fidepab982 Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου μου ηρθαν 2 μεχρι στιγμης απο την ΙΔΙΚΑ, η μια ηταν γενικη αιματος και η αλλη για Ιατρική Εξέταση Εκτίμησης Καρδιαγγειακού Κινδύνου. Υπαρχουν και αλλες ξερει κανεις? 1
Therempant Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου Και εμένα, μια από τις δύο δεν θυμάμαι ποια. Που πάμε για να εξεταστουμε δωρεάν με αυτές?
fidepab982 Δημοσ. 6 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 6 Μαϊου 2 λεπτά πριν, Therempant είπε Και εμένα, μια από τις δύο δεν θυμάμαι ποια. Που πάμε για να εξεταστουμε δωρεάν με αυτές? σε οποιοδηποτε ιδιωτικο μπορεις να πας, δειχνεις το σμσ και μπαινεις. εγω εκανα ηδη τις γενικες αιματος
Therempant Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου Και υπάρχουν και άλλες δωρεάν λες? Ίσως να έχουν βγει για το αφμ μας? Για να δούμε αν ξέρει κάποιος πως το βλέπουμε. 1
mariosnik_ Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου Εμένα ένα παραπεμπτικο μου ήρθε. Είναι αιματολογική για λιπιδαιμικο προφίλ, κι αν οι δείκτες δεν είναι καλοί πχ υψηλή χοληστερόλη η ζαχαρο, σε παραπέμπουν σε καρδιολόγο. Υπόψην πως εάν είστε ανασφαλιστοι δεν θα μπορέσετε να τις κάνετε σε ιδιωτικές δομές. Μόνο σε δημόσιες.
Fir3fly Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 3 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Εμένα ένα παραπεμπτικο μου ήρθε. Είναι αιματολογική για λιπιδαιμικο προφίλ, κι αν οι δείκτες δεν είναι καλοί πχ υψηλή χοληστερόλη η ζαχαρο, σε παραπέμπουν σε καρδιολόγο. Υπόψην πως εάν είστε ανασφαλιστοι δεν θα μπορέσετε να τις κάνετε σε ιδιωτικές δομές. Μόνο σε δημόσιες. Υπάρχουν συμβεβλημένες ιδιωτικες κλινικές και ιατροί, που μπορούν να πάνε και οι ανασφαλιστοι. Εγώ έκανα ήδη τις εξετάσεις και μετά μου ήρθε άλλο μήνυμα για γιατρο και τις έκανα όλες δωρεάν. 5 ώρες πριν, fidepab982 είπε μου ηρθαν 2 μεχρι στιγμης απο την ΙΔΙΚΑ, η μια ηταν γενικη αιματος και η αλλη για Ιατρική Εξέταση Εκτίμησης Καρδιαγγειακού Κινδύνου. Υπαρχουν και αλλες ξερει κανεις? Από ότι μου είπε ο καρδιολόγος, ανάλογα με τα αποτελέσματα, η επόμενη φάση είναι triplex , καρδιογράφημα κτλ. Δεν μου εχει έρθει ακόμα τίποτα. 1
lyda94 Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου Στις γυναίκες υπάρχουν και άλλες εξετάσεις...HPV, τεστ Παπ, γυναικολογική εξέταση & μαστογραφία.
fidepab982 Δημοσ. 7 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 7 Μαϊου 7 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Εμένα ένα παραπεμπτικο μου ήρθε. Είναι αιματολογική για λιπιδαιμικο προφίλ, κι αν οι δείκτες δεν είναι καλοί πχ υψηλή χοληστερόλη η ζαχαρο, σε παραπέμπουν σε καρδιολόγο. Υπόψην πως εάν είστε ανασφαλιστοι δεν θα μπορέσετε να τις κάνετε σε ιδιωτικές δομές. Μόνο σε δημόσιες. αυτο ακριβως εγινε και σε εμενα, περασα στην επομενη φαση γιατι ειχα λιγακι χοληστερινη.
Tsino Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 8 hours ago, Fir3fly said: Υπάρχουν συμβεβλημένες ιδιωτικες κλινικές και ιατροί, που μπορούν να πάνε και οι ανασφαλιστοι. Εγώ έκανα ήδη τις εξετάσεις και μετά μου ήρθε άλλο μήνυμα για γιατρο και τις έκανα όλες δωρεάν. Είσαι ανασφάλιστος?
milos_ Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 4 ώρες πριν, fidepab982 είπε αυτο ακριβως εγινε και σε εμενα, περασα στην επομενη φαση γιατι ειχα λιγακι χοληστερινη. έχει ένα ενδιαφέρον το τι σε είπε ο επόμενος γιατρός. αν θες βέβαια γιατι είναι προσωπικα δεδομένα
June Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου H ιατρική επίσκεψη στη 2η φάση, είναι δεδομένη σε όλους, ουσιαστικά ο γιατρός θα σου εξηγήσει τα αποτελέσματα των αιματολογικών. ΑΝ βρεθούν σοβαρά ευρήματα, μετά έχει άλλες 2 φάσεις, τα γράφει αναλυτικά στο https://cardio.gov.gr/ Αναφορά σε κείμενο Οι δωρεάν προληπτικές εργαστηριακές εξετάσεις περιλαμβάνουν: Ολική χοληστερόλη (TCHOL) Χοληστερόλη των χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνών (LDL-C) Χοληστερόλη των υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνών (HDL-C) Τριγλυκερίδια (Tgs) Σάκχαρο αίματος – γλυκόζη (CL) Γενική Αίματος Προσδιορισμός λιποπρωτεϊνης α {LP (a)}. Ιατρική επίσκεψη στον προσωπικό ιατρό, ιδιώτη ιατρό ειδικότητας Καρδιολόγου, Γενικού Ιατρού ή Παθολόγου Σε περίπτωση ευρημάτων, καρδιολογικός έλεγχος για την παρουσία ή απουσία της στεφανιαίας νόσου. Σε περίπτωση ευρημάτων, καρδιολογικός έλεγχος ισχαιμίας με stress echo και contrast echo ή Σπινθηρογράφημα Μυοκαρδίου. 2
mountains1 Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου Μου ειχε ερθει μια, για εξεταση κοπρανων, με παροχη self test απο φαρμακειο, αλλα να ξερετε, το κρατος θελει να γνωριζει το αποτελεσμα, οποτε στο φαρμακειο μου ειπαν 'θα μας καλεσετε να μας πειτε το αποτελεσμα για να το δηλωσουμε στην πλατφορμα'. ---------- Ακομη, δεν εχω καταλαβει, με ποια κριτηρια, περα απο οσα ανακοινωνουν δημοσια, επιλεγουν, και στελνουν ειδοποιησεις για δωρεαν εξετασεις. Δηλαδη, πχ, με το πιο απλοικο κριτηριο που μπορει να σκεφτει το δικο μου μυαλο, που ειναι η ηλικιακη κατηγορια, πχ μπορει να εχεις δυο ατομα ιδιας ηλικιας ακριβως, και το ενα να λαβει ειδοποιηση και το αλλο οχι. Κατι μου/μας διαφευγει...
transparent Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 6 minutes ago, mountains1 said: Κατι μου/μας διαφευγει... Οι τόνοι θα είναι 1 15
SGM5 Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου Σε οτι αφορα το καρδιαγγειακο: Στην 1η και 2η φαση πανε ατομα 30-70 ετων που ΔΕΝ εχουν διεγνωσμενη καρδιοπαθεια (περιπου ο μισος πληθυσμος της Ελλαδας). Μηνυμα παει σε ολους, αρκει να εχουν ενεργοποιημενη την αυλη συνταγογραφηση. Οταν γινουν τα αιματολογικα (1η φαση) ερχεται μηνυμα για τη 2η φαση (σε ολους, ανεξαρτητως αποτελεσματων). Στη 2η φαση γινεται εκτιμηση του καρδιαγγειακου κινδυνου, μεσω αλγοριθμου (δεν γινεται εξεταση, δεν σας λυνει το τυχον προβλημα υγειας η 2η φαση). Στους ελαχιστους που ο αλγοριθμος θα βγαλει οτι ειναι πολυ υψηλου κινδυνου (περιπου 5% του υπο εξεταση πληθυσμου), θα τους ερθει μηνυμα για την 3η φαση, η οποια ειναι λεπτομερης καρδιολογικος ελεγχος. Επι ευρηματων στην 3η φαση, ακολουθει 4η με εξειδικευμενες εξετασεις για ελεγχο ισχαιμιας. Συνοπτικα 1η και 2η φαση ειναι για ολους. 3η και 4η για λιγους που ειναι πολυ υψηλου κινδυνου. Το προγραμμα εκτελειται σε συμβεβλημενα (για καθε φαση) διαγνωστικα και ιατρεια (οι συμβεβληνενοι φαινονται στο cardio.gov.gr) και ειναι εντελως δωρεαν για ασφαλισμενους και ανασφαλιστους. 8 1
Argonaute Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου Πάρτυ θα κάνουν οι ασφαλιστικές με όλα τα δεδομένα που θα λάβουν απο τον ΗΔΙΚΑ. Και ονο ονο ητο... 4 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα