Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, mrvaggos είπε

Οκ ωραία. Άρα η άποψη σου είναι ότι το mac είναι η καλύτερη λύση; Γιατί η αλήθεια είναι πως προτιμάει κανονικό pc. Απλά εγώ του έδωσα αυτήν την επιλογή έχοντας δει κάποια review 

Και εγω δεν την γουσταρω καθολου αλλα για επεξεργασια βιντεο σε αυτα τα λεφτα ειναι η καλυτερη λυση. Εχει ομως και πολλα μειονεκτηματα....δεν χρειαζεται να τα αναλυσουμε, ειναι γνωστα σε ολους

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, sakis han είπε

Και εγω δεν την γουσταρω καθολου αλλα για επεξεργασια βιντεο σε αυτα τα λεφτα ειναι η καλυτερη λυση. Εχει ομως και πολλα μειονεκτηματα....δεν χρειαζεται να τα αναλυσουμε, ειναι γνωστα σε ολους

Νομίζω στο όριο χρημάτων είναι το m4 pro με 24gb ram και 512 μνήμη. Θα είναι καλυμμένος θεωρείς; ή δεν χρειάζεται το pro μοντέλο και να δώσει λιγότερα να παει στο mini 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mrvaggos είπε

Νομίζω στο όριο χρημάτων είναι το m4 pro με 24gb ram και 512 μνήμη. Θα είναι καλυμμένος θεωρείς; ή δεν χρειάζεται το pro μοντέλο και να δώσει λιγότερα να παει στο mini 

Ακυρο, ακριβο ειναι. Αυριο που θα εχω χρονο θα το ερευνησω καλυτερα...και σε ΑΜ5 πλατφορμα που εχει λιγο μελλον ακομα

• Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, sakis han είπε

Ακυρο, ακριβο ειναι. Αυριο που θα εχω χρονο θα το ερευνησω καλυτερα...και σε ΑΜ5 πλατφορμα που εχει λιγο μελλον ακομα

Καλημέρα! Όταν με το καλό στείλεις την πρόταση σου, αν μπορείς να προτείνεις κάτι από πλαίσιο που έχει άτοκες δόσεις. Αλλιώς αν βγαίνει πολύ παραπάνω, πρότεινε τα parts και το βλέπουμε. Σε ευχαριστώ πολύ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mrvaggos είπε

Καλημέρα! Όταν με το καλό στείλεις την πρόταση σου, αν μπορείς να προτείνεις κάτι από πλαίσιο που έχει άτοκες δόσεις. Αλλιώς αν βγαίνει πολύ παραπάνω, πρότεινε τα parts και το βλέπουμε. Σε ευχαριστώ πολύ 

Ξέχνα το Πλαίσιο για parts! Εχει διπλάσιες τιμές (και μερικά κομμάτια πχ τροφοδοτικά, από χάλια εταιρείες). 

Το πινακάκι με parts απο Πλαίσιο που έβαλες ήταν meme για γέλια ή ταινία τρόμου, όπως το δει κανείς. 😆

Επεξ/σία από sattack
  • Haha 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sattack είπε

Ξέχνα το Πλαίσιο για parts! Εχει διπλάσιες τιμές (και μερικά κομμάτια πχ τροφοδοτικά, από χάλια εταιρείες). 

Το πινακάκι με parts απο Πλαίσιο που έβαλες ήταν meme για γέλια ή ταινία τρόμου, όπως το δει κανείς. 😆

Λίγο από chat gpt λιγο από αλλα forum και έγινε αχταρμάς 😂 πάντως ότι έχετε να προτείνετε να μου πείτε και από άλλα καταστήματα. Ή κομμάτια και θα ψάξω να βρω που να το κάνω 

Δημοσ.

Τελευταίο update. Τελικά μην μπείτε στην διαδικασία να στείλετε build. Εν τέλει θα γίνει αναβάθμιση σε κάμερα και φώτα. Οπότε προς το παρόν το αφήνουμε. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας 

Δημοσ.
Στις 7/5/2025 στις 2:46 ΜΜ, mrvaggos είπε

Τελευταίο update. Τελικά μην μπείτε στην διαδικασία να στείλετε build. Εν τέλει θα γίνει αναβάθμιση σε κάμερα και φώτα. Οπότε προς το παρόν το αφήνουμε. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας 

Η αληθεια ειναι οτι σου ειχα ετοιμασει μια ισορροπημενη προταση κοντα στα 1800 ευρω, αλλα τωρα μπορει να ειναι ακυρη γιατι δεν ξερουμε με τι format και με ποιους codecs θα τραβατε στη νεα καμερα.
Οταν θα τα ξερεις αυτα και πρεπει να αλλαξετε PC (γιατι αυτο ειναι σιγουρο) ξαναενεργοποιησε το νημα.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sakis han είπε

Η αληθεια ειναι οτι σου ειχα ετοιμασει μια ισορροπημενη προταση κοντα στα 1800 ευρω, αλλα τωρα μπορει να ειναι ακυρη γιατι δεν ξερουμε με τι format και με ποιους codecs θα τραβατε στη νεα καμερα.
Οταν θα τα ξερεις αυτα και πρεπει να αλλαξετε PC (γιατι αυτο ειναι σιγουρο) ξαναενεργοποιησε το νημα.

Εγινε φίλε. Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου

• Like 1
Δημοσ.
On 07/05/2025 at 14:46, mrvaggos said:

Το πιο απλό δεν ρωτήθηκε.

Ενώ δουλεύει τι πιάνει 100%?Cpu,GPU,,hdd η/και ram?

Δουλευω davinci (το premiere το δοκίμασα μερικές φορές και είχα κρασαρισματα), οπότε δεν ξέρω εάν αυτα που παρατηρώ εγώ εχουν συσχετισμό αλλα->

Εμενα το μόνο που δουλεύει στο 100% είναι η GPU.

Cpu ελαχιστοτατα(πιστεύω ειλικρινά δλδη ότι κ τον 3600 να είχα θα έκανα δουλειά).

Ram σήμερα πρώτη φορά είδα 43gb (πολύ λιγότερα από όταν δουλεύω Photoshop), που έκανα -πες- ένα πιο πολύπλοκο 3λεπτο βιντεάκι με 70% fhd και 30% 4κ h264/h265.

Αλλά ξεμεινα από vram παρόλο που έχω 12gb (μόνο για davinci-εχω την igpu για το desktop-)+ είχε φορτώσει αλλά ~6gb στην ram και κρασαρε.

Αλλά δεν είχα ενεργοποιήσει τα proxies(υποθέτω δεν είχε χρειαστεί μέχρι τώρα).

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως πιστεύω πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει η GPU σας.

Κοίτα για min μια 5060ti 16gb(έχει encoders/decoders που δεν έχει η 1660) πριν κάνετε ολική αναβάθμιση(δεν έχει και μεγάλη κατανάλωση οπότε ίσως γλιτώσεις κ το τροφοδοτικό).

Επιπλέον εάν δουλεύεις από μηχανικό δίσκο θέλεις ssd/nvme.

Μετα κοιτάς και για ram 32gb min, 64gb safe/καλύτερα.(μπορείς να πάρεις κ μόνο 2x16gb αρχικά κ να δεις μήπως παίξουν με την ram που ήδη έχεις δλδη σύνολο 48gb)

Εάν μετά από όλα αυτά ακόμα δεν τραβάει τότε κοιτάς και για αλλαγή cpu(με έναν 5900x θα έχει ~3πλασιες επιδοσεις)

On 06/05/2025 at 21:12, sakis han said:

🙂
😉
 Ξερεις ποσο εκνευριστικο ειναι να δινεις τοσα λεφτα και να μην μπορεις να κανεις τη δουλεια σου? Εγω ειμαι με 14700Κ, 64gb στα 6400mhz, 4080 super και σε μερικα project μου ερχεται να το πεταξω απο το παραθυρο.

Davinci?

Από τι ξεμένεις?(π.χ vram?)

Δημοσ.

Καρπώνομαι το συγκεκριμένο θρεντ για να μην ανοίγω νέο μιας κι εμένα η αναζήτηση pc σχετίζεται με την ανάγκη επεξεργασίας βίντεο 4Κ.

• Κόστος 800 - 900€ 
  • Αν και δεν σχετίζεται ενδεχομένως με τις επιδόσεις του συστήματος για εμενα είναι προϋπόθεση το τροφοδτικο να είναι "ήσυχο" ή ακομα καλυτερα και αθόρυβο.
  • Δεν περιμένω μικρους χρόνους επεξεργασίας αλλά να μην κολλάει.
  • Το πιο απαιτητικο σε πόρους πρόγραμμα θα ειναι το adobe premiere.
  • Games δεν παιζω.

Όσον αφορά τα βασικά specs, νομίζω καλύπτομαι από:

CPU: Ryzen 7-5700 (X)

RAM: 32GB

GPU: GeForce RTX 4060 8GB

Έχω βρει τις εξής λύσεις που ως specs νομιζω με καλύπτουν. 

https://praxi.gr/homepage/shop/gaming-desktops/vengeance-knight-v47-asus-edition-ryzen-7-5700-32gb-1tb-ssd-rtx-4060-8gb-no-os-gaming-pc/

https://praxi.gr/homepage/shop/gaming-desktops/vengeance-venom-coolermaster-edition-s8-ryzen-7-5700x-32gb-1tb-ssd-rtx-4060-8gb-no-os-gaming-pc/

Η συγκεκριμένη εταιρεία επιλέγει τα parts απο διάφορους κατασκευαστές ανάλογα την διαθεσιμότητα και ενδεχομένως και τις τιμές που παίρνει από τις συνεργασίες που συνάπτει. Oπότε για εμένα που δεν γνωρίζω την αγορά προκύπτει η απορία: GPU X με GPU Y ποση διαφορα μπορει να έχει; πχ μια Gainward με την αντίστοιχη MSI...?

Και τέλος οπως προανέφερα το ζήτημα το τροφοδοτικού.

Κάθε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ :)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, plaketokofths είπε

Δεν γνωρίζω από επεξεργασία βίντεο αλλά σίγουρα ανάμεσα στον Ryzen 5 5700 και τον Ryzen 5 5700X να προτιμήσεις τον δεύτερο (όχι απαραίτητα στα συστήματα που παραθέτεις)!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, plaketokofths said:

Καρπώνομαι το συγκεκριμένο θρεντ για να μην ανοίγω νέο μιας κι εμένα η αναζήτηση pc σχετίζεται με την ανάγκη επεξεργασίας βίντεο 4Κ.

• Κόστος 800 - 900€ 
  • Αν και δεν σχετίζεται ενδεχομένως με τις επιδόσεις του συστήματος για εμενα είναι προϋπόθεση το τροφοδτικο να είναι "ήσυχο" ή ακομα καλυτερα και αθόρυβο.
  • Δεν περιμένω μικρους χρόνους επεξεργασίας αλλά να μην κολλάει.
  • Το πιο απαιτητικο σε πόρους πρόγραμμα θα ειναι το adobe premiere.
  • Games δεν παιζω.

Όσον αφορά τα βασικά specs, νομίζω καλύπτομαι από:

RAM: 32GB

GPU: GeForce RTX 4060 8GB

Έχω βρει τις εξής λύσεις που ως specs νομιζω με καλύπτουν. 

https://praxi.gr/homepage/shop/gaming-desktops/vengeance-knight-v47-asus-edition-ryzen-7-5700-32gb-1tb-ssd-rtx-4060-8gb-no-os-gaming-pc/

https://praxi.gr/homepage/shop/gaming-desktops/vengeance-venom-coolermaster-edition-s8-ryzen-7-5700x-32gb-1tb-ssd-rtx-4060-8gb-no-os-gaming-pc/

Η συγκεκριμένη εταιρεία επιλέγει τα parts απο διάφορους κατασκευαστές ανάλογα την διαθεσιμότητα και ενδεχομένως και τις τιμές που παίρνει από τις συνεργασίες που συνάπτει. Oπότε για εμένα που δεν γνωρίζω την αγορά προκύπτει η απορία: GPU X με GPU Y ποση διαφορα μπορει να έχει; πχ μια Gainward με την αντίστοιχη MSI...?

Και τέλος οπως προανέφερα το ζήτημα το τροφοδοτικού.

Κάθε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ :)

Το 4k footage από τι κάμερες θα είναι?Τα τελικά βιντεάκια πόσο μεγάλα θα είναι?

Γενικά πάντως ξέχνα την 4060, δεν κάνει για 4κ.

Ουτε από codecs, ούτε από δίαυλο, ούτε κυριότερα από vram.

Θα έλεγα το min να είναι 5060ti 16gb vram για αυτή την δουλειά.

Εάν δεν βγαίνει το budget με τιποτα, δες για Intel b580 12gb (ίσως και a770 16gb γενικά για video editing μια είναι πάνω μια, μια η άλλη σε διαφορετικές διεργασίες) και σαν 3η και φθηνότερη και "μεταβατική" λύση την 3060 12gb μεταχειρισμένη(αυτήν έχω και εγώ- παραθέτω πρόσφατη εμπειρία μου στο προηγούμενο ποστ).

Spoiler

Παρολαυτα αυτά εάν το συγκεκριμένο pc θα βγάζει "δουλειά" θα έλεγα να προσπαθήσεις να κάνεις την υπέρβαση για 5060ti 16gb (από 450 ευρώ ξεκινάει η ventus, όμως δεν την λες και την πιο ησυχη μιας και ανέφερες την φασαρια)

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και το χρόνο σας.

Σχετικά με τα αρχεία: mov files, 4K @ 100mbps (DJI AIR2S & Fuji X-S10)

Editing: light color correction χωρις effects

codec: H.264 και ομοια export settings με τα initial files.

αρχεία έως 5min

Από έρευνα που έκανα συμπέρανα πως η RTX 4060 8GB για τα timelines που φτιάχνω κρίνεται επαρκής. Το ζήτημα για μενα είναι να γίνεται αδιάλειπτα το preview, δεν με απασχολεί ο χρόνος του rendering καθοτι φτιάχνω 1 video το 2μηνο για προσωπική χρήση. Που θεωρείς πως θα έχει προβλημα με την 4060? Τα 900€ είναι το ταβάνι, οπότε νομιζω περιορίζονται οι επιλογές μου.

ΥΓ. Δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με τα βίντεο, ούτε καν τα ποστάρω κάπου. Το κανω για την χαρά της δημιουργίας. Το καθημερινο μου pc θα είναι γι' αυτο και ειναι σημαντικό να είναι αξιοπιστο και ησυχο κι ας είναι αργό αρκεί να μην κολάει. Αυτο που με ανησυχει είναι το πάντρεμα των parts. Λογικό ή οχι;

Επεξ/σία από plaketokofths
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εάν μιλάς για καθαρά 264 8bit συνεχίζω να προτείνω την 3060 12gb λόγο vram και διαύλου 192bit.

Στο timeline το 4k drone (έχω το ίδιο) θα σου παίζει ομαλά(από τα αρχεια Fuji δεν ξέρω).

Αλλά το drone σου έχει δυνατότητα για h265 10bit.Εδω η σειρά 50*0 έχει την δυνατότητα να τα κάνει native encode/decode(ούτε η 4000, ούτε η 3000 έχει αυτή την δυνατότητα).

Εάν επιμείνεις στην 4060 8gb θα έλεγα να περιμένεις λιιιγο ακόμα κ να βάλεις την 5060 8gb (από μέρα σε μέρα πρέπει να εμφανιστεί στην ελληνική αγορα-με τα ίδια limitations στην vram αλλά με τους νέους encoders/decoders).

(Και παρόλο που πρακτικά "κάνεις" την πλάκα σου με το μοντάζ κ πάλι θα έλεγα να πας σε 5060ti 16gb, θα δώσεις +150ευρω κ θα κλείσεις με το θέμα GPU για αρκετό καιρό και θα έχεις την δυνατότητα/αέρα για τίτλους, να παίξεις και με τίποτα παράξενα στο fusion η τα αντίστοιχα στο premiere)

Δες και αυτόν τον καραγκιοζακο (δεν τον έχω σε εκτίμηση γιατι δεν κάνει και κάτι τρομερό αλλά παρολαυτα βάζει paywalls)->

Επεξ/σία από @topos
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...