμα είναι να δουλέψω με αυτά π έχω κ βολεύουν κ λειτουργούν δεν θέλω κάτι παραπάνω ούτε καινούργιο να μπλέκω με αγοραπωλησίες (διότι αν δεν τους πουλήσω θα Μ μείνουν δεν θέλω να τους κάνω εξωτερικούς κλπ)
elio_1 Δημοσ. Δευτέρα στις 09:52 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:52 πμ Εγώ θα μετέφερα το φάκελο Users στον ένα δίσκο και θα είχα τον άλλο για προγράμματα, windows, tmp κλπ
Dark_Beast_John_Gr Δημοσ. Δευτέρα στις 09:54 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 09:54 πμ Just now, elio_1 said: Εγώ θα μετέφερα το φάκελο Users στον ένα δίσκο και θα είχα τον άλλο για προγράμματα, windows, tmp κλπ γίνεται αυτό? κάτι τέτοιο σκέφτομαι να κάνω διότι κάθε φορά μου γεμίζει ο C ......
elio_1 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:03 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:03 πμ 4 λεπτά πριν, Dark_Beast_John_Gr είπε γίνεται αυτό? κάτι τέτοιο σκέφτομαι να κάνω διότι κάθε φορά μου γεμίζει ο C ...... Δεξί click -> ιδιότητες -> μετακίνηση
Dark_Beast_John_Gr Δημοσ. Δευτέρα στις 10:11 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 10:11 πμ (επεξεργασμένο) 17 minutes ago, elio_1 said: Δεξί click -> ιδιότητες -> μετακίνηση κατάλαβα άρα έτσι θα υπάρχουν μόνο τα Windows στον βασικό κ ότι άλλο αποθηκεύεται στο πέρασμα θα αποθηκεύεται στον άλλον (user) ??? μετακινούνται κ τα program files έτσι ή αυτά δεν πρέπει να τα πειράζουμε? μπορώ δηλαδή να έχω μόνο τα windows στον έναν δίσκο? κ να. μην γράφετε ποτέ τίποτα άλλο (εκτός από τα windows updates ) Επεξ/σία Δευτέρα στις 10:21 πμ από Dark_Beast_John_Gr
micos000 Δημοσ. Τετάρτη στις 12:10 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:10 πμ Στις 5/5/2025 στις 10:11 ΠΜ, Dark_Beast_John_Gr είπε κατάλαβα άρα έτσι θα υπάρχουν μόνο τα Windows στον βασικό κ ότι άλλο αποθηκεύεται στο πέρασμα θα αποθηκεύεται στον άλλον (user) ??? Αν μεταφέρεις λήψεις, επιφάνεια εργασίας, έγγραφα, μουσική, εικόνες, βίντεο στον άλλο δίσκο, ότι κατεβάζεις ή βάζεις στην επιφάνεια σου θα αποθηκεύεται στον άλλο δίσκο. Εγώ αν θέλω κάτι τέτοιο, στο σημείο που πας για μετακίνηση απλά αλλάζω το γράμμα του δίσκου και δημιουργεί τους ανάλογους φάκελους στον άλλο δίσκο. Στις 5/5/2025 στις 10:11 ΠΜ, Dark_Beast_John_Gr είπε μετακινούνται κ τα program files έτσι ή αυτά δεν πρέπει να τα πειράζουμε? Όχι, δεν μετακινούνται έτσι. Το σωστό είναι κατά την εγκατάσταση να επιλέγουμε ταν άλλο δίσκο ώστε να μην πηγαίνουν στον c. Κάποτε υπήρχε ένα πρόγραμμα με το όνομα application mover. Αν θέλεις δες το. Στις 5/5/2025 στις 10:11 ΠΜ, Dark_Beast_John_Gr είπε μπορώ δηλαδή να έχω μόνο τα windows στον έναν δίσκο? κ να. μην γράφετε ποτέ τίποτα άλλο (εκτός από τα windows updates ) Τίποτε άλλο, όχι, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό καθώς αρκετά προγράμματα αποθηκεύουν και στον (κρυφό) φάκελο program data και στους φάκελους local, locallow, roaming στο προφίλ του χρήστη σου. Αν όμως μεταφέρεις τους φάκελους από το προφίλ σου και προσέχεις στις εγκαταστάσεις και επιλέγεις τον άλλον δίσκο (απλά στο σημείο που σου ζητάει φάκελο να αλλάζεις το γράμμα c) θα είσαι εντάξει. Αν χρησιμοποιείς steam, epic κτλ θα πρέπει να τα ορίσεις και αυτά να αποθηκεύουν στον άλλον δίσκο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα