Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fitsoulas2024 είπε

Ανθρωπε μου το καλωδιο-pin για το on/off, απ το κουτι δε προερχεται? πως θα εκκινησω το συστημα? με μαγικα ξορκια?🤔

Δε θα ηθελα 1ΤΒ. Αυτος ειναι 4.0 ενω ο επξστης μου υποστηριζει 3.0 και δε θα ηθελα τρεχαματα με τυχον ασυμβατοτητες. Δεν κανω αγωνες δρομου γαι να καιγομαι για τρελές ταχυτητες, τη διαφορά μεταξυ 3500 και 6000 δε θα τη καταλαβαινα.

Βρε Χατζίβα πεσμου κατι αλλο, πως γινεται να εισαι Community Regular, ενω εγω μόνο Rising Star ενω εχω τα διπλασια ποστς?

μαγικά κάνω. η μητρικη υποστηριζει και backwards pci3 αλλα θα τρως φραγμα στην ταχυτητα της pci.

• Like 1
  • Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

Ανθρωπε μου το καλωδιο-pin για το on/off, απ το κουτι δε προερχεται? πως θα εκκινησω το συστημα? με μαγικα ξορκια?🤔

σου το εξηγησα ξεκαθαρα: 

35 λεπτά πριν, sattack είπε

Ψάξε στο manual της μητρικης ποια 2 πιν συνδέονται με το κουμπί ON/OFF του κουτιού (ετσι κι αλιως πρεπει να το ψάξεις αυτο για να συνδέσεις εκει το καλωδιο του κουτιού όταν στήσεις το μηχανημα). 

Τωρα πανω στο τραπέζι, θα βρχυκυκλωσεις αυτα τα δυο πιν όπως μπορεις. Κάποιοι έχουν ενα βυσματακι που ενώνει έτσι 2 γειτονικά πιν. Εγώ το κάνω με ένα κατσαβίδι που το ακουμπάω ανάμεσα στα 2 πιν. 

• Like 4
Δημοσ.
Μόλις τώρα, sattack είπε

σου το εξηγησα ξεκαθαρα: ................................

ok λες για εκεινο το κολπο που βραχυκυκλωνεις τα τζαμπερακια. Δε το θυμαμαι, θα ψαξω στο ιντερνετ.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fitsoulas2024 είπε

ok λες για εκεινο το κολπο που βραχυκυκλωνεις τα τζαμπερακια. Δε το θυμαμαι, θα ψαξω στο ιντερνετ.

αν δεν εχεις ολα τα κομματια του σταθερου μην κανεις τιποτα. ολα μαζι θα δεις οτι δουλευουν και δεν εχεις θεμα. μην κανεις πειραματα δηλαδη, υπομονη κάνεις και περιμενε.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, xxatziva είπε

αν δεν εχεις ολα τα κομματια του σταθερου μην κανεις τιποτα. ολα μαζι θα δεις οτι δουλευουν και δεν εχεις θεμα. μην κανεις πειραματα δηλαδη, υπομονη κάνεις και περιμενε.

ολα τα εχω εκτος απο τη ψυκτρα του επξστη

Δημοσ.
Μόλις τώρα, fitsoulas2024 είπε

ολα τα εχω εκτος απο τη ψυκτρα του επξστη

οποτε κουμπωσε τα και περιμενε την ψυξη οταν ερθει. ωστε να βολεψεις και τα καλωδια απο τωρα. cpu cooler Μπαινει το ρευμα για τον ανεμιστηρα της ψυξης.

Δημοσ.

Όλος ο κόσμος αυτο κανει πανω στο τραπέζι. 

veuv4ybxgevb1.jpg.decf23b9af8efaea5791c8c8a61528d5.jpg

45 λεπτά πριν, sattack είπε

Ψάξε στο manual της μητρικης ποια 2 πιν συνδέονται με το κουμπί ON/OFF του κουτιού (ετσι κι αλιως πρεπει να το ψάξεις αυτο για να συνδέσεις εκει το καλωδιο του κουτιού όταν στήσεις το μηχανημα). 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, sattack είπε

Τωρα πανω στο τραπέζι, θα βρχυκυκλωσεις αυτα τα δυο πιν όπως μπορεις. Κάποιοι έχουν ενα βυσματακι που ενώνει έτσι 2 γειτονικά πιν. Εγώ το κάνω με ένα κατσαβίδι που το ακουμπάω ανάμεσα στα 2 πιν.

Ok, αρα με ενα ισιο κατσαβιδι ενωνω αυτες τις δυο υποδοχες και το συστημα εκκινει.

14 ώρες πριν, sattack είπε

Tρεις φορες το ειπες αυτο, μα ειναι δυνατον να μη το ψαξω?🙂

- Λοιπον, τοποθετησα τις μνημες

Οι G.Skill δεν εχουν ψυκτρα! Μονο ενα αυτοκολλητο, σαν αυτο του nvme. Στα specs αναφερουν ψυκτρα, αλλα θα επρεπε να το καταλαβω απο την εικονα οτι δεν ειναι κανονικη μεταλλικη ψυκτρα 🙄

Τις τοποθετησα σε dual channel συμφωνα με τις οδηγιες. Eχει σημασια ποια πλευρα θα ειναι δεξια/αριστερα?

Εντωμεταξυ στο manual της mobo λεει 

Based on CPU specification, the Memory DIMM voltage below 1.35V is suggested to
protect the CPU.

Tο spd αναφερει 2133MHz - 1,2V. Αυτες τις τις τιμες θα λεει οταν εκκινησω?

Θα μπορεσω να ορισω τις μνημες στα 3200ΜΗz χωρις να ανεβασω το voltage?

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ.

Αποφεύγουμε να διαβάζουμε  specs  σε οποιαδήποτε σελίδα πέραν της επίσημης του κατασκευαστή. Είναι ολοφάνερο ότι δεν έχουν  heatsink οι aegis, αν είχες ρωτήσει το γνώριζαν όλοι .

Οι μνήμες από αριστερά μετρώντας πάνε στα 2-4. Τι εννοείς αν έχει σημασία το αριστερά δεξιά; Συγκεκριμένες θέσεις, μπαίνουν μόνο προς μια κατεύθυνση. Στο manual τα δείχνει ξεκάθαρα.

Όταν εκκινήσεις την πρώτη φορά θα δουλεύει στα  default (2133/1.2v) μέχρι να ενεργοποιήσεις το xmp. Δεν έχεις φόβο στα 1.35v, αυτόματα εκεί παίζουν όλοι οι χρήστες. Δεν νομίζω ότι ανεβαίνει η ταχύτητα χωρίς να πειράξεις την τάση, εκεί μιλάμε για  tuning  που είναι πιο δύσκολο για αρχάριους.

• Like 4
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Αποφεύγουμε να διαβάζουμε  specs  σε οποιαδήποτε σελίδα πέραν της επίσημης του κατασκευαστή. Είναι ολοφάνερο ότι δεν έχουν  heatsink οι aegis, αν είχες ρωτήσει το γνώριζαν όλοι .

Τι εννοείς αν έχει σημασία το αριστερά δεξιά; Συγκεκριμένες θέσεις, μπαίνουν μόνο προς μια κατεύθυνση. Στο manual τα δείχνει ξεκάθαρα.

Όταν εκκινήσεις την πρώτη φορά θα δουλεύει στα  default (2133/1.2v) μέχρι να ενεργοποιήσεις το xmp. Δεν έχεις φόβο στα 1.35v, αυτόματα εκεί παίζουν όλοι οι χρήστες. Δεν νομίζω ότι ανεβαίνει η ταχύτητα χωρίς να πειράξεις την τάση, εκεί μιλάμε για  tuning  που είναι πιο δύσκολο για αρχάριους.

Στο μεταξυ διαβασα οτι οι ψυκτρες δεν εχουν και τοσο σημασια γιατι δεν ανεβαινει εκει θερμοκρασια. Δεν αξιζει το κοπο δλδ να τις στειλω πισω. Οταν κοιτας ενα προιον σε μια σελιδα που πουλανε κατι, τρεχεις και στη σελιδα του κατασκευαστη να επαληθευσεις τα στοιχεια? ας ειμαστε ρεαλιστες.

Τοποθετησα τις μνημες, οπως ειπα στη σωστη διαταξη για dual mode συμφωνα με τις οδηγιες. Το ασπρο αυτοκολλητο ειναι απο τη πλευρα του cpu, ειδα ομως κατι φωτος που ειναι απο την αλλη μερια, γιαυτο λεω, το δεξι/αριστερο ειναι συγκεκριμενο ή παιζει και απο τις δυο μεριες?

Το xmp δεν ειναι μονο για Ιntel? Default ειναι το spd που ειπα, το θεμα ειναι οτι η οδηγια της mobo μιλαει για κατω απο 1,35V. Δεν ειμαι αρχαριος, παντα ρυθμιζω τις μνημες στoυς διαφημιζομενους(δοκιμασμενους ηδη δλδ απο τη εταιρια)χρονισμους. Στο DDR3 εχεις default 1.5V, στο DDR4 το 1.35 δεν ειναι default? Δεν επιθυμω να πειραξω τα ρευματα.

- Toποθετησα και τον nvme, δυσκολευτηκα λιγο αφου δε το ειχα ξανακανει.

Απ οτι καταλαβα υπαρχουν 3 μηκη σε αυτους του δισκους? [απορω γιατι τους λεμε δισκους, αφου δεν υπαρχει καποιος δισκος που γυριζει]

Παραλιγο να τον εγκαταστησω με το μεσαιο standoff στη θεση του απo κατω, μετα καταλαβα οτι πρεπει να αφαιρεθει.

Τη δε ψυκτρα, την εβαλα απο πανω αφαιρουμενου του αυτοκολλητου της, αλλα με την ιδια βιδα αριστερα βιδωνεται και ο δισκος και η ψυκτρα, σωστα?

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

Οταν κοιτας ενα προιον σε μια σελιδα που πουλανε κατι, τρεχεις και στη σελιδα του κατασκευαστη να επαληθευσεις τα στοιχεια?

Πάντα 

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

- Toποθετησα και τον nvme, δυσκολευτηκα λιγο αφου δε το ειχα ξανακανει.

Απ οτι καταλαβα υπαρχουν 3 μηκη σε αυτους του δισκους? [απορω γιατι τους λεμε δισκους, αφου δεν υπαρχει καποιος δισκος που γυριζει]

😀

Στις 12/5/2025 στις 8:22 ΠΜ, sattack είπε

....

και αν βάλεις M2 sata "δίσκο" να μην τον αναγνωρίσει.

....

Ουτε καν οι πρώτοι sata3 ssd δεν ήταν δίσκοι, αλλα μας έμεινε η ονομασία.. 

"Απειροι" συνδυασμοί ειναι θεωρητικα δυνατοι, συνδθαζοντας πλάτος και μήκος σε mm

"The M.2 standard allows module widths of 12, 16, 22, and 30 mm, and lengths of 16, 26, 30, 38, 42, 60, 80, and 110 mm."

Αλλά τα συνηθισμένα μεγέθη ειναι 4-5, κι απο αυτα παλι μαλλον 2 τα πιο συνηθισμένα, το 2280 για PC και το 2242 για μερικά laptops. 

Screenshot_20250518_100325_Google.jpg

• Like 1
Δημοσ.

εφοσον εχεις τα κομματια ολα μαζι οταν φτασει και η ψυκτρα πηγαινε σε καποιον καταστημα που κανει συναρμολογηση γιατι βλεπω οτι σε κανα μηνα να ανοιγεις αλλο θεμα και να λες μια δεν παιζει η μνημη μια ανεβαζει θερμοκρασια ο επεξεργαστης την αλλη σβηνει ξαφνικα και γενικα καθε θεμα που θα βγει στην επιφανεια. απο την αλλη μπραβο που θες να το στησεις μονος σου το μηχανημα αλλα καλυτερα η πηγαινε και δες τι κανουν ή φωναξε καποιον που ξερει οπως και να ξερει τα κομματια ποια ειναι ωστε να κατεβασει τα προγραμματα-drivers για το δικο σου και μην βασιζεσαι στο, ελα αφου τα βαζουν τα windows.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, xxatziva είπε

εφοσον εχεις τα κομματια ολα μαζι οταν φτασει και η ψυκτρα πηγαινε σε καποιον καταστημα που κανει συναρμολογηση γιατι βλεπω οτι σε κανα μηνα να ανοιγεις αλλο θεμα και να λες μια δεν παιζει η μνημη μια ανεβαζει θερμοκρασια ο επεξεργαστης την αλλη σβηνει ξαφνικα και γενικα καθε θεμα που θα βγει στην επιφανεια. απο την αλλη μπραβο που θες να το στησεις μονος σου το μηχανημα αλλα καλυτερα η πηγαινε και δες τι κανουν ή φωναξε καποιον που ξερει οπως και να ξερει τα κομματια ποια ειναι ωστε να κατεβασει τα προγραμματα-drivers για το δικο σου και μην βασιζεσαι στο, ελα αφου τα βαζουν τα windows.

Τι λες  βρε χατζίβα μου?? 😄

Σκοπος ειναι να μαθω τη νεα πλατφορμα, γι αυτο και ρωταω καθε τι. Τη συναρμολογηση την εχω κανει ηδη, δε χρειαζεται να παω σε... μαγαζι. Εχω συναρμολογησει/επισκευασει δεκαδες pc, δικα μου, συγγενων και φιλων.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

Στο μεταξυ διαβασα οτι οι ψυκτρες δεν εχουν και τοσο σημασια γιατι δεν ανεβαινει εκει θερμοκρασια. Δεν αξιζει το κοπο δλδ να τις στειλω πισω.

Προφανώς και δεν αξίζει, δεν ρώτησες αυτό στο προηγούμενο ποστ.

Οταν κοιτας ενα προιον σε μια σελιδα που πουλανε κατι, τρεχεις και στη σελιδα του κατασκευαστη να επαληθευσεις τα στοιχεια? ας ειμαστε ρεαλιστες.

Ρεαλιστικά σου μιλάω, κοιτάω spec μόνο από τις επίσημες σελίδες του κατασκευαστή, το μόνο που επαληθεύω είναι αν κοιτάζω την σωστή αντιστοιχία κωδικού προϊόντος...

Τοποθετησα τις μνημες, οπως ειπα στη σωστη διαταξη για dual mode συμφωνα με τις οδηγιες. Το ασπρο αυτοκολλητο ειναι απο τη πλευρα του cpu, ειδα ομως κατι φωτος που ειναι απο την αλλη μερια, γιαυτο λεω, το δεξι/αριστερο ειναι συγκεκριμενο ή παιζει και απο τις δυο μεριες?

Το διάκενο δεν είναι στη μέση, δεν γίνεται να τις βάλεις ανάποδα...

Kingston-HyperX-Predator-DDR4-Dimensions

Το xmp δεν ειναι μονο για Ιntel? Default ειναι το spd που ειπα, το θεμα ειναι οτι η οδηγια της mobo μιλαει για κατω απο 1,35V. Δεν ειμαι αρχαριος, παντα ρυθμιζω τις μνημες στoυς διαφημιζομενους(δοκιμασμενους ηδη δλδ απο τη εταιρια)χρονισμους. Στο DDR3 εχεις default 1.5V, στο DDR4 το 1.35 δεν ειναι default? Δεν επιθυμω να πειραξω τα ρευματα.

image.png.c061fb833eeb9202597e42164c3eae0d.png

Ενεργοποιείς xmp profile και πάει αυτόματα η τάση. Δεν πειράζεις τίποτα άλλο, δεν υπάρχει κίνδυνος.

Τη δε ψυκτρα, την εβαλα απο πανω αφαιρουμενου του αυτοκολλητου της, αλλα με την ιδια βιδα αριστερα βιδωνεται και ο δισκος και η ψυκτρα, σωστα?

99,9% είναι έτσι, αν υπάρχει αμφιβολία ανατρέχεις σε manual ή βίντεο με την αντίστοιχη μητρική

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...