giorginho Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου Lol, εγώ δε ζω στην Ελλάδα, ζω στην επαρχία 🤣 Εδώ έχουμε ADSL 24αρι από το 2010-11, αλλά επειδή τότε ήταν προαιρετικό ενώ τώρα πρακτικά το βάζουν όλοι, έχει καταλήξει να πιάνει με το ζόρι ένα 8αρι ή λιγότερο (από 20-22 πριν 10-12 χρόνια). Καμία εξέλιξη, καμία αναβάθμιση και πλέον και καμία υποστήριξη, αφού πάνε κάπου 10 χρόνια που έκλεισε το κατάστημα της cosmote/ote και εδώ και καμιά 7ετια έχει κλείσει και το γραφείο που υπήρχε με τους τεχνικούς του οτε που είχαν ξεμείνει έχω. Εχουμε μείνει να σκεφτόμαστε το μέσω κινητής ή το δορυφορικό, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ περιορισμό στα δεδομένα, τουλάχιστον ένα 200αρι το μήνα να μπορείς να είσαι λίγο πιο ξενοιαστα έπρεπε να υπάρχει, αλλά ανεβαίνει η τιμή έτσι.. Θα δούμε...
JDimi Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου 1 ώρα πριν, matrixxx είπε Σαφεστατα. Aυτα ολα τα gadgets τα σκεφτεσαι οταν ΔΕΝ υπαρχει δυνατοτητα για ενσυρματη συνδεση, η ενσυρματη συνδεση εχει μονο πλεονεκτηματα, πολλα και οχι μονο για την ταχυτητα. Καλησπερα. Καλησπέρα, εννοώ το κεντρικό από τα τρία να δίνει στα αλλα δυο με καλώδιο και αυτά wifi σε όποια συσκευή συνδέεται σε κάθε όροφο.
drunkdonkey Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου 126.4€ βγαίνει η 3αδα.. Αρκετά καλή τιμή νομίζω, τσίμπησα μια μαζί με κάτι καλωδιακια εθερνετ
JDimi Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 13/6/2025 στις 11:06 ΠΜ, nikosgnr είπε Για όποιον ενδιαφέρεται, ξανά στη παραπάνω τιμή, 119€ στο checkout. Skroutz, (στο αστείο) 177€. Παρήγγειλα το τριπλό στα 126€ Ευχαριστώ πολύ Επεξ/σία 14 Ιουνίου από JDimi
kallair Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, JDimi είπε Καλησπέρα, εννοώ το κεντρικό από τα τρία να δίνει στα αλλα δυο με καλώδιο και αυτά wifi σε όποια συσκευή συνδέεται σε κάθε όροφο. Η ιδανικη συνδεσμολογια ειναι modem πάροχου συνδεμενο με ethernet στο κεντρικό deco, και απο το κεντρικο deco να πάει απο 1 ethernet στο καθε deco που εχεις στους άλλους οροφους. Ιδανικη τοποθετηση θα ηταν να ειναι σε κεντρικο σημειο του σπιτιου (οσο γινεται δλδ) για να πιανουν κ οι απομακρυσμενοι χωροι που εχουν εμποδια (τοιχους κ οχι μονο) στο ενδιαμεσο. Επεξ/σία 14 Ιουνίου από kallair 2
Thrylos7 Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου 17 minutes ago, kallair said: Η ιδανικη συνδεσμολογια ειναι modem πάροχου συνδεμενο με ethernet στο κεντρικό deco, και απο το κεντρικο deco να πάει απο 1 ethernet στο καθε deco που εχεις στους άλλους οροφους. Ιδανικη τοποθετηση θα ηταν να ειναι σε κεντρικο σημειο του σπιτιου (οσο γινεται δλδ) για να πιανουν κ οι απομακρυσμενοι χωροι που εχουν εμποδια (τοιχους κ οχι μονο) στο ενδιαμεσο. Ιδανική μεν από πλευράς αποδοσης, αλλά κάπου χάνεται το νόημα ενός mesh συστήματος για τον μέσο χρήστη αν πρέπει να συνδέσεις wired το κεντρικό με τα δορυφορικά.... Οι περισσότεροι πάμε σε τέτοια συστήματα ακριβώς επειδή ΔΕΝ έχουμε UTP καλώδια περασμένα σε όλο το σπίτι 2
JDimi Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου 24 λεπτά πριν, kallair είπε Η ιδανικη συνδεσμολογια ειναι modem πάροχου συνδεμενο με ethernet στο κεντρικό deco, και απο το κεντρικο deco να πάει απο 1 ethernet στο καθε deco που εχεις στους άλλους οροφους. Ιδανικη τοποθετηση θα ηταν να ειναι σε κεντρικο σημειο του σπιτιου (οσο γινεται δλδ) για να πιανουν κ οι απομακρυσμενοι χωροι που εχουν εμποδια (τοιχους κ οχι μονο) στο ενδιαμεσο. Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν, θα δοκιμάσω φυσικά πρώτα πόσο καλά αποδίδουν ασύρματα
kallair Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, Thrylos7 είπε Ιδανική μεν από πλευράς αποδοσης, αλλά κάπου χάνεται το νόημα ενός mesh συστήματος για τον μέσο χρήστη αν πρέπει να συνδέσεις wired το κεντρικό με τα δορυφορικά.... Οι περισσότεροι πάμε σε τέτοια συστήματα ακριβώς επειδή ΔΕΝ έχουμε UTP καλώδια περασμένα σε όλο το σπίτι Καμια απολυτως σχεση φιλε μου. Μesh σημαινει σε οποιο σημειο κ αν εισαι, θα εχεις καλο σημα κ δεν θα σε ενδιαφερει να αλλάξεις δικτυο wifi, δλδ να πας απο το ΚΩΣΤΑΣ_ΙΣΟΓΕΙΟ, να αποσυνδεθεις και να συνδεθεις στο KΩΣΤΑΣ_1ΟΣ_ΟΡΟΦΟΣ. Γινεται αυτή η αλλαγή αυτόματα. Aυτό σημαινει mesh. Το αν ειναι ασυρματο το backhaul ή με ethernet, επηρεαζει το ποσο καλη ταχυτητα θα εχει το mesh στους αλλους οροφους. Κακή ωρα, στο δικο μου mesh με ασυρματη συνδεση ανα οροφο... Το κεντρικο ειναι στον 2ο οροφο. Στον 1ο οροφο που εχει τοποθετηθει ακριβως απο κατω, πιανω το φουλ της ταχυτητας μου (200αρα). Στον 3ο οροφο ομως που δεν ειναι ακριβως απο κατω και εχει παραπανω εμποδια, δεν μπορω να πιασω πανω απο 100-150... Αν ήταν ομως ethernet backhaul θα επιανα το φουλ, παντου. Αν μπορεις να συνδεσεις με καλώδιο τα mesh μεταξυ τους ειναι εγκλημα να μην το κανεις. Σου κοβει bandwidth και μπουκωνεις το wifi σου χωρις λογο. 1
Thrylos7 Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου 2 hours ago, kallair said: Καμια απολυτως σχεση φιλε μου. Μesh σημαινει σε οποιο σημειο κ αν εισαι, θα εχεις καλο σημα κ δεν θα σε ενδιαφερει να αλλάξεις δικτυο wifi, δλδ να πας απο το ΚΩΣΤΑΣ_ΙΣΟΓΕΙΟ, να αποσυνδεθεις και να συνδεθεις στο KΩΣΤΑΣ_1ΟΣ_ΟΡΟΦΟΣ. Γινεται αυτή η αλλαγή αυτόματα. Aυτό σημαινει mesh. Το αν ειναι ασυρματο το backhaul ή με ethernet, επηρεαζει το ποσο καλη ταχυτητα θα εχει το mesh στους αλλους οροφους. Κακή ωρα, στο δικο μου mesh με ασυρματη συνδεση ανα οροφο... Το κεντρικο ειναι στον 2ο οροφο. Στον 1ο οροφο που εχει τοποθετηθει ακριβως απο κατω, πιανω το φουλ της ταχυτητας μου (200αρα). Στον 3ο οροφο ομως που δεν ειναι ακριβως απο κατω και εχει παραπανω εμποδια, δεν μπορω να πιασω πανω απο 100-150... Αν ήταν ομως ethernet backhaul θα επιανα το φουλ, παντου. Αν μπορεις να συνδεσεις με καλώδιο τα mesh μεταξυ τους ειναι εγκλημα να μην το κανεις. Σου κοβει bandwidth και μπουκωνεις το wifi σου χωρις λογο. Σύμφωνω φίλε μου σε όλα όσα λες, απλά νομίζω ότι οι πιο πολλοί πάμε σε mesh για να ξεφύγουμε από το σάπιο σήμα του router του ISP, και να το επεκτείνουμε σε όλο το σπίτι ασύρματα. Αν είχαμε Ethernet σε κάθε δωμάτιο θα είχαμε και άλλες επιλογές σίγουρα, αλλά οι περισσότεροι η δεν έχουμε η δε μπορούμε να περάσουμε και να θέλαμε (νοίκι).
poulinos Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 14 hours ago, JDimi said: Καλημέρα, Καλημέρα 3 ορόφους των 60 περίπου των καλύπτει εύκολα πιστεύετε; @poulinos Θα ήταν καλύτερο από άποψη ταχύτητας η μεταξύ τους σύνδεση να γίνει με καλώδιο; αν βαλεις ενα σε καθε οροφο και τα εχεις μεταξυ τους με καλωδιο τοτε θα εισαι μια χαρα. γιατι οσο χοντρη πλακα και να υπαρχει δεν σε επηρεαζει αφου το ενα θα δινει στο αλλο με ethernet.απλα θα τα εβαζα ολα ως access points.AKOMA KAI TO ΠΡΩΤΟ . δεν θα εβαζα δηλαδη το πρωτο ως router και τα υπολοιπα ως access points.θα τα ειχα ολα access points. firmware update να τα κανεις οταν τα παρεις και προσπαθησε να βρεις το τελευταιο hardware version γιατι καθε χρονο βγαζουν και αλλο εκει στην tp link .οποτε καλο θα ηταν να παρεις το πιο καινουριο.στο site και στο support με τα firmware σου λεει ποιο ειναι το πιο τελευταιο Hardware version.και λογικα το γραφει και στην συσκευασια.αν βεβαια το παραγγειλεις online ειναι ενα θεμα. 9 hours ago, matrixxx said: Σαφεστατα. Aυτα ολα τα gadgets τα σκεφτεσαι οταν ΔΕΝ υπαρχει δυνατοτητα για ενσυρματη συνδεση, η ενσυρματη συνδεση εχει μονο πλεονεκτηματα, πολλα και οχι μονο για την ταχυτητα. Καλησπερα. το καλο ειναι οτι τα tp link και γενικοτερα τα mesh παιζουν και ενσυρματα και ασυρματα ή και μιξη αυτων των δυο.οποτε καλυπτεις ολες τις περιπτωσεις. 9 hours ago, kallair said: ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα ηταν καλυτερο να γινει η συνδεση τους με καλώδιο για πολλους λογους, περα απο την ταχυτητα. kai ταχυτητα και σταθεροτητα και επιδοσεις αφου το wifi κανει χρεη μονο access point και οχι repeater. 8 hours ago, giorginho said: Lol, εγώ δε ζω στην Ελλάδα, ζω στην επαρχία 🤣 Εδώ έχουμε ADSL 24αρι από το 2010-11, αλλά επειδή τότε ήταν προαιρετικό ενώ τώρα πρακτικά το βάζουν όλοι, έχει καταλήξει να πιάνει με το ζόρι ένα 8αρι ή λιγότερο (από 20-22 πριν 10-12 χρόνια). Καμία εξέλιξη, καμία αναβάθμιση και πλέον και καμία υποστήριξη, αφού πάνε κάπου 10 χρόνια που έκλεισε το κατάστημα της cosmote/ote και εδώ και καμιά 7ετια έχει κλείσει και το γραφείο που υπήρχε με τους τεχνικούς του οτε που είχαν ξεμείνει έχω. Εχουμε μείνει να σκεφτόμαστε το μέσω κινητής ή το δορυφορικό, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ περιορισμό στα δεδομένα, τουλάχιστον ένα 200αρι το μήνα να μπορείς να είσαι λίγο πιο ξενοιαστα έπρεπε να υπάρχει, αλλά ανεβαίνει η τιμή έτσι.. Θα δούμε... δυστυχως το adsl εχει πεθανει αλλα δυστυχως σε μερικες περιοχες ειναι μονοδρομος και δεν υπαρχει κατι αλλο.εκει ειτε θα πας σε δορυφορικο οπως tooway ή σε δορυφορικο οπως το starlink ή θα στησεις ενα link αν εχεις οπτικη επαφη με καποιον φιλο που μενει καπου που εχει μια καλη ταχυτητα ή θα πας σε 4g/5g. η φτηνη λυση ειναι να σου δωσει sim card και εξοπλισμο ο παροχος αλλα εκει πολλες φορες υπαρχει περιορισμος στον ογκο.αντιθετα αν παρεις εσυ μια sim και ενα router απο το εμποριο(τα 5g ειναι σχετικα ακριβα ακομα) τοτε θα βρεις και προγραμματα με απεριοριστα.σιγουρα μπορεις να ρωτησεις ακομα και στα ετοιμα πακετα(sim και router)αν υπαρχει απεριοριστο. η cosmote οσο ξερω εδινε. ειδικα αν πιανεις 5g θα εισαι αρχοντας.για το adsl και στα 5mbit να πας λιγο θα τους νοιαξει.πρεπει να πιασεις πατο για να το θεωρησουν βλαβη. οτι πχ εισαι στα 500 μετρα και μπορεις να παιξεις υπο νορμαλ συνθηκες στα 20mbit δεν λεει τιποτα.αυτοι θα σου πουν οτι βλαβη πχ θεωρειται αν εισαι κατω απο 8.ειναι πολυ χαμηλα τα ορια. 8 hours ago, JDimi said: Καλησπέρα, εννοώ το κεντρικό από τα τρία να δίνει στα αλλα δυο με καλώδιο και αυτά wifi σε όποια συσκευή συνδέεται σε κάθε όροφο. ethernet backhaul λεγεται αυτο .με wireless ειναι wireless backhaul. ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις απο ολες τις αποψεις.ταχυτητες,,επιδοσεων,φορτου σε cpu και wireless, σταθεροτητας. 7 hours ago, drunkdonkey said: 126.4€ βγαίνει η 3αδα.. Αρκετά καλή τιμή νομίζω, τσίμπησα μια μαζί με κάτι καλωδιακια εθερνετ για wifi 6 και triple pack και mesh ειναι παρα πολυ καλη τιμη.δεν ειναι φτηνα τα mesh 1
poulinos Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 8 hours ago, kallair said: Η ιδανικη συνδεσμολογια ειναι modem πάροχου συνδεμενο με ethernet στο κεντρικό deco, και απο το κεντρικο deco να πάει απο 1 ethernet στο καθε deco που εχεις στους άλλους οροφους. Ιδανικη τοποθετηση θα ηταν να ειναι σε κεντρικο σημειο του σπιτιου (οσο γινεται δλδ) για να πιανουν κ οι απομακρυσμενοι χωροι που εχουν εμποδια (τοιχους κ οχι μονο) στο ενδιαμεσο. an ta παιξει σαν access point και οχι το πρωτο ως router μπορει να τα βαλει ολα πανω στο modem router ή σε switch. 8 hours ago, Thrylos7 said: Ιδανική μεν από πλευράς αποδοσης, αλλά κάπου χάνεται το νόημα ενός mesh συστήματος για τον μέσο χρήστη αν πρέπει να συνδέσεις wired το κεντρικό με τα δορυφορικά.... Οι περισσότεροι πάμε σε τέτοια συστήματα ακριβώς επειδή ΔΕΝ έχουμε UTP καλώδια περασμένα σε όλο το σπίτι πολλες φορες υπαρχουν Utp και απλα βαζεις mesh για να κερδισεις ολα αυτα που δινει το mesh ασχετως οτι παιζεις με ethernet backhaul αντι για wifi. ειχα βαλει σε σπιτι 3 χ m4 ολα με ethernet και 1 x m3 wifi. το σπιτι ηταν τεραστιο οποτε ηθελε πληρη καλυψη.και λογω ethernet backhaul επαιξε 500 σε ολα τα σημεια και 250 περιπου στο m3. 7 hours ago, JDimi said: Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν, θα δοκιμάσω φυσικά πρώτα πόσο καλά αποδίδουν ασύρματα αν μπορεις να ριξεις καλωδιο καντο ακομα και αν παιζουν καλα ασυρματα.γιατι με καλωδιο και να χασεις το ενα node θα συνεχισουν τα αλλα να παιζουν.ενω αν ειναι wireless τοτε η διαδικασια δυσκολευει και σε πολλες περιπτωσεις θα χασεις μεγαλο μερος του δικτυου αν δεν μπορει να κανει recover λογω αποστασεων 7 hours ago, kallair said: Καμια απολυτως σχεση φιλε μου. Μesh σημαινει σε οποιο σημειο κ αν εισαι, θα εχεις καλο σημα κ δεν θα σε ενδιαφερει να αλλάξεις δικτυο wifi, δλδ να πας απο το ΚΩΣΤΑΣ_ΙΣΟΓΕΙΟ, να αποσυνδεθεις και να συνδεθεις στο KΩΣΤΑΣ_1ΟΣ_ΟΡΟΦΟΣ. Γινεται αυτή η αλλαγή αυτόματα. Aυτό σημαινει mesh. Το αν ειναι ασυρματο το backhaul ή με ethernet, επηρεαζει το ποσο καλη ταχυτητα θα εχει το mesh στους αλλους οροφους. Κακή ωρα, στο δικο μου mesh με ασυρματη συνδεση ανα οροφο... Το κεντρικο ειναι στον 2ο οροφο. Στον 1ο οροφο που εχει τοποθετηθει ακριβως απο κατω, πιανω το φουλ της ταχυτητας μου (200αρα). Στον 3ο οροφο ομως που δεν ειναι ακριβως απο κατω και εχει παραπανω εμποδια, δεν μπορω να πιασω πανω απο 100-150... Αν ήταν ομως ethernet backhaul θα επιανα το φουλ, παντου. Αν μπορεις να συνδεσεις με καλώδιο τα mesh μεταξυ τους ειναι εγκλημα να μην το κανεις. Σου κοβει bandwidth και μπουκωνεις το wifi σου χωρις λογο. με το mesh υπαρχει μια παρανοηση οτι ειναι κατι διαφορετικο απο το repeater ενω στην πραγματικοτητα το mesh ειναι ενα add on πανω στο wifi το οποιο προσφερει καποια πλεονεκτηματα οπως σωστα ειπες ανεξαρτητως αν ειμαστε με ethernet ή wifi backhaul 5 hours ago, Thrylos7 said: Σύμφωνω φίλε μου σε όλα όσα λες, απλά νομίζω ότι οι πιο πολλοί πάμε σε mesh για να ξεφύγουμε από το σάπιο σήμα του router του ISP, και να το επεκτείνουμε σε όλο το σπίτι ασύρματα. Αν είχαμε Ethernet σε κάθε δωμάτιο θα είχαμε και άλλες επιλογές σίγουρα, αλλά οι περισσότεροι η δεν έχουμε η δε μπορούμε να περάσουμε και να θέλαμε (νοίκι). θα μπορουσες να βαλεις repeater αντι για mesh και να εχεις το ιδιο αποτελεσμα απλα χωρις τα πλεοκτηματα του mesh.πολλοι νομιζουν οτι το mesh εχει να κανει με το Repeater ενω δεν ισχυει. κερδιζεις roaming,band steering και καποιες αλλες επιπλεον τεχνολογιες. Επεξ/σία 15 Ιουνίου από poulinos 1
JDimi Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 1 ώρα πριν, JeZus είπε Τα 126 για το 3πλο τελείωσε;; Όχι, υπάρχει ακόμα, σου αφαιρεί το ποσό στο check out.
giorginho Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 18 ώρες πριν, poulinos είπε ... ή θα πας σε 4g/-5g-. Lol, μη σκοτιζεσαι ιδιαίτερα για τις τιμές του 5g, εννοείται ότι ούτε από αυτό έχουμε. Απλά έχει πιάσει τόσο πάτο πλέον το σταθερό (ενίοτε και με αποσυνδέσεις), που και το 4g πλέον είναι αισθητά πιο γρήγορο (το 20αρι δηλαδή το πιάνει).
poulinos Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 1 hour ago, giorginho said: Lol, μη σκοτιζεσαι ιδιαίτερα για τις τιμές του 5g, εννοείται ότι ούτε από αυτό έχουμε. Απλά έχει πιάσει τόσο πάτο πλέον το σταθερό (ενίοτε και με αποσυνδέσεις), που και το 4g πλέον είναι αισθητά πιο γρήγορο (το 20αρι δηλαδή το πιάνει). τοσο καλα.μετα μονo 4g με καμια εξωτερικη κεραια 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις