Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό το βίντεο είναι πολύ βοηθητικό σχετικά με αυτό που δεν μπορώ να κάνω:

https://www.youtube.com/watch?v=k16ZX9hzh4Q

Ο εκτυπωτής μου έχει static ip, και, όπως φαίνεται καί στο βίντεο, υπάρχει wizard σχετικά με το εάν θέλεις, στα Windows ΟΜΩΣ, να αναθέσεις σαν πόρτα εκτύπωσης, την static ip τού εκτυπωτή.

Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορώ να κάνω το ίδιο με τις mobile συσκευές. Στα κινητά μου και στο tablet, έχω δοκικάσει με πολλά printer service plugins (τόσο Samsung που είναι ο εκτυπωτής [Samsung ML-2525W], όσο καί από HP, αλλά και από άλλα generic plugins). Το πρόβλημα δεν είναι εκεί. Ούτε και στα δικαιώματα. Δικαιώματα έχω δώσει.

Το πρόβλημα είναι πως, όταν ξεκινάνε τα plugins να κάνουν αναζήτηση του εκτυπωτή, δεν τον βρίσκουν ούτε καν με άσχετη πόρτα, ώστε να πάω να τρέξω κάποιο wizard, και να αλλάξω πόρτα (να βάλω την TCP/IP static πόρτα που έχει ο εκτυπωτής -> 192.168.1.118 ).

Σε ubuntu, σε W7, W10, W8.1 έχω αναθέσει την πόρτα 192.168.1.118, και οι εκτυπώσεις γίνονται ασύρματα. Υπάρχει ένα ψιλομπέρδεμα, που αυτό μπορεί να είναι κάπου το πρόβλημα. Έτσι όπως έχω φτιάξει το δίκτυο εδώ στο σπίτι, οι εκτυπώσεις, δίνονται, μεν, ασύρματα στον εκτυπωτή, αλλά μέσω router. Η διαδρομή μιάς εκτύπωσης είναι:

print από υπολογιστή καλωδιακά στο router -> router -> εκτυπωτής ασύρματα

Δεν δίνεται, δηλαδή, η εκτύπωση με ασύρματη κάρτα δικτύου από κάθε υπολογιστή. Καλωδιακά, η εκτύπωση δίνεται από κάθε υπολογιστή στο router, και ο router χρησιμοποεί την ασύρματη κάρτα του για να τη στείλει ασύρματα στον εκτυπωτή.

Επεξ/σία από johnyb98
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To Mopria Print σε Android δεν τον βλεπει;

Επιπλεον, εισαι σιγουρος οτι ασυρματα συνδεεσαι στο ιδιο δικτυο με τον εκτυπωτη;

Επεξ/σία από 29gk
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ούτε το Mopria τον βλέπει.

Το θέμα είναι πως, η εκτύπωση δεν δίνεται απευθείας ασύρματα από κάποιο client. Από το καλώδιο πηγαίνει στο router, και η ασύρματη κάρτα του router τη στέλνει στην ασύρματη κάρτα τού εκτυπωτή.

Δεν έχω πρόβλημα που η εκτύπωση δίνεται μεσω router. Άλλωστε, αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι υπολογιστές στο δίκτυο δεν έχουν επάνω κάρτες ασύρματες, αλλά οι εκτυπώσεις πραγματοποιούνται.

Το πρόβλημα είναι πως τα Android plugins είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να αναζητούν wifi κάρτα ΕΚΤΥΠΩΤΗ. Για το λόγο αυτό, ακόμη και manually να προσπαθήσω να προσθέσω την ασύρματη κάρτα τού router, αυτό είναι απλά χαμένος χρόνος.

Έχω εγκαταστήσει 7 plugins, και κανένα δεν βλέπει τον εκτυπωτή. Δεν είναι θέμα ασυμβατότητας. Είναι αυτό που περιγράφω παραπάνω:τα Android plugins είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να αναζητούν wifi κάρτα ΕΚΤΥΠΩΤΗ. Όσα plugins και να εγκαταστήσω, εκτυπωτή σε κινητό/tablet δεν θα έχω. Τουλάχιστον έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή τα settings σε router + εκτυπωτή. Αν και για να 'μαι ειλικρινής, δε θα 'θελα να πολυπαίξω αρχίζοντας να αλλάζω setting(s) σε router ή/καί εκτυπωτή διότι αυτό μπορεί να τινάξει στον αέρα δίκτυο, πραγματοποιήσεις εκτυπώσεων, κ.ο.κ.

Εκτυπωτής : 192.168.1.116/24

router ip: 192.168.1.254/24

Άρα, ίδιο δίκτυο.

Επεξ/σία από johnyb98
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα settings τού εκτυπωτή πήγα:

Network Settings -> UPnP

Εκεί είχε:

Auto IP : Disabled
Multicast DNS : Disabled
SSDP : Disabled
SSDP TTL : 1 (1~255) TTL

Τα έκανα καί τα τρία enabled, και άφησα το SSDP TTL στην τιμή 1.

Έκανα save, ανοιγόκλεισα τον εκτυπωτή, αλλά δεν βρίσκουν τα προγραμματάκια τον εκτυπωτή.

Το mDNS, απ' ό,τι διάβασα, και εάν κατάλαβα σωστά, λένε σελίδες ότι μπορεί να μην το υποστηρίζει η συσκευή, αν και υπάρχει σαν επιλογή.

Παίζει ρόλο και η ημερομηνία αγοράς τής συσκεύης, και το πότε βγήκε στην αγορά το πρωτόκολλο. Εγώ, τον Samsung ML-2525W τον αγόρασα Απρίλιο 2012. Νομίζω είναι αργότερα τού πρωτοκόλλου, γι' αυτό και υπάρχει σαν επιλογή. Πάντως, στα settings τού εκτυπωτή, ακόμη και με ενεργποιημένο το mDNs, δεν βρίσκο πουθενά να σου δίνει τη δυνατότητα αλλαγής ονόματας bonjour network.

Βέβαια, ίσως άλλο:

bonjour name

κι άλλο

mDNS name

Αν και δε νομίζω.

Επεξ/σία από johnyb98

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...