Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας,

Είμαι νέος συνδρομητής καί θέλω τή γνώμη σας για επέκταση σήματος Ίντερνετ.

Έχω Ίντερνετ κατοστάρα με οπτική ίνα στόν 3ο όροφο (cosmote speedport plus 2) καί μέ καλώδιο στό γραφείο στό ισόγειο (TP-link AC1200 Mesh Wi-Fi Router). Μέ αυτά έχω σχετικό καλό σήμα στό κέντρο τών ορόφων 1 καί 2 (στόν 1o όροφο από τό AC1200 καί στόν 2ο από τό speedport) αλλά όχι σέ όλα τά σημεία τών δύο ορόφων. Έχω πολύ καλό σήμα παντού στόν 3ο καί στό ισόγειο. Θέλω νά βάλω αναμεταδότες σήματος  στόν 1ο καί στόν 2ο. Ποιά θεωρείτε ότι θά είναι καλύτερη λύση, απλοί αναμεταδότες (π.χ., tp-link TP-LINK RE305) ή mesh (π.χ., TP-LINK Deco). Η χρήση μου στό Ίντερνετ είναι τυπική (νέα, e-mail καί σύνδεση smart tv).

Σάς ευχαριστώ εκ τών προτέρων.

Δημοσ.
Στις 10/5/2025 στις 9:09 ΠΜ, KCRfan είπε

Ποιά θεωρείτε ότι θά είναι καλύτερη λύση, απλοί αναμεταδότες (π.χ., tp-link TP-LINK RE305) ή mesh (π.χ., TP-LINK Deco)

H καλυτερη λυση ειναι καλωδιο. Δεν υπαρχει δυνατοτητα να μπει καλωδιο σε οροφο 1 και 2? Το καλωδιο από 3 σε ισόγειο απο που περνα ακριβως? Μεσα στον τοιχο? Εξωτερικα?

Δημοσ.
15 ώρες πριν, KostisKazan είπε

H καλυτερη λυση ειναι καλωδιο. Δεν υπαρχει δυνατοτητα να μπει καλωδιο σε οροφο 1 και 2? Το καλωδιο από 3 σε ισόγειο απο που περνα ακριβως? Μεσα στον τοιχο? Εξωτερικα?

Ευχαριστώ. Δυστυχώς όχι. Τό καλώδιο από τόν 3ο στό ισόγειο είναι μέσα στόν τοίχο καί θά χρειαστεί πολύ σκάψιμο γιά νά τό συνδέσω καί στούς 1ο καί 2ο. 

Δημοσ.

Τοτε η καλυτερη λυση ειναι να περασεις νεα καλωδιο από εκει που ειναι το router στους αλλους οροφους από τοιχο/πλαστικα καναλλια/σοβατεπι κ.τ.λ

Αν δεν θες να το κανεις ουτε αυτο τοτε δες mesh/deco και οχι repeaters. Απλα να ξερεις απο πριν οτι

1) η αποδοση θα πασχει αναλογα με τις αποστασεις των οροφων και τα υλικα των τοιχων

2) Καλο θα ηταν να επενδυσεις σε tri-band συσκευες οι οποιες ομως ειναι και πιο ακριβες.

• Λύση
Δημοσ.
Στις 13/5/2025 στις 6:46 ΜΜ, KostisKazan είπε

Τοτε η καλυτερη λυση ειναι να περασεις νεα καλωδιο από εκει που ειναι το router στους αλλους οροφους από τοιχο/πλαστικα καναλλια/σοβατεπι κ.τ.λ

Αν δεν θες να το κανεις ουτε αυτο τοτε δες mesh/deco και οχι repeaters. Απλα να ξερεις απο πριν οτι

1) η αποδοση θα πασχει αναλογα με τις αποστασεις των οροφων και τα υλικα των τοιχων

2) Καλο θα ηταν να επενδυσεις σε tri-band συσκευες οι οποιες ομως ειναι και πιο ακριβες.

Ευχαριστώ πάρα πολύ. Λίγο-πολύ έχω καταλήξει νά βάλω deco γιατί ή λύση με καλώδιο είναι μεγάλος μπελάς.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τό πρόβλημα μου λύθηκε με 3 TP-LINK Deco X10 μέ τήν εξής διάταξη:

Master Deco (ισόγειο) ——> Deco (Α όροφος) ——> Deco (Β όροφος).

Τά Deco Χ10 με Wi-Fi 6 δουλεύουν καταπληκτικά μέ πολύ λίγη απώλεια ταχύτητας. Μέ fiber 100 στό ισόγειο, μετράω 90-93 μέ τό Ookla Speedtest στόν Α καί Β όροφο παντού (έκαστος όροφος είναι 102 τ.μ.). Τό TP-LINK Archer C6 AC1200 θά τό συνδέσω σάν αναμεταδότη στό υπόγειο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...