Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

Ο green προφανως ειναι φτηνοτερος απο τον blue διοτι εχει χαμηλοτερες ταχυτητες.

Όχι μόνο, έχει και πολύ χειρότερη αντοχή σε εγγραφές. Η εγγύηση τις περισσότερες φορές συμβαδίζει και με τις εγγραφές tbw που δίνει η εταιρεία, δεν είναι τυχαίο ότι ο ένας έχει 3 χρόνια και ο άλλος 5, και ούτε είναι θέμα σύνδεσης PCI-E.

Πράσινος 1 TB: Αντοχή 80 TB, Εγγύηση 3 χρόνια

Μπλε 1 TB: Αντοχή 600 ΤΒ, Εγγύηση 5 χρόνια

Είναι διαφορετικά προϊόντα με διαφορετικά υλικά, τεχνολογίες και προδιαγραφές. Δεν είναι ο ίδιος δίσκος που απλά έβαλαν τα ρολόγια λίγο πιο χαμηλά για την έκδοση 3, και λίγο πιο ψηλά για την έκδοση 4. Μην μπερδεύεσαι επειδή τους βγάζει η ίδια εταιρεία.

Με λίγα λόγια, ο μπλέ είναι καλύτερος από όλες τις απόψεις, και εφόσον τους βρίσκεις σε κοντινή τιμή είναι παράλογο να πάρεις τον πράσινο.

5 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

Aκυρος τελικα o μπλε, γιατι οπως ειπε ο φιλος που τωρα ξαναπροσεξα,

Στις 10/5/2025 στις 11:53 ΠΜ, duffyduck είπε

Ο 5600G υποστηρίζει max PCI-E 3.0 

Δεν λέει κάτι αυτό στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ο μπλε θα είναι ταχύτερος και με μεγαλύτερη αντοχή ακόμα και στο σύστημα με τον 5600G με PCI-E 3. Ο πράσινος δεν φτάνει σε ταχύτητες τα μέγιστα που δίνει το PCI-E 3.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρεις κάτι φανερά υποδεέστερο για τόσο μικρή χρηματική διαφορά, και γενικά δεν αξίζει ο πράσινος έτσι κι αλλιώς, γιατί στην ίδια τιμή θα βρεις αρκετούς καλύτερους και όχι μόνο τον μπλε. Το ίδιο ισχύει και γενικά για τους δίσκους sata έναντι των nvme.

Εντελώς φιλικά, ο μόνος λόγος που επικεντρώνονται όλοι στους δίσκους είναι η επιμονή σου να διαλέγεις πολύ χειρότερα προϊόντα στις ίδιες τιμές με τα καλύτερα!

Στο τέλος της ημέρας εσύ θα διαλέξεις τι θα πάρεις, αλλά επειδή είναι forum, καλό είναι να γράφονται αυτές οι απόψεις για να κάνουν όσο γίνεται καλύτερες επιλογές αυτοί που δεν γνωρίζουν καθόλου και ψάχνουν πληροφορίες για το σύστημά τους.

• Like 6
  • Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, raul7 είπε

Όχι μόνο, έχει και πολύ χειρότερη αντοχή σε εγγραφές. Η εγγύηση τις περισσότερες φορές συμβαδίζει και με τις εγγραφές tbw που δίνει η εταιρεία, δεν είναι τυχαίο ότι ο ένας έχει 3 χρόνια και ο άλλος 5, και ούτε είναι θέμα σύνδεσης PCI-E.

Πράσινος 1 TB: Αντοχή 80 TB, Εγγύηση 3 χρόνια

Μπλε 1 TB: Αντοχή 600 ΤΒ, Εγγύηση 5 χρόνια

Είναι διαφορετικά προϊόντα με διαφορετικά υλικά, τεχνολογίες και προδιαγραφές. Δεν είναι ο ίδιος δίσκος που απλά έβαλαν τα ρολόγια λίγο πιο χαμηλά για την έκδοση 3, και λίγο πιο ψηλά για την έκδοση 4. Μην μπερδεύεσαι επειδή τους βγάζει η ίδια εταιρεία.

Με λίγα λόγια, ο μπλέ είναι καλύτερος από όλες τις απόψεις, και εφόσον τους βρίσκεις σε κοντινή τιμή είναι παράλογο να πάρεις τον πράσινο.

Δεν λέει κάτι αυτό στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ο μπλε θα είναι ταχύτερος και με μεγαλύτερη αντοχή ακόμα και στο σύστημα με τον 5600G με PCI-E 3. Ο πράσινος δεν φτάνει σε ταχύτητες τα μέγιστα που δίνει το PCI-E 3.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρεις κάτι φανερά υποδεέστερο για τόσο μικρή χρηματική διαφορά, και γενικά δεν αξίζει ο πράσινος έτσι κι αλλιώς, γιατί στην ίδια τιμή θα βρεις αρκετούς καλύτερους και όχι μόνο τον μπλε.

Στο internet επιβεβαιωνω οτι ο 4.0 αν μπει σε υποδοχη 3.0, θα τρεχει με τα δεδομενα του 3.0

Εσυ το διαψευδεις δηλαδη??

Εξαλλου ο επξστης 5600g που θα παρω δεν υποστηριζει 4.0, ισως να μη το προσεξες?

ΥΓ. δεν ειπα οτι θα παρω τον πρασινο, τον μπλε ειπα οτι θα παρω. Aλλα μετα διαπιστωθηκε οτι δε θα τρεχει σαν 4.0

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

Στο internet επιβεβαιωνω οτι ο 4.0 αν μπει σε υποδοχη 3.0, θα τρεχει με τα δεδομενα του 3.0

Δεν το διαψεύδω, με τις μέγιστες ταχύτητες που επιτρέπει το 3.0 θα τρέχει.

Αν ξαναδιαβάσεις αυτό που έγραψα, θα δεις ότι λέω ότι ακόμα και με PCI-E 3.0 που έχει ο 5600G, ο μπλε είναι και πάλι ταχύτερος.

Μπακαλιστικα, ας υποθέσουμε ότι το  pcie-3.0 επιτρέπει μέγιστη ταχύτητα 10. Ο μπλε αν συνδεθεί σε 4.0 θα μπορούσε να τρέξει με 15, αλλά επειδή θα μπει στο 3.0 θα τρέξει με 9 λόγω του περιορισμού που θα τον κόβει κάπου. Και πάλι ταχύτερος θα είναι από τον πράσινο ο οποίος τρέχει με 6 και δεν πιάνει τα μέγιστα του πρωτοκόλλου pci-e 3.

Επίσης δεν είναι μόνο οι ταχύτητες αυτές που αναγράφονται ως μέγιστες σε γραμμικό read και write, λογικά παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο όπως η ταχύτητα στα random που γράφουν.

Εγώ πήγα από δίσκο που θεωρητικά τερμάτιζε το 3.0 σε δίσκο με 4.0 και ας έχω 3.0 κι εγώ, και αν το πιστεύεις έχω παρατηρήσει κάποιες μικρές διαφορές στην απόκριση προγραμμάτων και συστήματος (που μπορεί και να οφείλονται σε άλλα πράγματα που δεν γνωρίζω). 

Φυσικά η αλλαγή έγινε λόγω βλάβης του πρώτου, αλλιώς δεν θα άξιζε σε καμία περίπτωση. Απλά το αναφέρω και αυτό.

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

Εξαλλου ο επξστης 5600g που θα παρω δεν υποστηριζει 4.0, ισως να μη το προσεξες?

ΥΓ. δεν ειπα οτι θα παρω τον πρασινο, τον μπλε ειπα οτι θα παρω. Aλλα μετα διαπιστωθηκε οτι δε θα τρεχει σαν 4.0

Σου τα εξήγησαν παραπανω αναλυτικα. 

Θα πω κι εγω με τα δικά μου λογια:

Ε και? 

- θα εχει ελάχιστα Ε διαφορα απο τον πράσινο

- θα τρεχει και παλι πιο γρήγορα απο τον πράσινο σε σύστημα που εχει pcie 3.0 θυρα.

- θα εχει καλύτερη εγγυηση και καλυτερα TBW απο τον πράσινο(θα αντέχει 600 πλήρεις εγγραφές αντί για 80)

- Οπότε και καλύτερο προιον σε παρομοια τιμη θα ειναι για τωρα, και καλύτερη αξια θα εχει για το μέλλον σε περιπτωση που μπει σε αλλο σύστημα ή μεταπωληθει (οχι για σενα, για όποιον αλλον διαβαζει)

Επεξ/σία από sattack
  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

Αλλά σου είπε κι άλλα κατάλαβες, διάβασε την απάντηση από κάτω και γυρνά ξανά να δεις τι σου είπε.

Επίσης ανέφερε και το θέμα της ποιότητας - εγγύησης που για κάποιο λόγο αγνοείς...;

Πάρε ότι θεωρείς καλύτερο, γιατί ρωτάς αν έχεις την απάντηση από πριν και γνωρίζεις το αντικείμενο;

Spoiler

Θαυμάζω την υπομονή σας...

Ξεκίνησα κι εγώ να αναλύω μερικά πράγματα μήπως βοηθήσουν τον  ts να επιλέξει "σωστά".

Διακρίνω μια μόνιμη άρνηση και αντίρρηση σε ότι προταθεί, λες και θέλουμε να του πουλήσουμε κάτι με κέρδος...

Συγνώμη για την εκτός θέματος παρέμβαση μα ήθελα να το πω.. 

• Like 10
Δημοσ.
9 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

Δεν εχει σημασια αν ειναι micro ή megaloΑΤΧ, αλλα να ειναι αξιοπιστη και να κανει τις λειτουργιες που περιεγραψα😃

Μα και εγώ γι' αυτό σου προτείνω πλήρους μεγέθους. Παράδειγμα η MSI B550-A Pro που σου πρότεινα παραπάνω έχει όλα όσα έχει η VDH που επέλεξες (και σε παρόμοια τιμή) αλλά σε κανονικό μέγεθος. Δεν είναι κακό να έχεις περισσότερες επιλογές σε χώρο και θύρες πάνω στην μητρική. Παράδειγμα, αν στην μητρική που διάλεξες βάλεις την κάρτα ήχου που έχεις (που είναι μεγάλη σε επιφάνεια) και κάποια στιγμή αποφασίσεις να βάλεις κάποια κάρτα γραφικών. Η κάρτα ήχου θα "ταπώνει" τα ανεμιστηράκια της κάρτας γραφικών.

9 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

Δλδ δεν ισχυει οτι οι 4.0 ειναι μακροβιοτεροι των 3.0, και απλα ετυχε σε αυτο το μοντελο?

Όχι. Όπως έγραψα και πριν, εξαρτάται από την  κατασκευή και τα υλικά.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, raul7 είπε

Δεν το διαψεύδω, με τις μέγιστες ταχύτητες που επιτρέπει το 3.0 θα τρέχει.

Χαιρομαι που τελικα συμφωνουμε. Αν παρεις 4.0 και τον βαλεις στην υποδοχη του 3.0, θα τρεχει ως 3.0 δλδ θα χαραμιστει

6 ώρες πριν, sattack είπε

Θα πω κι εγω με τα δικά μου λογια:

Ε και? 

- θα εχει ελάχιστα Ε διαφορα απο τον πράσινο

- θα τρεχει και παλι πιο γρήγορα απο τον πράσινο σε σύστημα που εχει pcie 3.0 θυρα.

- θα εχει καλύτερη εγγυηση και καλυτερα TBW απο τον πράσινο(θα αντέχει 600 πλήρεις εγγραφές αντί για 80)

- Οπότε και καλύτερο προιον σε παρομοια τιμη θα ειναι για τωρα, και καλύτερη αξια θα εχει για το μέλλον σε περιπτωση που μπει σε αλλο σύστημα ή μεταπωληθει (οχι για σενα, για όποιον αλλον διαβαζει)

προσπαθεις να μου πεις οτι πρεπει να παρω και να βαλω 4.0 σε θυρα 3.0? και γιατι κανειςςσυγκριση με τον πρασινο wd? γιατι οχι συγκριση πχ. με τον  Samsung?

5 ώρες πριν, nickol-us είπε

Επίσης ανέφερε και το θέμα της ποιότητας - εγγύησης που για κάποιο λόγο αγνοείς...;

Πάρε ότι θεωρείς καλύτερο, γιατί ρωτάς αν έχεις την απάντηση από πριν και γνωρίζεις το αντικείμενο;

Tα περι εγγυησης και ποιοτητας τα συζητησαμε.

Οχι, ρωταω για πραγματα που δεν εχω την απαντηση απο πριν. Εχω ρωτησει ενα σωρο πραγματα αλλα εσυ και οι αλλοι φιλοι εχετε κολλησει στο δισκο και προσπαθειτε να με αποτρεψετε απο το να παρω ενα δισκο(τον πρασινo 3.0 WD), τον οποιο ποτέ δεν ειπα οτι θα παρω😃

- Λοιπον εφυγε η παραγγελια μου για επξστη και mobo. Mobo ειναι αυτη, δε μπορεσα να βρω καποια αλλη που να συνδυαζει ολα τα χαρακτηριστικα που εχω αναφερει. Αν ομως καποιος φιλος μπορει να μου υποδειξει καποια καλυτερη, μπορω να  κανω αλλαγη μεχρι τη Tριτη. Εως 130€ και οχι απ τον Skroutz, εχουν ηδη ελεγχθει.

