Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

Χρήση: Gaming 1080p/2K + Χρήση adobe σουίτας για επεξεργασία εικόνας και βίντεο +, mild adobe after effects rendering

Δεν θα χρειαστώ περιφερειακά, μονο το PC.

Budget γύρω στα 1700-1800€

μία γνώμη για το παρακάτω build και αν θα αλλάζατε κάτι;

image.jpeg.9abd0aec4b69da32257cc74faf3e7130.jpeg  Corsair 4000D Airflow Gaming Midi Tower Κουτί Υπολογιστή με Πλαϊνό Παράθυρο

image.jpeg.863d1a83176f5acfcd03bdf8e0ff6f67.jpeg  MSI MAG Z790 Tomahawk WIFI Motherboard ATX με Intel 1700 Socket

image.jpeg.a4bf4e5897137f4cecab8d21cfb7744a.jpeg  GeForce RTX 5070 12GB GDDR7

image.jpeg.1d9c406d7b034b72a8010041ae00f94a.jpeg  Intel Core i7-14700KF 2.5GHz

image.jpeg.ae8c1632b5bccc796ea6460ab34eab09.jpeg  G.Skill Trident Z5 RGB 32GB DDR5 RAM με 2 Modules (2x16GB) και Ταχύτητα 6400

image.jpeg.bc1c332e79fa201e440098360ef36005.jpeg  Western Digital SN770 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0

image.jpeg.4f205e7aa01d0458422b3f725f2b5d87.jpeg  Τροφοδοτικό GIGABYTE UD1000GM PG5 V2.0 1000W 80 PLUS GOLD FULLY MODULAR ATX 3.0 PCIE 5.0

image.jpeg.8ac69c99f77512916a4f19a83e3fdc1a.jpeg  Arctic Liquid Freezer III 360 Black για Socket AM4/AM5/1700

image.jpeg.1093bdab29177a5bb57db76a6deb94d9.jpegCORSAIR CO-9051018-WW RX120 ICUE LINK RGB FAN STARTER KIT 3 X 120MM BLACK WITH ICUE LINK SYSTEM HUB

Θα προστεθούν πάνω και 2 υπάρχοντες HDD των 2tb.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

image.jpeg

Επεξ/σία από Hardii
Προστέθηκε επιπλέον φωτογραφία στο τέλος του topic καταλάθος.
Δημοσ.

Arctic Liquid Freezer III 360 Black για Socket AM4/AM5/1700 δεν υπαρχει διαθεσιμη και δεν ειναι συμβατη με το συγκεκριμενο κουτι .

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, ICE-T είπε

Arctic Liquid Freezer III 360 Black για Socket AM4/AM5/1700 δεν υπαρχει διαθεσιμη και δεν ειναι συμβατη με το συγκεκριμενο κουτι .

Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση, έχεις μήπως κάποια αντιπρόταση;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, Hardii είπε

Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση, έχεις μήπως κάποια αντιπρόταση;

μπορείς να πάρεις το πιο καινούργιο Corsair Frame 4000D και την Corsair nautilus RS 360 που δεν χρειάζεται κάποιο software για να δουλέψει . Για το τροφοδοτικό δεν έχω άποψη γιατί δεν την έχω δουλέψει σαν μάρκα .Την μητρική την συγκεκριμένη την έχω δουλέψει με 14700Κ και δεν είχα κανένα πρόβλημα.(Έχω ένα έτοιμο σύστημα αγγελία απλά δεν το πρότεινα γιατί δεν ξέρω σε Adobe premiere και after effects αν έχει τις επιδόσεις που θες).

Επεξ/σία από ICE-T
  • Like 1
Δημοσ.

Εγω δεν εχω ιδεα απο παιχνιδια αλλα οσον αφορα την adobe μπορω να σε βοηθησω να αποφυγεις λαθη που θα μετανιωσεις αργοτερα.
Πρωτα ομως θα μας πεις τι σε ενδιαφερει πιο πολυ, η adobe η τα games (αυτα τα δυο δεν συμβαδιζουν απολυτα)
....α, και αυτο το τροφοδοτικο βγαλτο απο εκει γιατι εχω καει απο ενα παρομοιο και με πιανουν τα νευρα! Δεν ξερω αν το εχουν βελτιωση βεβαια αλλα ακομη κλαιω μια Aorus master x570, ευτυχως ειχε γλιτωσει ο 3950Χ.

• Like 3
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, sakis han είπε

Εγω δεν εχω ιδεα απο παιχνιδια αλλα οσον αφορα την adobe μπορω να σε βοηθησω να αποφυγεις λαθη που θα μετανιωσεις αργοτερα.
Πρωτα ομως θα μας πεις τι σε ενδιαφερει πιο πολυ, η adobe η τα games (αυτα τα δυο δεν συμβαδιζουν απολυτα)
....α, και αυτο το τροφοδοτικο βγαλτο απο εκει γιατι εχω καει απο ενα παρομοιο και με πιανουν τα νευρα! Δεν ξερω αν το εχουν βελτιωση βεβαια αλλα ακομη κλαιω μια Aorus master x570, ευτυχως ειχε γλιτωσει ο 3950Χ.

εξαφανίστηκε ο ενδιαφερόμενος η έπεσε σε siesta μεσημεριανή.

• Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, ICE-T είπε

εξαφανίστηκε ο ενδιαφερόμενος η έπεσε σε siesta μεσημεριανή.

Έπεσε για ολοήμερη siesta 😅

17 ώρες πριν, sakis han είπε

Θα πω, περισσότερο με ενδιαφέρει το gaming. Οκ, κοιτάω και για εναλλακτικό τροφοδοτικό. Να παω για 1000w ή θα με καλύψει και το 850w;

20 ώρες πριν, ICE-T είπε

μπορείς να πάρεις το πιο καινούργιο Corsair Frame 4000D και την Corsair nautilus RS 360 που δεν χρειάζεται κάποιο software για να δουλέψει . Για το τροφοδοτικό δεν έχω άποψη γιατί δεν την έχω δουλέψει σαν μάρκα .Την μητρική την συγκεκριμένη την έχω δουλέψει με 14700Κ και δεν είχα κανένα πρόβλημα.(Έχω ένα έτοιμο σύστημα αγγελία απλά δεν το πρότεινα γιατί δεν ξέρω σε Adobe premiere και after effects αν έχει τις επιδόσεις που θες).

Ωραία, μλν θα παω στο κουτί+υδροψυξη που αναφέρεις μιας και ειναι σε παρόμοιο price range.

Επειδή θα κοπεί τιμολόγιο, λόγω ΦΠΑ, θα χρειαστεί να το πάρω από κάποιο κατάστημα, οπότε δεν θα με βολέψει η αγγελία.

Ευχαριστώ και πάλι .

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Hardii είπε

Έπεσε για ολοήμερη siesta 😅

Θα πω, περισσότερο με ενδιαφέρει το gaming. Οκ, κοιτάω και για εναλλακτικό τροφοδοτικό. Να παω για 1000w ή θα με καλύψει και το 850w;

Ωραία, μλν θα παω στο κουτί+υδροψυξη που αναφέρεις μιας και ειναι σε παρόμοιο price range.

Επειδή θα κοπεί τιμολόγιο, λόγω ΦΠΑ, θα χρειαστεί να το πάρω από κάποιο κατάστημα, οπότε δεν θα με βολέψει η αγγελία.

Ευχαριστώ και πάλι .

Βγαίνει και σε RGB η συγκεκριμένη υδροψυξη, επίσης πάρε τα rs120  φανακια της Corsair για να ταιριάζουν όλα,καλή συνέχεια.

Επεξ/σία από ICE-T
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Hardii είπε

ΟΚ, αφου επιμενεις στην intel κανε μια μικρη υπερβαση και παρε τον Κ οχι τον Κf γιατι στην adobe θα σε χρειαστουν τα ενσωματωμενα γραφικα. Οσο για το τροφοδοτικο αν εχεις σκοπο στο μελλον να παρεις καμια 5090 παρε το 1000αρι αλλιως και με 850w εισαι υπερκαλυμενος.
Η υδροψυξη που σου προταθηκε ειναι πολυ καλη για ιντελ και στα πολλα watt, σε amd μενει λιγο πισω. Το καλο ειναι πως δεν χρειαζεται αυτη τη μαλακια (icue) για να παιξει σωστα και ισως την τιμησω και εγω στο μελλον!
...σιχαινομαι οποιαδηποτε εταιρια θελει να με βαλει στο μαντρι της😉

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, sakis han είπε

ΟΚ, αφου επιμενεις στην intel κανε μια μικρη υπερβαση και παρε τον Κ οχι τον Κf γιατι στην adobe θα σε χρειαστουν τα ενσωματωμενα γραφικα. Οσο για το τροφοδοτικο αν εχεις σκοπο στο μελλον να παρεις καμια 5090 παρε το 1000αρι αλλιως και με 850w εισαι υπερκαλυμενος.
Η υδροψυξη που σου προταθηκε ειναι πολυ καλη για ιντελ και στα πολλα watt, σε amd μενει λιγο πισω. Το καλο ειναι πως δεν χρειαζεται αυτη τη μαλακια (icue) για να παιξει σωστα και ισως την τιμησω και εγω στο μελλον!

πιο δίπλα είδα νέο θέμα με σχεδόν ίδιο build από άλλο χρήστη,πολυ πέραση έχει ο 14700 και η Z790 Tomahawk 😂.

Επεξ/σία από ICE-T
  • Haha 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, ICE-T είπε

πιο δίπλα είδα νέο θέμα με σχεδόν ίδιο build από άλλο χρήστη,πολυ πέραση έχει ο 14700 και η Z790 Tomahawk 😂.

Αστους να ξεροψηθουν!...τον ειχες και ξερεις 😉

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, sakis han είπε

Δεν επιμένω με Intel, απλώς είναι ο δρόμος που έχω "περπατήσει" και ειμαι ευχαριστημένος. Έχω pc που είχα στήσει προ δεκαετίας Intel I7-4790 πανω σε GIGABYTE GA-Z97P-D3 με asus GTX960, και μέχρι και σήμερα δεν με έχει απογοητεύσει, απλώς ήρθε η ώρα για αναβάθμιση.

Αν έχεις άλλη πρόταση, δεκτή, δεν είμαι και hardware γνώστης. 😄

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επεξεργαστή βάλε K όχι KF.

Βάλε 64 Gb Ram στα 6000. Βάλε έναν SSD 2 ή 4Τb Nvme 850x/kc3000/530 όχι 770, ελαχιστοποίησε τους μηχανικούς σε τέτοιο μηχάνημα. Πάρε αργότερα έναν καινούργιο σβέλτο μεγάλο >14-16Tb

Βάλε μια noctua D15 όχι υδρόψυξη, πήγαινε σε 5070ti

Τροφοδοτικό 750-850 platinum/titanium, δεν χρειάζεσαι 1000άρι.

Επεξ/σία από Nikdev
  • Like 1
Δημοσ.

Αν έχουν οι Intel καποιο προβάδισμα στην επεξεργασία video και photos , εχει καλώς. 

Αλλιως, το τι είχες συνηθίσει πριν 10 χρονια δεν στέκει σαν επιχείρημα!

Ειδικά όταν τωρα η αγορα ειναι κάτι σαν 85% ΑMD - 15% Ιntel, κατι λεει αυτο. 

Πρεπει να είσαι απόλυτα σίγουρος οτι θα παρεις καποιο πολυ συγκεκριμενο πλεονέκτημα σε καποιο πολυ συγκεκριμενο software για να παρεις Intel τωρα. 

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, sattack είπε

Αν έχουν οι Intel καποιο προβάδισμα στην επεξεργασία video και photos , εχει καλώς. 

Αλλιως, το τι είχες συνηθίσει πριν 10 χρονια δεν στέκει σαν επιχείρημα!

Ειδικά όταν τωρα η αγορα ειναι κάτι σαν 85% ΑMD - 15% Ιntel, κατι λεει αυτο. 

Πρεπει να είσαι απόλυτα σίγουρος οτι θα παρεις καποιο πολυ συγκεκριμενο πλεονέκτημα σε καποιο πολυ συγκεκριμενο software για να παρεις Intel τωρα. 

Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, αν ήμουν δεν θα δημιουργούσα και το topic.

Αν έχεις να προτείνεις AMD cpu στο ίδιο εύρος τιμής που ξέρεις ότι είναι πιο αξιόπιστος σε απόδοση και ειναι καλύτερος από τον i7 14700, ειμαι ανοιχτός σε προτάσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...