Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τα ιδια ακριβως γινονται και με elta courier, 9-5 περιθωριο παραδοσης αρα σε δεσμευουν ολη μερα να περιμενεις, δεν σηκωνουν ποτε κανενα τηλεφωνο, προσπαθουσα απο δευτερα να μιλησω με καποιον σε συγκεκριμενο καταστημα στην Αθηνα που ειχε ενα δεμα μου δεν το σηκωσαν ποτε, οτι ωρα και να πηρα. Εν τελει το δεμα βγηκε βολτα απο δευτερα μεχρι και σημερα που τελικα παραδοθηκε , με ενα καρο τηλεφωνα αναπαντητα και φυσικα email που κανεις δε θα διαβασε.

Αυτη ειναι η εικονα των περισσοτερων ταχυμεταφορων στην Ελλαδα, η ACS εχει βαλει τα box της και το τελευταιο διμηνο παντα μα παντα θα παει εκει και δε τα φερνει ποτε σπιτι, για γενικη ταχυδρομικη ας μη μιλησουμε καν γενικα.

Δημοσ.

Γενικότερα το ποια είναι χειρότερη, ποικίλει ανάλογα με την περιοχή. Δηλαδή η ίδια εταιρεία κουριερ, σε μια πόλη έχει χάλια εξυπηρέτηση και σε άλλη πόλη έχει καλή εξυπηρέτηση.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, sellsoap είπε

Απαντάω στο ερώτημα του τίτλου: ναι υπάρχει και είναι η speedex

+1 από εμένα. Η Speedex στα Πατήσια μου βγάζει κάτι πολύ σκοτεινό μέσα από τα βάθη της ψυχής μου. Δοκιμάζεσαι σαν άνθρωπος, οι αξίες και τα πιστεύω σου όταν χρειάζεται να μπλέξεις με αυτούς.

Δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω πια, έχω απύθμενο μίσος για αυτό το κατάστημα της Speedex.  

Επεξ/σία από valkon
  • Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.

Καλά τα λέτε έτσι είναι όλες χάλια. Το κοινό τους σημείο όλες έχουν τιμολόγιο χώμα. Οι εταιρίες που έχουν συμβόλαια όχι οι ιδιώτες, έχουν τιμολόγια ελάχιστα ευρώ. Τι περιμένουμε; Τιμές τίποτα, υπηρεσίες τίποτα. Και δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση αν δεν υπάρξει μία εταιρία που να έχει σωστές υπηρεσίες με λογικές τιμές για να βγαίνει. Αλλά θα σου πει ο άλλος σιγά μην πληρώσω 10 ευρώ μεταφορικά για ένα δεματάκι 20 ευρώ πχ. Από την άλλη αν του πεις περίμενε 7 μέρες παράδοση για χαμηλότερη τιμή όλοι κάνουμε λες και θα χαθεί ο κόσμος. Απαιτούμε παράδοση την επόμενη μέρα για πρωτεύουσα νομού. Όταν συνειδητοποιούμε ότι δεν γίνετε να τα έχουμε όλα τσάμπα κάτι μπορεί να γίνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, valkon είπε

+1 από εμένα. Η Speedex στα Πατήσια μου βγάζει κάτι πολύ σκοτεινό μέσα από τα βάθη της ψυχής μου. Δοκιμάζεσαι σαν άνθρωπος, οι αξίες και τα πιστεύω σου όταν χρειάζεται να μπλέξεις με αυτούς.

Δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω πια, έχω απύθμενο μίσος για αυτό το κατάστημα της Speedex.  

Η παλιά Speedex στον Άγιο Ελευθέριο (Αχαρνών 370, τώρα έχει κλείσει αν δεν κάνω λάθος) έχει το εξής εντυπωσιακό ρεκόρ: Δεν μου παρέδωσε ούτε ένα δέμα στο σπίτι μου σε διάστημα τριών χρόνων απο το 2018 ως τα τέλη του 2020. Μιλάμε για πάνω από 50-60 δέματα συνολικά. Τότε είχε ρίξει τις τιμές χώμα και την είχε το μισό σκρουτζ αποκλειστικοτητα αν θυμάστε. 

Απόσταση από το κατάστημα 10 λεπτά με τα πόδια 3-4 με το φορτηγάκι. Απλά μου έστελναν μήνυμα ότι έλειπα ενώ ήμουνα σπίτι (τότε έκανα ιδιαίτερα οπότε πρωί ήμουνα πάντα σπίτι). Δεν υπήρχε ούτε χαρτάκι ούτε τίποτα. Καμία ντροπή, κανένα έλεος. 

Τους είχα γνωρίσει όλους, μέχρι και τους διανομείς. Οι υπάλληλοι παραιτούνταν κατά κύματα εντωμεταξύ, ειδικά εν μέσω covid στο τελος, κάθε βδομάδα έβλεπα άλλον, δεν άντεχε κανένας. Πάνω από 500 δέματα ο κάθε διανομέας, εν μέσω covid πρέπει απλά να φόρτωναν χύμα το φορτηγό και ότι γράψει. Το κατάστημα είχε ουρές πάντα πάνω από 10 άτομα. Έκανες μισή ώρα να πάρεις το δέμα σου. 

Προφανώς, στη δική μου περίπτωση επειδή ήτανε κοντά, δεν έμπαιναν καν σε διαδικασία να το βάλουν σε φορτηγάκι. Το κατάστημα αυτό είναι το μόνο που με κατάφερε να στέλνω σε κάθε μαγαζάτορα που είχε speedex,  mail ότι δεν πρόκειται να αγοράσω από το κατάστημά του αν δεν αλλάξει διανομέα και δεν με νοιαζει η τιμή.

Έκανα και καταγγελία στο συνήγορο του καταναλωτή, αλλά ήταν εν μέσω covid και μου απαντήσανε κάτι του τύπου ότι είναι φορτωμένες οι μεταφορικές και κα δείξω κατανόηση γιατί επιτελούν έργο. 

Αυτά που περιγράφει ο op ως ταλαιπωρία (8 ώρες περιθώριο λέει και είναι πολύ) είναι αστεία σε σχέση με τον μέσο όρο ποιότητας υπηρεσιών όλων των μεγάλων. Στη box ανοίγουν και "χάνονται" δέματα, ή στα στέλνουν σε μισή ώρα απόσταση αν δεν έχουν χώρο,  όλοι οι υπόλοιποι μπορούν άνετα να στο κρατήσουν αιχμάλωτο για κάνα διβδόμαδο αν αποτύχουν οι ανύπαρκτες διαδικασίες τους, όλοι παρανομούν όσον αφορά τις δύο ημέρες παράδοση εντός Ελλάδας, συχνότατα δεν κάνουν δεύτερη προσπάθεια παράδοσης η όταν την κάνουν είναι fake (αν δεν είναι ήδη η πρώτη) εξυπηρέτηση τηλεφωνική δεν έχει κανένας. Και όλα αυτά σε μια χώρα που δεν έχει ουσιαστικά κρατικά ταχυδρομεία και παρακαλάμε τους Γερμανούς να τα πάρουνε τζάμπα. 

Το επόμενο αναπόφευκτο βήμα είναι να γίνουμε σαν τις ΗΠΑ όπου πετάνε τα δέματα στις αυλές και στις πόρτες και στα κλέβουν οι γείτονες και δεν έχει καμία επίπτωση η εταιρεία. 

Επεξ/σία από tzavardin
Δημοσ.
10 hours ago, morgoth_gr said:

τα ιδια ακριβως γινονται και με elta courier, 9-5 περιθωριο παραδοσης αρα σε δεσμευουν ολη μερα να περιμενεις, δεν σηκωνουν ποτε κανενα τηλεφωνο, προσπαθουσα απο δευτερα να μιλησω με καποιον σε συγκεκριμενο καταστημα στην Αθηνα που ειχε ενα δεμα μου δεν το σηκωσαν ποτε, οτι ωρα και να πηρα. Εν τελει το δεμα βγηκε βολτα απο δευτερα μεχρι και σημερα που τελικα παραδοθηκε , με ενα καρο τηλεφωνα αναπαντητα και φυσικα email που κανεις δε θα διαβασε.

Αυτη ειναι η εικονα των περισσοτερων ταχυμεταφορων στην Ελλαδα, η ACS εχει βαλει τα box της και το τελευταιο διμηνο παντα μα παντα θα παει εκει και δε τα φερνει ποτε σπιτι, για γενικη ταχυδρομικη ας μη μιλησουμε καν γενικα.

Στην περιοχή μου με Acs και ΕΛΤΑ δεν είχα ποτέ πρόβλημα. 

Καλα η γενική ταχυδρομική είναι για φαπες, ισχύει.

8 hours ago, gakost said:

Καλά τα λέτε έτσι είναι όλες χάλια. Το κοινό τους σημείο όλες έχουν τιμολόγιο χώμα. Οι εταιρίες που έχουν συμβόλαια όχι οι ιδιώτες, έχουν τιμολόγια ελάχιστα ευρώ. Τι περιμένουμε; Τιμές τίποτα, υπηρεσίες τίποτα. Και δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση αν δεν υπάρξει μία εταιρία που να έχει σωστές υπηρεσίες με λογικές τιμές για να βγαίνει. Αλλά θα σου πει ο άλλος σιγά μην πληρώσω 10 ευρώ μεταφορικά για ένα δεματάκι 20 ευρώ πχ. Από την άλλη αν του πεις περίμενε 7 μέρες παράδοση για χαμηλότερη τιμή όλοι κάνουμε λες και θα χαθεί ο κόσμος. Απαιτούμε παράδοση την επόμενη μέρα για πρωτεύουσα νομού. Όταν συνειδητοποιούμε ότι δεν γίνετε να τα έχουμε όλα τσάμπα κάτι μπορεί να γίνει.

Χάνεις το νόημα. Δεν μίλησε κανείς για γρήγορη παράδοση ή όχι. Το βασικό πρόβλημα είναι οτι οι ίδιοι δεν τηρούν τις μέρες και ωρες παράδοσης, και όταν το κάνουν αυτό δεν σε ενημερώνουν από μόνοι τους ούτε εσυ μπορείς να επικοινωνήσεις.

Αν δεν είχαν πει ότι θα το φέρουν ταδε ημερομηνία και ώρα δεν θα είχε γίνει καν αυτό το ποστ. 

Μέσα σε ολα αυτά να αναφέρω, για να δούμε πόσο πίσω είμαστε ΚΑΙ σε αυτόν τον τομέα σσν χώρα, τους τελευταίους 5 μήνες παίρνω νικοτινες για το ηλεκτρονικό μου τσιγάρο απο την Γαλλία και έρχονται την επόμενη εργάσιμη αν κάνω παραγγελία το πρωί, αλλιώς σε 2 μέρες αν κάνω απόγευμα και μετά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...