SkaL- Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 2 ώρες πριν, Dark_Beast_John_Gr είπε γιατί τέτοιο hate πχ εγώ πήρα 12η γενιά τον ι5 12400f με μια mobo 100 B series MSI bazooka ευρώ και είναι μια χαρά δεν καταλαβαίνω κ μετά θα Μ πείτε για αναβάθμιση μέλλον και τέτοια μέχρι να κάνεις αναβάθμιση σε cpu θα έρθει καινούργια γενιά σε mobo κ cpu ...... Η τελευταία καλή γενιά της intel, μετά τέλος.Πολλά watt πολλά προβλήματα !
patsstef Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου (επεξεργασμένο) Δεν εχω παρει ποτε AMD επεξεργαστη 20 χρονια τωρα.Πηρα πριν μερικους μηνες τον 14700Κ προερχομενος απο τον 12700Κ.Ψιλοχαλαστηκα που επρεπε να τον κανω undervolt για να δουλευει σε ανθρωπινες θερμοκρασιες.Απλα δεν χρειαστηκε να αλλαξω και μητρικη για αυτο και μονο παρεμεινα στην Intel.Στην επομενη αναβαθμιση εχω φυγει εκτος και αν αλλαξει κατι δραματικα που δεν το βλεπω. Επεξ/σία 8 Μαϊου από patsstef
Georgios Pappas Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Intel πάει... το τρένο έφυγε και ο. Χαρυ Πότερ μαζί του.
MikeGR7 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 9 ώρες πριν, evark είπε δεν βλέπω τον λόγο να μην τους χρησιμοποιήσει κάποιος Ναι οκ καταλαβαινω αυτο που λες απλα θα πω οτι όπως δε βλεπω το λογο να μη τους χρησιμοποιησει καποιος, δε βλεπω και το λογο καποιος να το κανει.
Anubis_IV Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Επιτελους ακούσαμε και κάτι καλό.... Γενικώς είναι καλοί επεξεργαστές!!!
Psyber Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 13 hours ago, mountains1 said: Και τσαμπα να τους δινει, σε λιγο δεν θα αγοραζει κανεις. Ισως, ο τριτος κοσμος. Παντα θα υπαρχει μια υποβαθμισμενη αγορα στον πλανητη, για να ριχνουν τα υποδεεστερα προιοντα τους.... bye bye intel. Αργα, ειναι πια αργα, που λεγε κι ο Στρατος Διονυσιου. Όντως είναι απογοητευτική η σειρά 15. Έχω 14αρη και σκοπεύω να τον κρατήσω καιρό. Αυτό που έχουν πετύχει ωστόσο είναι η καλή συμβατότητα με ραμ υψηλής συχνότητας. Προβλέπω η επόμενη γενιά να είναι πολύ δυνατή και μακάρι να κρατήσουν και το σοκετ. 2
patsstef Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 25 minutes ago, Psyber said: μακάρι να κρατήσουν και το σοκετ. Εχει ηδη ανακοινωθει,δεν θα κρατησουν το socket 1
georgiosmag Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Για κάποιο λόγο μόνο Intel. Από την 12η γενιά και μετά απλά κάνεις undervolt και παίζουν πιο κρύα από AMD με χαμηλότερη κατανάλωση πιο γρήγοροι πιο οικονομικοί και ΦΥΣΙΚΆ με τα λιγότερα προβλήματα. Δεν υπάρχει γνώση και η AMD στηρίχθηκε εκεί. Χαμηλές τιμές με υποτιθέμενες καλύτερες επιδόσεις (στα benchmark) εδώ και μερικά χρόνια και αυτό είναι όλο. Το μόνο μηχάνημα με AMD που Παραδέχθηκα ήταν το Asus ROG ally X. Τσίμπησα λόγο επιδόσεων το πήρα αφού είναι κανονικός υπολογιστής αλλά δεν. Μόνο παιχνίδια. Και αυτά με ένα σκασμό προβλήματα. Το πουλάω παίρνω atomman x7 ti (δεν είναι φορητό οκ) και επανήλθα στην πραγματικότητα. Μακριά από AMD. Intel μέχρι (όπως λένε οι AMDακιδες ) να σβήσει ο ήλιος. Ευτυχώς τουλάχιστο τα τελευταία χρόνια (να πούμε και τα καλά) είναι αξιόπιστοι και δεν καίγονται. Οπότε μικρή η ζημιά για τους φουκαραδες που δεν κατέχουν το σπορ. 6 ώρες πριν, Psyber είπε Όντως είναι απογοητευτική η σειρά 15. Έχω 14αρη και σκοπεύω να τον κρατήσω καιρό. Αυτό που έχουν πετύχει ωστόσο είναι η καλή συμβατότητα με ραμ υψηλής συχνότητας. Προβλέπω η επόμενη γενιά να είναι πολύ δυνατή και μακάρι να κρατήσουν και το σοκετ. Κακώς που το λες αυτό. Είχες 15 και είσαι σίγουρος? Ο core ultra 9 185h έστω με πιο αργή κάρτα γραφικών από την αντίστοιχη 780m της AMD ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση στις επιδόσεις στις εφαρμογές. Ειδικά σε cad. Σε φορτωματα σε δυνατότητες σε Ai παντού καλύτερος. Με 30-40 watt κατανάλωση 20κ+ στο cinebench r13 από τις αντίστοιχες πατάτες της AMD. Και ο 9 285κ που φοβάσαι 42κ+ με μισή κατανάλωση από τον 14900κ. Οπότε διαφωνώ μαζί σου. 9 ώρες πριν, Georgios Pappas είπε Intel πάει... το τρένο έφυγε και ο. Χαρυ Πότερ μαζί του. Είναι απίστευτο το πόσο μίσος υπάρχει για την Ίντελ. Λες και έχετε μετοχές της τρομάρα σας. 😂
Georgios Pappas Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 14 ώρες πριν, georgiosmag είπε Για κάποιο λόγο μόνο Intel. Από την 12η γενιά και μετά απλά κάνεις undervolt και παίζουν πιο κρύα από AMD με χαμηλότερη κατανάλωση πιο γρήγοροι πιο οικονομικοί και ΦΥΣΙΚΆ με τα λιγότερα προβλήματα. Δεν υπάρχει γνώση και η AMD στηρίχθηκε εκεί. Χαμηλές τιμές με υποτιθέμενες καλύτερες επιδόσεις (στα benchmark) εδώ και μερικά χρόνια και αυτό είναι όλο. Το μόνο μηχάνημα με AMD που Παραδέχθηκα ήταν το Asus ROG ally X. Τσίμπησα λόγο επιδόσεων το πήρα αφού είναι κανονικός υπολογιστής αλλά δεν. Μόνο παιχνίδια. Και αυτά με ένα σκασμό προβλήματα. Το πουλάω παίρνω atomman x7 ti (δεν είναι φορητό οκ) και επανήλθα στην πραγματικότητα. Μακριά από AMD. Intel μέχρι (όπως λένε οι AMDακιδες ) να σβήσει ο ήλιος. Ευτυχώς τουλάχιστο τα τελευταία χρόνια (να πούμε και τα καλά) είναι αξιόπιστοι και δεν καίγονται. Οπότε μικρή η ζημιά για τους φουκαραδες που δεν κατέχουν το σπορ. Κακώς που το λες αυτό. Είχες 15 και είσαι σίγουρος? Ο core ultra 9 185h έστω με πιο αργή κάρτα γραφικών από την αντίστοιχη 780m της AMD ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση στις επιδόσεις στις εφαρμογές. Ειδικά σε cad. Σε φορτωματα σε δυνατότητες σε Ai παντού καλύτερος. Με 30-40 watt κατανάλωση 20κ+ στο cinebench r13 από τις αντίστοιχες πατάτες της AMD. Και ο 9 285κ που φοβάσαι 42κ+ με μισή κατανάλωση από τον 14900κ. Οπότε διαφωνώ μαζί σου. Είναι απίστευτο το πόσο μίσος υπάρχει για την Ίντελ. Λες και έχετε μετοχές της τρομάρα σας. 😂 Το μισος που το ειδες? Το τραίνο λέω έφυγε. Η Intel πεθανε καπου στους skylake επεξεργαστες, απο εκέι και πέρα ότι κάνανε έιναι αντίδραση προς την AMD. και κάποτε ζητάγανε 2000 ευρώ για έναν 6core επεξεργαστη. Μας αρμέξανε τα λευτά σαν αγελάδες και μετά ηρθε η AMD και τους έσβησε στην καταναλωτική αγορά. Το τραίνο έφυγε.
