transparent Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 5 hours ago, Argonaute said: Και ονο ονο ητο... Με κάνεις να αισθάνομαι άσχημα που γκρίνιαξα πριν για τους τόνους 2 16
kover Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 8 ώρες πριν, SGM5 είπε Σε οτι αφορα το καρδιαγγειακο: Στην 1η και 2η φαση πανε ατομα 30-70 ετων που ΔΕΝ εχουν διεγνωσμενη καρδιοπαθεια (περιπου ο μισος πληθυσμος της Ελλαδας). Μηνυμα παει σε ολους, αρκει να εχουν ενεργοποιημενη την αυλη συνταγογραφηση. Οταν γινουν τα αιματολογικα (1η φαση) ερχεται μηνυμα για τη 2η φαση (σε ολους, ανεξαρτητως αποτελεσματων). Στη 2η φαση γινεται εκτιμηση του καρδιαγγειακου κινδυνου, μεσω αλγοριθμου (δεν γινεται εξεταση, δεν σας λυνει το τυχον προβλημα υγειας η 2η φαση). Στους ελαχιστους που ο αλγοριθμος θα βγαλει οτι ειναι πολυ υψηλου κινδυνου (περιπου 5% του υπο εξεταση πληθυσμου), θα τους ερθει μηνυμα για την 3η φαση, η οποια ειναι λεπτομερης καρδιολογικος ελεγχος. Επι ευρηματων στην 3η φαση, ακολουθει 4η με εξειδικευμενες εξετασεις για ελεγχο ισχαιμιας. Συνοπτικα 1η και 2η φαση ειναι για ολους. 3η και 4η για λιγους που ειναι πολυ υψηλου κινδυνου. Το προγραμμα εκτελειται σε συμβεβλημενα (για καθε φαση) διαγνωστικα και ιατρεια (οι συμβεβληνενοι φαινονται στο cardio.gov.gr) και ειναι εντελως δωρεαν για ασφαλισμενους και ανασφαλιστους. εγώ έκανα τις αιματολογικές εξετάσεις στην βιοϊατρική και μου ήρθε μήνυμα για την 2η φάση που λες. τώρα που πρέπει να κλείσω ραντεβού για να αξιολογηθούν οι εξετάσεις μου;
Fir3fly Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 2 ώρες πριν, kover είπε εγώ έκανα τις αιματολογικές εξετάσεις στην βιοϊατρική και μου ήρθε μήνυμα για την 2η φάση που λες. τώρα που πρέπει να κλείσω ραντεβού για να αξιολογηθούν οι εξετάσεις μου; Θα πας στο cardio.gov.gr και εκεί θα δεις τις συμβεβλημένες κλινικές και ιατρούς, κλείνεις ραντεβού σε ιατρό και θα δει τα αποτελέσματα των εξετάσεων σου
mariosnik_ Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου (επεξεργασμένο) Στις 7/5/2025 στις 12:00 ΜΜ, Argonaute είπε Πάρτυ θα κάνουν οι ασφαλιστικές με όλα τα δεδομένα που θα λάβουν απο τον ΗΔΙΚΑ. Και ονο ονο ητο... Σιγά τα δεδομένα που θα μάθουν. Εδώ και χρόνια κανονικά με κάθε εξέταση που κάνεις έπρεπε τα αποτελέσματα να είναι προσβάσιμα μέσω του ΑΜΚΑ. Πέρσι έκανα αιματολογικες και ουρα, μπήκα να κατεβάσω τα pdf και δεν μου τα είχαν ανεβάσει όλα, δύο εξετάσεις ήταν δίπλα ανεβασμένες. Πριν μια εβδομάδα έκανα πάλι αιματολογικες σε άλλον δημόσιο φορέα, πάλι το ίδιο πρόβλημα, από τα 4 φύλλα εξετάσεων μόνο το 1 ανέβασαν. Οπότε στην τελική, δεν δουλεύει αυτή η πολυπόθητη διαλειτουργικοτητα που έλεγαν. Οι ασφαλιστικές αν είναι για νέο συμβόλαιο σε περνάνε από έλεγχο. Επεξ/σία 8 Μαϊου από mariosnik_
airtrelomike13 Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου Στις 7/5/2025 στις 11:31 ΠΜ, SGM5 είπε Σε οτι αφορα το καρδιαγγειακο: Στην 1η και 2η φαση πανε ατομα 30-70 ετων που ΔΕΝ εχουν διεγνωσμενη καρδιοπαθεια (περιπου ο μισος πληθυσμος της Ελλαδας). Μηνυμα παει σε ολους, αρκει να εχουν ενεργοποιημενη την αυλη συνταγογραφηση. Οταν γινουν τα αιματολογικα (1η φαση) ερχεται μηνυμα για τη 2η φαση (σε ολους, ανεξαρτητως αποτελεσματων). Στη 2η φαση γινεται εκτιμηση του καρδιαγγειακου κινδυνου, μεσω αλγοριθμου (δεν γινεται εξεταση, δεν σας λυνει το τυχον προβλημα υγειας η 2η φαση). Στους ελαχιστους που ο αλγοριθμος θα βγαλει οτι ειναι πολυ υψηλου κινδυνου (περιπου 5% του υπο εξεταση πληθυσμου), θα τους ερθει μηνυμα για την 3η φαση, η οποια ειναι λεπτομερης καρδιολογικος ελεγχος. Επι ευρηματων στην 3η φαση, ακολουθει 4η με εξειδικευμενες εξετασεις για ελεγχο ισχαιμιας. Συνοπτικα 1η και 2η φαση ειναι για ολους. 3η και 4η για λιγους που ειναι πολυ υψηλου κινδυνου. Το προγραμμα εκτελειται σε συμβεβλημενα (για καθε φαση) διαγνωστικα και ιατρεια (οι συμβεβληνενοι φαινονται στο cardio.gov.gr) και ειναι εντελως δωρεαν για ασφαλισμενους και ανασφαλιστους. Nα κάνω μια ερώτηση. Ας υποθέσουμε ότι κάποιος έχει κάνει τις εξετάσεις αίματος μέσω του Προλαμβάνω και του έρχεται παραπεπτικό για τη 2η φάση. Και στη 2η φαση ΔΕΝ παει να αξιοποιησει το παραπεπτικό και το αφήνει, μπορεί να έχει τίποτα κυρώσεις? Ή απλά το σύστημα υγείας δεν το νοιάζει αν εσύ πήγες ή όχι? ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. 2
mariosnik_ Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου 7 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Nα κάνω μια ερώτηση. Ας υποθέσουμε ότι κάποιος έχει κάνει τις εξετάσεις αίματος μέσω του Προλαμβάνω και του έρχεται παραπεπτικό για τη 2η φάση. Και στη 2η φαση ΔΕΝ παει να αξιοποιησει το παραπεπτικό και το αφήνει, μπορεί να έχει τίποτα κυρώσεις? Ή απλά το σύστημα υγείας δεν το νοιάζει αν εσύ πήγες ή όχι? ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Δεν έχει κυρώσεις.
Vstromrider Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου Στις 7/5/2025 στις 12:00 ΜΜ, Argonaute είπε Πάρτυ θα κάνουν οι ασφαλιστικές με όλα τα δεδομένα που θα λάβουν απο τον ΗΔΙΚΑ. Και ονο ονο ητο... Οι ασφαλιστικες δεν εχουν δυνατοτητα να δουνε απολυτως τιποτα πια στην ΗΔΙΚΑ. 16 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Nα κάνω μια ερώτηση. Ας υποθέσουμε ότι κάποιος έχει κάνει τις εξετάσεις αίματος μέσω του Προλαμβάνω και του έρχεται παραπεπτικό για τη 2η φάση. Και στη 2η φαση ΔΕΝ παει να αξιοποιησει το παραπεπτικό και το αφήνει, μπορεί να έχει τίποτα κυρώσεις? Ή απλά το σύστημα υγείας δεν το νοιάζει αν εσύ πήγες ή όχι? ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Ουτε εγω θα παω. Ειχα παει προκαταβολικα σε καρδιολογο, μου εγραψε καποιες, εκανα και τις δωρεαν, και ειναι ολες αριστες. Τι να μου πει παραπανω ο καρδιολογος ?
Argonaute Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου Ναι, όπως και τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων αποδήμων δεν διέρρευσαν σε βουλευτή της παράταξης που κυβερνάει και έχει σήμα την μπλε δάδα. Ας μην είμαστε αφελείς. 1
mariosnik_ Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου 4 ώρες πριν, Argonaute είπε Ναι, όπως και τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων αποδήμων δεν διέρρευσαν σε βουλευτή της παράταξης που κυβερνάει και έχει σήμα την μπλε δάδα. Ας μην είμαστε αφελείς. Τι σχέση έχει αυτό τώρα με τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ; Εντελώς άσχετο. Ένας γιατρός άμα έχει τον ΑΜΚΑ σου μπορεί να μπει και να δει τα αποτελέσματα αν τα έχουν βγάλει ψηφιακά. Οι εταιρείες σε μαζικό επίπεδο δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.
Vstromrider Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου 8 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Οι εταιρείες σε μαζικό επίπεδο δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Ουτε σε προσωπικο επιπεδο. Ενας γιατρος ασφαλιστικης εταιριας ΔΕΝ μπορει να δει την ΗΔΙΚΑ σου, σε αντιθεση με τον γιατρο που πηγαινεις εξω να σε εξετασει.
andreaspapp Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου Έκανα τις εξετάσεις και μου ήρθε το 2ο παραπεμπτικό για τον γιατρό. Πήρα τηλέφωνα στην πόλη μου να ρωτήσω ποιοι συνεργάζονται και ο τελευταίος (στον οποίο και θα πάω) μου ζήτησε τον ΑΜΚΑ μου και μου εκτέλεσε το παραπεμπτικό πριν καν πάω από εκεί. Είμαι δεσμευμένος να πάω εκεί πλέον;
mariosnik_ Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 6 ώρες πριν, andreaspapp είπε Έκανα τις εξετάσεις και μου ήρθε το 2ο παραπεμπτικό για τον γιατρό. Πήρα τηλέφωνα στην πόλη μου να ρωτήσω ποιοι συνεργάζονται και ο τελευταίος (στον οποίο και θα πάω) μου ζήτησε τον ΑΜΚΑ μου και μου εκτέλεσε το παραπεμπτικό πριν καν πάω από εκεί. Είμαι δεσμευμένος να πάω εκεί πλέον; Αν σου εκτέλεσε το παραπεμπτικο, νομιζω πως ναι, πρέπει να πας σε αυτόν. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα