SpyrosJDM Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Καλησπέρα έχω ένα PC με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: Ryzen 5 3600x B450 Tonahawk Max Rx5700xt 32GB DDR4 3600 RAM CORSAIR RM750X Θέλω να κάνω μια αναβάθμιση για να παίζει λίγο καλύτερα τα καινούργια παιχνίδια. Με τις τιμές στις κάρτες γραφικών δεν ψήνομαι να προβώ τώρα σε αγορά οπότε σκεφτόμουν να αλλάξω επεξεργαστή πρώτα. Με μια γρήγορη ματιά κάνοντας update τα bios μπορώ να βάλω μέχρι και την τελευταία γενιά AM4 επεξεργαστών. Σκεφτόμουν λοιπόν να αλλάξω σε κάποιον από αυτούς τους 3: 5700x3d στα 230€, 5700x στα 120€ ή 5800x στα 150€. Ξέρω ότι ο 5700x3d είναι ο καλύτερος για παιχνίδια αλλά είναι και αρκετά πιο ακριβός. Εσείς τι προτείνετε με βάση τις τιμές τους; Να πάω στον 5700x3d ή να βάλω τον 5800x και να κρατήσω τα λεφτά για καλύτερη οθόνη;
flikifloki Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Σε τι ανάλυση οθόνης παίζεις, στα πόσα hz, τι παιχνίδια; Αν πας για νέα οθόνη, θα ανέβεις σε ανάλυση? 1
SpyrosJDM Δημοσ. 8 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 8 Μαϊου Μόλις τώρα, flikifloki είπε Σε τι ανάλυση οθόνης παίζεις, στα πόσα hz, τι παιχνίδια; Αν πας για νέα οθόνη, θα ανέβεις σε ανάλυση? Τώρα έχω μια IPS 1080p 144hz. Θέλω να ανέβω σε 1440p με ένα καλό πάνελ IPS ή mini led. Τα hz δεν με ενδιαφέρουν πολύ γιατί δεν παίζω ανταγωνιστικά παιχνίδια αλλά ίσως διάλεγα μια με 144hz πιο πολύ για την επιφάνεια εργασίας.
LouCi4er Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Αλλαζοντας μονο επεξεργαστη δεν θα δεις αξιοσημειωτη διαφορα στα παιχνιδια οποτε τσαμπα λεφτα θα δωσεις,δεν νομιζω οτι εχει η 5700ΧΤ κατι αλλο να δωσει και την κραταει πισω ο 3600.Επειδη εχεις καλο τροφοδοτικο,καλη μητρικη και 32GB Ram,θα σου προτεινα να αλλαξεις οθονη και καρτα γραφικων.Ο 3600 σε 2Κ αναλυση θα την παλεψει σχετικα καλα ακομα και με 9070 ή 5070.Ειχα τον 3600 με 7900GRE και στην πλειοψηφια των παιχνιδιων τα πηγαινε σχετικα καλα,μονιμα στο 99% η καρτα,σε 2Κ παντα. Δεν εχεις απαντησει τι παιχνιδια παιζεις και σε τι ρυθμισεις.Αν τα παιχνιδια που παιζεις ειναι gpu bound αλλαζοντας επεξεργαστη δεν θα κερδισεις τιποτα.Αλλαζοντας καρτα ομως,ακομα και αν βαλεις καποια πολυ δυνατη για τον 3600 θα δεις τρομερη διαφορα.Μετα στο μελλον καποια στιγμη παιρνεις και εναν 5700X3D,και ξεμπερδευεις,με τους αλλους δυο μην ασχολεισαι καν. 1
flikifloki Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Ο 5700x3d προφανώς είναι ο καλύτερος που μπορείς να βάλεις σε b450 αυτή τη στιγμή αλλά έχει αρχίσει να τσιμπάει λίγο σε τιμή τον τελευτέο καιρό. Στα 1440 και σε single player, καλός επεξεργαστής δεν θα κάνει διαφορά με την 5700xt. Εφόσων το μπάτζετ είναι περιορισμένο αν καταλαβαίνω σωστά, αφού θες και οθόνη, πρέπει να διαλέξεις λίγο πως θα χωρέσεις μια καλύτερη κάρτα. Αν πχ. θα έπερνες και μεταχειρισμένη ή όχι κλπ. Προσωπικά εγώ θα έβαζα έναν 5600 στα 80-90 ευρο με καμιά ψύκτρα αν δεν έχεις ήδη (δεν βλέπω λογικό να πας σε 5800, οριακα ούτε 5700 αν θες καθαρά gaming, αλλιώς ο 5700 μπορεί να αξίζει το 30ευρο παραπάνω). Τσιμπάς μια entry 1440p 144-160hz που έχουν πέσει αρκετά σε τιμές στα γύρω στα 200 (η κοντά 300αρι για κανένα με localdims αν σε ενδιαφέρει σαν feature). Και με τα λευτά που γλυτώνεις απ'τον 5700x3d (σχεδόν τριπλάσια τιμή απ'τον 5600), δίνεις και την 5700xt και παίρνεις μια 6700xt με περίπου 100-120 παραπάνω και έχεις ένα ok συστηματάκι με λίγα χρήματα. Προφανώς αν υπάρχει δυνατότητα για περισσότερα λευτά, οι επιλογές αλλάζουν πολύ. Ας πούμε, μπορείς να παρεις οθόνη και 5700x3d και να δώσεις μετά καλοκαιράκι όσα μπορείς για καμιά 9070 απλή αν έχουν πέσει τιμές ή καμιά 4070 μεταχειρισμένη ξέρω γω και να έχεις σχεδόν τα μέγιστα απ'το am4 motherboard για όσο περισσότερο καιρό γίνεται. 1
SpyrosJDM Δημοσ. 8 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 8 Μαϊου (επεξεργασμένο) Το θέμα μου είναι το εξής. Στο σαλόνι έχω μια LG C1 με PS5. Ότι PC monitor και να δω μου φαίνεται σκουπίδι. Απο τη μια θέλω να κάνω μια αναβάθμιση στο PC για να παίζω αποκλειστικά του PC: WoW, stalker, euro truck simulator, assetto corsa, cs2, rust η online παιχνίδια λόγω που στο PS5 πρέπει να πληρώσεις συνδρομή, με 1440p 27αρα (έχω 24αρα 1080p τώρα και θέλω μεγαλύτερη). Από την άλλη δεν θέλω να δώσω πολλά λεφτά γιατί ξέρω ότι ότι κάρτα γραφικών και να βάλω, ότι οθόνη και να πάρω αν δεν πάρω OLED και στο PC πάλι στο PS5 θα προτιμώ να παίζω τα μεγάλα single player παιχνίδια. Έχω βρει μια LG ultra gear IPS 1440p 180hz στα 220€. Μήπως να έπαιρνα αυτή και να τσιμπούσα και μια RTX 3080 μεταχειρισμένη και να τελείωνε η υπόθεση; Επεξ/σία 8 Μαϊου από SpyrosJDM
flikifloki Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, SpyrosJDM είπε Το θέμα μου είναι το εξής. Στο σαλόνι έχω μια LG C1 με PS5. Ότι PC monitor και να δω μου φαίνεται σκουπίδι. Απο τη μια θέλω να κάνω μια αναβάθμιση στο PC για να παίζω αποκλειστικά του PC: WoW, stalker, euro truck simulator, assetto corsa, cs2, rust η online παιχνίδια λόγω που στο PS5 πρέπει να πληρώσεις συνδρομή, με 1440p 27αρα (έχω 24αρα 1080p τώρα και θέλω μεγαλύτερη). Από την άλλη δεν θέλω να δώσω πολλά λεφτά γιατί ξέρω ότι ότι κάρτα γραφικών και να βάλω, ότι οθόνη και να πάρω αν δεν πάρω OLED και στο PC πάλι στο PS5 θα προτιμώ να παίζω τα μεγάλα single player παιχνίδια. Έχω βρει μια LG ultra gear IPS 1440p 180hz στα 220€. Μήπως να έπαιρνα αυτή και να τσιμπούσα και μια RTX 3080 μεταχειρισμένη και να τελείωνε η υπόθεση; Αφού θα είσαι στο PS κατά βάση, ναι. Βρες μια σωστή 1440p που να σε καλύπτει εκεί γύρω στα 200, με κανά review να 'σαι σίγουρος πως δεν έχει θέματα. Για gpu κοίτα προς 3080 / 6800xt / 7700xt / 7800xt /4070 απλή, όποια βρεις σε σωστή τιμή σε αγγελία και κατά προτίμηση με υπόλοιπο εγγύησης. Όλες αυτές κανονικά θα σε καλύψουν, προφανώς με κάποιες λίγες υποχωρήσεις στα settings, ειδικά στα πιο καινούργια single player. Επεξ/σία 8 Μαϊου από flikifloki 1
SpyrosJDM Δημοσ. 8 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 8 Μαϊου 17 λεπτά πριν, flikifloki είπε Αφού θα είσαι στο PS κατά βάση, ναι. Βρες μια σωστή 1440p που να σε καλύπτει εκεί γύρω στα 200, με κανά review να 'σαι σίγουρος πως δεν έχει θέματα. Για gpu κοίτα προς 3080 / 6800xt / 7700xt / 7800xt /4070 απλή, όποια βρεις σε σωστή τιμή σε αγγελία και κατά προτίμηση με υπόλοιπο εγγύησης. Όλες αυτές κανονικά θα σε καλύψουν, προφανώς με κάποιες λίγες υποχωρήσεις στα settings, ειδικά στα πιο καινούργια single player. Κάτι τέτοιο θα κάνω. Εχεις εμπειρία από mini led; Λένε είναι κοντά σε OLED και τώρα παίζει μια της XIAOMI στα 350€ περίπου που είναι 1440p. Πιστεύω θα ήταν καλή επιλογή για να έχω μια 1440p που κάπως να φτάνει τα μαύρα της OLED.
flikifloki Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 3 ώρες πριν, SpyrosJDM είπε Κάτι τέτοιο θα κάνω. Εχεις εμπειρία από mini led; Λένε είναι κοντά σε OLED και τώρα παίζει μια της XIAOMI στα 350€ περίπου που είναι 1440p. Πιστεύω θα ήταν καλή επιλογή για να έχω μια 1440p που κάπως να φτάνει τα μαύρα της OLED. Εγώ έχω το q27g3 της AOC και είμαι πολύ ευχαριστιμένος, δεν έχω OLED τηλεόραση ή monitor για να έχω προσωπική άποψη ως προς τις διαφορές τους όμως. Γενικά πάντως είχα διαβάσει μια χαρά reviews και για το xiaomi. Έχει καποια συν, κάποια πλην, όπως είναι και λογικό σε τέτοια τιμή. Υπάρχει νήμα που μπορείς να ρωτήσεις στο φόρουμ με άτομα που έχουν πιο συγκεντρωτικές γνώσεις και εμπειρίες σε monitors για να σε βοηθήσουν να διαλέξεις, ανάλογα με budget και τη χρήση που σκοπεύεις να κάνεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα