Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Αν σου εκτέλεσε το παραπεμπτικο, νομιζω πως ναι, πρέπει να πας σε αυτόν. 

Γιατί αν δεν πάει τι θα γινει? Αφού δεν είναι υποχρεωτικό αν κάποιος θέλει να μην πάει, να πάει με το ζόρι 

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημερα , εκανα εγώ έκανα τις αιματολογικές εξετάσεις την δευτέρα και μου ήρθε μήνυμα για την 2η φάση το απογευμα που βγηκαν οι εξετασεις ( ηλικια 56).
image.png.977748e329de0a8587b4011dd4510d30.png

Ξεκινησα την αλλη μερα να κοιταζω για καρδιολογο στην περιοχη και πριν κλεισω καπου μου ηρθε την τεταρτη οτι εκτελεστηκε το παραπεμπτικο ...wtf ???
image.png.c8b7b7afbbfde26875bd15329110310e.png

Ξερει καποιος τι παιζει ?

Δημοσ.
7 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Γιατί αν δεν πάει τι θα γινει? Αφού δεν είναι υποχρεωτικό αν κάποιος θέλει να μην πάει, να πάει με το ζόρι 

Νομιζω οτι άλλο πράγμα ρώτησε. Όχι να μην πάει καθόλου. Αλλά να μην πάει σε αυτόν και να πάει σε κάποιον άλλο. Και ο άλλος θα χρειάζεται το παραπεμπτικο οπότε σίγουρα δεν μπορεί να γίνει αυτό. Τώρα για το θέμα που θέτεις, εκτέλεση παραπεμπτικου σημαίνει ότι ο ασθενής έκανε την εξέταση και ο πάροχος υγείας πραγματοποίησε την υπηρεσία. Άρα υπάρχει κάποιο ποσον από το κρατικό ταμείο που θα κατευθυνθεί προς τον παροχο, είτε αυτός είναι ιδιώτης είτε δημόσια δομή. 

Άμα δεν θέλει να πάει τώρα, πρέπει να ειδοποιήσει τον γιατρό / κέντρο υγείας ότι δεν θα πάει, ώστε αυτός να προχωρήσει σε ακύρωση της εκτέλεσης η όπως λέγεται τέλος πάντων η ενέργεια που πρέπει να κάνει, ειδάλλως μπορεί να έχει πρόβλημα αυτός που εκτέλεσε το παραπεμπτικο. 

7 ώρες πριν, villasg είπε

Καλημερα , εκανα εγώ έκανα τις αιματολογικές εξετάσεις την δευτέρα και μου ήρθε μήνυμα για την 2η φάση το απογευμα που βγηκαν οι εξετασεις ( ηλικια 56).

Ξεκινησα την αλλη μερα να κοιταζω για καρδιολογο στην περιοχη και πριν κλεισω καπου μου ηρθε την τεταρτη οτι εκτελεστηκε το παραπεμπτικο ...wtf ???

Περίεργο. Σου αναφέρει μέσα από ποιον εκτελέστηκε; 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Νομιζω οτι άλλο πράγμα ρώτησε. Όχι να μην πάει καθόλου. Αλλά να μην πάει σε αυτόν και να πάει σε κάποιον άλλο. Και ο άλλος θα χρειάζεται το παραπεμπτικο οπότε σίγουρα δεν μπορεί να γίνει αυτό. Τώρα για το θέμα που θέτεις, εκτέλεση παραπεμπτικου σημαίνει ότι ο ασθενής έκανε την εξέταση και ο πάροχος υγείας πραγματοποίησε την υπηρεσία. Άρα υπάρχει κάποιο ποσον από το κρατικό ταμείο που θα κατευθυνθεί προς τον παροχο, είτε αυτός είναι ιδιώτης είτε δημόσια δομή. 

Άμα δεν θέλει να πάει τώρα, πρέπει να ειδοποιήσει τον γιατρό / κέντρο υγείας ότι δεν θα πάει, ώστε αυτός να προχωρήσει σε ακύρωση της εκτέλεσης η όπως λέγεται τέλος πάντων η ενέργεια που πρέπει να κάνει, ειδάλλως μπορεί να έχει πρόβλημα αυτός που εκτέλεσε το παραπεμπτικο. 

