Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Θα ήθελα να μου προτείνετε ένα έτοιμο build για τα παρακάτω requirements:

Minimum:

Processor: Intel Core i5-6400 or AMD Ryzen 3 1200 or similar

Memory: 8 GB RAM

Graphics: NVIDIA GeForce GTX 660 or AMD Radeon RX 460 or Intel HD 630 (2GB VRAM)

Recommended:

Processor: Intel Core i5-9600 or AMD Ryzen 5 3600 or similar

Memory: 12 GB RAM

Graphics: NVIDIA GeForce GTX 1660 or AMD Radeon RX 590 (2GB VRAM)

Θα πάρουμε στον ανιψιό μου έναν υπολογιστή γιατί θέλει να παίζει το Euro truck simulator 2 και για να τον χρησιμοποιεί για τις εργασίες του σχολείου (σε word κυρίως)

Κόστος γύρω στα 500-550 ευρώ το πολύ, να έχει οθόνη αλλά και windows (όχι free os δηλαδή). Επίσης θα προτιμούσαμε να είναι ένα έτοιμο build από κάποιο κατάστημα και όχι να γίνει συρραφή

Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, vasioula1 said:

Καλησπέρα

Θα ήθελα να μου προτείνετε ένα έτοιμο build για τα παρακάτω requirements:

Minimum:

Processor: Intel Core i5-6400 or AMD Ryzen 3 1200 or similar

Memory: 8 GB RAM

Graphics: NVIDIA GeForce GTX 660 or AMD Radeon RX 460 or Intel HD 630 (2GB VRAM)

Recommended:

Processor: Intel Core i5-9600 or AMD Ryzen 5 3600 or similar

Memory: 12 GB RAM

Graphics: NVIDIA GeForce GTX 1660 or AMD Radeon RX 590 (2GB VRAM)

Θα πάρουμε στον ανιψιό μου έναν υπολογιστή γιατί θέλει να παίζει το Euro truck simulator 2 και για να τον χρησιμοποιεί για τις εργασίες του σχολείου (σε word κυρίως)

Κόστος γύρω στα 500-550 ευρώ το πολύ, να έχει οθόνη αλλά και windows (όχι free os δηλαδή). Επίσης θα προτιμούσαμε να είναι ένα έτοιμο build από κάποιο κατάστημα και όχι να γίνει συρραφή

Ευχαριστώ

Γενικά σε έτοιμο δεν θα βρεις pc με κάρτα γραφικών και οθόνη στα 550 ευρώ.

Α)Θα έλεγα δείτε λίγο εάν μπορείτε να ανεβάσετε το budget ~100-150 ευρώ για να μπει μια αξιοπρεπής κάρτα γραφικών (και συγκεκριμένα είτε μια amd rx6600, είτε Intel b570/b580)

Β)Από e-shop δεν σας βολεύει?Αν βγάλουμε μια σύνθεση και τους την δώσετε και το πάρετε "έτοιμο"/συναρμολογημένο το pc δεν θα βόλευε?

Γ)Δυνατότητα για να περάσετε εσείς τα windows δεν έχετε?Το λέω γιατί μπορείς να αγοράσεις online κλειδί στο ~10ευρω. 

Plan b εάν τα παραπάνω δεν βολεύουν μπορείτε να κοιτάξετε κ για μεταχειρισμένο είτε για cpu με καλή igpu ->Ryzen 8500/8600 (η ενσωματωμένη του είναι ανάμεσα στο min και στο recommended του παιχνιδιού)

Επεξ/σία από @topos
  • Like 3
Δημοσ.

Στο eShop αν το ετοιμάσουμε θα είναι συναρμολογημένο; Αν ναι μας ενδιαφέρει 

Αν μου δώσετε site ναι θα μπορούσαμε να περάσουμε τα windows

Ευχαριστω

Δημοσ.
1 hour ago, vasioula1 said:

Ευχαριστω

Τώρα μπήκα κ τσεκαρα, χρεώνει 7 ευρώ την συναρμολόγηση.

Από ότι είδα στα γρήγορα για "σφιχτό" budget->

Amd 3600 στα 70

Β450 στα 70

32gb ram στα 55

Νvme 1tb στα 60

Rx6600 στα 200 460

Κουτί στα 35 ευρώ

Psu στα 50

Οπότε με αυτά είστε στα ~550

Οπότε θέλετε οθόνη (έχει μια LG 24 IPS 100hz στα 75 ευρώ), πληκτρολογιο,ποντίκι κ ηχεία και ένα 10ευρω για το κλειδί των win.

Περιπου~ 700ευρω.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με λίγη καλή θέληση και αρκετές υποχωρήσεις όλα γίνονται.

Αν το budget είναι τρομερά αυστηρό, βγαίνει σύνθεση που ικανοποιεί τα ζητούμενα.

Ιδανικό δεν είναι σε καμία περίπτωση αλλά δεν είναι και σκουπίδι.

Η πρόταση του ατοπου είναι πιο vfm εφόσον μπορείς να κάνεις την υπέρβαση.

Υπάρχουν πολλά που μπορείς να αλλάξεις προς το καλύτερο, είτε τροφοδοτικό, είτε κάρτα (→rx6600), είτε μεγαλύτερο δίσκο, είτε κουτί, τα περισσότερα όμως θα σε φέρουν στο όριο ή στην υπέρβαση του budget.

Φυσικά η εγκατάσταση windows με αγορά κλειδιού, θεωρείται μονόδρομος σε αυτά τα χρήματα

image.png.f9bc9f6dcc8aad8062163d531f7c6d36.png

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 5
Δημοσ.
7 ώρες πριν, vasioula1 είπε

Ευχαριστω

Σε pc παιδιού, windows 11pro και office365 εντελως δωρεαν με τον τρόπο που εχω γράψει σε πολλούς συμφορουμιτες, απο το GitHub. 

Κλειδιά, εμένα μου έτυχε να έχω αγοράσει ένα, στην αρχή να δουλεύει και μετά απο καιρό να το βγάλει ακύρο η MS. Για ποιο λόγο, αφού υπάρχει ο πανεύκολος και δωρεάν τρόπος?

Ένα copy paste εδω: 

Spoiler

Παλιοτερα τα εγραφα με PM σε οποιον φιλο ήθελε, αλλα τωρα που τα εχει γραψει και το insomnia στις ειδησεις, είπα να μην ντραπουμε! Αλλά ας μην βαλω κατευθείαν το λινκ. 😄

Λοιπόν, αν δεν προκειται για επαγγελματική χρήση, απλώς κανε google το Github windows activation. 

Θα σε βγάλει στη σελίδα του Github που λεει πως να κάνεις ενεργοποίηση τα win11 και win10 και office365. Mε ενα script που γράφεις στο PowerShell.

Κάνεις εγκατάσταση των windows, όπου στην αρχή δηλώνεις "δεν εχω κωδικο, θα τον βάλω μετα", και μόλις ειναι εγκατεστημενα, τρέχεις το script γραφοντας μια εντολη στο  PowerShell. To ιδιο και το office. 

Αυτο μπορείς να το κάνεις σε όσες εγκαταστάσεις θέλεις, δεν υπάρχει περιορισμός. Υποπτεύομαι οτι η Microsoft το επιτρέπει να υπάρχει στο Github που της ανηκει διοτι την ευνοεί να διασφαλίζει οτι κραταει το τεράστιο μερίδιο αγοράς απο τους ερασιτέχνες, (πχ να μην της φύγουνε και πάνε πχ σε linux και πεσει το μεριδιο της στην εγκατεστημενη βαση λειτουργικων) ώστε να κερδίζει μετα απο τους επαγγελματίες. (Φυσικά εννοείται οτι για επαγγελματική χρήση, μην κάνει κάποιος αυτο. Να τα αγορασει). 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 hours ago, nickol-us said:

Με λίγη καλή θέληση και αρκετές υποχωρήσεις όλα γίνονται.

Αν το budget είναι τρομερά αυστηρό, βγαίνει σύνθεση που ικανοποιεί τα ζητούμενα.

Ιδανικό δεν είναι σε καμία περίπτωση αλλά δεν είναι και σκουπίδι.

Η πρόταση του ατοπου είναι πιο vfm εφόσον μπορείς να κάνεις την υπέρβαση.

Υπάρχουν πολλά που μπορείς να αλλάξεις προς το καλύτερο, είτε τροφοδοτικό, είτε κάρτα (→rx6600), είτε μεγαλύτερο δίσκο, είτε κουτί, τα περισσότερα όμως θα σε φέρουν στο όριο ή στην υπέρβαση του budget.

Φυσικά η εγκατάσταση windows με αγορά κλειδιού, θεωρείται μονόδρομος σε αυτά τα χρήματα

image.png.f9bc9f6dcc8aad8062163d531f7c6d36.png

-πιθανοτατα και o nickol-us θα συμφωνούσε, απλά προσπάθησε να μείνει εντός budget αλλά εγώ λίγο έχω άλλη φιλοσοφια, να πληρώσεις κάτι λίιγο παραπάνω και να μην έρθει να σε τριβελιζει μετά.π.χ nvme 1tb vs 500gb (το παιδί θα βάλει το eurotruck sim, αλλά μετά από αυτό προφανώς θα παίξει και άλλα παιχνίδια.

Τα καινούργια ΑΑΑ πιάνουν 150gb+ πλεον οπότε καλό είναι να έχετε λίιγο αέρα.)

Το ίδιο και η 3050 6gb.Σιγουρα αξίζει να δώσετε τα 30ευρω παραπάνω για rx6600 8gb.Ειναι περίπου ~25% πιο γρήγορη και τα +2gb vram είναι πολύ χρησιμα ακόμα και για fhd.

Το κουτάκι που είχα στο νου κάνει 10ευρω παραπάνω αλλά έχει λαμπάκια/χρωματακια που -υποθετω- θα αρέσουν στον πιστιρικο και σημαντικότερα έχει πολύ καλύτερο airflow/ανεμιστήρες(ειναι ανοιχτό μπροστά με mesh/σίτα) από αυτό που έβαλε ο nickol.

Τελος η ram, πιθανότατα για αρχή να είναι οκ τα 16gb αλλά σίγουρα μέχρι το τέλος ζωής του συγκεκριμένου pc θα χρειαστεί να την αναβαθμισετε.Η λογική μου είναι δώστε 25+ σήμερα και μην ξανασχοληθετε στο μέλλον(πιθανότατα να μην μπορείτε να βρείτε και τις ίδιες η να είναι κάτατι ακριβότερες) με το θέμα ram.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, @topos είπε

-πιθανοτατα και o nickol-us θα συμφωνούσε, απλά προσπάθησε να μείνει εντός budget αλλά εγώ λίγο έχω άλλη φιλοσοφια, να πληρώσεις κάτι λίιγο παραπάνω και να μην έρθει να σε τριβελιζει μετά.π.χ nvme 1tb vs 500gb (το παιδί θα βάλει το eurotruck sim, αλλά μετά από αυτό προφανώς θα παίξει και άλλα παιχνίδια.

Τα καινούργια ΑΑΑ πιάνουν 150gb+ πλεον οπότε καλό είναι να έχετε λίιγο αέρα.)

Το ίδιο και η 3050 6gb.Σιγουρα αξίζει να δώσετε τα 30ευρω παραπάνω για rx6600 8gb.Ειναι περίπου ~25% πιο γρήγορη και τα +2gb vram είναι πολύ χρησιμα ακόμα και για fhd.

Το κουτάκι που είχα στο νου κάνει 10ευρω παραπάνω αλλά έχει λαμπάκια/χρωματακια που -υποθετω- θα αρέσουν στον πιστιρικο και σημαντικότερα έχει πολύ καλύτερο airflow/ανεμιστήρες(ειναι ανοιχτό μπροστά με mesh/σίτα) από αυτό που έβαλε ο nickol.

Τελος η ram, πιθανότατα για αρχή να είναι οκ τα 16gb αλλά σίγουρα μέχρι το τέλος ζωής του συγκεκριμένου pc θα χρειαστεί να την αναβαθμισετε.Η λογική μου είναι δώστε 25+ σήμερα και μην ξανασχοληθετε στο μέλλον(πιθανότατα να μην μπορείτε να βρείτε και τις ίδιες η να είναι κάτατι ακριβότερες) με το θέμα ram.

Δε διαφωνώ καθόλου, αναφέρω οτι μιλάς για καλύτερο vfm.

Επισημένω οτι μπορεί να κάνει δουλειά και με αυτό που προτείνω, εφόσον το budget είναι αυστηρό.

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, nickol-us είπε

Επισημένω οτι μπορεί να κάνει δουλειά και με αυτό που προτείνω, εφόσον το budget είναι αυστηρό.

Συμφωνώ με την παραπάνω άποψη.

• Like 1
Δημοσ.

To ES 2, είναι απαιτητικό παιχνίδι, αν το μηχάνημα είναι πολύ βασικό, θα πρέπει να ρίξει πολύ τα γραφικά και θα είναι απογοήτευση.

Θέλει και καλή cpu και σίγουρα μια ωραία οθόνη να το απολαύσεις. Στα must θα σου έβαζα μια προσιτή τιμονιέρα, έστω και μεταχειρισμένη.

Το έχω σε 32" όλα full με την G23 και είναι απόλαυση, το δοκίμασα σ΄ ένα γνωστό μου με 24άρα R3700x/1070ti όλα τα γραφικά ριγμένα με πληκτρολόγιο και ήταν "παιδικό" αν με καταλαβαίνεις. Θέλει και internet για να απολαμβάνεις τους ιντερνετικούς σταθμούς με φορτηγατζήδες.

Αν μπορείς ανέβα σε budget και βάλτε μεταχειρισμένη αλλά καλύτερη κάρτα γραφικών θα έχει σύντομα πρόβλημα με αρκετά παιχνίδια.

• Like 1
Δημοσ.

έχει ο μικρός τιμονιέρα ευτυχώς. το παίζει σε ένα λαπτοπ τώρα

σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας

παραγγείλαμε το build που πρότεινε ο  nickol-us με μοναδική αλλαγή την αντικατάσταση με το κουτί που πρότεινε ο @topos

είστε άψογοι όλοι

σας ευχαριστώ

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...