2 ώρες πριν, TopCLR είπε

Μα και εγώ γι' αυτό σου προτείνω πλήρους μεγέθους. Παράδειγμα η MSI B550-A Pro που σου πρότεινα παραπάνω έχει όλα όσα έχει η VDH που επέλεξες (και σε παρόμοια τιμή) αλλά σε κανονικό μέγεθος. Δεν είναι κακό να έχεις περισσότερες επιλογές σε χώρο και θύρες πάνω στην μητρική. Παράδειγμα, αν στην μητρική που διάλεξες βάλεις την κάρτα ήχου που έχεις (που είναι μεγάλη σε επιφάνεια) και κάποια στιγμή αποφασίσεις να βάλεις κάποια κάρτα γραφικών. Η κάρτα ήχου θα "ταπώνει" τα ανεμιστηράκια της κάρτας γραφικών.

Αυτη δεν εχει wifi. Αν βαλω καρτα γραφικων στο μελλον θα ειναι fanless. Mε τους ανεμιστηρες εχω κακη σχεση😀

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θες κατι να τρέχει με ταχύτητες 60 με 150 και κόφτη 150, ή κατι να τρέχει με 180-250 και κόφτη 150; Στο πρώτο θα παίζει η ταχύτητα 60-150 και στο δεύτερο ναι μεν δεν θα πάει σαν ειχε κόφτη 250 αντί για 150, αλλά θα πάει 150 σταθερά. 

Γιατι αυτό σου λέμε τόση ώρα με τους SSD. Άσε τα TBW κτλ που είναι σημαντικά.

Εγώ τα παρατάω γιατί έχει αρχίσει να μοιάζει με κοινωνικό πείραμα το θέμα.

Επεξ/σία από Sheogorath
  • Like 9
  • Haha 2
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Εγώ τα παρατάω γιατί έχει αρχίσει να μοιάζει με κοινωνικό πείραμα το θέμα.

ε βεβαια, εχεις φαει τετοιο κολλημα με τους δισκους που η περιπτωση σου μπορει να γινει αντικειμενο μελετης👍

• Haha 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

ε βεβαια, εχεις φαει τετοιο κολλημα με τους δισκους που η περιπτωση σου μπορει να γινει αντικειμενο μελετης👍

Μπα, αν δεις μόνο ένα μήνυμα έγραψα για τους δίσκους, αυτό με τα 60-150, μπας και το καταλάβεις, αλλά δεν...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπα, εγώ πιστεύω πως είσαστε όλοι απλά ξερόλες και σκαλωμένοι. Ο OP προφανώς ξέρει καλύτερα και ας λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα όλοι οι υπόλοιποι που συμμετείχαν στο νήμα.

Βάλε έναν ωραιότατο sata3 ssd σε μια μητρική 100φεύγα ευρο για έναν 5600g και θα 'σαι άρχοντας με απόλυτα balanced και value for money σύστημα. Μη τους ακούς, θέλουν το κακό σου!

Και την κάρτα ήχου μη ξεχάσουμε απ'το woodstock γιατί οι onboard είναι μούφα.

Επεξ/σία από flikifloki
  • Like 2
  • Confused 1
  • Haha 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλα να παθετε. Εγω οταν βλεπω καποιον και ανοιγει θεμα για βοηθεια σε κατι και οταν του κανω μια προταση αρχιζει και εχει αντιρρησεις,δεν απαντω ξανα ποτε. Η δεν ξερεις και ρωτας να μαθεις, οποτε δινεις προσοχη και λες ευχαριστω,ειδικα οταν πολλοι σου λενε παρομοια πραγματα,η αν νομιζεις οτι ξερεις,δεν θετεις θεμα.

Ειναι και μερικες φορες που θελουν να τους δωσεις αναλυτικη εξηγηση για καθε σου προταση,λες και ειναι υποχρεωση σου να τους διδαξεις τις εξελιξεις σε διαφορους τομεις του καινουργιου hardware. Λες και τους χρωστας να σπαταλας για την ασχετοσυνη τους,τον πολυτιμο σου χρονο.Φιλε αν θελεις να μαθεις σε βαθος γνωσεις για το hardware,κατσε να διαβασεις στο ιντερνετ.

Οταν καποιος ζητα προτασεις σημαινει οτι δεν γνωριζει αρκετα, και θελει βοηθεια.Οταν την παιρνει με την μορφη συμβουλων,τις ακουει και τις υλοποιει. Eκει τελειωνει το θεμα.

Μην βοηθατε, ''περιεργα'' ατομα ειναι κακο για το site.

Spoiler

Mονο απο την διατυπωση στην αρχικη ερωτηση καταλαβα τι γινεται για να μην ασχοληθω.

Επεξ/σία από benign
  • Like 5
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, flikifloki είπε

Μπα, εγώ πιστεύω πως είσαστε όλοι απλά ξερόλες και σκαλωμένοι. Ο OP προφανώς ξέρει καλύτερα και ας λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα όλοι οι υπόλοιποι που συμμετείχαν στο νήμα.

Βάλε έναν ωραιότατο sata3 ssd σε μια μητρική 100φεύγα ευρο για έναν 5600g και θα 'σαι άρχοντας με απόλυτα balanced και value for money σύστημα. Μη τους ακούς, θέλουν το κακό σου!

Και την κάρτα ήχου μη ξεχάσουμε απ'το woodstock γιατί οι onboard είναι μούφα.

ο OP ποτε δεν ειπε οτι ξερει καλυτερα στα πραγματα που ρωταει. Περι sata3 το συζητησαμε. Καρτα ηχου ειπα οτι εχω ηδη, δε θα παρω νεα. Διαβαζουμε το νημα πριν πουμε τα ανεκδοτα μας😀

10 ώρες πριν, benign είπε

Καλα να παθετε. Εγω οταν βλεπω καποιον και ανοιγει θεμα για βοηθεια σε κατι και οταν του κανω μια προταση αρχιζει και εχει αντιρρησεις,δεν απαντω ξανα ποτε. Η δεν ξερεις και ρωτας να μαθεις, οποτε δινεις προσοχη και λες ευχαριστω,ειδικα οταν πολλοι σου λενε παρομοια πραγματα,η αν νομιζεις οτι ξερεις,δεν θετεις θεμα.

Ειναι και μερικες φορες που θελουν να τους δωσεις αναλυτικη εξηγηση για καθε σου προταση,λες και ειναι υποχρεωση σου να τους διδαξεις τις εξελιξεις σε διαφορους τομεις του καινουργιου hardware. Λες και τους χρωστας να σπαταλας για την ασχετοσυνη τους,τον πολυτιμο σου χρονο.Φιλε αν θελεις να μαθεις σε βαθος γνωσεις για το hardware,κατσε να διαβασεις στο ιντερνετ.

Οταν καποιος ζητα προτασεις σημαινει οτι δεν γνωριζει αρκετα, και θελει βοηθεια.Οταν την παιρνει με την μορφη συμβουλων,τις ακουει και τις υλοποιει. Eκει τελειωνει το θεμα.

Μην βοηθατε, ''περιεργα'' ατομα ειναι κακο για το site.

Περιεργο ατομο εισαι εσυ φιλε με τις μπαρουφες που εγραψες. Οταν καποιος ζηταει βοηθεια δε σημαινει οτι θα υπακουσει τυφλα οτι του λενε, δε θα πληρωσουν οι αλλοι, αυτος θα πληρωσει. Να μη φοβασαι τη συζητηση και την αναλυση επι των θεματων. Βεβαιως και καθησα να διαβασω στο ιντερνετ, ξοδεψα ηδη δεκαδες ωρες. Αλλα οταν τα ανεφερα εδω απλα αγνοηθηκαν ή απερριφθησαν και μαλιστα με υφος, σαν το δικο σου.

11 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Μπα, αν δεις μόνο ένα μήνυμα έγραψα για τους δίσκους, αυτό με τα 60-150, μπας και το καταλάβεις, αλλά δεν...

oχι, απο αυτο που ειπες δε καταλαβα τιποτα. EDIT αν και παλι αναφερεσαι στη συγκριση του πρασινου με τον μπλε WD, σου ειπα μολις οτι δεν τιθεται τετοιο θεμα. Η επιμονη να αγνοεις τον συνομλητη σου και να επιμενεις σε κατι που ειναι λυμενο, πραγματικα με εντυπωσιαζει.

10 ώρες πριν, benign είπε

Mονο απο την διατυπωση στην αρχικη ερωτηση καταλαβα τι γινεται για να μην ασχοληθω.

Ευτυχως που δεν ασχοληθηκες

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...