Geocheats2 Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου Καλησπέρα στην ομάδα έχω τον παρακάτω εξοπλισμό TP-Link ER7212PC Omada GrandStream GRP2612G Έχω ζητήσει από την vodafone τους κωδικούς του VOIP και προσπαθώ να κάνω register την συσκευη στο δύκτιο Συμπληρώνω τα στοιχεία στο account όπως είναι εδώ Αλλά η Vodafone θέλει το voip να βγει μέσα από το 838 VLAN Έχω δοκιμάσει τα παρακάτω: Απευθείας PPPOE registration μεσα απο την συσκευή με τα PPPoE στοιχεία που επίσης έχω χωρίς αποτέλεσμα. υποθέτω λόγο του ότι είμαι πίσω από το NAT του TpLink? Να περάσω το PPPoE call στο TPLink ως Virtual WAN και να ενώσω το (Lan 8 switch port) μέσα απο VLANs στο Virtual WAN. θεωρώ ότι έτσι θα έπρεπε να παίξει αλλά δεν το έχω τόσο με τα δίκτυα για να είμαι και σίγουρος. Έχω το vodafone onenet αν υπάρχει κάποιος ποιο εύκολος τρόπος να περάσω τα 3 lines σε 4 διαφορετικές συσκευές ευπρόσδεκτος Καμιά ιδέα? Γιώργος
Λύση LuckyLook245 Δημοσ. 16 Μαϊου Λύση Δημοσ. 16 Μαϊου (επεξεργασμένο) To εχω φτιαξει και παιζει, φιλε πεθανα μεχρι να βρω λυση!!! Συνδεσε τα ως εξής, γιατι 90% το λαθος γινεται στην συνδεσμολογια (αρχικα χωρις ρυθμισεις VLAN Ports taging μηπως εισαι τυχερος κ παιξει) ΟΝΤ -> switch LAN 1 Switch LAN 2 -> main router WAN Port Switch LAN 3 -> main router LAN Port 3 Switch LAN 8 -> GrandStream (τα LAN ports νουμερα ειναι ενδεικτικα, κ το router της vodafone το πεταξα κ εχω δικο μου) *Πες μου τοπολογια δικτύου σου κ συσκευές αν δεν λειτουργησε το VoIP με την παραπανω συνδεσμολογια **837 (νομιζω) κ οχι 838 ειναι το VLAN VoIP *** Κοιτα τα επισυναπτωμενα να επιβεβαιωσεις ρυθμισεις του GrandStream Επεξ/σία 16 Μαϊου από LuckyLook245
Geocheats2 Δημοσ. 19 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 19 Μαϊου (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ LuckyLook245 Στο κομμάτι του routing χρειάστηκε να κάνω τα παρακάτω (τα οποία πιθανόν διαφέρουν ανάλογα τον εξοπλισμό του καθενός) Έφτιαξα ενα νεο Virtual WAN με τα στοιχεία σύνδεσης της τηλεφωνίας στο VLAN 838 (Για onenet) με "έξοδο" απο το WAN του internet Έφτιαξα ενα νεο VLAN το οποίο το έκανα bind στα voip ethernet ports του router Έφτιαξα 3 νεα routes 1. Οτι "ερχετε" απο τα ports του voip φεύγει από το VWAN του τηλεφώνου 2. Οτι "ερχετε" απο τα υπόλοιπα ports φεύγει απο το WAN του internet 3. Oτι "ερχετε" απο τα ips (που αναγράφει η vodafone σε αυτό το έγγραφο ) φεύγει προς το vlan του voip Οι ρυθμίσεις που έστειλες δούλεψαν επισυνάπτω με την σειρά μου και τις δικές μου Επεξ/σία 19 Μαϊου από Geocheats2
LuckyLook245 Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου Αρα εισαι οκ? Λύθηκε το ζητημα σου? Τελικα το ζητημα ηταν στην συνδεσμολογια switch με router κ VOIP συσκευη? Με βαση την παρακατω συνδεσμολογια, οσον αφορα τις VLAN ρυθμισεις στο smart switch ΟΝΤ -> switch LAN 1 Switch LAN 2 -> main router WAN Port Switch LAN 3 -> main router LAN Port 3 Switch LAN 8 -> GrandStream
Geocheats2 Δημοσ. 19 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 19 Μαϊου (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, LuckyLook245 είπε Αρα εισαι οκ? Λύθηκε το ζητημα σου? Τελικα το ζητημα ηταν στην συνδεσμολογια switch με router κ VOIP συσκευη? Με βαση την παρακατω συνδεσμολογια, οσον αφορα τις VLAN ρυθμισεις στο smart switch ΟΝΤ -> switch LAN 1 Switch LAN 2 -> main router WAN Port Switch LAN 3 -> main router LAN Port 3 Switch LAN 8 -> GrandStream Nαι όλα οκ τα τηλέφωνα κανουν register κανονικά και βγάζουν γραμμή/χτυπάνε Κυρίως οι ρυθμίσεις του grandstream ήταν το θέμα καθώς με zoiper το pc έκανε register άλλα το τηλέφωνο όχι (για να κάνει register έπρεπε να το συνδεσω με την eth port που είχα κανει bind στο vlan, σωστο και λογικό) Ευχαριστώ και πάλι Επεξ/σία 19 Μαϊου από Geocheats2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα