The_Judas Δημοσ. Πέμπτη στις 01:11 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:11 μμ Θέλω να στήσω έναν windows server με hyper-v ρόλο και μετά να τρέχω μέσα 3 virtual windows 2025 Οι δύο άδειες χρήσεις που έχω είναι για windows 2025 standard και παρέχουν η καθεμία +2vm's. Είμαι καλυμμένος με αυτές τις άδειες;
Λύση comfuzio Δημοσ. Παρασκευή στις 11:24 πμ Λύση Δημοσ. Παρασκευή στις 11:24 πμ Πρόσφατα έκανα κάτι τέτοιο αλλά πάνω σε proxmox host με windows 2025 servers σε VM είναι οκ να μπει η ίδια σε 2 μηχανήματα. Τώρα να είναι host με windows 2025 server νομίζω σου αφήνει να κάνεις άλλους 2 σε VM με την ίδια άδεια, εκτός και αν έχεις την datacenter edition που αφήνει παραπάνω. Από το chatgpt: Ναι, είσαι καλυμμένος με αυτές τις άδειες, υπό μία βασική προϋπόθεση: ότι ο Windows Server με Hyper-V ρόλο δεν θα χρησιμοποιείται ως κανονικός server, αλλά μόνο ως host για virtualization (δηλαδή χωρίς να τρέχει άλλες υπηρεσίες πέρα από Hyper-V Manager). Αναλυτικά: ✅ Τι σου δίνει μία άδεια Windows Server 2025 Standard: 1 physical host installation (ο φυσικός server). +2 virtual machines με Windows Server (σε αυτό το ίδιο host). Όμως: για να δικαιούσαι τις 2 VM, ο φυσικός host δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για τίποτε άλλο πέρα από το να "τρέχει Hyper-V". Άρα με 2 άδειες Windows Server 2025 Standard, έχεις: 1 φυσικό host με Hyper-V (χωρίς άλλους ρόλους), έως 4 Windows Server 2025 VM. Εσύ θέλεις να τρέξεις 3 VM, άρα: ✅ Είσαι πλήρως καλυμμένος με τις 2 άδειες Windows Server 2025 Standard. 1
The_Judas Δημοσ. χθες στις 08:23 πμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 08:23 πμ (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ comfuzio_GPT 😋 Το βασικό είναι να είναι αποκλειστικά hyper-v ο φυσικός host. άλλωστε αυτό είναι και το σωστό τεχνικά, να μην έχει πολλούς ρόλους ταυτόχρονα για λόγους ασφάλειας και απόδοσης. Επεξ/σία χθες στις 08:23 πμ από The_Judas 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα