Bourdoulas Δημοσ. 29 Ιουνίου Δημοσ. 29 Ιουνίου 13 λεπτά πριν, elpenor είπε Γιατί να δώσει κάποιος τόσα χρήματα (4+ φορές παραπάνω) για να έχει ακριβώς την ίδια ταχύτητα και latency; Όποιος δεν έχει πρόβλημα με το κόστος να πληρώσει γυψοσανιδά και βαφέα και να περάσει καλώδια, μετά και με το πιο φθηνό AP κοντά σου είσαι μια χαρά. Επειδή έχει βαρεθεί τα πειράματα.
poulinos Δημοσ. 29 Ιουνίου Δημοσ. 29 Ιουνίου On 26/06/2025 at 13:26, logistoulis said: Με 1000αρα γραμμή ποια είναι η πιο ιδανική λύση; Έστω και αν είναι τσιμπημενη; Αυτή τη στιγμή έχω extenders που είχα από τη 100αρα μου, αλλά το καλύτερο από αυτά δίνει 150 Χώρους στους οποίους είμαι συνήθως έχω καλή ταχύτητα και με το κινητό μου πχ πιάνω και τη χιλιάρα στο χώρο που είναι το modem και το διπλανό δωμάτιο , όμως θέλω να καλύψω έκταση περίπου 150-160 τμ και να έχω μια αξιοπρεπή ταχύτατα σχετικά παντού γιατί τώρα στα πιο απομακρυσμένα σημεία παίζω 20αρια.. Από wifi κινητού: σε τοσο μεγαλο χωρο η καλυτερη λυση θα ηταν καλωδιο ethernet και μετα να μπουν access points οσα χρειαζονται. για να μην γινει μπερδεμα τα access points μπορει να ειναι και mesh που οπως εχω ξαναγραψει το mesh ειναι ενα add on technology στα repeater/access points .πχ σου δινουν smart roaming. το ποσα θα χρειαστεις εχει να κανει με το ποσο μεγαλος ειναι ο χωρος αλλα και η διαμορφωση του χωρου. αν θες υποχρεωτικα ασυρματο backhauling δηλαδη δεν μπορεις να τα ενωσεις με ethernet τοτε καλο θα ηταν να πας σε triple radio. τι ειναι το triple radio. εχεις ενα repeater το οποιο παιζει 2.4ghz και 5ghz.ενα radio για τα 2.4ghz και ενα για τα 5ghz. το radio των 5ghz ομως περα απο το να δινει internet σε σενα αναλαμβανει να κανει και το link με το router σου.αρα το ζοριζεις.εδω ερχονται τα triple radio τα οποια εχουν ενα dedicated radio για το link ενω το δευτερο 5αρι link ειναι για τις συσκευες σου On 24/06/2025 at 11:21, JeZus said: ενημερωτικα 108,26 2pack δωρεαν μεταφορικα ωραια τιμη και αυτο το πακετο. 12 hours ago, Bourdoulas said: Αν δεν γνωρίζουμε τγν διαρρύθμιση του χώρου είναι δύσκολο να σου προτείνει κάποιος οτιδήποτε (όσον αφορά τουλάχιστον τον αριθμό των extenders). Το backbone θα είναι με wifi ή Ethernet. Στην πρώτη περίπτωση χρειάζεσαι πςρισσοροτυς extenders. Αν το κόστος δεν είναι ανατρεπτικός παράγοντας κοίτα τα Deco BE65. Επίσης κορυφή τα Ubiquity που μπορείς εύκολα να τοποθετήσεις στο ταβάνι ή τον τοίχο. Αλλά σε αυτά το Management είναι λίγο πιο περίπλοκο. γενικως σε μεγαλο χωρο αν παιξει με repeaters θα ειναι ενα θεματακι. +1 για τα ubiquiti.οπως ειπες το μονο δυσκολο ειναι οτι ειναι λιγο πιο πολυπλοκα στο setup. 