georgiosmag Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, Georgios Pappas είπε Το μισος που το ειδες? Το τραίνο λέω έφυγε. Η Intel πεθανε καπου στους skylake επεξεργαστες, απο εκέι και πέρα ότι κάνανε έιναι αντίδραση προς την AMD. και κάποτε ζητάγανε 2000 ευρώ για έναν 6core επεξεργαστη. Μας αρμέξανε τα λευτά σαν αγελάδες και μετά ηρθε η AMD και τους έσβησε στην καταναλωτική αγορά. Το τραίνο έφυγε. Σεβαστή η άποψη σου φίλε μου. Αλλά δεν μας υποχρεώνει κανείς να αγοράσουμε επεξεργαστή 2000 ευρώ. Αν πιστεύεις ότι η AMD η η Intel η η κάθε εταιρία σκέφτεται τον καταναλωτή και είναι "τίμια" και άλλες τέτοιες ανοησίες είναι δικαίωμα σου και δικαίωμα του καθενός. Όπως και να το κάνουμε θέλουμε δε θέλουμε "ότι πληρώνουμε, παίρνουμε" στον τομέα της τεχνολογίας. Στο ξεκίνημα της που όλοι ήταν νυχτωμένοι υπήρχε περιθόριο για τις εταιρίες να εκμεταλευτούν τις περιπτώσεις άγνοιας. Τώρα όμως πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και τείνουν προς την παραπάνω παροιμία αρκετά για να της έχεις εμπιστοσύνη Ταυτόχρονα υπάρχουν και φθηνοί επεξεργαστές. Ανάλογα τις ανάγκες και τον προορισμό χρήσης του μηχανήματος επιλέγουμε και τον κατάλληλο επεξεργαστή. Μετρά επίσης και η εμπειρία καθώς και τα θέλω του καθενός μας και πολύ σημαντικό και οι αντοχές μας. Όλα αυτά λοιπόν (ξέρω δύσκολος ο τομέας της τεχνολογίας) μαζί συνδυασμένα βγάζει ένα αποτέλεσμα για τον πιο επεξεργαστή θα αγοράσουμε. Εγώ έχω επιλέξει Intel για τους παραπάνω λόγους. πριν καμιά 20αριά χρόνια εννοείται θα επέλεγα AMD. Τώρα επιλέγω ΜΟΝΟ intel. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου μας δίνει τεχνολογία (που δουλεύει απροβλημάτιστα σε πολύ ανώτερο ποσοστό από την ADM) και συμφέρουσα τιμή η Intel. Να τονίσω ότι δεν "τσιμπάω" με τα benchmarks παρά μόνον το Cinebench r23 που κάθε φορά που θέλω να δω κάτι το τρέχω . Το μόνο που πλησιάζει εφαρμογές cad και real life use. Τώρα αυτοί που ερεθίζονται με τα μεγάλα νούμερα δεν θα τους κατηγορήσω. Κάποτε όλοι περνάμε όλα τα στάδια στην ζωή μας. Επεξ/σία 9 Μαϊου από georgiosmag
Georgios Pappas Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, georgiosmag είπε Σεβαστή η άποψη σου φίλε μου. Αλλά δεν μας υποχρεώνει κανείς να αγοράσουμε επεξεργαστή 2000 ευρώ. Αν πιστεύεις ότι η AMD η η Intel η η κάθε εταιρία σκέφτεται τον καταναλωτή και είναι "τίμια" και άλλες τέτοιες ανοησίες είναι δικαίωμα σου και δικαίωμα του καθενός. Όπως και να το κάνουμε θέλουμε δε θέλουμε "ότι πληρώνουμε, παίρνουμε" στον τομέα της τεχνολογίας. Στο ξεκίνημα της που όλοι ήταν νυχτωμένοι υπήρχε περιθόριο για τις εταιρίες να εκμεταλευτούν τις περιπτώσεις άγνοιας. Τώρα όμως πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και τείνουν προς την παραπάνω παροιμία αρκετά για να της έχεις εμπιστοσύνη Ταυτόχρονα υπάρχουν και φθηνοί επεξεργαστές. Ανάλογα τις ανάγκες και τον προορισμό χρήσης του μηχανήματος επιλέγουμε και τον κατάλληλο επεξεργαστή. Μετρά επίσης και η εμπειρία καθώς και τα θέλω του καθενός μας και πολύ σημαντικό και οι αντοχές μας. Όλα αυτά λοιπόν (ξέρω δύσκολος ο τομέας της τεχνολογίας) μαζί συνδυασμένα βγάζει ένα αποτέλεσμα για τον πιο επεξεργαστή θα αγοράσουμε. Εγώ έχω επιλέξει Intel για τους παραπάνω λόγους. πριν καμιά 20αριά χρόνια εννοείται θα επέλεγα AMD. Τώρα επιλέγω ΜΟΝΟ intel. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου μας δίνει τεχνολογία (που δουλεύει απροβλημάτιστα σε πολύ ανώτερο ποσοστό από την ADM) και συμφέρουσα τιμή η Intel. Να τονίσω ότι δεν "τσιμπάω" με τα benchmarks παρά μόνον το Cinebench r23 που κάθε φορά που θέλω να δω κάτι το τρέχω . Το μόνο που πλησιάζει εφαρμογές cad και real life use. Τώρα αυτοί που ερεθίζονται με τα μεγάλα νούμερα δεν θα τους κατηγορήσω. Κάποτε όλοι περνάμε όλα τα στάδια στην ζωή μας. Η απαντηση σου με μπερδεύει. Δεν καταλαβαίνω αμα μιλάς σε μένα η σε κάποιον άλλο. Απαντησα στο κομμάτι που είπες περι μισους. Μηδεν μίσος ξαναλέω (δεν μου απάντησες σε αυτό) Στα υπολοιπα είναι σαν να μιλάς με άλλο άτομο. Δεν αγόρασα ποτε 2000 επεξεργαστη αλλα με την ίντελ μόνο δεν θα έιχαμε φύγει απο 4 Cores χρόννια τώρα. Για αυτήν την χρονική στιγμή το τρένο της Ιντελ έφυγε και αυτό φαίνετε ρεαλιστικά απο την κατάσταση της εταιρίας. Το τραίνο (για τώρα γιατι για τώρα μιλάμε) έχει φυγει. Τα υπολοιπα είναι περιττά Επεξ/σία 9 Μαϊου από Georgios Pappas
georgiosmag Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 3 ώρες πριν, Georgios Pappas είπε Η απαντηση σου με μπερδεύει. Δεν καταλαβαίνω αμα μιλάς σε μένα η σε κάποιον άλλο. Απαντησα στο κομμάτι που είπες περι μισους. Μηδεν μίσος ξαναλέω (δεν μου απάντησες σε αυτό) Στα υπολοιπα είναι σαν να μιλάς με άλλο άτομο. Δεν αγόρασα ποτε 2000 επεξεργαστη αλλα με την ίντελ μόνο δεν θα έιχαμε φύγει απο 4 Cores χρόννια τώρα. Για αυτήν την χρονική στιγμή το τρένο της Ιντελ έφυγε και αυτό φαίνετε ρεαλιστικά απο την κατάσταση της εταιρίας. Το τραίνο (για τώρα γιατι για τώρα μιλάμε) έχει φυγει. Τα υπολοιπα είναι περιττά Εδώ θα σχολιάσω περί πυρήνων. Δεν έχει σημασία πόσοι πυρήνες έχει ένας επεξεργαστής (μόνον), αλλά παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο. Όπως κατανάλωση, θερμοκρασίες, συνεχή απόδοση, σχεδιασμός, πυκνότητα, σετ εντολών και συμβατότητα, τεχνολογία και τέλος αντοχή. Επίσης δεν εννοούσα ότι εσύ απαραίτητα αγόρασες επεξεργαστή 2000 ευρώ. Αλλά επειδή το ανέφερες ως ένδειξη το σχολίασα. Και ναι. Όσο υπάρχει ανταγωνισμός υπάρχει και εξέλιξη. Δεν διαφωνώ εδώ καθόλου. Τέλος να σου πω ότι είναι μεν υγιές να σχολιάζουμε αλλά να βγάζουμε συμπεράσματα εμείς οι ταπεινοί χρήστε περί τρένων που έφυγαν και άλλοι τέτοιοι χαραλτηρισμοί δεν θα έλεγα ότι είναι και τόσο φρόνιμο. Πολλά χρόνια οι μεν λένε για την ιντέλ και οι δε για την AMD ποτέ τίποτε δεν θα αλλάξει. Λίγες κοιλιές στην πορεία και λίγες κορυφές... σκαμπανεβάσματα. Να χαθεί δεν χάνετε πίστεψε με.. ειδικά η Intel.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα