Spyrito33 Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου Καλησπερα στο Φορουμ. Θελω ενα mini pc ή ακομα και πιο παλιο build (σαν αυτα που πουλανε στις αγγελιες εδω) για Browsing και για να παιζω το 1 και μοναδικο παιχνιδι που παιζω!!! Δεν γνωριζω παρα πολλα απο pc..Ειπα στην αρχη να παρω καποιο κινεζικο μινι πισι με επεξεργαστη Ν100-Ν150 αλλα απ οτι μου εγραψαν οταν επισυναψα τα ελαχιστα requirements για να παιξει το παιχνιδι με απετρεψαν γιατι η ενσωματομενη καρτα γραφικων δεν θα το σηκωνει... Δωστε καμια βοηθεια και προταση ρε παιδια...Εχω πελαγοσει..Επισυναπτω παρακατω τα ελαχιστα requirements.
nickol-us Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου Επειδή εγώ ήμουν ο "κακός", να πω ότι απλά προειδοποίησα ότι δεν θα έχεις την καλύτερη δυνατή εμπειρία λόγω σχετικά αδύναμου επεξεργαστή κι όχι ότι δε θα παίξει. Επειδή ο ζάχαρης έβαλε τα κλασικά γελακια παρέθεσα τα recommended specs αντί των minimum που έβαζε σε παράθεση. Ας δούμε τι έχουν να πουν και οι συμφορουμίτες, αν έχουν εμπειρία από το game ή κάποια δυνατή πρόταση.
Spyrito33 Δημοσ. 15 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 15 Μαϊου 51 λεπτά πριν, nickol-us είπε Επειδή εγώ ήμουν ο "κακός", να πω ότι απλά προειδοποίησα ότι δεν θα έχεις την καλύτερη δυνατή εμπειρία λόγω σχετικά αδύναμου επεξεργαστή κι όχι ότι δε θα παίξει. Επειδή ο ζάχαρης έβαλε τα κλασικά γελακια παρέθεσα τα recommended specs αντί των minimum που έβαζε σε παράθεση. Ας δούμε τι έχουν να πουν και οι συμφορουμίτες, αν έχουν εμπειρία από το game ή κάποια δυνατή πρόταση. Αν δεν ησουν εσυ φιλαρακι θα ειχα παρει το mini pc και παιζει να ηταν κατι που απλα δεν χρειαζομουν!!! Σε ευχαριστω.Μηπως εχεις καμια λυση? Γιατι βλεπω οτι παει απατο το θεματακι μου...Πφφφ
nickol-us Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου Έχε υπομονή. Θα λάβεις τις ανάλογες απαντήσεις και προτάσεις. Αν βρεθώ μπροστά σε υπολογιστή θα ψάξω να σου δώσω αντιπρόταση
fotaras76 Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου Στα 200 ευρώ περίπου και μίνι με γραφικά καλύτερα από τα ενσωματωμένα της ιντελ μπορώ να σκεφτώ μόνο το deskmini x300 με 3400g /4600g/ 5600g και 2Χ8 ram στα 3200. Εδώ ο 5600g με το fm 2024 σε 1080p low 1
nickol-us Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου (επεξεργασμένο) Νομίζω οτι ένα am4 με ενσωματωμένα γραφικά είναι σχεδόν μονόδρομος. Λίγο που κοίταξα, βρήκα 2 προτασούλες, μια e-shop(κανούργιο στα ~210€) και ενδεικτικά ένα μεταχειρισμένο. Εδώ λοιπόν μια πρόταση, με ετοιμο build από e-shop, εγκαθιστάς λειτουργικό και προχωράς. Ξέρω οτι έχει κάκιστες επιλογές, όπως το τροφοδοτικό, ενδεχομένως ο ssd αλλά είναι ένα build βασισμένο στη λογική του κατώτατου budget. Το τροφοδοτικό φυσικά δε θα το πρότεινα σε άλλες συνθήκες, ωστόσο σε τόσο χαμηλές καταναλώσεις, τόσο low budget και με τα 3 έτη εγγύησης του e-shop δεν δείχνει τόσο κακή επιλογή. (οι μνήμες έπρεπε να είναι dual channel 2x8gb και όχι ένα στικ, λάθος απο κεκτημένη ταχύτητα) (+7€ συναρμολόγηση) Ψάχνοντας λίγο (πραγματικά ελάχιστα) τα μεταχειρισμένα έπεσα σε παρόμοιο setup Με λίγη συμπληρωματική μνήμη (ή αγορά κιτ 2x8gb στα 25€) και θα είσαι άρχοντας. Δεν γνωρίζω τον πωλητή, ούτε έψαξα αναλυτικά τα συστήματα, πιθανά να υπάρχουν αντίστοιχα καλές (ή και καλύτερες) ευκαιρίες Ακόμη ένα build, με i3 που δεν έχει τρομερά ενσωματωμένα αλλά σίγουρα καλύτερες επεξεργαστικές δυνατότητες από τον 3400g Αν πάλι, γνωρίζεις από συναρμολόγηση και έχεις την υπομονή να "κυνηγήσεις" hardware, με 200€ μπορείς να φτιάξει κάτι πιο "άξιο" απο το build του e-shop ή κάτι παρόμοιο με χαμηλότερο κόστος. Ο κύριος ενδοιασμός στο minipc, πέραν της αγοράς κινέζικου, μη επισκευάσιμου προϊόντος, ήταν η χαμηλή απόδοση του cpu. To manager (όσο ασχολήθηκα και διάβασα), βασίζεται κυρίως στον επεξεργαστή για να αναπαράγει δεδομένα (αποτελέσματα, αγωνιστικές κλπ). Ναι τα γραφικά δεν είναι φοβερά και μπορείς να τα περιορίσεις καθώς δεν είναι το σημαντικότερο σημείο του παιχνιδιού. Ο Ν150, αν και σύγρονος, παραμένει ένας πολύ βασικός επεξεργαστής, για τα απολύτως απαραίτητα. Ενδεικτική σύγκριση απο cpubenchmark (δες single και multi core διαφορές) https://www.cpubenchmark.net/compare/6304vs3569vs3717/Intel-N150-vs-AMD-Ryzen-5-PRO-3400G-vs-Intel-i3-10100 Τα παραπάνω είναι κυρίως για να δείξουν τον "δρόμο". Ελπίζω να έρθει και σημαντική βοήθεια από συμφορουμίτες που σκαλίζουν τα πράγματα είτε έχουν εμπειρία και παίζουν manager. Επεξ/σία 15 Μαϊου από nickol-us 3
Spyrito33 Δημοσ. 19 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 19 Μαϊου Στις 15/5/2025 στις 9:37 ΜΜ, nickol-us είπε Νομίζω οτι ένα am4 με ενσωματωμένα γραφικά είναι σχεδόν μονόδρομος. Λίγο που κοίταξα, βρήκα 2 προτασούλες, μια e-shop(κανούργιο στα ~210€) και ενδεικτικά ένα μεταχειρισμένο. Εδώ λοιπόν μια πρόταση, με ετοιμο build από e-shop, εγκαθιστάς λειτουργικό και προχωράς. Ξέρω οτι έχει κάκιστες επιλογές, όπως το τροφοδοτικό, ενδεχομένως ο ssd αλλά είναι ένα build βασισμένο στη λογική του κατώτατου budget. Το τροφοδοτικό φυσικά δε θα το πρότεινα σε άλλες συνθήκες, ωστόσο σε τόσο χαμηλές καταναλώσεις, τόσο low budget και με τα 3 έτη εγγύησης του e-shop δεν δείχνει τόσο κακή επιλογή. (οι μνήμες έπρεπε να είναι dual channel 2x8gb και όχι ένα στικ, λάθος απο κεκτημένη ταχύτητα) (+7€ συναρμολόγηση) Ψάχνοντας λίγο (πραγματικά ελάχιστα) τα μεταχειρισμένα έπεσα σε παρόμοιο setup Με λίγη συμπληρωματική μνήμη (ή αγορά κιτ 2x8gb στα 25€) και θα είσαι άρχοντας. Δεν γνωρίζω τον πωλητή, ούτε έψαξα αναλυτικά τα συστήματα, πιθανά να υπάρχουν αντίστοιχα καλές (ή και καλύτερες) ευκαιρίες Ακόμη ένα build, με i3 που δεν έχει τρομερά ενσωματωμένα αλλά σίγουρα καλύτερες επεξεργαστικές δυνατότητες από τον 3400g Αν πάλι, γνωρίζεις από συναρμολόγηση και έχεις την υπομονή να "κυνηγήσεις" hardware, με 200€ μπορείς να φτιάξει κάτι πιο "άξιο" απο το build του e-shop ή κάτι παρόμοιο με χαμηλότερο κόστος. Ο κύριος ενδοιασμός στο minipc, πέραν της αγοράς κινέζικου, μη επισκευάσιμου προϊόντος, ήταν η χαμηλή απόδοση του cpu. To manager (όσο ασχολήθηκα και διάβασα), βασίζεται κυρίως στον επεξεργαστή για να αναπαράγει δεδομένα (αποτελέσματα, αγωνιστικές κλπ). Ναι τα γραφικά δεν είναι φοβερά και μπορείς να τα περιορίσεις καθώς δεν είναι το σημαντικότερο σημείο του παιχνιδιού. Ο Ν150, αν και σύγρονος, παραμένει ένας πολύ βασικός επεξεργαστής, για τα απολύτως απαραίτητα. Ενδεικτική σύγκριση απο cpubenchmark (δες single και multi core διαφορές) https://www.cpubenchmark.net/compare/6304vs3569vs3717/Intel-N150-vs-AMD-Ryzen-5-PRO-3400G-vs-Intel-i3-10100 Τα παραπάνω είναι κυρίως για να δείξουν τον "δρόμο". Ελπίζω να έρθει και σημαντική βοήθεια από συμφορουμίτες που σκαλίζουν τα πράγματα είτε έχουν εμπειρία και παίζουν manager. Σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου!!! Οταν βρω λιγο χρονο και εγω θα το κανω κομματι-κομματι!!! Εχω απο το προηγουμενο πισι μου ακομη SSD και HD δισκο οποτε λιγοτερα εξοδα . Αν βρειτε κανενα παρομοιο σε χαρακτηριστηκα PC μεχρι 200 στειλτε εδω και να μπαινω να το τσεκαρω γιατι πριν το τελος του μηνα δεν βλεπω να το φτιαχνω το build. Σας ευχαριστω πολυ ολους!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα