geopro Δημοσ. 29 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 29 Μαϊου Στις 27/5/2025 στις 12:46 ΜΜ, Alladinian είπε Serial Number και απόδειξη έχουν μηδενική σημασία. Αυτά που παρέλαβα είχαν και τα 2 (απόδειξη απο Amazon η οποία προφανώς ήταν πλαστή και sn που περνούσε κανονικά). Πλαστή απόδειξη αγοράς , Ε΄εεε ! Προχωρημένο αλλά να που συμβαίνει !
geopro Δημοσ. 31 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 31 Μαϊου Στις 27/5/2025 στις 12:46 ΜΜ, Alladinian είπε Ως παθών στο παρελθόν, μερικές παρατηρήσεις μπας και γλιτώσει κάποιος στο μέλλον: Η ποιότητα κατασκευής σε αρκετούς κλώνους είναι πάρα πολύ καλή. Τα μόνα σημεία που μπορείς να καταλάβεις πως δεν είναι γνήσια είναι το βάρος (τα original είναι λίγο πιο βαριά αλλά κυρίως νιώθουν στο χέρι πιο συμπαγή) και το πόσο ζεσταίνεται όταν το φορτίζεις ασύρματα (ο κλώνος έκαιγε στο μεταλικό στοιχείο στην πλάτη). Το κουτί ήταν κομπλέ με ανάγλυφα και μεταλλικά στοιχεία. Serial Number και απόδειξη έχουν μηδενική σημασία. Αυτά που παρέλαβα είχαν και τα 2 (απόδειξη απο Amazon η οποία προφανώς ήταν πλαστή και sn που περνούσε κανονικά). Τα ακουστικά είχαν ANC (και μάλιστα αξιοπρεπές) - δεν είχαν όμως spatial tracking (μεγάλο καμπανάκι). Προφανώς δεν έκαναν firmware update. Ο πιο άμεσος τρόπος να τσεκάρεις τους κλώνους, πριν ανοίξεις καν το κουτί (και όσο τρελό και να ακούγεται) είναι πως σχεδόν πάντα θα έχει κάποιο τυπογραφικό/ορθογραφικό λάθος (στο δικό μου έλειπαν κενά ανάμεσα σε σημεία στίξης). Και ένα side-story: Πριν αντιληφθώ πως όντως ήταν κλώνοι και νομίζοντας πως απλά δε δουλεύουν σωστά επικοινώνησα με την Apple, στην αρχή μέσω του Ελληνικού support το οποίο κανόνισε call με τεχνικό. Ο άνθρωπος έκανε τα πάντα, αφου μου έστειλε προφίλ για το κινητό ώστε να μπορεί να δει απευθείας logs απο τα ακουστικά ενω προσπαθούσαν να κάνουν update μου είπε πως θα πρέπει να τα στείλει στους Αμερικάνους. Μερικές μέρες μετά λαμβάνω κλήση από το support εδώ που μου λένε: Δεν έχουμε ιδέα γιατί, αλλά η Apple τα έκανε flag χωρίς αιτιολογία και μάλιστα με την ένδειξη "Να μην παραληφθούν για επισκευή απο κανέναν εξουσιοδοτημένο service provider". Πρώτη φορά λεει το είδαν αυτό. Εκ των υστέρων βέβαια ο λόγος είναι προφανής. Σαν κλείσιμο, kudos στο support εδώ (μακράν το καλύτερο από οτιδήποτε άλλο έχει χρειαστεί μέσα στα τόσα χρόνια) και kudos και στην Apple που χειρίστηκε με λεπτότητα το ζήτημα. Έτσι ακριβώς! Επίσης έπεσε και σε μένα στα χέρια μου πλαστή απόδειξη αγοράς δήθεν από Γερμανό με αναγραφόμενο σειριακό αριθμό κλώνου και ταίριαζαν τα πάντα από ημερομηνία έως την φόρμα του Γερμανού. Ενας τρόπος να διαπιστωθεί η εγκυρότητα ή όχι είναι να σκαναριστεί το QR code. Αν είναι έγκυρη σε κατευθύνει στο report της Ααδε αν είναι πλαστή σε κατευθύνει στην ιστοσελίδα του Γερμανού για το προϊόν. Δυστυχώς γεμίσαμε απατεώνες !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα