Sheogorath Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 12 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε Yπαρχουν φτηνοτερα μοντελα, οπως μπορεις να δεις στη σελιδα του e-shop.gr εδω, με 63 και 66€. Εαν συγκρινεις με αυτες τις καρτες τα τεστ λενε οτι ειναι ανωτερες https://gpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-RX-Vega-8-Ryzen-iGPU-vs-AMD-HD-7750/m441833vsm7709 https://gpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-RX-Vega-11-Ryzen-iGPU-vs-AMD-HD-7750/m401440vsm7709 Άμα είναι να πας σε zen 1 τετραπύρηνο ε, μείνε με το ΑΜ3, δεν θα δεις διαφορά. Πας σε 5600, και βάζεις την κάρτα σου. Ή βάζεις 30 ευρώ παραπάνω για να μην βάλεις την κάρτα σου. 4
TopCLR Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 3 ώρες πριν, sattack είπε Όλα δέχονται και την 1060 κάρτα γραφικών (ο 7600 και ο 9600x έχουν ενσωματωμενη, αλλά νομίζω είναι λίγο χειρότερη από την 1060). Και όλα έχουν έξτρα pcie θυρες για να βάλεις την άλλη κάρτα pcie που έχεις. Ο fitsoulas2024 έχει HD7750 και όχι 1060. Καλύτερα να κρατήσει τα ενσωματωμένα γραφικά (αν θα έχει) του νέου επεξεργαστή. 17 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε Οπως ειπα, δεν ενδιαφερομαι για συγχρονα απαιτητικα παιχνιδια. Η PCI-E 2.0 x16 που εχω ειναι αυτη. Aπ οτι εχω καταλαβει οι ενσωματωμενες των Ryzen ειναι ανωτερες, αρα δε θα τη χρειαστω. @fitsoulas2024 Θέλεις να κάνεις αναβάθμιση και ψάχνεις τις διαφορές του ΑΜ4 συστήματος με το ΑΜ5 και αν έχει ενσωματωμένα γραφικά ή όχι. Σου έδωσαν σωστές εξηγήσεις τα παιδιά. Ζητάς προτάσεις αλλά δεν ορίζεις το πόσα λεφτά θέλεις να δώσεις παρόλο που σου έγραψαν χοντρικά το κόστος. Αν ψάχνεις το φθηνότερο τότε μείνε στο AM4. Πάντως μην καταλήξεις σε 3200G ή 3400G επειδή είναι οι φθηνότεροι επεξεργαστές με ενσωματωμένα γραφικά. Καλύτερη (και οικονομικότερη) πρόταση του Sheogorath (5600 μαζί με την κάρτα σου). 3
Sheogorath Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου Προτείνω αυτά: https://www.skroutz.gr/s/24418762/Gigabyte-B550M-DS3H-AC-rev-1-0-Wi-Fi-Motherboard-Micro-ATX-me-AMD-AM4-Socket.html καλή μητρική με Wifi, ψύκτρα στα Vrm, 4 Dim Slots. Ram https://www.skroutz.gr/s/24315014/TeamGroup-T-Force-Vulcan-Z-16GB-DDR4-RAM-me-2-Modules-2x8GB-kai-Tachytita-3600-gia-Desktop-TLZGD416G3600HC18JDC01.html 16GB 3600 18-22-22 CJR λογικά. Επεξεργαστή θα πας είτε σε 5600 με την κάρτα γραφικών σου ή τον 5600G(Τ) χωρίς. Αν θες να την βγάλεις σχεδόν τσάμπα, πάρε τον 3500 με 35 ευρώ καινούριο. Είναι 6C/6T όμως. Τον χαρίζουν https://www.skroutz.gr/s/34758847/AMD-Ryzen-5-3500-3-6GHz-Epexergastis-6-Pyrinon-gia-Socket-AM4-Tray.html Ίδιος σχεδόν αλλά 6/12 είναι ο https://www.skroutz.gr/s/35729536/AMD-Ryzen-5-4500-3-6GHz-Epexergastis-6-Pyrinon-gia-Socket-AM4-se-Kouti-me-PSyktra.html με 47 Οι δύο παραπάνω ήταν Zen 2 ενώ αυτοί που θα βάλω κάτω είναι Zen 3 https://www.skroutz.gr/s/42688318/AMD-Ryzen-5-5500-3-6GHz-Epexergastis-6-Pyrinon-gia-Socket-AM4-Tray.html 60 ευρώ. Κλασσικός 5600 https://www.skroutz.gr/s/35208627/AMD-Ryzen-5-5600-3-5GHz-Epexergastis-6-Pyrinon-gia-Socket-AM4-se-Kouti-me-PSyktra.html 95 ευρώ 5600GT https://www.skroutz.gr/s/50308611/AMD-Ryzen-5-5600GT-3-6GHz-Epexergastis-6-Pyrinon-gia-Socket-AM4-se-Kouti-me-PSyktra.html 115 έχει και γραφικά. Γενικά με 180 ευρώ κάνεις την βάση για decent σχεδόν σύγχρονο σύστημα. Κατι που πριν από 5-10 χρόνια ούτε κατά διάνοια. Προσοχή οι Tray δεν έχουν ψύκτρα 5
TopCLR Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 47 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Προτείνω αυτά: https://www.skroutz.gr/s/24418762/Gigabyte-B550M-DS3H-AC-rev-1-0-Wi-Fi-Motherboard-Micro-ATX-me-AMD-AM4-Socket.html καλή μητρική με Wifi, ψύκτρα στα Vrm, 4 Dim Slots. Ram https://www.skroutz.gr/s/24315014/TeamGroup-T-Force-Vulcan-Z-16GB-DDR4-RAM-me-2-Modules-2x8GB-kai-Tachytita-3600-gia-Desktop-TLZGD416G3600HC18JDC01.html 16GB 3600 18-22-22 CJR λογικά. Επεξεργαστή θα πας είτε σε 5600 με την κάρτα γραφικών σου ή τον 5600G(Τ) χωρίς. Αν θες να την βγάλεις σχεδόν τσάμπα, πάρε τον 3500 με 35 ευρώ καινούριο. Είναι 6C/6T όμως. Τον χαρίζουν https://www.skroutz.gr/s/34758847/AMD-Ryzen-5-3500-3-6GHz-Epexergastis-6-Pyrinon-gia-Socket-AM4-Tray.html Ίδιος σχεδόν αλλά 6/12 είναι ο https://www.skroutz.gr/s/35729536/AMD-Ryzen-5-4500-3-6GHz-Epexergastis-6-Pyrinon-gia-Socket-AM4-se-Kouti-me-PSyktra.html με 47 Οι δύο παραπάνω ήταν Zen 2 ενώ αυτοί που θα βάλω κάτω είναι Zen 3 https://www.skroutz.gr/s/42688318/AMD-Ryzen-5-5500-3-6GHz-Epexergastis-6-Pyrinon-gia-Socket-AM4-Tray.html 60 ευρώ. Κλασσικός 5600 https://www.skroutz.gr/s/35208627/AMD-Ryzen-5-5600-3-5GHz-Epexergastis-6-Pyrinon-gia-Socket-AM4-se-Kouti-me-PSyktra.html 95 ευρώ 5600GT https://www.skroutz.gr/s/50308611/AMD-Ryzen-5-5600GT-3-6GHz-Epexergastis-6-Pyrinon-gia-Socket-AM4-se-Kouti-me-PSyktra.html 115 έχει και γραφικά. Γενικά με 180 ευρώ κάνεις την βάση για decent σχεδόν σύγχρονο σύστημα. Κατι που πριν από 5-10 χρόνια ούτε κατά διάνοια. Συμπλήρωσε επίσης ότι στους tray επεξεργαστές θα χρειαστεί να αγοράσει έξτρα ψήκτρα επεξεργαστή για να μην έχει εκπλήξεις όταν θα το στήσει! Αν επιλέξει την έξτρα ψήκτρα λόγω καλύτερης ψύξης από την στοκ που τυχόν θα υπάρχει, τότε στην επιλογή του 5600 υπάρχει και ο tray με 82€. Ειδάλλως ο "κανονικός" στα 95€ που πρότεινες. 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 7 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 7 Μαϊου (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, sattack είπε Windows 11 pro (και office 365) θα βαλεις δωρεάν (εφοσον δεν εισαι επαγγελματιας που τον ελεγχει η εφορια) με την ενεργοποίηση που περιγράφει το GitHub που ανήκει στη Microsoft , που αφού το γράψανε μέχρι και στα νέα του insomnia, δεν θα ντραπουμε να το γράφουμε κι εμείς εδώ. 😁 Στο μεταξυ απ οτι διαβασα οι Ryzen δε λειτουργουν στα Win7. Xρειαζονται ταρζανιες αλλα και παλι μπορει να εχεις θεματα ασυμβατοτητας. Σκεφτηκα να παρω τα εξαρτηματα και να τα βαλω με Win11 στο δευτερο pc μου, οποτε θα εχω το χρονο να κανω τις δοκιμες μου και να εξοικειωθω στο νεο OS με την ησυχια μου. Πως μπορω να τα βαλω δωρεαν? 150€ τα πουλαει το Πλαισιο. Μπορω να τα βαλω δωρεαν και νομιμα, με τις αναβαθμισεις? δυο αντιγραφα? Οσο αφορα για τα υπολοιπα που προτεινες, θα τα ξανασυζητησουμε στη συνεχεια, αλλα ο επεξστης που λες δεν εχει γραφικα. Η aftermarket ψυκτρα φαινεται πολυ καλη και μαλλον αυτη θα παρω. 9 ώρες πριν, Sheogorath είπε Άμα είναι να πας σε zen 1 τετραπύρηνο ε, μείνε με το ΑΜ3, δεν θα δεις διαφορά. Πας σε 5600, και βάζεις την κάρτα σου. Ή βάζεις 30 ευρώ παραπάνω για να μην βάλεις την κάρτα σου. Η διαφορά απ οτι ειδα στα συγκριτικα τεστ ειναι σημαντικη. Ο core του Ryzen εχει μεγαλυτερη ισχυ απο τον core του Phenom που εχω τωρα. Οι πολλοι πυρηνες δεν ειναι το ζητουμενο μου. Τη καρτα μου γιατι να τη κρατησω, οταν ακομα και η χειροτερη ενσωματωμενη ειναι καλυτερη? συμφωνα με τα τεστ, παντα. Θα μπορουσα βεβαια να παω στον 5600 αφου ειναι ΤDP65 και πιανει 4,4GHz. Δε μου λες, αυτα τα πιανει με απλη ρυθμιση στο bios ή θελει o/c? Επεξ/σία 7 Μαϊου από fitsoulas2024
Sheogorath Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 17 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε Στο μεταξυ απ οτι διαβασα οι Ryzen δε λειτουργουν στα Win7. Xρειαζονται ταρζανιες αλλα και παλι μπορει να εχεις θεματα ασυμβατοτητας. Σκεφτηκα να παρω τα εξαρτηματα και να τα βαλω με Win11 στο δευτερο pc μου, οποτε θα εχω το χρονο να κανω τις δοκιμες μου και να εξοικειωθω στο νεο OS με την ησυχια μου. Πως μπορω να τα βαλω δωρεαν? 150€ τα πουλαει το Πλαισιο. Μπορω να τα βαλω δωρεαν και νομιμα, με τις αναβαθμισεις? δυο αντιγραφα? Οσο αφορα για τα υπολοιπα που προτεινες, θα τα ξανασυζητησουμε στη συνεχεια, αλλα ο επεξστης που λες δεν εχει γραφικα. Η aftermarket ψυκτρα φαινεται πολυ καλη και μαλλον αυτη θα παρω. Η διαφορά απ οτι ειδα στα συγκριτικα τεστ ειναι σημαντικη. Ο core του Ryzen εχει μεγαλυτερη ισχυ απο τον core του Phenom που εχω τωρα. Οι πολλοι πυρηνες δεν ειναι το ζητουμενο μου. Τη καρτα μου γιατι να τη κρατησω, οταν ακομα και η χειροτερη ενσωματωμενη ειναι καλυτερη? συμφωνα με τα τεστ, παντα. Θα μπορουσα βεβαια να παω στον 5600 αφου ειναι ΤDP65 και πιανει 4,4GHz. Δε μου λες, αυτα τα πιανει με απλη ρυθμιση στο bios ή θελει o/c? Τα τεστ που διαβάζεις λένε βλακείες. Δεν μπορώ να στο πω διαφορετικά. Μπορεις να κανεις ΑΜ4 με 35 ευρώ τον 3500Χ, 45 ευρώ μητρική και 25 ευρώ ραμ. Βάζεις την κάρτα σου και τελείωσε.
sattack Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, fitsoulas2024 είπε Οσο αφορα για τα υπολοιπα που προτεινες, θα τα ξανασυζητησουμε στη συνεχεια, αλλα ο επεξστης που λες δεν εχει γραφικα. Η aftermarket ψυκτρα φαινεται πολυ καλη και μαλλον αυτη θα παρω. Θα μπορουσα βεβαια να παω στον 5600 αφου ειναι ΤDP65 και πιανει 4,4GHz. Δε μου λες, αυτα τα πιανει με απλη ρυθμιση στο bios ή θελει o/c? Sorry, μπερδεύτηκα με ενα αλλο thread και νόμιζα οτι είχες αλλη καρτα γραφικων. 😄 Τελικά για ΑΜ4 εχεις αποφασισει? Σου έγραψαν οι υπόλοιποι φίλοι ποιες επιλογες εχεις απο cpu με ενσωματωμένα γραφικά. Οι ΑΜD cpu πιάνουν τα GHz που λένε αυτοματα, χωρις εσυ να κανεις oc (έχουνε μια Boost συχνοτητα). Εγω αυτο που ήθελα να πω ειναι σε τέτοια περίπτωση, μόνο μέχρι 2GB ram δεσμεύουν οπότε δεν έχεις θέμα με ram. Ακόμα και 16GB να πάρεις. Κατά τη γνωμη μου βεβαια καλύτερα να πάρεις 32GB και να ξεμπερδεύεις για πάντα. 1 ώρα πριν, fitsoulas2024 είπε Στο μεταξυ απ οτι διαβασα οι Ryzen δε λειτουργουν στα Win7. Xρειαζονται ταρζανιες αλλα και παλι μπορει να εχεις θεματα ασυμβατοτητας. Σκεφτηκα να παρω τα εξαρτηματα και να τα βαλω με Win11 στο δευτερο pc μου, οποτε θα εχω το χρονο να κανω τις δοκιμες μου και να εξοικειωθω στο νεο OS με την ησυχια μου. Πως μπορω να τα βαλω δωρεαν? 150€ τα πουλαει το Πλαισιο. Μπορω να τα βαλω δωρεαν και νομιμα, με τις αναβαθμισεις? δυο αντιγραφα? Παλιοτερα τα εγραφα με PM σε οποιον φιλο ήθελε, αλλα τωρα που τα εχει γραψει και το insomnia στις ειδησεις, είπα να μην ντραπουμε! Αλλά ας μην βαλω κατευθείαν το λινκ. 😄 Λοιπόν, αν δεν προκειται για επαγγελματική χρήση, απλώς κανε google το Github windows activation. Θα σε βγάλει στη σελίδα του Github που λεει πως να κάνεις ενεργοποίηση τα win11 και win10 και office365. Mε ενα script που γράφεις στο PowerShell. (Κάνεις εγκατάσταση όπου στην αρχή δηλώνεις "δεν εχω κωδικο, θα τον βάλω μετα", και μόλις ειναι εγκατεστημενα, τρέχεις το script) Αυτο μπορείς να το κάνεις σε όσες εγκαταστάσεις θέλεις, δεν υπάρχει περιορισμός. Υποπτεύομαι οτι η Microsoft το επιτρέπει να υπάρχει στο Github που της ανηκει διοτι την ευνοεί να διασφαλίζει οτι κραταει το τεράστιο μερίδιο αγοράς απο τους ερασιτέχνες, (πχ να μην της φύγουνε και πάνε πχ σε linux και πεσει το μεριδιο της στην εγκατεστημενη βαση λειτουργικων) ώστε να κερδίζει μετα απο τους επαγγελματίες. (Φυσικά εννοείται οτι για επαγγελματική χρήση, μην κάνει κάποιος αυτο. Να τα αγορασει). Οποτε δοκίμασε έτσι οτι θέλεις. Θέλεις win11pro σε 2ο pc? Θέλεις win10pro σε 2η εγκατάσταση σε οτι παλιο μηχανημα εχεις που δεν μπαινουν τα 11 (τουλαχιστον οχι χωρις κολπο), ώστε να τα συγκρίνεις με τα 7? Κάνε με αυτόν τον τρόπο όσες εγκαταστάσεις θέλεις απο 10 και 11. Εγώ σου λεω παντως μετάνιωσα που άργησα να παω στα win10 σε ολα τα παλιά μου μηχανήματα. Ειναι πολυ πιο "ελαφριά" απο τα 7 και έδωσαν νέα πνοή σε ολα τα παλιά ddr3 συστήματα που εχω ακομα, (πανω σε εναν ssd βεβαια). Επεξ/σία 7 Μαϊου από sattack 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 7 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 7 Μαϊου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Sheogorath είπε Τα τεστ που διαβάζεις λένε βλακείες. Δεν μπορώ να στο πω διαφορετικά. Μπορεις να κανεις ΑΜ4 με 35 ευρώ τον 3500Χ, 45 ευρώ μητρική και 25 ευρώ ραμ. Βάζεις την κάρτα σου και τελείωσε. Δλδ δεν ειναι σωστο οτι οι πυρηνες των Ryzen εχουν μεγαλυτερη υπολογιστικη ισχυ? Ακομα και ο φτηνοτερος Ryzen που υπαρχει σημερα ειναι γρηγοροτερος απο τον παλιο Phenom. Aυτον τον επξστη λες? [γιατι σε box κανει 4700€?? παλαβωσανε? 😄] Δεν εχει ενσωματωμενα γραφικα. Mητρικη ναι, την πιο φτηνη θα παρω, αρκει να μην ειναι mini και να εχει υποδοχες για pci xpress καρτα ηχου και pci xpress x1 καρτα δικτυου. Μνημες ram 2x16MB εχουν απ οτι βλεπω οι πιο φτηνες στο e-shop 47€. 1 ώρα πριν, sattack είπε Οι ΑΜD cpu πιάνουν τα GHz που λένε αυτοματα, χωρις εσυ να κανεις oc (έχουνε μια Boost συχνοτητα). Δηλαδη οταν ενας, πχ. ο 5500, σου λεει Base clock: 3.6GHz. Max Boost Clock: 4.2 GHz σημαινει οτι παει 4,2GHz απο μονος του χωρις εσυ να κανεις καποια ρυθμιση? Εδω διπλα διαβασα το ποστ καποιου φιλου που λεει οτι δυσκολευεται να πιασει το αναφερομενο maximum και δεχτηκε οδηγιες μηπως και αν τα καταφερει. 1 ώρα πριν, sattack είπε Παλιοτερα τα εγραφα με PM σε οποιον φιλο ήθελε, αλλα τωρα που τα εχει γραψει και το insomnia στις ειδησεις, είπα να μην ντραπουμε! Αλλά ας μην βαλω κατευθείαν το λινκ. 😄 Λοιπόν, αν δεν προκειται για επαγγελματική χρήση, απλώς κανε google το Github windows activation. Θα σε βγάλει στη σελίδα του Github που λεει πως να κάνεις ενεργοποίηση τα win11 και win10 και office365. Mε ενα script που γράφεις στο PowerShell. (Κάνεις εγκατάσταση όπου στην αρχή δηλώνεις "δεν εχω κωδικο, θα τον βάλω μετα", και μόλις ειναι εγκατεστημενα, τρέχεις το script) Αυτο μπορείς να το κάνεις σε όσες εγκαταστάσεις θέλεις, δεν υπάρχει περιορισμός. Υποπτεύομαι οτι η Microsoft το επιτρέπει να υπάρχει στο Github που της ανηκει διοτι την ευνοεί να διασφαλίζει οτι κραταει το τεράστιο μερίδιο αγοράς απο τους ερασιτέχνες, (πχ να μην της φύγουνε και πάνε πχ σε linux και πεσει το μεριδιο της στην εγκατεστημενη βαση λειτουργικων) ώστε να κερδίζει μετα απο τους επαγγελματίες. (Φυσικά εννοείται οτι για επαγγελματική χρήση, μην κάνει κάποιος αυτο. Να τα αγορασει). Οποτε δοκίμασε έτσι οτι θέλεις. Θέλεις win11pro σε 2ο pc? Θέλεις win10pro σε 2η εγκατάσταση σε οτι παλιο μηχανημα εχεις που δεν μπαινουν τα 11 (τουλαχιστον οχι χωρις κολπο), ώστε να τα συγκρίνεις με τα 7? Κάνε με αυτόν τον τρόπο όσες εγκαταστάσεις θέλεις απο 10 και 11. Εγώ σου λεω παντως μετάνιωσα που άργησα να παω στα win10 σε ολα τα παλιά μου μηχανήματα. Ειναι πολυ πιο "ελαφριά" απο τα 7 και έδωσαν νέα πνοή σε ολα τα παλιά ddr3 συστήματα που εχω ακομα, (πανω σε εναν ssd βεβαια). Μαλιστα, θενκς, θα δοκιμασω. Για τα Win10 δε θα επρεπε να το συζηταμε καν, εχω ακουσει τα χειροτερα, αλλα και φαινονται απο μακρια τι μουφα ειναι😃 (πιο βαρια ξερω εγω οτι ειναι απο τα 7, οχι πιο ελαφρια). ΥΓ. πως κανω αυτο το script? την εγκατασταση που θα τη βρω, απο τορρεντ? Επεξ/σία 7 Μαϊου από fitsoulas2024
sattack Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 26 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε ΥΓ. πως κανω αυτο το script? την εγκατασταση που θα τη βρω, απο τορρεντ? Βρήκες τη σελίδα στο github? Τα λεει εκει και είναι πολύ απλό, άλλωστε ηδη περιέγραψα όλη τη διαδικασία. Εγκατάσταση κανεις με τον κανονικό Microsoft τρόπο, φτιάχνοντας ενα usb εγκαταστασης απο το site της ΜS. Όταν κάνεις την εγκατάσταση, επιλέγεις αυτο που ειπα, "δεν εχω κωδικο, θα τον βάλω μετα", και μόλις ειναι εγκατεστημενα τα win, ανοίγεις το Power Shell ( οχι το command prompt) και γράφεις μια γραμμή που λεει εκει στο github και τρέχει το script ενεργοποίησης windows και office.
fitsoulas2024 Δημοσ. 8 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 8 Μαϊου 1 ώρα πριν, sattack είπε Βρήκες τη σελίδα στο github? Τα λεει εκει και είναι πολύ απλό, άλλωστε ηδη περιέγραψα όλη τη διαδικασία. Εγκατάσταση κανεις με τον κανονικό Microsoft τρόπο, φτιάχνοντας ενα usb εγκαταστασης απο το site της ΜS. Όταν κάνεις την εγκατάσταση, επιλέγεις αυτο που ειπα, "δεν εχω κωδικο, θα τον βάλω μετα", και μόλις ειναι εγκατεστημενα τα win, ανοίγεις το Power Shell ( οχι το command prompt) και γράφεις μια γραμμή που λεει εκει στο github και τρέχει το script ενεργοποίησης windows και office. Eγω κανονικο τροπο ηξερα την εγκατασταση μεσω dvd, μαλλον εχω χασει επεισοδια. Δλδ μου λες οτι απο το site της MS μπορει κανεις ελευθερα να κατεβασει τα Win 11? Τι μεγεθος εχει το αρχειο? Στο μεταξυ βλεπω οτι στο skroutz κοστιζουν 12€. Και στο plaisio τα εχουν 150? 😄
Sheogorath Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε Δλδ δεν ειναι σωστο οτι οι πυρηνες των Ryzen εχουν μεγαλυτερη υπολογιστικη ισχυ? Ακομα και ο φτηνοτερος Ryzen που υπαρχει σημερα ειναι γρηγοροτερος απο τον παλιο Phenom. Aυτον τον επξστη λες? [γιατι σε box κανει 4700€?? παλαβωσανε? 😄] Δεν εχει ενσωματωμενα γραφικα. Mητρικη ναι, την πιο φτηνη θα παρω, αρκει να μην ειναι mini και να εχει υποδοχες για pci xpress καρτα ηχου και pci xpress x1 καρτα δικτυου. Μνημες ram 2x16MB εχουν απ οτι βλεπω οι πιο φτηνες στο e-shop 47€. Δηλαδη οταν ενας, πχ. ο 5500, σου λεει Base clock: 3.6GHz. Max Boost Clock: 4.2 GHz σημαινει οτι παει 4,2GHz απο μονος του χωρις εσυ να κανεις καποια ρυθμιση? Εδω διπλα διαβασα το ποστ καποιου φιλου που λεει οτι δυσκολευεται να πιασει το αναφερομενο maximum και δεχτηκε οδηγιες μηπως και αν τα καταφερει. Μαλιστα, θενκς, θα δοκιμασω. Για τα Win10 δε θα επρεπε να το συζηταμε καν, εχω ακουσει τα χειροτερα, αλλα και φαινονται απο μακρια τι μουφα ειναι😃 (πιο βαρια ξερω εγω οτι ειναι απο τα 7, οχι πιο ελαφρια). ΥΓ. πως κανω αυτο το script? την εγκατασταση που θα τη βρω, απο τορρεντ? Το ξέρω ότι δεν έχει γραφικά, για αυτό είπα βάλε την κάρτα σου. Σου έβαλα γρήγορες μνήμες με 25 ευρώ, αν θες 2Χ16, 32 δες για τουλάχιστον 3600. Επεξ/σία 8 Μαϊου από Sheogorath
fitsoulas2024 Δημοσ. 8 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 8 Μαϊου (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Sheogorath είπε Το ξέρω ότι δεν έχει γραφικά, για αυτό είπα βάλε την κάρτα σου. To ξερω οτι το ξερεις, αλλα δεν υπαρχει λογος να κρατησω αυτο το βαρυ εξαρτημα, με το θερμικο και ηλεκτρικο φορτιο του, οταν μπορω να εχω μια αλλη, αϋλη και καλυτερη. 12 ώρες πριν, Sheogorath είπε Σου έβαλα γρήγορες μνήμες με 25 ευρώ, αν θες 2Χ16, 32 δες για τουλάχιστον 3600. Προς το παρον δε μπορω να δω τιποτα γιατι δεν υπαρχει λειτουργικο για να τα βαλω! Στο site της ΜS αν παω να τα κατεβασω τα 11 μου βαζει αυτο (ουτε και οι αλλες δυο επιλογες λειτουργουν) Επεξ/σία 8 Μαϊου από fitsoulas2024
Sheogorath Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 5 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε To ξερω οτι το ξερεις, αλλα δεν υπαρχει λογος να κρατησω αυτο το βαρυ εξαρτημα, με το θερμικο και ηλεκτρικο φορτιο του, οταν μπορω να εχω μια αλλη, αϋλη και καλυτερη. Προς το παρον δε μπορω να δω τιποτα γιατι δεν υπαρχει λειτουργικο για να τα βαλω! Στο site της ΜS αν παω να τα κατεβασω τα 11 μου βαζει αυτο (ουτε και οι αλλες δυο επιλογες λειτουργουν) Δες για τον 4700G ή τον 4600G ή 5600G(T). Μην πας σε σειρά 2 ή 3, αμαρτία είναι… 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 9 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 9 Μαϊου Eιναι ασφαλες να κατεβασω τα Win11 απο δω? https://www.itechtics.com/windows-11-download-iso/
flikifloki Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου Αν πας στο github που σου είπαν τα παιδιά, έχει λίγο πιο κάτω και links για να κατεβάσεις windows και office, και με κάποια βοηθητικά FAQ. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα