Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας σε ολο το φορυμ

Θα παω ενα ταξίδι Ισπανία και μιας και μου έχουν συμβεί κάτι απροόπτα σε άλλες χώρες έριξα μια ματία να ειμαι προετοιμασμένος σχετικά με την οδήγηση, όσο έψαξα δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο η κάποιο περίεργο νόμο, 

Υπάρχει κάποιος νόμος για παράδειγμα για περιοχές που δεν μπορεί να μπει αυτοκίνητο με θερμικό κινητήρα ; και γενικά αντιστοίχους νόμους και περιορισμούς όχι τόσο "συνηθισμένους" 

Επίσης εάν κάποιος έχει ταξιδέψει και έχει να προτείνει κάποιο μέρος που αξίζει να σταματήσω, θα κάνω την διαδρομή Μαδρίτη - Λα Κορύνα που περνάει απο ένα πολύ μεγάλος μέρος της Ισπανίας

Πάνος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην Ισπανία τα αυτοκίνητα έχουν ένα σήμα, που σε πολλές πόλεις εξαρτάται αν μπορείς να μπεις στο κέντρο, ακόμα και η τιμή του πάρκινγκ. Πχ αν έχεις θερμικο κινητήρα, σχετικά καινούριο (σήμα C) τότε στο πολύ κέντρο στην Μαδρίτη πρέπει να παρκάρεις σε συμβεβλημένα πάρκινγκ. Συνήθως τα υπόγεια. Δεν μπορείς να διασχίσεις το κέντρο για βόλτα. Αν είναι πιο παλιός κινητήρας (σήμα Β) νομίζω δεν μπορείς να μπεις καθόλου. 

Αν νοικιάσεις αυτοκίνητο θα είναι σχετικά καινούριο. Αν είσαι με δικό σου χωρίς σήμα δεν ξέρω τι γίνεται.

Αλλά η κάθε πόλη έχει τους δικούς της κανόνες. Πχ Νότια στη Γρανάδα έπρεπε να δηλώσει το ξενοδοχείο την πινακίδα μου για να μπω σε κάποιους δρόμους.

Για τη διαδρομή ως την Α Κορούνια θα πάρεις τον Α-6 ο οποίος περνά έξω από διάφορες ωραίες πόλεις αλλά θα πρέπει να βγεις από τον δρόμο. Αν πας με διόδια ( πληρώνεις με κάρτα) γλιτώνεις το βουνό έξω από την Μαδρίτη.  Ενδεικτικά,περνας  σχετικά έξω από Άβιλα (ωραία ) Σαλαμάνκα (ωραία αλλά αρκετά πιο έξω) Βαγιαδολίδ (καλο) Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα (ωραίο πιο έξω).

Εύχομαι να περάσεις καλα

Επεξ/σία από Boban
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα κάνει τον χειμώνα τη διαδρομή Βαρκελώνη-Ανδόρρα. Τα διόδια ναι μεν είναι όλα με κάρτα αλλά για κάποιο λόγο, τα μισά τουλάχιστον απ όσα συνάντησα δεν δέχονταν καμία απ τις δικές μου (revolut/πειραιώς/alpha, visa/mastercard). Στο ένα βρήκα έναν υπάλληλο και τελικά πληκτρολόγησε τον αριθμό της κάρτας σ ένα POS που είχε πάνω του και για τα υπόλοιπα ψάχναμε τις τσέπες μας για κέρματα και χαρτονομίσματα. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα στις συναλλαγές με κάρτες ούτε κάπου αλλού στην Ισπανία ούτε σε διόδια άλλων χωρών. Οπότε αν ήταν να το ξανακάνω, θα χα κάποια μετρητά πάνω μου καλού-κακού αν ήταν να κινηθώ εκτός μεγάλων αστικών κέντρων. Πιθανόν να ταν κάποιο πρόβλημα που διορθώθηκε γιατί υποτείθεται κάτι είχαν αλλάξει στο σύστημά τους εκείνο το διάστημα.

Κατά τ άλλα ό,τι είπε ο Boban αλλά αν νοικιάσεις λογικά δε θα χεις κάποιο θέμα μιας και τα πολλά νοικιάρικα συνήθως πληρούν τις απαιτήσεις των πόλεων που πρόκειται να κινηθείς (το επιβεβαιώνεις βέβαια και κατά την ενοικίαση).

Επεξ/σία από antonl

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...