KnightRider Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 17 λεπτά πριν, Arkin είπε Το SVP ειναι εξαιρετικο. Εχεις lifetime ετσι με 25 δολλαρια? Ναι αξίζει τα λεφτά - εγώ χρησιμοποιώ custom script γιατί τρώει λιγότερο επεξεργαστή και για μένα έχει καλύτερο smooth αλλά έχει λίγο artifacts 1
Arkin Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου Μόλις τώρα, KnightRider είπε Ναι αξίζει τα λεφτά - εγώ χρησιμοποιώ custom script γιατί τρώει λιγότερο επεξεργαστή και για μένα έχει καλύτερο smooth αλλά έχει λίγο artifacts Ειχα δοκιμασει την free εκδοση με dlss 3 και 165hz και ηταν πολυ καλη εμπειρια. Μαλλον θα παω για την lifetime με 23.53 μιας και το panning ειναι ζορικο σε καποια σημεια με το stuttering που κανει η oled. 1
Zergoulini Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 500??? Ποιο game θα παιζει με 500 fps ρε πατε καλα; lool 2 1
sharke Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου (επεξεργασμένο) 500Hz?? κοίτα να δεις που οι άνθρωποι μεταλλάχθηκαν. Το ανθρώπινο μάτι 1) Το ανθρώπινο μάτι βλέπει οριζόντια περίπου 95 μοίρες από την πλευρά της μύτης και περίπου 60 μοίρες πέραν αυτής. Επίσης βλέπει κάθετα περίπου 60 μοίρες προς τα πάνω και 75 μοίρες προς τα κάτω. Και τα δύο μάτια του ανθρώπου βλέπουν συνολικά 180-200 μοίρες οριζόντια με τις μεσαίες 120 μοίρες να αλληλοεπικαλύπτονται. Περισσότερο καθαρά όμως βλέπουν 40 έως 60 μοίρες οριζόντια το οποίο αντιστοιχεί σε 43 μοίρες σε έναν φακό 50mm μίας κάμερας Full frame. Στην πραγματικότητα βλέπουμε εντελώς καθαρά μόνο 20 μοίρες οριζόντια και μετά η καθαρότητα μειώνεται ραγδαία περίπου στο 1/10. Αυτό το εύρος όμως μειώνεται με την ηλικία. 2) Η ευαισθησία του ανθρώπινου ματιού είναι περίπου 800 ISO στο σκοτάδι και μόνο 1 ISO την ημέρα. 3) Τα μάτια μας μπορούν να διακρίνουν σε όλο το εύρος της ματιάς μας 576 εκατομμύρια pixels αλλά μόνο όταν κινούνται. Σε οριζόντια θέαση 60 μοίρες είναι περίπου 52 εκατομμύρια pixels και εντελώς καθαρά στο κέντρο περίπου 7 εκατομμύρια pixels. Επίσης μπορούν να διακρίνουν 296 έως 300 pixel ανά ίντσα (ppi) αλλά σε αποστάσεις μικρότερες των 60 εκατοστών. 4) Ο λόγος αντίθεσης που μπορεί να αντιληφθεί το ανθρώπινο μάτι είναι περίπου 100:1 για αντικείμενα που είναι το ένα ακριβώς δίπλα στο άλλο, περίπου 10.000:1 για αντικείμενα που βρίσκονται σε απόσταση 4 μοίρες και περίπου 1.000.000:1 για αντικείμενα που βρίσκονται σε απόσταση 90 μοιρών μεταξύ τους. 5) Το ανθρώπινο μάτι μπορεί να δει φως σε μήκη κύματος από 390 έως 750 nanometers αλλά είναι πιο ευαίσθητο στα 555 nanometers. 6) Το ανθρώπινο μάτι μπορεί να διακρίνει 0,1 χιλιοστό σε απόσταση ενός μέτρου. 7) Η εστιακή απόσταση του ματιού για πραγματικά καθαρές εικόνες είναι 22 χιλιοστά. 8 )Η διάμετρος του ματιού είναι περίπου 4 χιλιοστά αλλά προσαρμόζεται ανάλογα τον φωτισμό από 2 έως 8 χιλιοστά. 9) Τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι ο εγκέφαλός μας χρειάζεται 0,0133 δευτερόλεπτα για να επεξεργαστεί σωστά μία εικόνα, δηλαδή έως 75 καρέ ανά δευτερόλεπτο.Παρόλα αυτά μπορεί να αντιληφθεί κάποια διαφορά στην εικόνα σε συχνότητες έως 200 Hz.το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να καταγράψει 100 λάμψεις μαύρου ανά δευτερόλεπτο. Δηλαδή, η ικανότητα αναγνώρισης, αφενός, δεν θα μας επιτρέψει να καταγράψουμε το σκοτάδι με την ταχύτητα με την οποία μπορεί να αναγνωρίσει το φως. ----εκτός και αν δεν της έβγαλαν για εμάς και ειναι για τα UFΟ .---- Επεξ/σία 14 Μαϊου από sharke 2 1
ADHD Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου Βασικα πολυ περισσοτερο ρολο παιζουν τα υψηλα hz απο τα diminishing returns των γραφικων και της αναλυσης. Κανεις eliminate εντελως το motion blur και εχεις πολυ καλυτερη αποκριση. Και το ανθρωπινο ματι μπορει να ξεχωρισει διαφορες πανω απο 75hz lol, σε high‑contrast ερεθίσματα και στην περιφέρεια του αμφιβληστροειδούς ο άνθρωπος μπορει να ανιχνεύει flicker > 500 Hz https://www.nature.com/articles/srep07861 Επισης δεν θεμα input lag για competitive players εχεις 2μσ εναντι 16 στα 60 η 6 στα 144hz. Τωρα αν το χρειαζεσαι η οχι ειναι εντελως διαφορετικη ιστορια.
Tlykog Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου Έχει πιάσει το παλμό της αγοράς!... Μπράβο ρε Samsung! Στα 1300€ θα χαρούν και οι 500 άνθρωποι στον κόσμο που θα την αγοράσουν! 1 1
Chocobo Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 12 ώρες πριν, svartevarg είπε Απορώ γιατί δεν την έβγαλαν στις 32 ίντσες. Γιατί στο competitive δεν χρησημοποιούν τόσο μεγάλα monitor. Πρέπει το μάτι σου να βλέπει τα πάντα στο πάνελ και να μην χρειάζεται να ''ταξιδεύει'' 12 ώρες πριν, NiKoSmile είπε Επανάσταση στο gaming! Μια 27άρα QHD στα 500Hz—η απόλυτη εμπειρία pixel spotting! Και φυσικά, το USB Type C, οι 32” και το 4K είναι απλώς πολυτέλειες που κανείς δεν χρειάζεται το 2025. Μπράβο Samsung, μας ταξιδεύεις στο μέλλον… 😂 Όπως και στον παραπάνω προορίζεται για competitive gaming δεν θα μου έκανε εντύπωση και 1080p να ήταν. Αυτός που παίζει CS , LOL , DOTA , Fortnite κλπ κλπ δεν ενδιαφέρεται για 4Κ καθώς μεγαλύτερη ανάλυση=λιγότερα fps άρα το όλο πλεονέκτημα τον 500hz που σημαίνει στοχεύεις για κοντά 500fps πάει περίπατο. 53 λεπτά πριν, Tablet είπε Ουτε 5090 δεν παιζει 500 Hz εκτος αν πεζεις πακμαν. Πάμε πάλι. Προορίζεται για competitive. Για παιχνίδια όπως COD , CS , LOL κλπ κλπ τα οποία πας μέχρι 500fps με 4080+ κάρτα και low settings(γιατί low παίζουν δεν ενδιαφέρονται για γραφικά)
Tablet Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 12 ώρες πριν, Arkin είπε Ειχα δοκιμασει την free εκδοση με dlss 3 και 165hz και ηταν πολυ καλη εμπειρια. Μαλλον θα παω για την lifetime με 23.53 μιας και το panning ειναι ζορικο σε καποια σημεια με το stuttering που κανει η oled. Δεν το ήξερα αλλά είδα κάποια βίντεο και έμεινα έκπληκτος με το αποτέλεσμα. Όμως γράφει στο site How it works SVP uses the same frame interpolation technique as available in high-end TVs and projectors (see “TrimensionDNM”, “Motion Plus”, “Motionflow” and others). Newest NVIDIA DLSS3 is another example of this technology. It increases the frame rate by generating intermediate frames between existing ones in order to produce very smooth, fluid and clear motion. Αρα εγώ που έχω Sony A80J θεωρητικά την έχει μέσα;
hliastsek Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου (επεξεργασμένο) Υπαρχει PC που χτυπαει 500 fps, ειδικα σε ΑΑΑ τιτλους? Αλλιως αν παιζεις ναρκαλιευτη Επεξ/σία 14 Μαϊου από hliastsek 1
Agony Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 13 ώρες πριν, music_lover είπε Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με matte panel. Δυστηχως δεν υπαρχει η τελεια λύση... Matte panel χανει σε contrast και το μαυρο με Εντονο και Direct φωτισμο γινεται γκρι ... Αλλα προσωπικα συμβιβαζομαι.
Arkin Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 50 λεπτά πριν, Tablet είπε Δεν το ήξερα αλλά είδα κάποια βίντεο και έμεινα έκπληκτος με το αποτέλεσμα. Όμως γράφει στο site How it works SVP uses the same frame interpolation technique as available in high-end TVs and projectors (see “TrimensionDNM”, “Motion Plus”, “Motionflow” and others). Newest NVIDIA DLSS3 is another example of this technology. It increases the frame rate by generating intermediate frames between existing ones in order to produce very smooth, fluid and clear motion. Αρα εγώ που έχω Sony A80J θεωρητικά την έχει μέσα; Οι τηλεοράσεις έχουν τέτοιες τεχνολογίες χρόνια τώρα αλλά μπορείς να δοκιμάσεις και αυτό που έχει η τηλεόραση σου και το svp ώστε να δεις τι προτιμάς. Τα λεφτά είναι λίγα για πρόγραμμα που πληρώνεις μια φορά για μια ζωή οπότε αν προτιμάς το svp πηγαίνεις εκεί και ξενοιάζεις. 1
antonis1979 Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 16 ώρες πριν, ScorpioX777 είπε Οποιος εχει καλο PC και χτυπαει 500fps μια χαρα θα ειναι η οθονη για competitive shooters και τετοια, για κονσολες ειναι αχρηστη... 500fps σε 1440p ούτε με dual 5090 1
DoomSword Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 13 ώρες πριν, KnightRider είπε Από παλιά λέγανε αυτά τα χαzά ότι τάχαμ δεν βλέπουμε πάνω από 30fps ή 60fps... Ειδικά στις ταινίες/σειρές που είναι 24fps εμένα μια ζωή με ενοχλούσε γιατί μου την δίνει αυτό το τραιμόπαιγμα - εγώ για να δω ταινία χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια το SVP (motion interpolation) για να τα βλέπω στα 144fps (έχω 144Hz οθόνη) Εγώ δεν μπορούσα με τίποτα λιγότερο από 1280x1024 που αρκετοί τότε λέγανε ότι 1024x768 είναι μια χαρά ενώ για εμένα ήταν άθλιο σαν ανάλυση + τα 60Hz που το φως τρεμόπαιζε και με πονούσαν τα μάτια Σε αυτές τις εποχές πάντα διάλεγα 1280x1024 στα 85Hz ή 100Hz γιατί τύχαινε στα Internet Cafe να έχουν οθόνες CRT Philips,,Viewsonic και Eizo που είχαν πολλά Hz και αναλύσεις έως 1920x1440 αλλά τότε το FullHD 4:3 δεν ήταν τόσο καλό (τα γράμματα πάρα πολύ μικρά και εντελώς unoptimized στα παιχνίδια) αυτο το SVP δε δημιουργει soap opera effect στην εικονα; οσες φορες προσπαθησα να δω ταινια με ανοιχτο το αντιστοιχο motion interpolation της εκαστοτε τηλεορασης το αποτελεσμα ηταν τρομερα ενοχλητικο, ακομη και στην τελευταια LG OLED μου, αφου κατεστρεφε την κινηματογραφικη αισθηση και θυμιζε στην καλυτερη βιντεο τραβηγμενο απο go pro ή αντιστοιχη καμερα, και γενικα ηταν υποβαθμιση του συνολικου αποτελεσματος παρολη την πιο "γεματη" κινηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα