Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα

Εχουν οι γονέοι μια Samsung C650 LCD TV του 2010, 46ιντσες, αγορασμενη το 2010. Υπηρετησε πιστα μεχρι που πριν 3 χρονια καηκε το πανελ. Λογω οικονομικης αδυναμιας τοτε προτιμησαν να επισκευασουν το πανελ με 150 ευρω αντι να αγορασουν νεα τηλεοραση. Αντεξε μεχρι σημερα το πρωι που η τηλεοραση δεν ανοιγει καθολου.

Δεδομενου οτι καιει μετρημενα 200watt την ωρα ειναι φαγανα αρα πλεον δεν υπαρχει λογος ουτε να καθεται ουτε να επισκευαστει. Εχω υπολογισει οτι το ρευμα που εκαψε αυτα τα 3 χρονια (την λειτουργουν παρα πολλες ωρες - η τηλεοραση μπορει να ειναι ανοιχτη μινιμουμ 16 ωρες την μερα) εχουν πληρωσει ηδη 2+ φορες αν ειχαν αγορασει μια νεα το 2022 αλλα τεσπα.

Ειμαστε στο τωρα και το ζητουμενο ειναι η αγορα νεας με τα εξης χαρακτηριστικα

Διαθέσιμο budget: 380 ευρω μαξ. Προσωπικα ιδανικα θα ηθελα οσο το δυνατον χαμηλοτερα γιατι αντιλαμβανομαι οτι πλεον δεν κρατανε 10+ χρονια οπως παλια και δεν θελω να βρεθουν στη φαση σε 2-3 χρονια να πρεπει να ξαναβαζουν λεφτα να αγορασουν νεα γιατι θα ξαναεχουμε γκρινιες. Γενικα δεν καταλαβαινουν και δεν αποδεχονται πλεον οτι οι ηλεκτρικες συσκευες κατασκευαζονται ως καταναλωτικα αγαθα για να αλλαζονται συχνα και οχι ως κεφαλαιουχικα που τα αγοραζες και τα κραταγες 20 χρονια.

Απόσταση και γωνία θέασης:  

α) υπο νορμαλ συνθηκες στην ευθεια εως ενα τοξο 40-45 μοιρων, συνηθως στα 2 μετρα αποσταση αλλα υπαρχουν περιπτωσεις μεχρι και τα 5-6 (απο την κουζινα λχ).

β) να εχει σχετικη καλη θεαση και υπο γωνια γιατι η μονη εμπειρια που εχουν ειναι απο LCD και αντιλαμβανομαι οτι οι LED πλεον υπο γωνια ενδεχεται να εχουν θεματα και θα εχουμε γκρινιες απο αγνοια τους.

Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσοτερο [ταινιες (αναφερτε την πηγή : torrent, bluray, dvd, netflix), gaming, pc monitor (αυτό βεβαία είναι σε άλλη ενότητα του φορουμ),  digea,  κτλ]:    χρηση σε τηλεοπτικα προγραμματα (επιγεια καναλια) και Cosmote TV

προτίμηση σε μέγεθος (γιατί "size matters  :devil: "): 50 ιντσες

Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων:  οχι κατω απο 50 ιντσες (δεν θελουν κατι λιγοτερο). Εγω δεν θελω κατι μεγαλυτερο και λογω χωρου και λογω καταναλωσης ρευματος εφοσον την λειτουργουν σαν ψυγειο σχεδον 24/7 😋

Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα; ( 3D, smart, ultra HD, HDR κτλ):  

- Ιδανικα να ειχε android απο τη μανα του για να μην μου ζαλιζουν τον ερωτα οτι δεν κανει το ενα ή το αλλο, παρολο που η παλια δεν ηταν smart και οτι αντιστοιχο θελουν το κανουν μεσω του Cosmote TV box εδω και χρονια ΑΛΛΑ θα ειναι το new kid in the block/νεο αποκτημα με "τα λεφτα τους" και εκεινοι αποφασιζουν. Δεν ξερω αν δεν ειναι μαμα android αν θα εχει λχ Youtube, Netflix, Cosmote, ANT1+, και αλλες βασικες streaming εφαρμογες προφορτωμενες και θα δουλευει και γρηγορα χωρις να κολλαει.

- θα προτιμουσα να εχει ιδανικα και ethernet για να συνδεεται απευθειας με utp.

Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν :

Η μανα μου εχει φαει κολλημα και θελει Xiaomi. Αλλα δεν την εχω τη Xiaomi για τηλεορασομανα και προσπαθω να την αποτρεψω.