41 minutes ago, elpenor said: Γιατί να δώσει κάποιος τόσα χρήματα (4+ φορές παραπάνω) για να έχει ακριβώς την ίδια ταχύτητα και latency; Όποιος δεν έχει πρόβλημα με το κόστος να πληρώσει γυψοσανιδά και βαφέα και να περάσει καλώδια, μετά και με το πιο φθηνό AP κοντά σου είσαι μια χαρά. το βασικο ειναι κατα καποιος μπορει να περασει καλωδια.που εννοειται ειναι η καλυτερη λυση.πχ και η fritz εχει repeaters αλλα σου λεει οτι αν δεν μπορεις να περασεις καλωδιο εχω και triple radio repeaters που ειναι πιο ακριβα βεβαια. 27 minutes ago, Bourdoulas said: Επειδή έχει βαρεθεί τα πειράματα. η επειδη εχει και μεγαλο φορτο απο συσκευες στο δικτυο του απλα αν ηταν να παω σε μεγαλο κοστος δεν θα πηγαινα σε tp link αλλα σε ubi με κλειστα τα ματια. 1
achilles_g_ Δημοσ. 29 Ιουνίου Δημοσ. 29 Ιουνίου 13 ώρες πριν, Bourdoulas είπε Αν δεν γνωρίζουμε τγν διαρρύθμιση του χώρου είναι δύσκολο να σου προτείνει κάποιος οτιδήποτε (όσον αφορά τουλάχιστον τον αριθμό των extenders). Το backbone θα είναι με wifi ή Ethernet. Στην πρώτη περίπτωση χρειάζεσαι πςρισσοροτυς extenders. Αν το κόστος δεν είναι ανατρεπτικός παράγοντας κοίτα τα Deco BE65. Επίσης κορυφή τα Ubiquity που μπορείς εύκολα να τοποθετήσεις στο ταβάνι ή τον τοίχο. Αλλά σε αυτά το Management είναι λίγο πιο περίπλοκο. Μπορεί να πάει και στα XE75 για να μειώσει το κόστος. Για βέλτιστη λύση σε wifi, συμφωνώ και εγώ για triple radio εφόσον υπάρχει το budget.
agnostos99 Δημοσ. 29 Ιουνίου Δημοσ. 29 Ιουνίου Έχει μετρήσει κάποιος τα συγκεκριμένα πόσο περίπου καταναλωνουν σε ρεύμα? Μην αρχίσει παρακαλώ κάποιος να λεει εν ρουτερακι ειναι δεν καιει κλπ ΑΝ κάποιος έχει μετρήσει πραγματική κατανάλωση ή μια μέση ισχύ! Ευχαριστώ
poulinos Δημοσ. 29 Ιουνίου Δημοσ. 29 Ιουνίου 16 minutes ago, agnostos99 said: Έχει μετρήσει κάποιος τα συγκεκριμένα πόσο περίπου καταναλωνουν σε ρεύμα? Μην αρχίσει παρακαλώ κάποιος να λεει εν ρουτερακι ειναι δεν καιει κλπ ΑΝ κάποιος έχει μετρήσει πραγματική κατανάλωση ή μια μέση ισχύ! Ευχαριστώ 15 max. αρα σε νορμαλ χρηση 10 υπολογισε το καθενα
agnostos99 Δημοσ. 29 Ιουνίου Δημοσ. 29 Ιουνίου 6 minutes ago, poulinos said: 15 max. αρα σε νορμαλ χρηση 10 υπολογισε το καθενα Ετσι θεωρητικά το υπολογίζω 5 με μαξ 15 μετασχηματιστή αλλά γι αυτό θέλω αν καποιος έχει μετρήσει χρειάζομαι πιο ακριβή μετρηση.
poulinos Δημοσ. 29 Ιουνίου Δημοσ. 29 Ιουνίου 2 minutes ago, agnostos99 said: Ετσι θεωρητικά το υπολογίζω 5 με μαξ 15 μετασχηματιστή αλλά γι αυτό θέλω αν καποιος έχει μετρήσει χρειάζομαι πιο ακριβή μετρηση. πιο ακριβη ειναι σχετικο.αναλογα τι περνας απο πανω αν εχεις και ethernet ,αν εχεις dual band ανοιχτο.οταν δεν περναει κινηση θα πεφτει το φορτιο.
vdeseris Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου 11 ώρες πριν, agnostos99 είπε Έχει μετρήσει κάποιος τα συγκεκριμένα πόσο περίπου καταναλωνουν σε ρεύμα? Μην αρχίσει παρακαλώ κάποιος να λεει εν ρουτερακι ειναι δεν καιει κλπ ΑΝ κάποιος έχει μετρήσει πραγματική κατανάλωση ή μια μέση ισχύ! Ευχαριστώ Έχουν και επιλογή για τις ώρες που θα ορίσεις να σβήσουν τα led τους και να χαμηλώνουν την ισχύ που εκπέμπουν. eco mode αν θυμάμαι καλά λέγεται 1 1
poulinos Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου 1 hour ago, vdeseris said: Έχουν και επιλογή για τις ώρες που θα ορίσεις να σβήσουν τα led τους και να χαμηλώνουν την ισχύ που εκπέμπουν. eco mode αν θυμάμαι καλά λέγεται σε tp link repeater που εχω πραγματι το οριζεις να σβηνουν οποτε θες για να μην ενοχλουν πχ το βραδυ
poulinos Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου On 29/06/2025 at 14:46, achilles_g_ said: Μπορεί να πάει και στα XE75 για να μειώσει το κόστος. Για βέλτιστη λύση σε wifi, συμφωνώ και εγώ για triple radio εφόσον υπάρχει το budget. παντως καλως ή κακως ακομα και τα triple radio δεν θα ειναι καλυτερα απο το να εχεις ethernet backhaul ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ μπορει καποιος να ριξει ethernet.
klemanon Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Αγόρια συγνώμη για το εκτός θέματος. Θέλω να πάρω ένα τριπλό κιτ για ένα κτήριο 3 πατώματα και για σύνδεση με σταρλινκ. Δεν έχω ξαναδοκιμάσει mesh. Σκοπεύω να είναι τα access points συνδεδεμένα με καλώδιο για καλύτερα. Ποιο να πάρω σε καλή σχέση ποιότητας τιμής και από Ελλάδα; Είδα το M4 και το X10. Συγνώμη για το εκτός θέματος και πάλι και ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση :)
poulinos Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου 39 minutes ago, klemanon said: Αγόρια συγνώμη για το εκτός θέματος. Θέλω να πάρω ένα τριπλό κιτ για ένα κτήριο 3 πατώματα και για σύνδεση με σταρλινκ. Δεν έχω ξαναδοκιμάσει mesh. Σκοπεύω να είναι τα access points συνδεδεμένα με καλώδιο για καλύτερα. Ποιο να πάρω σε καλή σχέση ποιότητας τιμής και από Ελλάδα; Είδα το M4 και το X10. Συγνώμη για το εκτός θέματος και πάλι και ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση με το m4 σε access point mode ειχα τερματισει 500αρα fiber. βεβαια πλεον θα δεις και πιο νεα μοντελα που μπορει να ειναι wifi 7 ή wifi 6. m4 ειναι wifi5 .απο εκει και περα τι αντεχει η τσεπη σου και τι απαιτησεις εχεις.οπως και πχ για wifi 7 θες και αντιστοιχο Hardware για να πεις οτι εκμεταλλευεσαι τα επιπλεον χαρακτηριστικα το x10 πχ ειναι wifi 6.
klemanon Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 11 ώρες πριν, poulinos είπε με το m4 σε access point mode ειχα τερματισει 500αρα fiber. βεβαια πλεον θα δεις και πιο νεα μοντελα που μπορει να ειναι wifi 7 ή wifi 6. m4 ειναι wifi5 .απο εκει και περα τι αντεχει η τσεπη σου και τι απαιτησεις εχεις.οπως και πχ για wifi 7 θες και αντιστοιχο Hardware για να πεις οτι εκμεταλλευεσαι τα επιπλεον χαρακτηριστικα το x10 πχ ειναι wifi 6. Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Από τη στιγμή που το M4 και Χ10 παίζουν σε παρόμοια χρήματα, θα επέλεγες το Χ10 δηλαδή;
poulinos Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου x10.υποστηριζει παραπανω πραγματα και ειναι πιο καινουριο. 4 hours ago, klemanon said: Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Από τη στιγμή που το M4 και Χ10 παίζουν σε παρόμοια χρήματα, θα επέλεγες το Χ10 δηλαδή;
manoskost Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου Γειά σας, μία ερώτηση αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει: πήρα τα deco x50 και σύνδεσα το ένα με καλώδιο ethernet στο router 5g πού έχω, στό δίκτυο φαίνονται και το router και το mesh όπου μπορείς να συνδεθείς σε όποιο θέλεις, τι πρέπει να κάνω ώστε να φαίνεται μόνο το deco mesh και να μπαίνω μόνο από εκεί ? ( ή δεν γίνεται? ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις