Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, james01gr είπε

Έχω πάρει ένα πέτρας το οποίο είναι πολύ καλό ΑΛΛΑ είναι βαρύ τηγάνι που χρειάζεται τον χρόνο του να ζεσταθεί. Σαν κατσαρόλα με βαρύ πάτο ας πούμε. Αλλά είναι σκυλί, ειδικά σε σχέση με τα τεφλόν που τα πετάξαμε πλέον.

Αν θέλεις κάτι πιο ελαφρύ κοίτα αλουμινίου με επίστρωση μαρμάρου.

• Like 1
  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Και μην ξεχνάτε να παίρνετε σκεύη που να παίζουν και σε επαγωγικές. Μην χρειάζεται να τα ξαναλλάζετε σε περίπτωση που στο μέλλον πάτε σε τέτοιες εστίες.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Apostol. είπε

Τι ειναι ρε παιδια αυτα με τις πετρες? Που τα βρισκουμε? Αξιζουν?

Ψάξε στο google και θα βρεις διαφορά τέτοια σκεύη καθώς και πληροφορίες στα ελληνικά η αγγλικά. 

Για το αν αξίζουν, ας το πουν όσοι τα έχουν δοκιμάσει και τα δουλεύουν. 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Havik είπε

Νομίζω τα λέει πολύ ωραία οπότε όποιον ενδιαφέρει...

στον καθαρισμο βοηθαει να ριξετε πριν το βγαλετε απο την φωτια και ξυδι να ξεκολησουν οι βρωμιες και μετα σαπουνι και νερο να ζεσταθει.σιγουρα το ξερετε αλλα το αναφερω επειδη δεν το ειπε.

αν ομως εχετε φωτια και μαγειρευετε τοτε ο μπρουντζος-χαλκινα σκευη ειναι οτι καλυτερο ,δινουν γευση στο φαγητο.οχι ομως για εστιες.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Thresh είπε

Και μην ξεχνάτε να παίρνετε σκεύη που να παίζουν και σε επαγωγικές. Μην χρειάζεται να τα ξαναλλάζετε σε περίπτωση που στο μέλλον πάτε σε τέτοιες εστίες.

Ισχύει! Είμαστε στη φάση ανακαίνισης και αλλάζουμε σε επαγωγικές και τα παίρνουμε όλα σχεδόν από αρχή!

Δημοσ.
18 minutes ago, lyda94 said:

Ισχύει! Είμαστε στη φάση ανακαίνισης και αλλάζουμε σε επαγωγικές και τα παίρνουμε όλα σχεδόν από αρχή!

Ελέγχεις με μαγνήτη τον πάτο του σκεύους. Αν κολλάει κάνει για επαγωγική. 

Υποθέτω ότι το ξέρετε,  αλλά το λέω για όσους τυχόν δεν το ξέρουν. 

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Ελέγχεις με μαγνήτη τον πάτο του σκεύους. Αν κολλάει κάνει για επαγωγική. 

Υποθέτω ότι το ξέρετε,  αλλά το λέω για όσους τυχόν δεν το ξέρουν. 

Ναι, ναι τα έχω τσεκαρει.

Κάνα 2 τηγανιά ήταν συμβατά μόνο, αλλά και αυτά είναι παλιά χιλιομαγειρεμενα, οπότε θα φύγουν και αυτά.

Δημοσ.

Έχω ανοξείδωτο τηγάνι ΙΚΕΑ πολύ καλό και φαίνεται από το βάρος ότι είναι από ανοξείδωτο ατσάλι και όχι κράμα με αλουμίνιο ή κάτι. Συστήνω ανεπιφύλακτα.

Εμπιστεύομαι επίσης την SEB γιατί είχαμε μια ζωή προϊόντα της στην κουζίνα. Είναι όμως πιο δύσκολο να την βρείς νομίζω.

Αν τώρα κάνεις την μετάβαση σε ανοξείδωτο από αντικολλητικό, δες την τεχνική για να τηγανίζεις χωρίς να σου κολλάει.

• Like 1
Δημοσ.

Στο Σκλαβενιτη βρηκα κατι ωραια , PAL cookware (σειρα RED)

Για καθε ειδους εστια και μπαινουν στο πλυντηριο,εχουν λαβες απο σιλικονη που δεν καινε.

Τιμη δεν θυμαμαι αλλα πιστευω θα ειναι normal

Δημοσ.
2 ώρες πριν, csdump είπε

Έχω ανοξείδωτο τηγάνι ΙΚΕΑ πολύ καλό και φαίνεται από το βάρος ότι είναι από ανοξείδωτο ατσάλι και όχι κράμα με αλουμίνιο ή κάτι. Συστήνω ανεπιφύλακτα.

Εμπιστεύομαι επίσης την SEB γιατί είχαμε μια ζωή προϊόντα της στην κουζίνα. Είναι όμως πιο δύσκολο να την βρείς νομίζω.

Αν τώρα κάνεις την μετάβαση σε ανοξείδωτο από αντικολλητικό, δες την τεχνική για να τηγανίζεις χωρίς να σου κολλάει.

Η SEB είναι πλέον ένα μεγάλο γκρουπ εταιρείων με πολλές μάρκες (Tefal, Rowenta, WMF κ.α). Έχει δομή όπως όλα τα μεγάλα γκρουπ (πχ. Volkswagen) που σημαίνει ότι κάποιες μάρκες τις πουλά ως premium, άλλες μεσαίας αξίας και άλλες ως value.

41 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Για καθε ειδους εστια και μπαινουν στο πλυντηριο,εχουν λαβες απο σιλικονη που δεν καινε.

Δεν ξέρω αν τα PAL Red έχουν και stainless στη σειρά αλλά αν είναι τα κλασσικά αντικολλητικά, ούτε έξω από το πλυντήριο να μην περάσουν!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, majunior είπε

Δεν ξέρω αν τα PAL Red έχουν και stainless στη σειρά αλλά αν είναι τα κλασσικά αντικολλητικά, ούτε έξω από το πλυντήριο να μην περάσουν!

Λενε σαφως οτι μπαινουν στο πλυντηριο αλλα εχουν και αυτο το σχολιο:

It is recommended to avoid dishwashing for a longer product life.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vagos789 είπε

Έχουν 2 φίλες μου pal, τη συγκεκριμένη σειρά κιόλας που λες. Η μία βάζει μεταλλικά κλπ μέσα και τις έχεις χαράξει και έχουν ξεφτυσει λίγο. Τις βάζει πλυντήριο πιάτων. Η άλλη τις έχει προσέξει και χρησιμοποιεί μόνο πλαστικά. Τις έχει κάποια χρόνια και δεν έχουν πάθει κάτι.

Δημοσ.

Γενικά το θέμα με την τοξικότητα είναι αρκετά παρατραβηγμένο. Οι έλεγχοι γενικά γίνονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ότι κυκλοφορεί νόμιμα στην ΕΕ είναι γενικά ασφαλές, αρκεί να χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης (που δεν διαβάζει σχεδόν κανένας). Δεν υπάρχει μελέτη σε ανθρώπους που να δείχνει ότι επηρεάζεται η υγεία ανθρώπων που χρησιμοποιούν αντικολλητικά σκεύη. Πρέπει να έχεις το σκεύος σε πολύ δυνατή φωτιά δίχως φαγητό μέσα για αρκετή ώρα, για κατσαρόλες π.χ. είναι πρακτικά αδύνατο. Σε τηγάνια ίσως να υπάρχει πιθανότητα να συμβεί. 

Πολλά άλλα πράγματα στην καθημερινή μας ζωή είναι πολύ πιο επικίνδυνα αποδεδειγμένα, π.χ. κατεργασμένο κρέας και οινοπνευματώδη που ανήκουν στην κατηγορία 1 για πρόκληση καρκίνου (δεν υπάρχει ασφαλής ποσότητα για το οινόπνευμα που λένε ένα ποτηράκι και τέτοια, οποιαδήποτε ποσότητα προκαλεί βλάβη). Ή τα προϊόντα περιποίησης που ερχόμαστε σε επαφή.

Γενικά καλλιεργείται ένα κλίμα χημειοφοβίας κυρίως μέσω Internet από "αφυπνισμένες" σελίδες, άλλες που πουλάνε υπερτιμημένα προϊόντα και κλικοθηρικές

• Like 1
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...