Apostol. Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου Καλησπέρα, Θέλω να αλλάξω όλα τα μαγειρικά σκεύη σε σκεύη από ανοξείδωτο ατσάλι χωρίς επιστρώσεις. Κυρίως γιατί αυτά που έχουμε τώρα μάλλον δεν κάνουν για πλυντήριο, επειδή το χρώμα στο εξωτερικό τους έχει αρχίσει να ξεκολλάει-μαλακώνει (φεύγουν κομμάτια), αλλά και επειδή ανησυχώ λόγω teflon/PFAS. Αυτά που έχουμε τώρα είναι estia. Ξέρει κάποιος εταιρία που να έχει πλήρη σειρά, να μην είναι εξωπραγματικά ακριβά και να είναι καλή ποιότητα?
evabb Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου Στο ικεα σχεδόν όλα είναι ανοξείδωτα και πολύ φτηνά. Έχω μερικές κατσαρόλες ικεα και τρώνε πλυντήριο πιάτων μετά από κάθε χρήση γιατί και να χαλάσουν δεν με νοιάζει τόσο φτηνές που είναι. Προς το παρόν δεν έχουν πάθει τίποτα και τις έχω χρόνια. Εννοείται ότι αντικολλητικά σκεύη δεν μπαίνουν ποτέ στο πλυντήριο ούτε οι πανάκριβες κατσαρόλες από χυτοσίδηρο τύπου creuset. Μόνο ταψιά από ανοξείδωτο ατσάλι ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΠΟΤΕ! Κάνουν χάλια ψήσιμο ειδικά στα γλυκά. 8
sdikr Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου (επεξεργασμένο) Ikea και απο μένα, έχω την σειρά 365 αλλά και την λίγο πιο premium τα sensuel ειδικά τα 365 έχουν βγάλει πάνω απο 10 χρόνια, Επεξ/σία 16 Μαϊου από sdikr 3
SB_1957 Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου https://www.ikea.gr/proioda/ikea-365-set-skeywn-mageirikis-3-tem-/80484329/ Συμφωνώ και επαυξάνω. Η σειρά 365 είναι καταπληκτική και επειδή είναι όλα μεταλλικά, μπαίνουν άνετα στο φούρνο σαν γάστρες. Πολύ καλή ποιότητα και πολύ καλή τιμή! 4
thanasis00 Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου ΙΚΕΑ 365 και από εμένα, 5 χρόνια κρατάνε γερά, με πλυντήριο μετά από κάθε χρήση. Για τηγάνια ΙΚΕΑ χωρίς τεφλόν έχετε άποψη; Είναι εύκολα σε χρήση; Ή κολλάει το φαγητό;
alxandros_gr Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 2 minutes ago, thanasis00 said: ΙΚΕΑ 365 και από εμένα, 5 χρόνια κρατάνε γερά, με πλυντήριο μετά από κάθε χρήση. Για τηγάνια ΙΚΕΑ χωρίς τεφλόν έχετε άποψη; Είναι εύκολα σε χρήση; Ή κολλάει το φαγητό; Αν προθερμάνεις σωστά το τηγάνι τότε δεν κολλάει το φαγητό. Δες βίντεο στο Youtube για να δεις τον τρόπο 2
cthulhucarbide Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου Αυτά με κεραμικές επιστρώσεις λογικά είναι ασφαλή από μικροπλαστικά και pfas κλπ, σωστά?
Havik Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 1 hour ago, cthulhucarbide said: Αυτά με κεραμικές επιστρώσεις λογικά είναι ασφαλή από μικροπλαστικά και pfas κλπ, σωστά? Δυστυχώς όχι δεν είναι ασφαλή.
majunior Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε Αυτά με κεραμικές επιστρώσεις λογικά είναι ασφαλή από μικροπλαστικά και pfas κλπ, σωστά? Αντέχουν πιο πολύ, αντέχουν παραπάνω θερμοκρασίες και δεν έχουν PTFE. Για να φτιαχτεί το κεραμικό coating χρησιμοποιούνται διάφορα χημικά που από μόνα τους δεν είναι αθώα, αλλά δεν υπάρχει κάποια κατηγορία εναντίον του τελικού coating που μπαίνει στα τηγάνια. Μπορεί σε 10-20 χρόνα να βρεθεί ότι είναι βλαβερό κι αυτό. Φυσικά, όπως και κανένα non-stick, δεν μπαίνουν σε πλυντήριο πιάτων. 2
cthulhucarbide Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 3 ώρες πριν, Havik είπε Δυστυχώς όχι δεν είναι ασφαλή. Γιατί?
Havik Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου Long live AI Spoiler "why are ceramic pans harmful" Αν θυμάμαι καλά είναι silicon και χρησιμοποιούν την λέξη Caramic γιατί ακούγεται πιο οικολογικό, η διάρκεια ζωής τους είναι περιορισμένη, μόλις γρατζουνιστούν είναι για πέταμα αλλά ακόμα και αν δεν γρατζουνιστούν η στρώση σε κάποια φάση χάνει τις ιδιότητες της, δεν ξέρω σε πόσο αλλά την τρως κάθε φορά που μαγειρεύεις, μερικά δεν μπαίνουν στο πλυντήριο και μεταλλικά πιρούνια / κουτάλια τα ξεχνάς, ένα καλό ανοξείδωτο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντικολλητικά.... απλά πρέπει να ξέρεις πως το χρησιμοποιείς και δεν είναι δύσκολο να μάθεις.
liakjim Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου (επεξεργασμένο) Δείτε με την ευκαιρία το εξαιρετικό αφιέρωμα του veritasium πάνω στα PFAS Επεξ/σία 16 Μαϊου από liakjim 5
majunior Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 1 ώρα πριν, Havik είπε Long live AI Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου "why are ceramic pans harmful" Αν θυμάμαι καλά είναι silicon και χρησιμοποιούν την λέξη Caramic γιατί ακούγεται πιο οικολογικό, η διάρκεια ζωής τους είναι περιορισμένη, μόλις γρατζουνιστούν είναι για πέταμα αλλά ακόμα και αν δεν γρατζουνιστούν η στρώση σε κάποια φάση χάνει τις ιδιότητες της, δεν ξέρω σε πόσο αλλά την τρως κάθε φορά που μαγειρεύεις, μερικά δεν μπαίνουν στο πλυντήριο και μεταλλικά πιρούνια / κουτάλια τα ξεχνάς, ένα καλό ανοξείδωτο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντικολλητικά.... απλά πρέπει να ξέρεις πως το χρησιμοποιείς και δεν είναι δύσκολο να μάθεις. Καμιά πηγή έχει το ΑΙ; Κάνει η κεραμική επίστρωση off gasing σε υψηλές θερμοκρασίες; Κάπου τα έχει μπλέξει. Τα αντικολλητικά έχουν τη χρήση τους. Δώσε σε 10 άτομα να κάνουν αυγά ή φιλέτο ψαριού με πέτσα σε stainless τηγάνι. Στους 9,5/10 θα τους κολλήσουν.
Apostol. Δημοσ. 17 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 17 Μαϊου Ευχαριστω πολυ ολους, θα παω με Ikea. Απο το λιγο ψαξιμο που εχω κανει μεχρι στιγμης μου κανει εντυπωση οτι τα τηγανια, που ειναι και τα πιο επιφοβα για υψηλες θερμοκρασιες, ειναι σχεδον ολα αντικολλητικα..
Narayan Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου Στις 17/5/2025 στις 5:07 ΜΜ, Apostol. είπε Ευχαριστω πολυ ολους, θα παω με Ikea. Απο το λιγο ψαξιμο που εχω κανει μεχρι στιγμης μου κανει εντυπωση οτι τα τηγανια, που ειναι και τα πιο επιφοβα για υψηλες θερμοκρασιες, ειναι σχεδον ολα αντικολλητικα.. Για να είναι επίφοβα πρέπει να τα δουλεύεις συνέχεια σε θερμοκρασίες πάνω από 200 βαθμούς Κελσίου. Με λαδάκι ή λίπος όποιος ξέρει να μαγειρεύει η θερμοκρασία του θα είναι γύρω στα 160-180, απλά οι περισσότεροι που δεν ξέρουν νομίζουν πως αν βάλουν το μάτι στο "9" η μόνη διαφορά είναι πως θα ψηθεί το μπιφτέκι πιο γρήγορα. Σε κάθε περίπτωση, για να υπάρχει μακροχρόνιο πρόβλημα θα πρέπει κάποιος να τρώει καθημερινά τηγανητά. Πιο πολλά "forever chemicals" που μεταφέρονται στο φαγητό περιέχουν οι συσκευασίες των burger από τα McDonalds παρά τα τηγάνια σε κάθε μαγείρεμα. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα