Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, έχοντας όριο 1200 ευρώ για αγορά κάρτας γραφικών, είμαι ανάμεσα σε 5070ti και 5080 από NVIDIA και 7900xtx 9700XT από AMD

Οθόνη Samsung C32HG70 2k 144hz, (Θα αναβαθμιστώ σε 4Κ oled εντός 2026 )επεξεργαστής 98003D και τροφοδοτικό  Corsair HX1500i.H προφανής επιλογή είναι η Τι και ή 9700ΧΤ,αλλά έχοντας την δυνατότητα να ανέβω λίγο γλυκοκοιτάζω και τις άλλες δύο. Στην 5080 με προβληματίζουν τα 16gb μνήμης, η μικρή διαφορά με την προηγούμενη γενιά καθώς και οι φήμες για έκδοση super εντός του 25,Η 7900ΧΤΧ έχει πολύ καλές επιδόσεις αλλά ''παλιό''  software.Θα χαρώ να ακούσω τις προτάσεις σας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τέτοιο budget δεν πας σε 7900xtx, κυρίως λόγω παλιότερης αρχιτεκτονικής και FS4 που δεν υποστηρίζεται σε αυτή τη γενιά "ακόμη".

Από εκεί και πέρα για 4k gaming οι 9070xt 5070ti είναι αρκετές για τώρα, σε 2-3 χρόνια όμως δε ξέρουμε.

Τα 16gb ram τώρα είναι αρκετά (οριακά σε μερικά παιχνίδια αλλά αρκετά). Σε 2k που θα παίζεις μέχρι το 26 θα "τερματίζεις" την οθόνη σου με όποια κάρτα και να επιλέξεις

Αν θέλεις να κρατήσεις την κάρτα για μεγάλο χρονικό διάστημα και κυρίως να αποφύγεις την επόμενη γενιά, ίσως πρέπει να πας σε 5080. Αλλιώς πάρε μια 9070xt 5070ti και την αλλάζεις με το refresh (αν και εφόσον υπάρξει κυρίως από nvidia μεριά όπως ακούγεται) ή τη νέα γενιά που θα δώσει άλμα επιδόσεων όπως φαίνεται και στις 2 εταιρείες (και ελπίζοντας το κόστος να μη ξεφύγει και άλλο)

Εγώ επέλεξα τη 2η επιλογή πάντως.

Επεξ/σία από rioener
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση, έχω το ίδιο δίλλημα μην πάρω τώρα 5080 και σε λίγους μήνες σκάσει η σούπερ με παραπάνω επιδόσεις και ίδια τιμή. Η 9070ΤΧ αν πέσει λίγο η τιμή της τώρα είναι 30%+ msrp

Δημοσ.
3 hours ago, kar10 said:

Ευχαριστώ για την απάντηση, έχω το ίδιο δίλλημα μην πάρω τώρα 5080 και σε λίγους μήνες σκάσει η σούπερ με παραπάνω επιδόσεις και ίδια τιμή. Η 9070ΤΧ αν πέσει λίγο η τιμή της τώρα είναι 30%+ msrp

Η 5080 super θέλει ~ένα χρόνο περίπου μέχρι να γίνει το launch και να φτάσουν σε "φυσιολογικες" στο ράφι.

Οπότε εάν χρειάζεσαι κάρτα δεν μπορείς να την περιμένεις.

Spoiler

Εγώ μάλλον θα περιμένω γιατί θέλω την παραπανω vram (καθόλου gamming, μόνο για photo/video editing)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...