fitsoulas2024 Δημοσ. 18 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 18 Μαϊου (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, nickol-us είπε Προφανώς και δεν αξίζει, δεν ρώτησες αυτό στο προηγούμενο ποστ. Τιποτα δε ρωτησα πανω σε αυτο, διαπιστωση εκανα μόνο. 24 λεπτά πριν, nickol-us είπε Το διάκενο δεν είναι στη μέση, δεν γίνεται να τις βάλεις ανάποδα... Ok, για καποιο λογο ειχα την ενυπωση οτι το κενο ειναι ακριβως στη μεση😆 24 λεπτά πριν, nickol-us είπε Ενεργοποιείς xmp profile και πάει αυτόματα η τάση. Δεν πειράζεις τίποτα άλλο, δεν υπάρχει κίνδυνος. Δουλευει το ΧΜP σε μη Intel επξστες? Αnyway, απο βδομαδα που θα μπω στα μενου του bios θα δω τι υπαρχει και σου λεω. 24 λεπτά πριν, nickol-us είπε 99,9% είναι έτσι, αν υπάρχει αμφιβολία ανατρέχεις σε manual ή βίντεο με την αντίστοιχη μητρική Εξυπακουεται οτι ειδα manual και βιντεο, πως αλλιως θα τον εβαζα? αφου ηταν η πρωτη φορα. Εκει που εχω καποια αμφιβολια ειναι στην αριστερη βιδα, αν με την ιδια βιδωνει και η ψυκτρα και ο δισκος. EDIT τωρα που προσεξα το img σου, τρεχεις τις μνημες αυτες στα 2666ΜΗz, αυτη ειναι η διαφημιζομενη τιμη? Το VCore 1,46?? γιατι τοσο πολυ? Επεξ/σία 18 Μαϊου από fitsoulas2024
xxatziva Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου nvme εχει 2βιδες Μια δισκο πιο μεσα. μια η ψυκτρα. το προφιλ στις μνημες καλο ειναι να το ανοιξεις να δουλευουν 3600 αν ειναι τοσο. αλλιως θα εχουν χαμηλη αποδοση. γενικα καθε νεο πισι εχει το γουστο του στησιματος.
fitsoulas2024 Δημοσ. 19 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 19 Μαϊου (επεξεργασμένο) Μπηκα λοιπον στο bios. Eντυπωσιακο το νεο περιβαλλον 😀 Με το ψυκτρακι που εχω αναφερει, ανευ παστας αλλα με ενα ανεμιστηρακι απο πανω (max 3200 rpm) δειχνει θερμοκρασια cpu εως 62-64ο. Οταν ομως αλλαξεις μια τιμη και κανει επανεκκινηση, εκει διαπιστωνεις οτι εχει ανεβει στους 80! Οποτε η εγκατασταση των Win δε συζητειται. Το VCore στο 1.4, ελπιζω οτι θα υπαρχει τροπος να κατεβαινει οταν ο επξστης δεν εχει φορτο. Μνημες και δισκος αναγνωριζονται. Απο δω και περα αναμονη λοιπον μεχρι τη παραλαβη του θηριου😃 Να σημειωσω τις psu περιπετειες. Πρωτα συνδεσα με ενα πολυ παλιο 450ρι fanless, εκει δυσκολευοταν να εκκινησει. Επρεπε να πατησω το κουμπι καμια 20ρια φορες για να εκκινησει καποια στιγμη. Το psu αυτο δουλευει σε επξστη με ΤDP45, οποτε σκεφτηκα οτι δε μπορει να σηκωσει τον 65ρη(οντως αναβοσβηνε το debug led που αφορα τον επξστη). Ωστοσο μετα συνδεσα τo psu με Phenom TDP95 και δουλευει κανονικα! Απο κει γραφω τωρα. Οποτε κατοπιν συνδεσα τη καινουργια mobo με το, επισης παλιο Corsair CX430M που εχω ηδη αναφερει, και λειτουργει. Εχω ενα θεματακι, ξεβιδωσα το psu αυτο για να το ξεσκονισω(μετα απο τοσα χρονια φανταζεστε τι σκονη ειχε μαζεψει). Ο ανεμιστηρας σε μια απο τις 4 πλευρες εχει βιδωμενο ενα πλαστικο κομματι, σαν προστασια απ οτι καταλαβαινω για την επαφη που κανει με τα εξαρτηματα του psu. Oταν τον εβγαλα δε σημειωσα σε ποια απο τις 4 θεσεις τοποθετειται. Μηπως ξερει κανεις? Eδω φαινεται αυτο το πλαστικο(στο 3:10, ειναι λιγο μεγαλυτερο. Ο τυπος το αποκαλει "useless"), αλλα ειναι 570ρι και τα εξαρτηματα ειναι διαφορετικα. Μηπως να το βαλω κι εγω σε αυτη τη θεση? Επεξ/σία 19 Μαϊου από fitsoulas2024 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 21 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 21 Μαϊου (επεξεργασμένο) Τελικα σημερα παρελαβα το κτηνος. Ενω χτες μου ελεγε οτι πηγε για την αλλη Τεταρτη, αυτη τη Τεταρτη βλεπω ξαφνικα ειδοποιηση οτι θα παραλαβω σε 2-4 ωρες. Αυτο θα πει συνεπεια 😀 Οχι οτι μου κακοπεσε, βεβαια Το κτηνος εγκατασταθηκε, με ζορισε λιγο. Ανευ ανεμιστηρα και μου δειξε 30ο λιγοτερους! Εχει εναν 140ρη, θα δω αν θα τον χρειαστω ή θα βαλω εναν απο τους ειδικα αθορυβους που εχω. Στη συσκευασια μεσα και ενα ευμεγεθες κατσαβιδι, ενω η παστα ηταν προτοποθετημενη, παρολ αυτα υπαρχει και ενα σωληναριο με επιπλεον. Kαι την πηρα μονο 51ε! Αρκετα φτηνοτερα απο αλλες παρομοιες. Γενικα παντως διαπιστωσα οτι οι ογκωδεις ψυκτρες εχουν διπλασια τιμη απ οτι 12-13 χρονια πριν. Επεξ/σία 21 Μαϊου από fitsoulas2024
nickol-us Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου Πραγματικό κτήνος και τεράστια υπερβολή, δεδομένου των χρημάτων που ξοδεύτηκαν για το υπόλοιπο pc,για τις καταναλώσεις που έχει ο 5600g και για την χρήση που προορίζεται. Τη βλέπω κάπως ψηλή, δε θυμάμαι αν έχεις αναφέρει το κουτί σου, ελπίζω να την χωράει. Ξεκίνα το μηχάνημα, πέρνα windows, τρέξε κανά bench για να δεις θερμοκρασίες - επιδόσεις κι εδώ είμαστε. Καλά στησίματα... 2
niko13 Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Πραγματικό κτήνος και τεράστια υπερβολή, δεδομένου των χρημάτων που ξοδεύτηκαν για το υπόλοιπο pc,για τις καταναλώσεις που έχει ο 5600g και για την χρήση που προορίζεται. Τη βλέπω κάπως ψηλή, δε θυμάμαι αν έχεις αναφέρει το κουτί σου, ελπίζω να την χωράει. Ξεκίνα το μηχάνημα, πέρνα windows, τρέξε κανά bench για να δεις θερμοκρασίες - επιδόσεις κι εδώ είμαστε. Καλά στησίματα... Δεν κατάλαβα Νικόλα ,έχεις τίποτα με τις μεγάλες...ψυχτρες?Τι cooler shaming είναι αυτό...?sorry για το spam... 2
Sheogorath Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου Εγω δεν καταλαβαίνω ότι ψειρίζαμε τα ευρώ και μπήκε 50 ευρώ ψύκτρα... 2
sattack Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου Μάλλον πήρε μια τεράστια για να τη δουλεύει χωρίς fan ή μόνο με κάποιο πολύ αθόρυβο, δηλαδή πλήρωσε για την ησυχία. Οκ, αυτό είναι κάτι δεκτό. 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 22 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 22 Μαϊου 3 ώρες πριν, nickol-us είπε Πραγματικό κτήνος και τεράστια υπερβολή, δεδομένου των χρημάτων που ξοδεύτηκαν για το υπόλοιπο pc,για τις καταναλώσεις που έχει ο 5600g και για την χρήση που προορίζεται. Τη βλέπω κάπως ψηλή, δε θυμάμαι αν έχεις αναφέρει το κουτί σου, ελπίζω να την χωράει. Αφου χωραει τη προηγουμενη που ειναι στο ιδιο υψος, θα χωραει κι αυτη. Τεραστια υπερβολη μπορει να ειναι για σενα φιλε μου, που θα εχεις 15 ανεμιστηρες στο κουτι και ακουγεται σαν κομπρεσερ😃 Για μενα οι μεγαλες ψυκτρες ειναι must στα συστηματα μου, διοτι δε θελω να ακουγεται τιποτα. Το χειμωνα θα δουλευει fanless, απ οτι φαινεται. Οταν λες "δεδομένου των χρημάτων που ξοδεύτηκαν για το υπόλοιπο pc" τι εννοεις? πολλα ή λιγα? 3 ώρες πριν, nickol-us είπε Ξεκίνα το μηχάνημα, πέρνα windows, Τα περναω αυτη τη στιγμη, αλλα εχω θεματακια και περιεργες επανεκκινησεις. Θα συνεχισω αυριο τις προσπαθειες 1 ώρα πριν, Sheogorath είπε Εγω δεν καταλαβαίνω ότι ψειρίζαμε τα ευρώ και μπήκε 50 ευρώ ψύκτρα... ποιος τα ψειριζε? οχι εγω παντως, εγω ελεγα οτι θελω αυτο που με εξυπηρετει, οχι αυτο που ειναι πιο φτηνο/ακριβο
fitsoulas2024 Δημοσ. 22 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 22 Μαϊου Tελικα μετα απο πολυ κοπο καταφερα να εγκαταστησω τα 11. Με ενα εκκινησιμο usb που εφτιαξα με το Rufus. Αλλα πολλες διακοπες, επανεκκινησεις, προσπαθειες για αυτοματη διορθωση και ξανα επανεγκατασταση, ξανα διακοπες και επαναληψεις. Αναρωτιομουν τι φταιει, μηπως το στικακι που ειναι αργο? μηπως το γερικο psu? μηπως στο νεο υλικο υπαρχει καποιο θεμα? ή μηπως κατι δε κανω εγω καλα? Καποια στιγμη, εκει που λεει 'αναγνωριση δισκων' σκεφτηκα να επιλεξω το format πριν την εγκατασταση. Ο nvme δισκος ειναι ετοιμος για χρηση ή θελει πρωτα φορματ απο κει(ή απο αλλου)? και εκεινη τη φορα η εγκατασταση προχωρησε κανονικα και ολοκληρωθηκε. Μετα απο μιση ωρα ομως στο νεο περιβαλλον ειχα παλι διακοπη, αυτοδιορθωθηκε, ξαναεκκινησε και εδω και 3-4 ωρες υπαρχει σταθεροτητα. Οσο για τα Win11, χειροτερα απ οτι τα περιμενα. Απαισια, φριχτα, αβολα. Και την ms να δειχνει συνεχως τη βλακεια, την αδιακρισια και την παρεμβατικοτητα της👍 Βασικα το μετανιωσα, επρεπε να ειχα παει σε Ιntel ωστε να ξαναβαλω 7. Προβλεπω οτι θα μου παρει βδομαδες μεχρι να μαθω/συνηθισω αυτο το αθλιο λειτουργικο. Και οι ερωτησεις που θα προκυψουν 100δες😄 Μαλλον θα πρεπει να δημιουργησω ενα νημα με αυτο το σκοπο.
sattack Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου To λειτουργικό είναι το ίδιο (γι αυτό και τυχαίνει να υπάρχουν συσκευές που παίζουν με drivers των win 7 64bit και στα win 11). Το interface αλλάζει, αλλά 1ον οτι δεν βρίσκεις εύκολα μέσα σε μενού, το βρίσκεις πιο εύκολα κάνοντας απ' ευθείας search. (Πχ Power Shell, Device Manager κλπ) Και 2ον υπαρχουν προγραμματακια (και δωρεαν) που αλλαζουν το start menu και το κάνεις όπως θες, μέχρι και ίδιο με των win7.
fitsoulas2024 Δημοσ. 23 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 23 Μαϊου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, sattack είπε To λειτουργικό είναι το ίδιο (γι αυτό και τυχαίνει να υπάρχουν συσκευές που παίζουν με drivers των win 7 64bit και στα win 11). Και 2ον υπαρχουν προγραμματακια (και δωρεαν) που αλλαζουν το start menu και το κάνεις όπως θες, μέχρι και ίδιο με των win7. Tι εννοεις το ιδιο? η μερα με τη νυχτα ειναι. Συσκευες υπαρχουν που παιζουν με drivers των 7 και των XP, δε λεει κατι αυτο. Για δωσε ενα τετοιο προγραμματακι να δοκιμασω. Το μονο ιδιο που ειδα μεχρι στιγμης ειναι το control panel (κρυμμενο βρισκεται). 5 ώρες πριν, Sheogorath είπε Βάλε 10, σαφώς καλύτερα των 11, και πιο "ιδιωτικά". Ναι, ειναι κι αυτη μια ιδεα. Αλλα εχω ακουσει οτι μετακινεις τον κερσορα στο εικονιδιο και αυτο ανοιγει απο μόνο του χωρις κλικ, ισχυει? Επισης ακουσα οτι σταματει η υποστηριξη τους το φθινοπωρο. Εχεις πει οτι εχεις 10, οποτε αν παω σε αυτα θα εχω ατομο να ρωταω τις αποριες μου, θα σε ορισω επισημο συμβουλατορα μου στον τομεα 10😀 - Δε μου ειπατε αν ο nvme χρειαζεται φορματ πριν δεχτει εγκατασταση λειτουργικου, στο ιντερνετ δε βρηκα σαφη απαντηση. Επισης, που στα 11 βρισκεται η Oικιακη Oμαδα? Μπορω απο τα 7 να μπω στα 11 μεσω Remote Desktop Connection? Επεξ/σία 23 Μαϊου από fitsoulas2024
sattack Δημοσ. 23 Μαϊου Δημοσ. 23 Μαϊου (Και τα XP κι αυτά NT kernel ηταν. 😆) Όταν πας να κάνεις install τα windows σε ενα partition, κάνουνε μονα τους format, δεν χρειάζεται να κάνεις εσύ απο πριν. 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 23 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 23 Μαϊου 9 ώρες πριν, sattack είπε Όταν πας να κάνεις install τα windows σε ενα partition, κάνουνε μονα τους format, δεν χρειάζεται να κάνεις εσύ απο πριν. Οταν λεμε "πριν" εδω εννΟουμε κατα τη διαδικασια της εγκαταστασης. Δεν υπηρχε αλλο τετοιο συστημα για να γινει απο πριν φορματ ο δισκος. Κατα τη διαδικασια της εγκαταστασης λοιπον, στο σταδιο της 'αναγνωρισης δισκων' πατησα φορματ οπως ειπα, και μονο τοτε καταφερα να ολοκληρωσω την εγκατασταση. Τυχαιο? Εντωμεταξυ στο σταδιο αυτο σου δειχνει και αλλα 2-3 "μη καταχωρημενα διαμερισματα" στο δισκο, μικρου μεγεθους. Τα κανω delete? τα αφηνω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα