Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα , έχω το παρακάτω pc 

PSU: Enermax 650 W 80+Gold

Mobo : MSI B350 PC Mate

CPU : Ryzen 7 2700

Ram : G.Skill Aegis 2x16gb + 2x8gb 3200mhz

GPU : RX 6700XT ( εντός εγγύησης )

M.2 : Samsung EVO 970 1T.B

Monitor : Xiaomi 34” Curved 4K ( αγορασμένο στο μπλακ φραιντει ) 

Η χρήση του υπολογιστή είναι κυρίως για δουλειές γραφείου , ταινίες , γιουτουμπ , browsing κλπ και αραιά και που κανένα παιχνίδι τύπου Ghost of Tsushima, Black Myth Wukong. 

Το μπατζετ μου είναι γύρω στα 500-600 ευρώ αλλά θα μπορούσε να ανέβει αν κριθεί αναγκαίο ή αν αξίζει από άποψη vfm. Τα παραπάνω χρήματα είναι για αγορά CPU/MotherBoard/Ram όχι ολόκληρου υπολογιστή . 

Γενικά ήμουν ευχαριστημένος με τον υπολογιστή αλλά τρωγωμουν λιγάκι για αναβάθμιση , ειδικά μετά την αγορά 4Κ οθόνης  χωρίς ωστόσο να βιάζομαι. 
Το πρόβλημα είναι πως εχθές μετά από bios update για να υποστηρίζει η μητρική 5ης γενιάς ryzen με απώτερο σκοπό την αγορά ενός 5700x3d , η μητρική μας άφησε χρόνους…. Προσπάθησα αρκετή ωρα μήπως και την καταφέρω να κάνει post αλλά τίποτα , και πλέον δεν ανοίγει καν , υποθέτω πως κάηκε μετά τα πολλά power on / power off. Οπότε θα ήθελα τα φώτα σας για αγορά νέου συστήματος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, hatzimanolisan είπε

Καλημέρα , έχω το παρακάτω pc 

PSU: Enermax 650 W 80+Gold

Mobo : MSI B350 PC Mate

CPU : Ryzen 7 2700

Ram : G.Skill Aegis 2x16gb + 2x8gb 3200mhz

GPU : RX 6700XT ( εντός εγγύησης )

M.2 : Samsung EVO 970 1T.B

Monitor : Xiaomi 34” Curved 4K ( αγορασμένο στο μπλακ φραιντει ) 

Η χρήση του υπολογιστή είναι κυρίως για δουλειές γραφείου , ταινίες , γιουτουμπ , browsing κλπ και αραιά και που κανένα παιχνίδι τύπου Ghost of Tsushima, Black Myth Wukong. 

Το μπατζετ μου είναι γύρω στα 500-600 ευρώ αλλά θα μπορούσε να ανέβει αν κριθεί αναγκαίο ή αν αξίζει από άποψη vfm. Τα παραπάνω χρήματα είναι για αγορά CPU/MotherBoard/Ram όχι ολόκληρου υπολογιστή . 

Γενικά ήμουν ευχαριστημένος με τον υπολογιστή αλλά τρωγωμουν λιγάκι για αναβάθμιση , ειδικά μετά την αγορά 4Κ οθόνης  χωρίς ωστόσο να βιάζομαι. 
Το πρόβλημα είναι πως εχθές μετά από bios update για να υποστηρίζει η μητρική 5ης γενιάς ryzen με απώτερο σκοπό την αγορά ενός 5700x3d , η μητρική μας άφησε χρόνους…. Προσπάθησα αρκετή ωρα μήπως και την καταφέρω να κάνει post αλλά τίποτα , και πλέον δεν ανοίγει καν , υποθέτω πως κάηκε μετά τα πολλά power on / power off. Οπότε θα ήθελα τα φώτα σας για αγορά νέου συστήματος.

AMD Ryzen 5 7600 3.8GHz Επεξεργαστής 6 Πυρήνων για Socket AM5 Tray | Skroutz.gr

MSI B650M Gaming Plus WIFI Motherboard Micro ATX με AMD AM5 Socket | Skroutz.gr ή Gigabyte B650 Eagle AX Motherboard ATX με AMD AM5 Socket | Skroutz.gr

Μνήμες κάποιο ζευγάρι 2χ16 από το qvl της μητρικής με σχετικά καλούς χρονισμούς.

Αν θες και ψύκτρα :

Thermalright Peerless Assassin 120 SE Ψύκτρα Επεξεργαστή Διπλού Ανεμιστήρα για Socket AM4/AM5/1200/115x/1700 | Skroutz.gr

Και οπωσδήποτε ένα νέο καλό τροφοδοτικό.

Επεξ/σία από fotaras76
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Μια χαρά είναι το τροφοδοτικό, γιατί να αλλάξει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, hatzimanolisan said:

Δεν ανοιγει γιατι σε αρκετες μητρικης παλιες με το B350,μια απο αυτες και η δικη σου,οταν προσθετεις με bios update στηριξη σε καινουργιους επεξεργαστες,αφαιρειται η υποστηριξη απο τους παλιους. Αρα η μητρικη σου ειναι μια χαρα,απλα θελει cpu απο την σειρα 3 η 5 για να ξεκινησει.

Επεξ/σία από benign
  • Like 5
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, benign είπε

Δεν ανοιγει γιατι σε αρκετες μητρικης παλιες με το B350,μια απο αυτες και η δικη σου,οταν προσθετεις με bios update στηριξη σε καινουργιους επεξεργαστες,αφαιρειται η υποστηριξη απο τους παλιους. Αρα η μητρικη σου ειναι μια χαρα,απλα θελει cpu απο την σειρα 3 η 5 για να ξεκινησει.

Σωστότατος. 

Συνεπώς, στην θέση του TS θα έβαζα κάποιον 5700Χ με 135 ευρώ καινούριο, ή ακόμα καλύτερα θα δοκίμαζα πρώτα με έναν δανεικό οτι λειτουργεί.

• Like 3
Δημοσ.

Αν βάλεις cpu από 5600 και πάνω θα σηκώνει αρκετά καλή κάρτα σε 4Κ. Εφόσον η μητρική είναι οκ δε βλέπω λόγο να πας σε ΑΜ5.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, benign είπε

Δυστυχώς δεν νομίζω πως αυτό είναι το πρόβλημα καθώς ο υπολογιστής έκανε ποστ κανονικά μετά το bios update. Για να είμαι πιο ακριβής πόσταρε και δούλεψε κανονικά μετά το update αλλά έχασε τους χρόνους στις μνήμες. Έκανα προσπάθεια να τις ξαναβάλω στους χρόνους που έτρεχαν προ bios update ( 2400mhz quad channel χωρις over voltage ) ο υπολογιστής έκανε 2-3 φορές restart , μπήκε για λίγο στα windows πέταξε bsod , τον εκανα restart manually , εμφάνισε το logo της MSI με κάποιο μήνυμα « σφάλμα τάδε προσπάθεια επιδιόρθωσης χ%» και καθώς προχωρούσε η επιδιόρθωση έκανε μονο του shut down. Απο τότε δεν ποστάρει , τα debug led μένουν σβηστά αν τοποθετηθεί ραμ στην θύρα Α1 , σε κάθε άλλη περίπτωση ( θύρες Α2 , Β1 ,Β2 single channel ) μένουν ανάμενα τα debug led για CPU και ραμ με τα ανεμιστηράκια επεξεργαστή και καρτας γραφικών να δουλεύουν αλλά χωρισ Εικόνα στην οθόνη. Αφιέρωσα σχεδόν όλο το βράδυ εχθές στο να το κάνω να ποστάρει ( cmos battery removal , cmos clear , boot έξω από το κουτί , boot στο κουτί , διαφορετικές μνήμες μια κάθε φορά και δοκιμή σε όλες τις θύρες ραμ μια μια  , διαφορετικές κάρτες γραφικών , διαφορετικά μόνιτορ , διαφορετικούς επεξεργαστές 1ης και δεύτερης γενιάς ) χωρίς αποτέλεσμα . Μετά από καμιά 100αρια προσπάθειες σταμάτησε να ανάβει η μητρική τελείως. Την αποσύνδεσα και την έβαλα σε ένα ντουλάπι. Πιστεύω τα bios τα έπαιξαν μετά το shut down κατά την διαδικασία επιδιόρθωσης…

Όπως και να έχει επεξεργαστής 3 ή 5ης γενιάς δεν υπάρχει διαθέσιμος για δοκιμή οπότε αν γίνεται παρακαλώ πολύ πείτε μου κι άλλες προτάσεις. Απέχω από το κομμάτι του pc building την τελευταία 4ετια και νιώθω σαν χαμένος βλέποντας εξαρτήματα στο Σκρουτζ. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mετα απο 2-3 μέρες στο συρτάρι, δοκίμασε πάλι λίγο μπας και παρει μπρος, με τον ιδιο τρόπο. Μόνο μητρικη, 1 ram, cpu και κάρτα γραφικων. Μπας και...

Αλλιως, πας για ΑΜ5 πλατφόρμα γυρω στα 500-600Ε:

- Μνήμες 32GB 6000 cl30 γύρω στα 95Ε.  Οποιο τέτοιο μοντελο σε τέτοια τιμη βρεις απο μαγαζί που σε βολεύει. 

- μητρικη μια καλη B850/B650 γυρω στα 200Ε. Οποία τέτοια σε αυτην πανω κατω την τιμη σου γυαλίσει το μάτι, δεν υπάρχει περιπτωση λάθος επιλογής. 

- cpu εχει τεράστια γκάμα να διαλεξεις (ξεκινωντας απο 150Ε 7500f , 7600, 7600X, 9600X, 7700, 7700X, μεχρι 7900 και 9700X έκει κάπου στα 300Ε). 

Νομίζω μάλλον ο 9600Χ τωρα που  έχει πέσει στα ~210Ε είναι μια καλή πρόταση για σένα. Καλή απόδοση 6 cores με χαμηλές θερμοκρασίες. Δεν εχεις μεγάλη οικονομική ανάγκη να κάνεις οικονομία με τους φτηνότερους 7500f/7600. Ούτε έχεις μεγάλες software απαιτήσεις για να πας σε 8 cores λιγο πιο ακριβούς και παλιότερης γενιάς, ούτε σε 100Ε πιο ακριβούς 12core  παλιάς γενιάς, ή 8cores νέας γενιάς. 

Φυσικά αυτό ειναι μια δική μου σκέψη. Αν για οποιοδήποτε λογο σου γυαλίσει oποιοσδηποτε απο τους άλλους, πάρε τον, δεν υπάρχει θέμα λάθος επιλογής. Όλοι αυτοί καλοί επεργαστές είναι. 

Επεξ/σία από sattack
  • Like 2
Δημοσ.

ΥΓ. Βλεπω τωρα εχουν πέσει πολυ οι τιμες και στις μητρικες! 

Ένα σωρό μοντέλα σε πολυ δελεαστικές τιμες! Τα 200Ε ειναι το max που αξίζει να δωσει κανείς. Κατά τη γνωμη μου δεν υπάρχει κανένας λογος για περισσότερα. Και υπαρχουν πολλα καλά μοντέλα με αρκετά μικρότερη τιμη. (Πχ στα 170Ε έχει αρκετά μια χαρά μοντέλα). 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...