Ναι σωστά, θέλω να πάω. Δε νομίζω να μπω σε διαδικασία να το ακυρώσω. Είναι συμβεβλημένος, οπότε είναι δωρεάν η επίσκεψη. Μου έκανε εντύπωση που πήγε τόσο γρήγορα και εκτέλεσε το παραπεμπτικό, όταν εγώ απλά πήρα για να κάνω μια ερώτηση. Λογικά παίρνουν κάποια χρήματα απ'το πρόγραμμα των προληπτικών ανάλογα με το πόσα παραπεμπτικά εκτελούν.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, andreaspapp είπε

Ναι σωστά, θέλω να πάω. Δε νομίζω να μπω σε διαδικασία να το ακυρώσω. Είναι συμβεβλημένος, οπότε είναι δωρεάν η επίσκεψη. Μου έκανε εντύπωση που πήγε τόσο γρήγορα και εκτέλεσε το παραπεμπτικό, όταν εγώ απλά πήρα για να κάνω μια ερώτηση. Λογικά παίρνουν κάποια χρήματα απ'το πρόγραμμα των προληπτικών ανάλογα με το πόσα παραπεμπτικά εκτελούν.

Εννοείται ότι παίρνουν κάποια χρήματα από το κράτος ανάλογα το ποσοστό συμμετοχής σου. Οι αιματολογικες έχουν κόστος, τα αντιδραστήρια, τυχόν άλλος εξοπλισμός, η εργασία του παραιατρικου προσωπικού κτλ. Αυτα υπάρχουν είτε σε ιδιωτικό είτε σε δημόσια δομή. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Περίεργο. Σου αναφέρει μέσα από ποιον εκτελέστηκε; 

οχι ειναι κενο , αλλα ετσι ειναι σε οσα προηγουμενα  παραπεμπτικα που εχω στο αρχειο μου

image.png.7b8278e27d805a70104b664698777fd0.png

• Super Moderators
Δημοσ.
On 06/05/2025 at 21:21, mariosnik_ said:

Υπόψην πως εάν είστε ανασφαλιστοι δεν θα μπορέσετε να τις κάνετε σε ιδιωτικές δομές. Μόνο σε δημόσιες. 

Δεν ισχύει αυτό, φιλαράκι μου πήγε κανονικά/δωρεάν σε γνωστή ιδιωτική αλυσίδα σήμερα...

• Thanks 3
Δημοσ.

Ξερει κανεις αν μπορεις να παρεις παραταση στο παραπεμπτικο σου? Και με ποιον τροπο?

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Συμφορουμιτες καλημερα!!

Ηρθε σε καποιον επιπλεον παραπεμπτικο για την 3η φαση μετα την αξιολογηση του καρδιολογου, εαν ναι μετα απο ποσο διαστημα ?

Δημοσ.

Προχθές που ήμουν στον καρδιολόγο μου είπε ότι από τους 5000 ζήτημα οι 5 να τους ήρθε παραπεμτικο για την 3η φάση.Ουτε και μένα έχει έρθει .Βέβαια οι αιματολογικες εξετάσεις μου ήταν πολύ καλές και μάλλον παίζει ρόλο αυτό αν θα περάσεις στην 3η φάση.Ετσι μου είπε και ο καρδιολογος

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 18/5/2025 στις 10:17 ΠΜ, villasg είπε

Απ οτι εχω καταλαβει η φαση 1 ειναι που σου παιρνουν αιμα και η φαση 2 βγαίνουν αποτελεσματα. Αν ειναι ανησυχητικά πας στη φαση 3 δλδ καρδιολογος και σου γραφει τριπλεξ και τετοια φαση 4 δηλαδη

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/6/2025 στις 1:23 ΜΜ, Mr_Terror είπε

Προχθές που ήμουν στον καρδιολόγο μου είπε ότι από τους 5000 ζήτημα οι 5 να τους ήρθε παραπεμτικο για την 3η φάση.Ουτε και μένα έχει έρθει .Βέβαια οι αιματολογικες εξετάσεις μου ήταν πολύ καλές και μάλλον παίζει ρόλο αυτό αν θα περάσεις στην 3η φάση.Ετσι μου είπε και ο καρδιολογος

τα δικα μου και της γυναικας μου ηταν τελεια τα αποτελεσματα αλλα ηρθε παραπεμπτικό για καρδιολογο.

Ομοίως και σε 3-4 γνωστούς μου...

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, The_Judas είπε

τα δικα μου και της γυναικας μου ηταν τελεια τα αποτελεσματα αλλα ηρθε παραπεμπτικό για καρδιολογο.

Ομοίως και σε 3-4 γνωστούς μου...

Ο καρδιολόγος είναι η 2η φάση να δει τις αιματολογικες εξετάσεις. Αυτό εννοεις; Υπάρχει και 3ο στάδιο που έρχεται παραπεμτικο για να κάνεις εξετάσεις στην καρδιά.Σε μένα και σε πολλούς άλλους δεν μας ήρθε.Μειναμε στον καρδιολόγο που είδε τις εξετάσεις αιματος

• Like 1
Δημοσ.

αα οκ. Ναι αυτό εννοώ. Οτι θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση από καρδιολόγο των αποτελεσμάτων.

Δεν ήξερα ότι υπάρχει και αλλη φάση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...