Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, aypnia είπε

Τα νούμερα άλλα δείχνουν όμως. Ήδη δεκάδες χιλιάδες βρήκαν μαγικά κάπως λεφτά και έβαλαν νόμιμο cosmote tv και eon τους τελευταίους μήνες που άρχισε το κυνήγι των πειρατικών iptv και ενώθηκαν τα αθλητικά.

Με 733.000 συνδρομητές η Cosmote TV στο α΄τρίμηνο του 2025

https://typologies.gr/me-733-000-syndromites-i-cosmote-tv-sto-a-trimino-toy-2025/

Αυτο ειμαι κατα 99% σιγουρος οτι οφειλετε στην ενωση των αθλητικων. Πολλοι κρατησαν cosmote tv και με + 3 ευρω εχουν ολα τα αθλητικα της νοβα και κατηργησαν νοβα που εδιναν αρκετα παραπανω λεφτα. Εξου και η ανοδος των συνδρομων. 

• Απαντ. 310
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 ώρες πριν, ScorpioX777 είπε

... η εισαι ο τιμιοτερος λογιστης του κοσμου η μας ψιλοδουλευεις για να περναει η ωρα σου...

11 ώρες πριν, Tlykog είπε

ΥΓ. Εδώ και λίγους μήνες προπονούμαι και στο τυφλό σύστημα, οπότε έχω έναν λόγο επιπλέον να γράφω μεγάλα ποστ.

...η κανεις προπονηση...:)

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, ScorpioX777 είπε

...η κανεις προπονηση...:)

Δεν γράφω για να κάνω προπόνηση, αλλά αφού γράφω που γράφω, προπονούμαι κιόλας. Άρα έχω και παράπλευρο όφελος.

Ευτυχώς που σε εξέπληξα στο προηγούμενο μήνυμα. Αν συνεχίσεις να διαβάζεις και κάποια στιγμή αρχίσεις να απαντάς επί της ουσίας, ίσως να έρθει και η σειρά σου να με εκπλήξεις κι εσύ. Δεν είμαι άπληστος, μου φτάνει κι ένα σωστό επιχείρημα. 🙂

Πάντως είναι εντυπωσιακό: από όλα όσα σου έγραψα, στάθηκες στο υστερόγραφο. Μοιάζει λίγο σαν να σε κάλεσαν σε συμπόσιο και εσύ πήγες κατευθείαν στο μπουφέ. Κατανοητό μεν, αλλά δεν βοηθάει τον διάλογο.:D

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιός γνώστης μπορεί να απαντήσει σε αυτό: Τα mod apks στα κινητά θεωρουνται και αυτά παράνομα;
Το YouTube Revanced στο κινητό; Διώκεται και αυτό; 
Επίσης το Spotify στο PC που είναι πειραγμένο με εντολές στο powershell για να παρακάμπτονται οι διαφημίσεις, είναι κι αυτό παράνομο με βάση τον πρόσφατο νόμο;

Μπορεί άραγε να κάποιος να μας δώσει μια σαφή απάντηση; Τι ακριβώς συμβαίνει στην πράξη; 

Επεξ/σία από vassemo
  • Haha 1
Δημοσ.
35 minutes ago, vassemo said:

Μπορεί άραγε να κάποιος να μας δώσει μια σαφή απάντηση;

οχι, ή ναι, μπανανια

36 minutes ago, vassemo said:

Τι ακριβώς συμβαίνει στην πράξη; 

αναλογα πως θα ξυπνησει το καθε καναλι και πως θα το παρουσιασει και πως βολευει

36 minutes ago, vassemo said:

Τα mod apks στα κινητά θεωρουνται και αυτά παράνομα;
Επίσης το Spotify στο PC που είναι πειραγμένο με εντολές στο powershell για να παρακάμπτονται οι διαφημίσεις, είναι κι αυτό παράνομο με βάση τον πρόσφατο νόμο;

το τερμάτισες.

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, vassemo είπε

Ποιός γνώστης μπορεί να απαντήσει σε αυτό: Τα mod apks στα κινητά θεωρουνται και αυτά παράνομα;

Μπορεί άραγε να κάποιος να μας δώσει μια σαφή απάντηση; Τι ακριβώς συμβαίνει στην πράξη; 

βγες απο το ίντερνετ.Κινδυνευεις. 

• Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/5/2025 στις 12:53 ΜΜ, vassemo είπε

Θα σου δώσω εγώ τη δική μου εκτίμηση. Να σημειώσω ότι δεν είμαι νομικός και ότι γράψω είναι η δική μου προσέγγιση, οπότε λάβε τα με το ανάλογο βάρος.

Ναι, όλα αυτά που ανέφερες τεχνικά θεωρούνται παράνομα. Δηλαδή:

α) Τα modded APKs (όπως YouTube ReVanced) αλλάζουν τον τρόπο που δουλεύει η επίσημη εφαρμογή και παρακάμπτουν πράγματα όπως διαφημίσεις ή πληρωμές.
β) Το ίδιο και με πειραγμένο Spotify στο PC, όπου κόβεις τις διαφημίσεις χωρίς να πληρώνεις, παρακάμπτοντας τους περιορισμούς που έχει βάλει η ίδια η πλατφόρμα.

Στην πράξη βέβαια, δεν έρχεται η αστυνομία στο σπίτι σου επειδή άκουσες μουσική χωρίς διαφημίσεις. Αλλά ναι, νομικά είναι παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και όρων χρήσης.

Εκεί που γίνεται σοβαρό είναι όταν αρχίσεις να ανεβάζεις τέτοια apps, να τα διαδίδεις ή να τα πουλάς. Εκεί μπορεί να υπάρξει δίωξη.

Οπότε αν μιλάμε για “τι λέει ο νόμος”, είναι ξεκάθαρο: όλα αυτά είναι παρακάμψεις προστασίας και θεωρούνται παράνομες.
Αν μιλάμε για “τι γίνεται στην πράξη”, δύσκολα θα ασχοληθεί κάποιος μαζί σου αν το κάνεις μόνος σου και δεν μπλέκεις και άλλους.

Άρα: ναι, είναι παράνομα, αλλά το αν θα σου χτυπήσει την πόρτα κάποιος είναι άλλο θέμα.
Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος βασίζει συστηματικά τη χρήση του σε τέτοιες λύσεις, καλό είναι να ξέρει πού πατάει. Δεν είναι “γκρίζα ζώνη”, είναι απλώς “χαμηλή προτεραιότητα δίωξης”.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 23/5/2025 στις 12:53 ΜΜ, vassemo είπε

Για καθε Mod apk που κατεβαζεις ειναι 350 ευρω προστιμο

Για το youtube revanced θα σου ερθει 100 ευρω για καθε βιντεο που ειδες χωρις διαφημισεις

Spotify παει 1 ευρω καθε τραγουδι που ακους μεσα απο αυτο

Κανε τον υπολογισμο σου και λογικα δεν θα αργησουν να εμφανιστουν τα προστιμα στην ΑΑΔΕΕ. Θα πας βεβαιωμενες οφειλες χωρις ρυθμιση εκει θα τα εχει ολα. 

• Haha 4
Δημοσ.

Επίσης, αν όταν παίζει διαφήμιση στο youtube σε πιάσουν να μην κοιτάς την οθόνη σου πας αυτόφωρο.

• Haha 5
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν απ' οτι καταλαβα και για να συνοψίσσω: 

1) Ο τυπάς ήταν μέλλος της διαχείρησης του p2planet. Διακινούσε περιεχόμενο και είχε boxακια, αλλα ισχυριζόταν πως το συμβόλαιο που είχε κλείσει με ξένη εταιρία που του έδινε το πειρατικό περιεχόμενο ήταν νόμιμο και δεν ήξερε παραπέρα. Η υπόθεση ήταν παλιά, και έπεσε τσεκούρι τώρα και με δύναμη για να τρομάξει το κράτος το κόσμο και να δειξουν πως γιναμε σωστοι ευρωπεοι οσον αφορα τη πειρατεια στην ευρωπη.

2)Όσον αφορά τον τελικό χρήστη που απλά κατεβάζει και βλεπει σε boxακι. Το boxακι ειναι πλέον επικινδυνο μιας και ο χρηστής πληρώνει συνδρομή κάπου και είναι φακελωμένος. Αν πιάσουν τον διακινητή, μπορεί να πάνε και σε εσένα. Δεν ξερω αν οι πληρωμες γινονται με κρυπτονομισμα (solana κυριως) να εχουν καποια ασφαλεια, αλλα τελικως ισως να μπορουν να σε πιασουν μεσω σηματος εκπομπης αν το κρατος γινει τερμα γκεσταπο. Αυτο περι boxακια δεν το ξερω πληρως πως παει, γιατι δεν εχω δουλεψει καποιο απο αυτα.

Όσον αφορά το απλό torrenting, αυτό ειναι afterthought, γιατί ο βασικος στόχος τους είναι να κλείσουν τρύπες όπου χάνουν τα ελληνικά λαμόγια λεφτα, δλδ ποδόσφαιρο και ελληνικα συνδρομητικα καναλια. Στα τέτοια τους για το Netflix μιας και δεν πληρώνει φόρους στην ελλάδα (εσύ πας μέσω ιντερνετ στην έδρα τους και κάνεις λογαριασμό και βλέπεις, οποτε ειναι δυσκολη η φορολογιση του απο το κρατος)

3)Την κάτσαμε τη βάρκα ή όχι; Για τους boxακηδες ισως, αλλά για τους torrentaδες μάλλον οχι μιας και το ΚΥΑ νομίζω δεν εχει βγει ακόμη.  Ο νομος αυτος περασε ως απόφαση απο το υπουργείο πολιτισμού και περιμένει το "οκ" απο τα άλλα υπουργεια (κυριως το υπουργειο οικονομικων) και να δωθουν πληρες οδηγιες (πως θα δουλευει το συστημα με τις ποινες, πως θα πιανονται οι χρηστες, τι θα γινει με την ip που δεν ειναι στατικη κλπ) ωστε να μπει σε πληρη εφαρμογη. Οσον αφορα τα streamαδικα, βαση θεωρίας μπορείς να το δικαιολογισεις με το οτι δεν έχεις κρατήσει αντιγραφο για διακίνηση, και οτι το κρατος θα έπρεπε να bannαρει αυτα τα σαιτ. Τα streamαδικα ειναι πιο γκριζα ζωνη σε σχεση με τα αλλα, οποτε θα ειναι το "τελευταιο οχυρο που θα πεσει"

4)Τι κανω απο δω και πέρα; Οπως πολλοι shillaρουν εδω μεσα, seedbox η vpn για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Αν αποφασισετε να βαλετε vpn, εχετε στο νου να το περασετε στο προγραμμα torrent που δουλευετε, και να κανετε ip/dns leak τεστ για να δειτε αν ολα ειναι οκ. Συνηθως ολες οι καλες vpn υπηρεσιες εχουν και killswitch για να κοβουν τη συνδεση σε περιπτωση που παει κατι στραβα και ξεσυνδεθεις απο τον vpn server. Εγω προσωπικα εβαλα mullvad vpn γιατι ειναι το πιο no strings attached vpn που υπαρχει στη αγορα. Μη κανετε μλκια και βαλετε free vpn. Ειναι μουφα, και στη τελικη τα λεφτα που θα δωσετε σε ενα καλο vpn, βγαινουν με το παραπανω αν κατεβαζετε πραγματα.

5) Μλκες πειρατες, ερχονται πιτσες χοντρες: Για τους 2-3 εδω μεσα που δεν γνωριζουν. Η πειρατεια ειναι ενα αναγκαιο κακο. Τελεια και παυλα. Ναι, το γεγονος οτι ο καθενας μας εχει κατεβασει πειρατικα περιεχομενο δεν τον καθιστα "καλύτερο" απο εναν που δεν κατεβαζει συνειδητα, και η ολη διαδιαδικασια δεν θα πρεπει να εξυμνειται. Απο την αλλη ομως, που θα μπορεσω να βρω πραγματα που δεν υπαρχουν επισημα; Η πειρατεια περα απο το κατεβασμα, λειτουργει ως πλατφόρμα συντήρησης οπτικοακουστικου υλικου, πραγμα που εχει μεγαλη αξια στην εποχη οπου πραγματα "χανονται" μεσα σε ενα βραδυ, η στην εποχη οπου τα streamαδικα εχουν αποκτησει δυναμη αλλα κοιτανε να μαμησουν τον χρηστη τους με περιορισμους, κακη οργανωση, και διαφημισεις. Εχω καποια παραδειγματα που ισως να κανουν και τους πιο σκληροπυρηνικους αντι πειρατες να το ξανασκεφτουν: α) Εχω αγορασει στο παρελθον το bluray απο το American psycho αλλα δεν μου αρεσει που φαινονται οι υποτιτλοι στην εικονα και οχι στις μαυρες μπαρες. Αν κανω πειρατεια τη ταινια, μπορω οχι μονο να βρω την open matte εκδοση του(δεν υπαρχει στην αγορα), αλλα εχω και την επιλογη να ρυθμισω τους υποτιτλους στη θεση και μεγεθος που θελω.  β) Εχω αγορασμενο το matrix path of neo για ps2, αλλα το συγκεκριμενο παιζει καλυτερα στο emulator. Το pc μου δεν εχει πλεον cd tray για να κανω αντιγραφο(και ενα external dvd tray κοστιζει ενα 30αρι+) οποτε πρεπει να το κατεβασω πειρατικα. γ)Εχω αγορασει το Warcraft 3 σε cd, και το εχω στο παλιο μου λαπτοπ για να παιζω οποτε παω σε ταξιδι. Η blizzard αποφασισε να καταργησει αυτη την εκδοση και με αναγκαζει να αγορασω το W3 Reforged. Εγω δεν θελω να το παρω γιατι δεν με ενδιαφερουν τα νεα γραφικα και δεν θελω να επιβαρυνω το λαπτοπ μου με 30+gb bloat για να παιξω την ενσωματωμενη παλια εκδοση που υπαρχει στο πακετο. δ)Θελω να δω το Cleopatra 2525, αλλα δεν υπαρχει πουθενα και δεν εχω χωρο στο σπιτι για να κρατησω dvd. ε) Υπαρχουν καποιες fanmade εκδοσεις ταινιων στο internet που δεν υπαρχουν επισημα (Παραδειγμα η matrix τριλογια σε 60fps), αλλα εχουν ενδιαφερον αν εισαι σινεφιλ. Ειμαι εγκληματιας που θελω να τις δω; ζ) Watch the full Pokemon series on Streaming sites challenge

6) Τελος, η ολη φασαρια γινεται γιατι το κρατος εχει μπερδεψει τα μπουτια του με τις προτεραιοτητες που θα επρεπε να εχει. 

Επεξ/σία από panosholmer
  • Like 3
  • Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 14/5/2025 στις 1:21 ΜΜ, Ukforthemoment είπε

Πες του φίλου να πάει στην πόρτα ,σε δύο λεπτά θα χτυπήσει το κουδούνι.

1/100000000000000000000000000000

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...