tzitzikas2 Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου Καλησπέρα. έχω τις εστίες AEG HE604070FB. Σήμερα άναψε για λίγο ένα κόκκινο λαμπάκι δίπλα από την 3πλη εστίαζ φαίνεται στην μια φωτό κάτω δίπλα από την κατσαρόλα. Δεν έχουμε προσέξει να έχει ανάψει ξανά στο παρελθόν. Μετά έσβησε. Δεν είναι το λαμπάκι υπολοιπομενης θερμότητας καθώς εκείνο είχε χαλάσει από παλιά και είναι σε άλλο σημείο. Οι εστίες είναι 12 ετών και όπως φαίνεται και στις φωτό έχει ραγίσει από το τζάμι. Είχαμε ανάψει τις 2 από τις 3 σκάλες της εστίας. Οι εστίες τροφοδοτούνται από τον φούρνο. Καμία ιδέα? Ευχαριστώ!!!
SabotazNic Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 10 λεπτά πριν, hp8 είπε Κυριολεκτικά δεν υπάρχει πουθενά το λαμπάκι
hp8 Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 20 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Κυριολεκτικά δεν υπάρχει πουθενά το λαμπάκι τα παράπονα στην aeg https://www.xn----2lbcmca4cdtsdb1c.gr/aeg/he604070fb/εγχειρίδιο?p=21
tzitzikas2 Δημοσ. 7 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 7 Μαϊου Δεν ήμουν εγώ μπροστά για να έχω πλήρη εικόνα, μου έστειλε τις φωτό η σύζυγος. Στη φωτό σαν λαμπάκι μοιάζει.
corridor265 Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου Λαμπάκι δεν υπάρχει στο εγχειρίδιο, διότι λαμπάκι δεν προβλέπεται να υπάρχει στο έδρανο της εστίας. Με σιγουριά δε μπορώ να στο πω αν είναι η αντίσταση που φαίνεται ή αν έχει πυρώσει η μια επαφή και σε λίγο θα πάψει να κλείνει κύκλωμα. Μια φορά για να πάρεις μια ιδεά, η εστία σου είναι έτσι 1
tzitzikas2 Δημοσ. 14 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 14 Μαϊου βασικά πριν καμια βδομάδα καπούτ η κεντρική ζώνη. Κάηκε η αντίσταση
corridor265 Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου Στις 7/5/2025 στις 10:03 ΜΜ, corridor265 είπε σε λίγο θα πάψει να κλείνει κύκλωμα. Αναμενόμενο. Να πεις ότι δεν το είχα πει. Αυτό που δεν είχα γράψει είναι πως στη φωτογραφία φαινόταν η σκιά από την επαφή της αντίστασης της κεντρικής ζώνης. Χωρίς να το έχω δει, δεν μπορώ να το αποκλείσω κι ότι διορθώνεται ενδεχομένως εύκολα. Μου έχει τύχει. Όχι σε μάτι κουζίνας, αλλά ναι το έχω κάνει με επιτυχία. 1
warewolf Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου Μήπως η κάμερα τράβηξε το φως από τη λάμπα στο ταβάνι ή τον φακό από την κάμερα ?
corridor265 Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου Οι αντανακλάσεις και οι σκιές είναι ξεκάθαρα από κάτω από το κρύσταλλο της εστίας. Στη μια φωτογραφία φαίνεται ξεκάθαρα η επαφή της συγκεκριμένης αντίστασης. Αυτό που συνέβη ήταν για οποιοδήποτε λόγο πχ χαλαρή επαφή, έκανε τοπικά υπερθέρμανση μέχρι που πύρωνε (το «φως») και στο τέλος κάηκε δηλαδή έπαψε να κλείνει κύκλωμα η αντίσταση της κεντρική ζώνης όπως επιβεβαιώνει κι ο ts. Αν είναι τυχερός, μπορεί και να επισκευάζεται εύκολα. 1
csontheline Δημοσ. Πέμπτη στις 01:40 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:40 μμ 20 hours ago, corridor265 said: Οι αντανακλάσεις και οι σκιές είναι ξεκάθαρα από κάτω από το κρύσταλλο της εστίας. Στη μια φωτογραφία φαίνεται ξεκάθαρα η επαφή της συγκεκριμένης αντίστασης. Αυτό που συνέβη ήταν για οποιοδήποτε λόγο πχ χαλαρή επαφή, έκανε τοπικά υπερθέρμανση μέχρι που πύρωνε (το «φως») και στο τέλος κάηκε δηλαδή έπαψε να κλείνει κύκλωμα η αντίσταση της κεντρική ζώνης όπως επιβεβαιώνει κι ο ts. Αν είναι τυχερός, μπορεί και να επισκευάζεται εύκολα. Είναι τυχερός, και μάλιστα πολύ, γιατί δεν άρπαξε φωτιά.
corridor265 Δημοσ. Πέμπτη στις 02:20 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:20 μμ 33 λεπτά πριν, csontheline είπε Είναι τυχερός, και μάλιστα πολύ, γιατί δεν άρπαξε φωτιά. Σε εκείνο το σημείο τα υλικά κατασκευής είναι είτε πυράντοχα είτε μέταλλα, διότι όλη αντίσταση εξ ορισμού πρέπει να πυρώνει, να εκπέμπει τη θερμότητα και τα εγγύς υλικά να αντέχουν. Αλλά θα μπορούσε να γίνει και ζημιά, για αυτό έγραψα «αν είναι τυχερός». Λογικά ίσως και να ψιλοακουγόταν κάποιο τσιτσίρισμα που νομίζω δε μας έχει αναφέρει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα