Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, πρώτη φορά γράφω τώρα για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω και δεν μπορώ να βρω την λύση. Έχω διακοσάρα οπτική ίνα στην Cosmote με 20 upload. Όλα δουλεύανε ρολόι με πολύ χαμηλό latency kai ping. 
Επειδή κάνω σε πλατφόρμα τικ τοκ στούντιο live ένα live stream, όλα τρέχανε μια χαρά και μάλιστα με τις ρυθμίσεις υψηλές. Ξαφνικά εδώ και μια βδομάδα μου κάνει πολλές αποσύνδεσης την ώρα του stream, χωρίς να σβήνουν τα λαμπάκια του router. Ανά 10 λεπτά περίπου με πετάει έξω η πλατφόρμα και προσπαθεί να επανασυνδεθεί το οποίο καταφέρνει μετά από 20 – 25 δευτερόλεπτα. Αφού το τσέκαρα και με δεύτερο υπολογιστή, αφού άλλαξα καλώδια ethernet, αφού δοκίμασα ότι μπορώ εγώ να δοκιμάσω από εδώ απευθύνθηκα στους τεχνικούς οι οποίοι μου είπαν ότι βλέπουν την γραμμή μια χαρά. Έτρεξα το Pingplotter και το oakla Και θα βγάλω σκριν για να δείτε, το latency από 5ms φτάνει μέχρι και 250 και τα pl στο θεο! Ένας γνωστος που το είδε και γνωρίζει κάποια πράγματα μου είπε ότι το πρόβλημα είναι στο πρωτο Χοπ αρα στην εταιρεια και οχι δικο μου!!!
Ήρθε τεχνικός να το δει, μου αντικατέστησε το Sercomm με το Arcadyan Και εξακολουθεί το πρόβλημα, και μάλιστα τα βράδια η ταχύτητα του internet έπεφτε μέχρι και το 30…!
Ο τεχνικός από κοντά μου είπε ότι βλέπεις το δικό του μηχάνημα μόνο 3 ms και ότι όλα είναι καλά ενώ το απέδειξα με πέντε τρόπους ότι υπάρχει πρόβλημα. Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα αλλά καμιά βοήθεια κάποιος;Σας ανεβαζω τα σκριν.

IMG_1794.png

IMG_1686-compressed.jpeg

Δημοσ.

Ίσως αξίζει να εξετάσεις την περίπτωση αγοράς ενός Fritz!Box, θεωρείται ο καλύτερος εξοπλισμός που μπορείς να χρησιμοποιήσεις με τη σύνδεση της Cosmote. Αν και δεν είναι εγγυημένο ότι θα λύσει το πρόβλημά σου, είναι σίγουρα ανώτερο από το "default" router που παρέχουν. Επιπλέον, το υποστηρίζουν επίσημα και το βρίσκεις εύκολα για αγορά στα καταστήματα Cosmote και Γερμανός.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα gianso Ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι το διαβάζω πολύ συχνά για αυτό το router τους γενικότερα σαν λυση να  αγοράσω κάποιο αλλο Και να το κάνω αλλά επειδή δεν είναι και μικρό κόστος αυτό είναι το θέμα μου, να μου φτιάξει το ίντερνετ;

Δημοσ.

Αυτο που βλεπεις ειναι το λεγομενο bufferbloat (οταν υπαρχει "load" στη συνδεση το latency ανεβαινει και η ποιοτητα πεφτει).

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, αύριο που θα είμαι σπίτι θα το τρέξω και θα σας το ανεβάσω. Επίσης αύριο περιμένω για δεύτερη φορά τεχνικό αν και δε νομίζω να κάνει κάτι παραπάνω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, @tyxeros & @gianso το έτρεξα να δω τι είναι και μου έβγαλε το παρακάτω. 

δεν έχω ιδέα τι είναι, έχω ένα edgerouter x σε bridge mode, μπορώ να κάνω κάτι για να το βελτιώσω ή θέλει αλλαγή το ρούτερ?? 

500/250mbps έχω

image.png.e2a08b85a6c44d9d3a771825bfaf0c18.png

Επεξ/σία από Karanikolis
Δημοσ.
41 minutes ago, Karanikolis said:

έχω ένα edgerouter x σε bridge mode, μπορώ να κάνω κάτι για να το βελτιώσω ή θέλει αλλαγή το ρούτερ?? 

Σε bridge mode με το ρουτερ του παροχου ? Συνδεσου απευθειας στο ρουτερ του παροχου και ξανακανε το τεστ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mphxths είπε

Σε bridge mode με το ρουτερ του παροχου ? Συνδεσου απευθειας στο ρουτερ του παροχου και ξανακανε το τεστ.

ναι σε bridge mode με του παροχου ειναι.

δεν μπορω να το βαλω απευθειας στου παροχου και να δοκιμασω, μου το εχουν κανει bridge mode με firmware, δεν αλλαζει...εκτος αν παρω τηλ να το αλλαξουν σε κανονικο ρουτερ. ειναι δεη fiber και μεχρι να παρουμε ont, ετσι παιζουμε για να βαλουμε το δικο μας ρουτερ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, Stefan1117 said:

Καλημερα παιδια,αυτο μου εβγαλε 

Screenshot(20).png.020250707d37ea4c0191e2f16dff5fb5.png

Hardware off-load έχεις ενεργοποιημένο στο erx; Εγώ με 100/10 και το ίδιο router είχα A+ στο bufferbloat test. Δες να ενεργοποιήσεις και το Smart qos αν δε γίνει δουλειά με το hw offload

Επίσης βάλε το τελευταίο firmware αν δε το έχεις 

Επεξ/σία από Finn
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Finn είπε

Hardware off-load έχεις ενεργοποιημένο στο erx; Εγώ με 100/10 και το ίδιο router είχα A+ στο bufferbloat test. Δες να ενεργοποιήσεις και το Smart qos αν δε γίνει δουλειά με το hw offload

Επίσης βάλε το τελευταίο firmware αν δε το έχεις 

Καλησπέρα!!! Ευχαριστω αλλα δεν καταλαβαινω τι εννοεις! 😅 ειμαι ασχετος με αυτες τις έννοεις! Αν θες να με βοηθήσεις!

Ήρθε και σημερα τεχνικός! Μου φέρανε το αλλο το ρουτερ που ειναι για 1000άρα,και «παρατυπα» μου το αφησανε. Το vadiva rdk νομιζω.Δεν βλεπουνε τιποτα λαθος,ολα δουλευουν σωστα λενε αλλα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο…..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...