Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε έκδοση νέας ταυτότητας για ηλικιωμένο και με προβλήματα υγείας άτομο αναγράφηκε διαφορετική ημερομηνία γέννησης από την ημερομηνία που είχε η αρχική ταυτοτητα.

Η αρχική ταυτότητα χάθηκε, δηλώθηκε απώλεια και εκδόθηκε νέα, η οποία όμως έχει σαν έτος γέννησης το 1936, ενώ η παλιά ταυτότητα είχε σαν έτος γέννησης το 1938. Προφανώς η εκδότρια αρχή βλέπει κάποια αρχεία δημοτολογίου και βάζει τη σχετική ημερομηνία.

Δυστυχώς όμως η τράπεζα δεν δέχεται τη νέα ταυτότητα, γιατί την συγκρίνει με τη παλιά και διαπιστώνει ανομοιομορφία στο έτος γέννησης με αποτέλεσμα να μην δίνει τη σύνταξη...

Ό,τι πιστοποιητικά μπόρεσα να εκδώσω από gov αναφέρουν ως ημερομηνία γέννησης την ημερομηνία που έχει η νέα ταυτότητα και δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο για να υποστηριχθεί η ημερομηνία της αρχικής ταυτότητας. Στο ΚΕΠ μου είπαν να ζητηθεί από το αστυν. τμήμα το έγγραφο βάσει του οποίου εκδόθηκε η αρχική ταυτότητα(εκδόθηκε το 1978 κι όπως είπα έχει απωλεσθεί) και βάσει αυτού να διαπιστωθεί τι  λάθος έχει γίνει και που, διαφορετικά να πάμε δικαστικά.

Παράλληλα βλέπω ότι πουθενά δεν εμφανίζεται η νέα ταυτότητα πχ στο gov ή στην ΑΑΔΕ και σκέφτομαι μήπως λόγω της ασυμφωνίας ημερομηνίων το σύστημα δεν αντικαθιστά τη παλιά ταυτότητα. Φυσικά ούτε δήλωση στο Εθν. Μητρώο Επικ. μπορώ να κάνω εξαιτίας αυτού του λόγου.

Επειδή φτάνουμε σε αδιέξοδο και το πρόβλημα γίνεται βιοποριστικό, υπάρχει καμιά ιδέα;

• Haha 1
Δημοσ.
11 minutes ago, gorge18 said:

Τωρα λεει με τον προσωπικό αριθμο ΟΟΟΟταν βγει θα τα φτιαξουν ολα αυτα... 

Δεν έχει σχέση ο προσωπικός αριθμός με αυτό,  αυτό έχει να κάνει με την διασύνδεση των μητρώων και απο ότι φαίνεται έχει γίνει

1 hour ago, famas said:

Σε έκδοση νέας ταυτότητας για ηλικιωμένο και με προβλήματα υγείας άτομο αναγράφηκε διαφορετική ημερομηνία γέννησης από την ημερομηνία που είχε η αρχική ταυτοτητα.

Η αρχική ταυτότητα χάθηκε, δηλώθηκε απώλεια και εκδόθηκε νέα, η οποία όμως έχει σαν έτος γέννησης το 1936, ενώ η παλιά ταυτότητα είχε σαν έτος γέννησης το 1938. Προφανώς η εκδότρια αρχή βλέπει κάποια αρχεία δημοτολογίου και βάζει τη σχετική ημερομηνία.

Δυστυχώς όμως η τράπεζα δεν δέχεται τη νέα ταυτότητα, γιατί την συγκρίνει με τη παλιά και διαπιστώνει ανομοιομορφία στο έτος γέννησης με αποτέλεσμα να μην δίνει τη σύνταξη...

Ό,τι πιστοποιητικά μπόρεσα να εκδώσω από gov αναφέρουν ως ημερομηνία γέννησης την ημερομηνία που έχει η νέα ταυτότητα και δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο για να υποστηριχθεί η ημερομηνία της αρχικής ταυτότητας. Στο ΚΕΠ μου είπαν να ζητηθεί από το αστυν. τμήμα το έγγραφο βάσει του οποίου εκδόθηκε η αρχική ταυτότητα(εκδόθηκε το 1978 κι όπως είπα έχει απωλεσθεί) και βάσει αυτού να διαπιστωθεί τι  λάθος έχει γίνει και που, διαφορετικά να πάμε δικαστικά.

Παράλληλα βλέπω ότι πουθενά δεν εμφανίζεται η νέα ταυτότητα πχ στο gov ή στην ΑΑΔΕ και σκέφτομαι μήπως λόγω της ασυμφωνίας ημερομηνίων το σύστημα δεν αντικαθιστά τη παλιά ταυτότητα. Φυσικά ούτε δήλωση στο Εθν. Μητρώο Επικ. μπορώ να κάνω εξαιτίας αυτού του λόγου.

Επειδή φτάνουμε σε αδιέξοδο και το πρόβλημα γίνεται βιοποριστικό, υπάρχει καμιά ιδέα;

η σωστή ημερομηνία ποια είναι;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήγαινε σε ένα κεπ να ρωτήσεις. Εν ανάγκη εάν η τράπεζα δεν σου δέχεται και μέχρι να βρεθεί λύση, άνοιξε έναν λογαριασμό σε μια άλλη για να μπορεί να παίρνει την σύνταξη. Φαντάζομαι πως για κάτι τέτοιο έχει τον λογαριασμό ο άνθρωπος σου. 

Στον γιο μου δεν μπορούσα να βγάλω πιστοποιητικό γέννησης γιατί η υπάλληλος που καταχώρησε το όνομα της γυναίκας μου αντί για παύλα άφησε κενό.

Επεξ/σία από james01gr
  • Like 1
Δημοσ.

Το ΑΜΚΑ που τα 6 πρωτα ψηφια ειναι η ημερομηνια γεννησης? Αυτο δεν μετραει? Αν τους πας μια βεβαιωση ΑΜΚΑ?

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όπως μου είπε η ληξίαρχος που ρώτησα η σωστή ημερομηνία είναι αυτή που μπορεί να αποδειχθεί. Δυστυχώς, τα πρωτότυπα ληξιαρχικά έγγραφα χάθηκαν κατά την Κατοχή.

Το ΚΕΠ, στο οποίο πήγα εγώ κι όχι το ΚΕΠ της πόλης όπου κατοικεί το ενδιαφερόμενο άτομο μου είπε να μου δώσει η Αστυνομία το έγγραφο βάσει του οποίου βγήκε η αρχική ταυτότητα, ώστε να δούμε τι αναφέρει και μετά να γίνει επικοινωνία με το Δημοτολόγιο το οποίο έχει άλλη χρονολογία.

Ο αριθμός ΑΜΚΑ που δόθηκε είναι ο κλασσικός 010119ΧΧΧΧΧΧΧ και δεν έχει καμία σχέση...

Σωστή είναι η λύση του λογαριασμού σε άλλη τράπεζα, αν και υπάρχουν μεγάλα προβλήματα μετακίνησης (αναπηρία άνω του 80%) και φυσικά δεν μπορώ να κάνω τίποτα μέσω gov γιατί δεν μπορεί να πιστοποιηθεί το κινητό.

Δημοσ.

Το ΚΕΠ ή αστυνομία μπορεί να έρθει σπίτι στον ηλικιωμένο και να κάνει μια εξουσιοδότηση ώστε να πιστοποιήσεις το κινητό του ενδιαφερομένου.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Το ΚΕΠ ή αστυνομία μπορεί να έρθει σπίτι στον ηλικιωμένο και να κάνει μια εξουσιοδότηση ώστε να πιστοποιήσεις το κινητό του ενδιαφερομένου.

Μας χωρίζουν 300 χιλιόμετρα, εδώ η αστυνομία δεν δέχθηκε να πάει στο σπίτι για να παραδώσει την ταυτότητα κι ας ήταν 500 μέτρα απόσταση. Ακόμα κι όταν μπαίνω στο gov για τη πιστοποίηση του κινητού εμφανίζει τα παλιά στοιχεία της ταυτότητας ενώ το κινητό είναι δηλωμένο με τα καινούρια.

Δημοσ.
Just now, famas said:

Μας χωρίζουν 300 χιλιόμετρα, εδώ η αστυνομία δεν δέχθηκε να πάει στο σπίτι για να παραδώσει την ταυτότητα κι ας ήταν 500 μέτρα απόσταση. Ακόμα κι όταν μπαίνω στο gov για τη πιστοποίηση του κινητού εμφανίζει τα παλιά στοιχεία της ταυτότητας ενώ το κινητό είναι δηλωμένο με τα καινούρια.

Σε αντίστοιχη υπόθεση δική μου πήρα καινούριο αριθμό πιστοποιημένο από τον Γερμανό έτοιμο.

Αν υπάρχει η ταυτότητα φυσικα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sdikr είπε

Δεν έχει σχέση ο προσωπικός αριθμός με αυτό,  αυτό έχει να κάνει με την διασύνδεση των μητρώων και απο ότι φαίνεται έχει γίνει

3 ώρες πριν, famas είπε

Επισης θα διορθωθούν διπλα ονοματα ημερομηνίες και λαθη που υπήρχαν στις διαφορες υπηρεσίες  

Δημοσ.

ΑΦΜ δεν εχει ο ανθρωπος; Το ΑΦΜ δεν αλλαζει αερα πατερα οπως ο αριθμος ταυτοτητας. Η τραπεζα δεν εχει το ΑΦΜ του για ταυτοποιηση;

Δημοσ.
2 hours ago, famas said:

Αυτό ίσως να χρειάζεται να κάνει ενα έντυπο Δ210 και να το στείλει στην ΑΑΔΕ, γίνεται και ηλεκτρονικά μέσω taxis,  δεν θυμάμαι αν χρειάζεται κωδικό σε κινητό

https://www.aade.gr/sites/default/files/2021-09/D210.pdf

Δημοσ.
9 ώρες πριν, sdikr είπε

Αυτό ίσως να χρειάζεται να κάνει ενα έντυπο Δ210 και να το στείλει στην ΑΑΔΕ, γίνεται και ηλεκτρονικά μέσω taxis,  δεν θυμάμαι αν χρειάζεται κωδικό σε κινητό

https://www.aade.gr/sites/default/files/2021-09/D210.pdf

Ναι, με αυτό τον τρόπο ξεπερνώ το εμπόδιο της ΑΑΔΕ, αλλά πάλι κολλάει η τράπεζα.

Δημοσ.
3 hours ago, famas said:

Ναι, με αυτό τον τρόπο ξεπερνώ το εμπόδιο της ΑΑΔΕ, αλλά πάλι κολλάει η τράπεζα.

Νομίζω πως ποιο σημαντικό είναι η ΑΑΔΕ να είναι σωστά τα πράγματα

• Like 1
Δημοσ.

αν υπαρχει ταυτοτητα, μπορεις να παρεις καινουρια sim η οποια θα ειναι επικαιροποιημένη.
Μην το πολυ ταλαιπωρεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...