Εκανα μια γρηγορη ερευνα αγορας σημερα το πρωι και εχω εντοπισει:

1) https://www.skroutz.gr/s/42629784/Hisense-Smart-Tileorasi-50-4K-UHD-LED-50A6K-HDR-2023.html

2) https://www.skroutz.gr/s/54345911/Hisense-Smart-Tileorasi-50-4K-UHD-LED-50A6N-HDR-2024.html

3) https://www.skroutz.gr/s/58750718/Tesla-Smart-Tileorasi-50-4K-UHD-LED-50E645BUW-HDR-2025.html

4) https://www.skroutz.gr/s/45043367/Tesla-Smart-Tileorasi-50-4K-UHD-LED-50E635SUS-HDR-2022.html

5) https://www.skroutz.gr/s/52831169/TCL-Smart-Tileorasi-50-4K-UHD-QLED-50C655-HDR-2024.html

6) https://www.skroutz.gr/s/53924586/TCL-Smart-Tileorasi-50-4K-UHD-LED-50V6B-HDR-2024.html

7) https://www.skroutz.gr/s/54216621/TCL-Smart-Tileorasi-50-4K-UHD-LED-50P655-HDR-2024.html

8 ) https://www.skroutz.gr/s/46370627/LG-Smart-Tileorasi-50-4K-UHD-LED-50UR781C-HDR-2023.html

9) https://www.skroutz.gr/s/54711385/Hisense-Smart-Tileorasi-50-4K-UHD-QLED-50A7NQ-HDR-2024.html

10) https://www.skroutz.gr/s/54909987/Hisense-Smart-Tileorasi-50-4K-UHD-QLED-50E7NQ-HDR-2024.html

Κατάστημα προτίμησης (προαιρετικά): το βασικό είναι να υποστηρίζει άτοκες δόσεις. Τωρα αν ηταν λχ και Public σε καλη τιμη και επαιζαν και τιποτα εξτρα ποντοι για Public+ /εκπτωση/επιστροφη ακομα καλυτερα.

 

Προσωπικά επειδη έχω χρόνια να ασχοληθω με το σπορ τηλεοραση δεν γνωριζω τις διαφορες μεταξυ oled, qled, edge led, back led, full led κτλ και αν τελικα εχουν καποια ουσιαστικη διαφορα ή οχι. Ή γιατι τηλεορασεις του 2022 εχουν σχεδον ιδια τιμη με τηλεορασεις του 2024 που ειναι νεοτερες και με μαλλον καλυτερη τεχνολογια albeit ισως απο φθηνοτερη φιρμα ομως.

Παρακαλώ για τα σχόλια και τις προτάσεις σας θα εκτιμηθούν δεόντως. Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από Sebu
Δημοσ.
1 hour ago, ioannischr said:

HISENSE 50A6N 329EU απο τον γερμανο σε 24 ατοκες με πιστωτικη

Ευχαριστώ φίλε μου. Θα ψαξω για ριβιουζ να μαθω περισσοτερες λεπτομερειες.

Ελπιζω να υπαρξουν και μερικες προτασεις ακομα ωστε να υπαρξει ποικιλια επιλογων

 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά την πρόταση του φίλου @ioannischr μεσα από τα reviews της Hisense 50A6N ειδα και τα αδερφακια της Hisense 50A7NQ και Hisense QLED 50E7NQ. Δεν μπορω βεβαια να πω οτι διακρινω ουσιαστικες διαφορές (τα reviews βεβαια ειναι υπερ τους). Τις εβαλα και στο αρχικο ποστ στη λιστ και αφαιρεσα τη Samsung γιατι μου ειπαν οχι πλεον οτιδηποτε σε Samsung χαλανε και εχουν ασχημη εμπειρια.

Ανεβαινουν μεν σε τιμη λιγο αλλα το skroutz τις βγαζει και με μια πρωτη επιλογη κατω απο το επιθυμητο οριο τιμης (χωρις ατοκες οποτε θα πρεπει να βρεθει αλλος τροπος λχ καρτα Πειραιως και σπασιμο σε δοσεις).

Το ερωτημα ειναι αν αξιζει η διαφορα τιμης?

Επισης ειδα και την TCL QLED 50P7K. Ανεβαινει μεν αρκετα σε τιμη, αξιζει ομως η σχεδον κατα 100 ευρω διαφορα τιμης?

Επισης μεταξυ απλης UHD Led και QLED οταν τοσα χρονια ειναι μαθημενοι στις 46 ιντσες FHD θα καταλαβουν διαφορά? Και ποια η πραγματικη διαφορά?

3 hours ago, ioannischr said:

HISENSE 50A6N 329EU απο τον γερμανο σε 24 ατοκες με πιστωτικη

Στα διαφορα reviews βλεπω οτι εχει Google TV αλλα στο Skroutz και στο Germano αναφερει οτι εχει λειτουργικο Vidaa. Τελικα εχει μαμα Android και Google TV ή τριτο λειτουργικο συμβατο με android?

Λχ αυτος εδω στο video review και μαλιστα το κουτι της λεει οτι εχει και chromecast και apple airplay/home ενω το skroutz λεει οχι.

Επισης σε αυτο το review την εμφανιζει ως Google TV

Μηπως ειναι διαφορετικες εκδοσεις/εισαγωγες ανα χωρα? Λχ αλλες πανε στις ΗΠΑ και αλλες ποιο κουτσουρεμενες ερχονται Ευρωπη? Ή ακομα χειροτερα Ελλαδα?

Επεξ/σία από Sebu
Δημοσ.

 Αγορές κάνουμε ανάλογα το μπάτζετ που επιθυμούμε καθώς και την χρήση που θέλουμε

Αν μπλέξεις στο να βάλω κάνα κατοσταρι εκατοπενηνταρι παραπάνω για qled η κάτι που νομίζουμε ότι θάχει μεγάλη διαφορά στην απόδοση δεν θα βγάλεις άκρη

Για τους γονείς ακόμα και για σένα 

η εικόνα της προτεινόμενης θαναι μια χαρά αν εξαιρέσεις το λειτουργικό vidaa

 Αν θέλεις οπωσδήποτε android δες μένα δεκαρικο παραπάνω την toshiba

Αυτήν έχω καιγω στις 65 και είμαι απόλυτα ικανοποιημενος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 minutes ago, ioannischr said:

 Αγορές κάνουμε ανάλογα το μπάτζετ που επιθυμούμε καθώς και την χρήση που θέλουμε

Αν μπλέξεις στο να βάλω κάνα κατοσταρι εκατοπενηνταρι παραπάνω για qled η κάτι που νομίζουμε ότι θάχει μεγάλη διαφορά στην απόδοση δεν θα βγάλεις άκρη

Για τους γονείς ακόμα και για σένα 

η εικόνα της προτεινόμενης θαναι μια χαρά αν εξαιρέσεις το λειτουργικό vidaa

 Αν θέλεις οπωσδήποτε android δες μένα δεκαρικο παραπάνω την toshiba

Αυτήν έχω καιγω στις 65 και είμαι απόλυτα ικανοποιημενος

Εχεις δικιο αλλα παραλληλα με εμενα που ξεκινησα να ψαχων, ψαχνουν και εκεινοι ολη μερα και μου στελνουν στο viber λινκς 😅

Και ειδαν και αυτες που εβαλα στην προηγουμενη απαντηση οι οποιες εχουν ανεβει κατηγορια τιμης. Αρα αν το μπατζετ που το πρωι ηταν 380 τωρα το εχουν κανει 450 το αποφασιζουν εκεινοι. Οπως και το οτι τη θελουν "χτες" γιατι εχουν μεινει χωρις τηλεοραση εδω και 12 ωρες και εχουν φρικαρει.

Απο το να αγορασουν καμια βλακεια και να ακουω τη γκρινια για την επιλογη που εκαναν μονοι τους, και επειδη γκρινια θα εχουν ετσι και αλλιως αν κατι δεν παει καλα, ανεξαρτητα αν κανουν την επιλογη μονοι τους ή με βοηθεια, γιατι το εχουν στο αιμα τους να φταινε παντα οι αλλοι και ποτέ οι ίδιοι 😄,για να περιορισω το περιθωριο λαθους επιλογης κ overpay για αυτο θελησα να ριξω μια ματια. Για να αποφευχθουν επιλογες Xiaomi ή F&U που θα σερνεται το λειτουργικο και θα γκρινιαζουν ή ξεπλυμενων χρωματων υπο γωνια που η παλια LCD 15 χρονων μοντελο ηταν καλυτερη και δεν τις φτιαχνουν οπως παλια απατεωνες εταιρειες μπλα μπλα μπλα 😎 

Αν επιτρεπεται η Toshiba ποια μοντελο ειναι? Γιατι βρισκω πολλα με +10 ευρω.

Επεξ/σία από Sebu
Δημοσ.

Sebu προσπάθησε να βρεις τηλεόραση με IPS panel για καλές γωνίες θέασης και να έχει φωτεινότητα ,να βλέπουν άνετα οι γονείς σου και να είναι με google tv-android tv το ίδιο είναι ,το interface αλλάζει.

Θα πρότεινα να την τσεκάρεις ζωντανά σε κατάστημα.

Αρκετές φορές πολύ οικονομική τηλεόραση είναι με κακές γωνίες θέασης ,ψιλοσκοτεινή και αργή σε μενού , που προκαλούν εκνευρισμό.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...