Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτή την στιγμή έχω στον υπολογιστή μέσα τα εξής κομμάτια:

CPU: Ryzen 5 2600

Gpu: Rx 5700xt

Ram: Gskill 16gb ddr4 3200mhz

mobo: Gigabyte B450M DS3H v2

Psu: Corsair 550w 

Και παίζω συνηθωσ σε ανάλυση QHD επειδή η monitor μου είναι 1440p στα 165hz.

Το budget μου είναι γύρω στα 400€ ευρώ ,τι πιστεύεται ότι συμφέρει να αλλάξω από τα παραπάνω components?

Δημοσ.

Αν πουλησεις την gpu και προσθέσεις αυτα για να παρεις μια 5060Τi 16GB. 

Kαι αργότερα βλεπεις αν μπορέσεις να αναβαθμίσεις το cpu. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην ίδια τιμή περίπου βγαίνουν οι 5060ti με την 7700ΧΤ με την ti να έχει 4gb παραπάνω αλλά με παρόμιες επιδόσεις στα 1440 που παίζεις εσύ. Σε κάποια παιχνίδια είναι καλύτερη η 5060 , σε άλλα η 7700. 

Η μητρική σου υποστηρίζει μέχρι και τον 5950Χ που έχω και εγώ για αργότερα. Το θέμα είναι το psu σου αν θα την παλέψει με τις νέες gpu.

Επεξ/σία από STORM1978
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"the NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti 16 GB draws power from 1x 8-pin power connector, with power draw rated at 180 W maximum."

Οπότε άνετα θα την σηκώνει ένα Corsair 550W 

Το μόνο ας πούμε "θέμα" είναι ότι η μητρική αυτή είναι pcie 3.0  x16 και η κάρτα είναι pcie 5.0 x8. 

Κατά τη γνώμη μου δεν θα χάσει τίποτα μεγάλο σε απόδοση, ειδικά με τα 16GB VRAM δεν θα χρειάζεται να λειτουργεί ιδιαίτερα ο pcie δίαυλος. 

Και στο τέλος το θέμα είναι εντελώς πρακτικό: και τι άλλο να πάρεις?

Από καινούργιες κάρτες δεν υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο. Κάτι στα ίδια λεφτά, που θα έπαιζε καλύτερα σε αυτή τη μητρική. (Από μεταχειρισμένες να πούμε ότι έβρισκες καμία 4070? Τρέχα γύρευε...) 

Οπότε παίρνεις την καλύτερη κάρτα σε αυτά τα χρήματα, την εκμεταλλευεσαι τώρα να ευχαριστηθείς όσο γίνεται περισσότερο και επίσης έχει και μεγαλύτερη υπολειπόμενη αξία στο μέλλον, είτε για να παραμείνει σε περίπτωση που αλλάξεις πλατφόρμα, είτε για να μεταπωληθεί. 

Επεξ/σία από sattack

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...