Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Ο αδερφός μου χρειάζεται ενα pc με το οποίο θα μπορει να κάνει επεξεργασία Video σε 4K, χρησιμοποιώντας το Premiere Pro. Τώρα διαθέτει ένα PC με τα εξής χαρακτηριστικά:

CPU: RYZEN 5 3600XT

MOBO: B450M pro-vdh max

Ram: 16gb

GPU: 1660ti

Εφόσον κριθεί πως όλα τα εξαρτήματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για 4Κ, τότε θα πουληθεί όλο το συστημα μαζί για αγορά νέου.

Ποσό που διαθέτουμε :  1500 ευρώ για το κουτί

Χρήση υπολογιστή : Επεξεργασία video για 4K

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Adobe Premiere Pro

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Θα αγοραστεί οθόνη με 4Κ ανάλυση με έτρα κόστος απο το PC. Λογικά 27 ιντσων. Δεν γνωρίζω αν οι νέες oled οθόνες στα 600 ευρώ με 2Κ ανάλυση , αν μπορούν να δείξουν ικανοποιητικά το περιεχομενο για 4Κ

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? OXI

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Θεσσαλονικη

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?  Από ένα κατάστημα καλύτερα (μαζί να γίνει και η συναρμολόγηση) 

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Στο κατάστημα.

Κάτι τελευταιο που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν τα νέα Mac Mini M4 μπορούν να κάνουν αυτη τη δουλειά (μιλάω για το μοντελο με τα 24gb ram στα 1300 ευρώ), οπότε δεν χρειάζεται η αγορα PC.

Σας ευχαριστώ πολύ και αναμένω τα σχόλια σας.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αν είναι χόμπυ και όχι απαιτητική δουλειά όπου ο χρόνος είναι χρήμα τότε με έναν 5700χ στην ίδια μητρική, 64 gb ram ddr4 τώρα που είναι ακόμα φτηνές και νέα gpu θα είναι κομπλέ. Αν είναι για δουλειά και θέλει να γίνονται όλα όσο πιο γρήγορα γίνεται τότε πάει σε νέο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, fotaras76 είπε

Αν είναι χόμπυ και όχι απαιτητική δουλειά όπου ο χρόνος είναι χρήμα τότε με έναν 5700χ στην ίδια μητρική, 64 gb ram ddr4 τώρα που είναι ακόμα φτηνές και νέα gpu θα είναι κομπλέ. Αν είναι για δουλειά και θέλει να γίνονται όλα όσο πιο γρήγορα γίνεται τότε πάει σε νέο.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Είναι μαγειρας και ανεβάζει δικά του βιντεο στο youtube. Οπότε η επεξεργασία αφορα τέτοια χρήση (για προσωπική δηλαδή). Ποια κάρτα γραφικών προτείνεις; Και επίσης με τον 5700χ θα έχει κολλήματα; Διοτι τώρα δεν μπορεί να κάνει καθόλου

Δημοσ.

Κατ' αρχας ξεκαθαριζω....,  δεν ειμαι ειδικος, και δεν εχω δουλεψει το συγκεκριμενο προγραμμα, ωστε να ξερω τις (πραγματικες) απαιτησεις του..!  αλλα βασει του   https://helpx.adobe.com/premiere-pro/system-requirements.html   οι απαιτησεις δεν ειναι και τρελες, ειδικα για προσωπικη χρηση και οχι επαγγελματικη...!  

οποτε, εγω θα ελεγα να βαλεις τον καλυτερο επεξεργαστη που μπορεις στην μητρικη σου , σειρα 5000, και οση RAM χωραει..., 32-64gb.....! ειναι σχετικα μικρο το κοστος της αναβαθμισης, σε σχεση με ολο το συστημα.....!! 

και μετα, αν και εφ οσον δεν ειναι ικανοποιημενος,  ετσι κι αλλιως το πουλας αναβαθμισμενο.............!!!!  αν τον ικανοποιησει ομως, θα μεινει με αυτο...

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, cabdik είπε

Κατ' αρχας ξεκαθαριζω....,  δεν ειμαι ειδικος, και δεν εχω δουλεψει το συγκεκριμενο προγραμμα, ωστε να ξερω τις (πραγματικες) απαιτησεις του..!  αλλα βασει του   https://helpx.adobe.com/premiere-pro/system-requirements.html   οι απαιτησεις δεν ειναι και τρελες, ειδικα για προσωπικη χρηση και οχι επαγγελματικη...!  

οποτε, εγω θα ελεγα να βαλεις τον καλυτερο επεξεργαστη που μπορεις στην μητρικη σου , σειρα 5000, και οση RAM χωραει..., 32-64gb.....! ειναι σχετικα μικρο το κοστος της αναβαθμισης, σε σχεση με ολο το συστημα.....!! 

και μετα, αν και εφ οσον δεν ειναι ικανοποιημενος,  ετσι κι αλλιως το πουλας αναβαθμισμενο.............!!!!  αν τον ικανοποιησει ομως, θα μεινει με αυτο...

Ευχαριστώ για την απαντηση. Μαλλον θα κινηθούμε για νεό στήσιμο, καθώς εκτός απο μητρική και μνήμη τα υπολοιπα θελουν συμάζεμα. Και το PSU χρειαζόταν απο καιρό να αλλαχτεί

• Like 1
Δημοσ.

Για να παρεις σαφη απαντηση θα πρεπει πρωτα να μας πεις καποιες λεπτομερειες.
1) Την διαρκεια των βιντεο (περιπου)
2) Σε τι format και codec τραβαει...επισης σε ποσα frames και bit.
3) Το χρησιμοποιει μονο για μονταζ?, αν οχι πες μας ποια εφε βαζει (ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ)
4) Επεξεργαζεται ενα βιντεο η βαζει πολλα μαζι? (το ενα πανω στο αλλο)
5) Τον ενδιαφερει πιο πολυ το real preview στο timeline η το rendering (αυτα τα δυο ειναι εντελως διαφορετικα γιατι το πρωτο εχει κανει πιο πολυ με CPU και RAM και το αλλο με την GPU)
6) Χρησιμοποιει proxies?
7) Ποια εκδοση του premiere pro εχει? (οσω παλαιοτερη τοσο καλυτερα)
8) Θελει να παραμεινει οπωσδηποτε στο premiere pro? (επειδη ειναι απο τα χειροτερα προγραμματα)
Υπαρχουν και αλλες λεπτομερειες αλλα πες μας πρωτα για αυτες και το συζηταμε.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, sakis han είπε

3) Το χρησιμοποιει μονο για μονταζ?, αν οχι πες μας ποια εφε βαζει (ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ)
5) Τον ενδιαφερει πιο πολυ το real preview στο timeline η το rendering (αυτα τα δυο ειναι εντελως διαφορετικα γιατι το πρωτο εχει κανει πιο πολυ με CPU και RAM και το αλλο με την GPU)
6) Χρησιμοποιει proxies?
😎 Θελει να παραμεινει οπωσδηποτε στο premiere pro? (επειδη ειναι απο τα χειροτερα προγραμματα)

Αν ήξερε τόσες λεπτομέρειες δεν θα έμπαινε εδώ μέσα να πάρει συμβουλή. Ο άνθρωπος ρωτάει για τον αδερφό του, προφανώς και δεν μπορεί να γνωρίζει τί σκοπούς έχει ο αδερφός, ούτε είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει τεχνικές λεπτομέρειες. Έχει 1500Ε στα χέρια, γράψε την πρόταση σου.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω τόσες λεπτομέρειες. Το premiere δεν θέλει να το αλλάξει. Τα βίντεο που ανεβάζει είναι το πολύ 20 λεπτά. Συνήθως λιγότερο. Αποτι μου είπε χρησιμοποιεί h264 γιατί το h265 δεν το μπορεί το pc να το αντέξει. Αν κατάλαβα καλά. Επίσης έκανα μια μικρή αναζήτηση στο πλαίσιο που έχει και άτοκες. Έβγαλα αυτό το αποτέλεσμα 

Screenshot_20250506_205805_Samsung Notes.jpg

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, panos spain είπε

Αν ήξερε τόσες λεπτομέρειες δεν θα έμπαινε εδώ μέσα να πάρει συμβουλή. Ο άνθρωπος ρωτάει για τον αδερφό του, προφανώς και δεν μπορεί να γνωρίζει τί σκοπούς έχει ο αδερφός, ούτε είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει τεχνικές λεπτομέρειες. Έχει 1500Ε στα χέρια, γράψε την πρόταση σου.

Προφανως και δεν τις γνωριζει, μπορει να ρωτησει τον αδερφο του και να απαντησει....εκτος και αν ειναι μαλωμενοι🙂
Οταν απαντησει θα προτεινω και εγω...αν θα του φτανουν τα 1500 ευρω😉
 Ξερεις ποσο εκνευριστικο ειναι να δινεις τοσα λεφτα και να μην μπορεις να κανεις τη δουλεια σου? Εγω ειμαι με 14700Κ, 64gb στα 6400mhz, 4080 super και σε μερικα project μου ερχεται να το πεταξω απο το παραθυρο.
Κανονικα αυτες οι ερωτησεις πρεπει να ειναι υποχρεωτικες σε οσους ζητανε συμβουλες για video editing

• Like 7
Δημοσ.
4 ώρες πριν, sakis han είπε

6) Χρησιμοποιει proxies?
😎 Θελει να παραμεινει οπωσδηποτε στο premiere pro? (επειδη ειναι απο τα χειροτερα προγραμματα)

1. Μέχρι 10 λεπτά
2. Hevc
3. Εφέ κανένα, μόνο transition. Μοντάζ
4. Κομμάτια βίντεο τα ενώνω
5. Και το real preview και το render
7. 2024 premiere pro
8. Μέχρι στιγμής ναι

Μέχρι στιγμής γράφει σε fhd+ αλλά θέλει να γράφει σε 4κ. Από κινητό γράφει κυρίως και θα ήθελε να τραβάει βίντεο σε HDR10+ αν επηρεάζει κάπου κι αυτό 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mrvaggos είπε

Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω τόσες λεπτομέρειες. Το premiere δεν θέλει να το αλλάξει. Τα βίντεο που ανεβάζει είναι το πολύ 20 λεπτά. Συνήθως λιγότερο. Αποτι μου είπε χρησιμοποιεί h264 γιατί το h265 δεν το μπορεί το pc να το αντέξει.

Sorry τωρα το ειδα. Με αυτα τα λεφτα καλυτερα να παει σε mac mini pro με 32 gb RAM, θα εχει πολυ καλυτερη παραγωγικοτητα....αν θελει να μπει στο μαντρι 😉
Το πιο συμαντικο ομως δεν το απαντησες

5 λεπτά πριν, mrvaggos είπε

1. Μέχρι 10 λεπτά
2. Hevc
3. Εφέ κανένα, μόνο transition. Μοντάζ
4. Κομμάτια βίντεο τα ενώνω
5. Και το real preview και το render
7. 2024 premiere pro
8. Μέχρι στιγμής ναι

Μέχρι στιγμής γράφει σε fhd+ αλλά θέλει να γράφει σε 4κ. Από κινητό γράφει κυρίως και θα ήθελε να τραβάει βίντεο σε HDR10+ αν επηρεάζει κάπου κι αυτό 

...τι στον διαολο, μαζι γραφουμε?😀

Επεξ/σία από sakis han
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sakis han είπε

Sorry τωρα το ειδα. Με αυτα τα λεφτα καλυτερα να παει σε mac mini με 32 gb RAM, θα εχει πολυ καλυτερη παραγωγικοτητα....αν θελει να μπει στο μαντρι 😉
Το πιο συμαντικο ομως δεν το απαντησες

...τι στον διαολο, μαζι γραφουμε?😀

Μάλλον γράφαμε μαζί. 😜 Ποιο είναι το σημαντικό που δεν απαντήθηκε; Για να ενημερώσω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, mrvaggos είπε

Μάλλον γράφαμε μαζί. 😜 Ποιο είναι το σημαντικό που δεν απαντήθηκε; Για να ενημερώσω 

Οχι ανταξει. ποσταραμε μαζι και τα ειδα μετα

Επεξ/σία από sakis han
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sakis han είπε

Οχι ανταξει. ποσταραμε μαζι και τα ειδα μετα

Οκ ωραία. Άρα η άποψη σου είναι ότι το mac είναι η καλύτερη λύση; Γιατί η αλήθεια είναι πως προτιμάει κανονικό pc. Απλά εγώ του έδωσα αυτήν την επιλογή έχοντας δει κάποια review 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...