Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα παιδια. νομιζω οτι εκανα πατάτα, γιατι έφυγα απο τη Vodaphone -(αφου με επεισε ο πλασιέ'' της Nova)- kai  πήγα σε αυτήν. τώρα μου ζητάνε/απειλουν λεει ρητρα 105 ευρω, αλλα μου ειχε πει οτι - '' θα σε καλοπιασουν στην αρχη, και αν δε γυρισεις, μετα θα σε απειλησουν, ν μην ''τσιμπήσεις'', θα τους πεις οτι ξερεις καλα τι ειναι να πληρωσεις υπόλοιπο, να σ στείλουν εκκαθαριστικο, πληρώνεις το οφειλουμενο , ζητας να διαγράψουν τα προσωπικά σου στοιχεια, και αφήνεις τη ρήτρα'' οτι δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτε, δεν παει απο ιδιωτική σε εφορια, κλπ. (αρα, το ιδιο μπορω να κανω και αν αποχωρησω απο αυτους);   τι ισχυει με τις ρήτρες, ξερετε; και αν ειναι οντως ετσι οπως τα ειπε . ευχαριστώ 

Update:

(Νεότερα που είχα μετά από διάφορα τηλέφωνα):

Τελικά η ταιρεία που μπήκα τώρα, μου είπε ότι θα μου δώσει "αέρα" 3 μήνες, πού αν τα βάλω κάτω, βγαίνουν γύρω στα 167,5 ευρώ.

Και έτσι με καλύπτει στο πρόστιμο των 105, από την προηγούμενη.

Να το δούμε πρώτα βέβαια, γιατί κανέναν δεν εμπιστεύεσαι με κλειστά μάτια, όπως τα έχουν κάνει.

Γιατί μήπως αν φύγω και από αυτή τα ίδια δεν θα μου λένε; 

Οπότε, βρέθηκε μία κάποια λύση παιδιά, σας ευχαριστώ για τις υπέρ πολύτιμες συμβουλές σας!!! 

Επεξ/σία από AEKJOHNNY
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, AEKJOHNNY είπε

καλημερα παιδια. νομιζω οτι εκανα πατάτα, γιατι έφυγα απο τη Vodaphone -(αφου με επεισε ο πλασιέ'' της Nova)- kai  πήγα σε αυτήν. τώρα μου ζητάνε/απειλουν λεει ρητρα 105 ευρω, αλλα μου ειχε πει οτι - '' θα σε καλοπιασουν στην αρχη, και αν δε γυρισεις, μετα θα σε απειλησουν, ν μην ''τσιμπήσεις'', θα τους πεις οτι ξερεις καλα τι ειναι να πληρωσεις υπόλοιπο, να σ στείλουν εκκαθαριστικο, πληρώνεις το οφειλουμενο , ζητας να διαγράψουν τα προσωπικά σου στοιχεια, και αφήνεις τη ρήτρα'' οτι δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτε, δεν παει απο ιδιωτική σε εφορια, κλπ. (αρα, το ιδιο μπορω να κανω και αν αποχωρησω απο αυτους);   τι ισχυει με τις ρήτρες, ξερετε; και αν ειναι οντως ετσι οπως τα ειπε . ευχαριστώ 

Η γνωστή παπάτζα που λένε για να σε κάνουν πελάτη.Καλά ξεμπερδέματα.

Δημοσ.

Είναι ποιηματάκια που τους έχουν μάθει να λένε,ακριβώς πριν από 2 βδομάδες μου συνέβει κι εμένα,ακριβώς τα ίδια αλλά μπήκα και μπόνους εγώ.
Μου διαβεβαίωνε πως οι εταιρίες δεν έχουν νομική υποστήριξη,πως αν θέλω να ξαναγυίσω στην Vodafon το χρέος της ρήτρας μετά από 2 χρόνια διαγράφεται και άλλες τέτοιες πίπες.
Νάναι καλά το παλλουκάρι,γελούσαμε όλο το απόγευμα.
Σε συνάδελφο του έδωσαν μέχρι και εκτυπωμένη Α4 με απαντήσεις που μπορεί να λέει έτσι και του ζητηθεί ρήτρα.Το έχουν πάει σε άλλο λέβελ.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Silok είπε

Είναι ποιηματάκια που τους έχουν μάθει να λένε,ακριβώς πριν από 2 βδομάδες μου συνέβει κι εμένα,ακριβώς τα ίδια αλλά μπήκα και μπόνους εγώ.
Μου διαβεβαίωνε πως οι εταιρίες δεν έχουν νομική υποστήριξη,πως αν θέλω να ξαναγυίσω στην Vodafon το χρέος της ρήτρας μετά από 2 χρόνια διαγράφεται και άλλες τέτοιες πίπες.
Νάναι καλά το παλλουκάρι,γελούσαμε όλο το απόγευμα.
Σε συνάδελφο του έδωσαν μέχρι και εκτυπωμένη Α4 με απαντήσεις που μπορεί να λέει έτσι και του ζητηθεί ρήτρα.Το έχουν πάει σε άλλο λέβελ.

Δεν κατάλαβα δηλαδή ισχύει, μπορείς να αποφύγεις το πέναλτι; Ή δεν σε καλύπτουν 

38 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Η γνωστή παπάτζα που λένε για να σε κάνουν πελάτη.Καλά ξεμπερδέματα.

Άρα την πατήσαμε, οπότε πρέπει να πληρώσω το πρόστιμο/νταβατζιλίκι;

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλά ξέχνα το. 

Θα σε ζαλίζουνε βέβαια με τηλέφωνα αλλά ας είναι καλά μία αναζήτηση στο Google ώστε να βλέπεις που ανήκουνε οι άγνωστοι αριθμοί, που δεν πρέπει να απαντάς.

Μόνο αν χρωστάς στο δημόσιο, χρεώνεσαι στην ΑΑΔΕ.

Στη πενταετία που θα έχουνε διαγράψει την οφειλή σου, μπορείς να ξανα κάνεις σύμβαση με τους ίδιους.

Τον κανονιασμένο πάροχο, φυσικά δεν τον υποχρεώνει κανείς να σβήσει την μικρό-οφειλή στην πενταετία.

Τον ίδιο δεν τον συμφέρει να έχει στο χαρτοφυλάκειο του, μετά από χρόνια ανείσπρακτες μικρο-οφειλές.

Για να κυνηγήσει την οφειλή πρέπει να είναι τετραψήφια τουλάχιστον. 

Επεξ/σία από dhmak
Δημοσ.
19 minutes ago, AEKJOHNNY said:

Δεν κατάλαβα δηλαδή ισχύει, μπορείς να αποφύγεις το πέναλτι; Ή δεν σε καλύπτουν 

Άρα την πατήσαμε, οπότε πρέπει να πληρώσω το πρόστιμο/νταβατζιλίκι;

Στην εφορία σίγουρα δεν πηγαίνει.θα το δώσουν σε καμιά εισπρακτική να σε ζαλίζουν,σε ακραία περίπτωση ίσως κανένα εξώδικο αλλά δεν είμαι σίγουρος,πάντως αν θελήσεις να επιστρέψεις τότε πλήρωσέ το από τώρα αλλιώς μετά από καναδυο χρόνια θα έχει τοκιστεί.
Για να κινηθούν νομικά (δικαστήριο) δεν νομίζω αλλά ποτέ δεν ξέρεις

• Like 1
Δημοσ.

Γενικά οι εταιρίες που πας καλύπτουν τα πέναλτι ή μέρος τους με δωρεάν πάγια. Η Nova δεν σου έδωσε τίποτα;

Εγώ πήγα απο Nova σε InaLan κ μου είχαν πει οτι επιδοτούν μέχρι 80 ευρώ για αλλαγή παρόχου. Μόλις μου ήρθε και ο εκκαθαριστικός της Nova με το πέναλτι.

Στην περίπτωσή μου αν σπάσω το πέναλτι σε 24 μήνες πάλι πιο φθηνά μου βγαίνει από το να έμενα στην Nova.

Εγώ θα το πληρώσω γιατί αυτό είναι το σωστό. Αν δεν ήθελες δεν θα έκανες 2ετες συμβόλαιο. Αφού το έκανες πρέπει να το υποστηρίξεις.

• Thanks 1
Δημοσ.

Επιδημία είναι αυτά τα θέματα;

Μια φορά

όχι το χρέος της ρήτρας είναι νόμιμα απαιτητό

με ποιόν τρόπο και σε ποιό βαθμό θα γίνει απαιτητό, είναι θέμα του εκάστοτε παρόχου (από εισπρακτική μέχρι δικαστικώς)

και όχι δεν ισχύει πως ο πάροχος που έφαγε το κανόνι, σε μια πενταετία είναι υποχρεωμένος να το έχει ξεχάσει.

Γιατί δε μαζεύεστε όλοι να κάνετε καταγγελίες με τα στοιχεία που έχετε;
Ας απευθυνθείτε αρμοδίως εφ' όσον διαθέτετε στοιχεία.
Ο άλλος λέει ότι είχε mail που του είχαν στείλει με το παραμύθι.
Υπάρχει η ΕΕΤΤ, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, το Υπουργείο (Ανάπτυξης, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης κλπ)
αν επιθυμείτε γενικώς να κάνετε ένα καλό.

Όπως αναφέρθηκε επίσης σωστά, μπορείτε να απευθυνθείτε και στον πάροχο στον οποίο έχετε μεταβεί για τυχόν καλή θέληση να καλύψει το φέσι προς τον προηγούμενο.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, slaughter είπε

Γενικά οι εταιρίες που πας καλύπτουν τα πέναλτι ή μέρος τους με δωρεάν πάγια. Η Nova δεν σου έδωσε τίποτα;

Εγώ πήγα απο Nova σε InaLan κ μου είχαν πει οτι επιδοτούν μέχρι 80 ευρώ για αλλαγή παρόχου. Μόλις μου ήρθε και ο εκκαθαριστικός της Nova με το πέναλτι.

Στην περίπτωσή μου αν σπάσω το πέναλτι σε 24 μήνες πάλι πιο φθηνά μου βγαίνει από το να έμενα στην Nova.

Εγώ θα το πληρώσω γιατί αυτό είναι το σωστό. Αν δεν ήθελες δεν θα έκανες 2ετες συμβόλαιο. Αφού το έκανες πρέπει να το υποστηρίξεις.

Αυτό ακριβώς θα κάνω και εγώ, δεν το ήξερα. Μου είπαν ότι μπορούν να μου καλύψουν το πέναλτι, αν αποδειχτεί κάτι, μπλα,μπλα κλπ κλπ 

Ή αλλιώς να μου κάνουν δώρο τους τρεις πρώτους μήνες, που βγαίνει στα 167.5€, ενώ το πέναλτι είναι 105 

Άρα με καλύπτει, έχεις δίκιο ότι πρέπει να πληρωθεί, αφού είναι δική μου παράβαση και όρος ξεκάθαρος. 

Ευχαριστώ πολύ 

6 ώρες πριν, corridor265 είπε

Μια φορά

με ποιόν τρόπο και σε ποιό βαθμό θα γίνει απαιτητό, είναι θέμα του εκάστοτε παρόχου (από εισπρακτική μέχρι δικαστικώς)

και όχι δεν ισχύει πως ο πάροχος που έφαγε το κανόνι, σε μια πενταετία είναι υποχρεωμένος να το έχει ξεχάσει.

Υπάρχει η ΕΕΤΤ, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, το Υπουργείο (Ανάπτυξης, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης κλπ)

Όπως αναφέρθηκε επίσης σωστά, μπορείτε να απευθυνθείτε και στον πάροχο στον οποίο έχετε μεταβεί για τυχόν καλή θέληση να καλύψει το φέσι προς τον προηγούμενο.

Αυτό ακριβώς λέω και εγώ, εξάλλου δικό μου φταίξιμο είναι, δεν μπορείς να ρίξεις της εταιρείες, και δεν είναι και σωστό από τη στιγμή που έχεις συμβόλαιο και όρους. 

Τελικά τη λύση την έδωσε η εταιρεία που μπήκα τώρα, θα μου καλύψει τρεις μήνες στην αρχή, μου δίνει δωρεάν, οπότε πληρώνω τα 105€ που είναι το πέναλτι της προηγούμενης. 

Και το σύνολο των τριών μηνών βγαίνει στα 167,5. 

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις

• Like 1
Δημοσ.
On 14/05/2025 at 11:40, corridor265 said:

Μια φορά

Δεν είπα ότι ήρθε email,σε συνάδελφο πήγαν και του έδωσαν τυπωμένες τις ερωτωαπαντήσεις.
Καταγγελία δεν μπορείς να κάνεις γιατί έρχονται πόρτα πόρτα και λένε τις μπούρδες τους.
Φυσικά προσπαθούσε να με πείσει με μπαρούφες τύπου "ότι το έχει κάνει κι αυτός" σε κάθε επιχείρημα που του έθετα και στο τέλος αφού άρχισα να νευριάζω με το υφάκι του για να τον ξαποστείλω τον ρώτησα.
"Τα υπογράφεις όλα αυτά που μου λές εσύ ή το αφεντικό σου πως ισχύουν και πως δεν θα έχω καμία συνέπεια?"
Εκεί άρχισε να τα μασάει και μου λέει "τι δεν με πιστεύεις?"
Τα πήρα κι εγώ και του λέω και ποιός νομίζεις ότι είσαι ρε μπόμπιρα που ήρθες εδώ να μου πουλήσεις παπά?Αντί να  ντρέπεσαι που κοροϊδεύεις τους ανυποψίαστους είπες να το πας σε παραπάνω λέβελ να προσπαθήσεις να τσακώσεις και ενημερωμένους?Πάρε δρόμο του λέω γιατί έχω τον Ερμή τ'ανάσκελα και δεν θα σου αρέσει.
Το τυπωμένο χαρτί φυσικά του συναδέλφου δεν είχε στοιχεία της Nova,δεν είναι χαζοί να καρφωθούνε για να μπορείς να τους τρέξεις.
Λένε τις παπαριές τους κι όποιος την πατήσει την πάτησε

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Silok είπε

Δεν είπα ότι ήρθε email,σε συνάδελφο πήγαν και του έδωσαν τυπωμένες τις ερωτωαπαντήσεις.
Καταγγελία δεν μπορείς να κάνεις γιατί έρχονται πόρτα πόρτα και λένε τις μπούρδες τους.
Φυσικά προσπαθούσε να με πείσει με μπαρούφες τύπου "ότι το έχει κάνει κι αυτός" σε κάθε επιχείρημα που του έθετα και στο τέλος αφού άρχισα να νευριάζω με το υφάκι του για να τον ξαποστείλω τον ρώτησα.
"Τα υπογράφεις όλα αυτά που μου λές εσύ ή το αφεντικό σου πως ισχύουν και πως δεν θα έχω καμία συνέπεια?"
Εκεί άρχισε να τα μασάει και μου λέει "τι δεν με πιστεύεις?"
Τα πήρα κι εγώ και του λέω και ποιός νομίζεις ότι είσαι ρε μπόμπιρα που ήρθες εδώ να μου πουλήσεις παπά?Αντί να  ντρέπεσαι που κοροϊδεύεις τους ανυποψίαστους είπες να το πας σε παραπάνω λέβελ να προσπαθήσεις να τσακώσεις και ενημερωμένους?Πάρε δρόμο του λέω γιατί έχω τον Ερμή τ'ανάσκελα και δεν θα σου αρέσει.
Το τυπωμένο χαρτί φυσικά του συναδέλφου δεν είχε στοιχεία της Nova,δεν είναι χαζοί να καρφωθούνε για να μπορείς να τους τρέξεις.
Λένε τις παπαριές τους κι όποιος την πατήσει την πάτησε

Κι εγώ δεν είπα ότι σε εσένα ήρθε το email,
στην παράθεση όμως που έκανα ο συνφορουμίτης αναφέρει ότι ήρθε σε εκείνον

και εκεί έχω απαντήσει πως

Δημοσ.
27 minutes ago, corridor265 said:

Κι εγώ δεν είπα ότι σε εσένα ήρθε το email,
στην παράθεση όμως που έκανα ο συνφορουμίτης αναφέρει ότι ήρθε σε εκείνον

και εκεί έχω απαντήσει πως

Παρεξήγηση φίλε μου,πάντως φυλάνε καλά τα νώτα τους τα λαμόγια

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό με τις ρήτρες αποχώρησης είναι από τις μεγαλύτερες κομπίνες που έχουν εφεύρει οι εταιρίες αυτές. Παλιότερα έκανες ένα συμβόλαιο και σου έλεγε πως έχεις υποχρεωτική παραμονή για 2 χρόνια αλλιώς πλήρωνες πέναλτυ, και μετά τα δύο χρόνια κάθεσαι όσο θες, φεύγεις όποτε θες χωρίς πέναλτυ. Τώρα το χουν κάνει να έχεις 2 χρόνια συμβόλαιο και με το που τελειώσει σου λένε τελείωσε πρέπει να κάνουμε καινούριο. Ε κάτσε ρε φίλε με αυτό τον τρόπο, αν για οποιοδήποτε λόγο θες να διακόψεις (ακόμα και για δικό τους φταίξιμο, πχ να θες να μετακομίσεις και να μη μπορεί να σου μεταφέρει τη γραμμή, το χω δει) δηλαδή εκτός αν τύχεις ακριβώς στα 2 χρόνια να θες να διακόψεις, τότε θα χεις να πληρώσεις πέναλτυ. Μεγάλη πατέντα, τα συγχαρητήριά μου στις τηλεπικοινωνιακές.

• Like 1
Δημοσ.

Δε θα είχα ενδοιασμό να κατηγορήσω τους παρόχους για κάποια πατέντα σε σχέση με «παλιότερα»,
αλλά έχω την ένσταση πως την ανανέωση της δέσμευσης όχι δεν την υποχρεώνει κανείς,
αλλά την κυνηγάς ο ίδιος γιατί ζητάς την προσφορά από την ονομαστική τιμή.

Εξακολουθείς να υπογράφεις συμβόλαιο για 2 χρόνια με ρήτρα
και εξακολουθείς να μπορείς να μην υπογράψεις περαιτέρω δέσμευση
αν γνωρίζεις ότι δεν έχεις το περιθώριο να δεσμευτείς.
Δε θα σου διακόψει κανείς τις υπηρεσίες αν δε δεχτείς να δεσμευτείς.

Το ότι μόνοι μας δεσμευόμαστε με αντάλλαγμα την τιμή
είναι μια πράξη συνειδητής επιλογής
και σε αυτό δεν έχω βρίσκω κάτι αθέμιτο
από τη στιγμή που είμαστε μεγάλοι άνθρωποι τόσο όσο για να έχουμε την ελευθερία να κάνουμε τις επιλογές μας
και να αναλαμβάνουμε τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις επιλογές μας.

Αναφορά σε κείμενο

Μετά την παρέλευση των μηνών της αρχικής δέσμευσης,το Πρόγραμμα μετατρέπεται αυτόματα σε αορίστου χρόνου και o Πελάτης δύναται να διακόψει ή να τροποποιήσει το παρόν Πρόγραμμα.

https://www.cosmote.gr/pdf/eidiki_oroi_paroxis_ypiresion_oikiakon_pelaton_V3TC.pdf

Αναφορά σε κείμενο

Μετά την πάροδο της Ελάχιστης Διάρκειας Σύμβασης με την επιφύλαξη του άρθρου 8 παρ. 8.2 σημείο γ’, όπως αυτή ορίζεται κατά τα ανωτέρω η Σύμβαση συνεχίζει να ισχύει ως αορίστου χρόνου.

https://www.vodafone.gr/vodafone-ellados/symvaseis/statheri-iounios-2024

Αναφορά σε κείμενο

Κατά την ημερομηνία συμπλήρωσης της συμβατικής διάρκειας, η Σύμβαση ανανεώνεται αυτόματα για αόριστο χρόνο

https://nova.gr/download/terms/oroi-symbolaiwn-gia-symbolaia-pou-exoun-synafthei-apo-03-01-2023/775?_gl=1*iunm2f*_up*MQ..*_ga*MTcwMjUzNjI2MS4xNzQ3NDYzMjg2*_ga_JR64DNBKSH*czE3NDc0NjMyODYkbzEkZzAkdDE3NDc0NjMyODYkajAkbDAkaDgwOTcyNTAyOCRkenY0NkxRZ000c2ZmV3l5TVY5TXZwZHBMbUtLQVBCUXQ2QQ..*_ga_8DWT7Q4PZS*czE3NDc0NjMyODYkbzEkZzAkdDE3NDc0NjMyODYkajAkbDAkaDEwNDY0NjQyNzgkZENNZWxVcFVmQjd2LS1XU1RwSERpNllwZXpjQTJjQWNYVFE.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...