ThymiosPaP Δημοσ. χθες στις 10:46 πμ Δημοσ. χθες στις 10:46 πμ 2 ώρες πριν, stefanidisg είπε Τα πράγματα είναι απλά, και να σταματήσει η πειρατεία δεν πρόκειται να αυξηθούν οι συνδρομές γιατί πολύ απλά ο Έλληνας δεν έχει να πληρώσει. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να έχει να πληρώσει και να μην θέλει να ανταμείβει τους δημιουργούς. Είναι υψηλές οι συνδρομές, σε σχέση με χώρες με πανόμοια οικονομική επιφάνεια (του γενικού πληθυσμού εννοώ)
Tlykog Δημοσ. χθες στις 11:09 πμ Δημοσ. χθες στις 11:09 πμ (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, stefanidisg είπε Γίνεται να παραλείψουμε όλα αυτά τα σεντόνια ; Γενικός τα ΜΜΕ και γενικά όλες τις εταιρείες που πληρώνουν για κατευθυνόμενες ειδήσεις, γι'αυτό και ονομάζονται γενικός τα ΜΜΕ βιομηχανία υποταγής συνειδήσεως, η δεν το έχεις ακούσει; . Τα "σεντόνια" παρακάμπτονται εύκολα: με τη ροδέλα, τα βελάκια ή απλά σκρολάροντας, τεχνικά λύνεται εύκολα. Αυτό που δεν παρακάμπτεται τόσο εύκολα είναι η απαίτηση για λογική σύνδεση με το θέμα. Δεν είδα κάπου να τοποθετείσαι επί της ουσίας. Αν θέλεις να κάνεις σοβαρή κριτική στο "σύστημα παραπληροφόρησης", καλό θα ήταν πρώτα να εξηγήσεις τι σχέση έχει με το αρχικό θέμα. Αλλιώς, απλά άλλαξες θέμα χωρίς αιτιολόγηση. Το να αποκαλείς “μπαρούφες” όσα διαφωνείς δεν είναι επιχείρημα: είναι φωνή χωρίς περιεχόμενο. Ο λακωνισμός δεν είναι απόδειξη σοφίας όταν απουσιάζει η ουσία, δείχνει απλώς ότι δεν υπάρχει κάτι να πεις. Επεξ/σία πριν από 11 ώρες από Tlykog
Tlykog Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) Στις 18/5/2025 στις 10:42 ΠΜ, Spyros7 είπε Όπως συνήθως. Άλλο ρωτάω, άλλο απαντάς. Είναι ξεκάθαρο ότι η άποψη σου είναι μπετόν αρμέ, η απορία μου ήταν για το κίνητρο σου να την επαναλάβεις 47 φορές σε ένα thread με 47 ποστ που ουσιαστικά λένε το ίδιο πράγμα. Δικαίωμά σου να νομίζεις ότι επιχειρηματολογείς σοβαρά. Τα ποστ σου είναι περιβόλια λογικών σφαλμάτων και ακροβασιών. Το πολύ να πάρεις απάντηση 1-2 φορές σε αυτό το πλαίσιο. Μετά καταντάει κουραστικό, ειδικά όταν το γυρίζεις στο ad hominem Σεβασμός δεν είναι μόνο να απαντάς, είναι και να μην απαντάς την ίδια αστήριχτη ή non sequitur βλακεία όταν ο άλλος έχει κάνει ένα κόπο να αναπτύξει το σκεπτικό του απέναντι σε αυτό που λες. Μου προσάπτεις “πνευματική αγκύλωση” επειδή υπερασπίζομαι μια σταθερή θέση με επιχειρήματα, την ώρα που εσύ ο ίδιος έχεις γράψει πιο πάνω (αν θυμάμαι καλά) ότι ούτως ή άλλως δεν θα άλλαζες γνώμη. Αν αυτό δεν είναι ειρωνεία, τότε τι είναι; Με ρωτάς για το “κίνητρο” μου να απαντώ. Μα το είπα καθαρά: όταν μπαίνω σε μια κουβέντα, απαντώ με συνέπεια και σεβασμό. Εσύ απορείς γιατί απαντάω. Εγώ απορώ γιατί δεν απαντάς σε όσα θίγονται και μετά λες ότι “είναι όλα τα ίδια”. Σου γράφω επιχείρήματα, υπεκφεύγεις με ειρωνεία και σοφιστείες. Σου απαντώ σε αυτά και αφού σε προκάλεσα έγρραψες 2 σεντόνια σοφιστείες και υπεκφυγές. Σου απαντώ και σε αυτά (ενώ δε θα έπρεπε γιατί δεν υπήρχε κανένα λογικό επιχείρημα) και μου λες ότι γράφω τα ίδια, ενώ στην ουσία απαντώ με σταθερές θέσεις, αφού δεν έχεις επιχειρήματα, ώστε να με κάνεις να αλλάξω τη θέση μου. Δεν έχω πρόβλημα στο να αλλάξω μία θέση μου, αλλά όχι επειδή το γράφει ο άλλος, αλλά γιατί έχει σαφή επιχειρήματα, που στηρίζονται στη λογική. Αν αλλάζα θα μου έγραφες ότι δεν έχω σταθερές θεσεις, όταν έχω σταθερές θέσεις, γιατί δε μου δίνεις επιχειρήματα, μου λες ότι γράφω πολλά ή ότι γράφω τα ίδια... Ότι μπορείς, δηλαδή, αρκεί να μην επιχειρηματολογήσεις. Αυτό κάνεις από την αρχή. Δε σε κατηγορώ, απλά το αναφέρω γιατί περιμένω επιχειρήματα. Το “47 φορές” δεν λέει κάτι, δείχνει μόνο ότι αρνείσαι να εμπλακείς επί της ουσίας. Και το να μιλάς για λογικά σφάλματα, χωρίς να δείχνεις έστω ένα, είναι σαν να λες “εσύ φταις γιατί γράφεις”. Το ad hominem δεν είναι όταν σου επισημαίνουν ότι πετάς ειρωνείες, σοφιστείες ή υπεκφεύγεις αντί να επιχειρηματολογείς. Είναι όταν υποβιβάζεις τη συζήτηση σε “ποιος γράφει πολύ” και όχι τι λέει. Κι αν προκύψει τελικά βιβλίο θα στο στείλω. Αλλά διάβασέ το αυτή τη φορά. Όχι να πεις πάλι ότι το εξώφυλλο ήταν μεγάλο. Είναι ο ορισμός του ad hominem. 😄 Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από Tlykog
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα