majunior Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου 2 ώρες πριν, mike15 είπε φισλερ αθανατα αλλα ακριβα. Κανένα αντικολλητικό δεν είναι αθάνατο και τα Fissler δεν είναι εξαίρεση. Το μόνο που μπορεί να σου δώσει ένα αντικολλητικό Fissler (προσοχή εννοώ στο επίπεδο του αντικολλητικού φιλμ, όχι γενικά σαν τηγάνι) είναι κανένα 6-8μηνο παραπάνω αντικολλητικότητα σε σχέση με ένα φθηνότερο. Τα αντικολλητικά πρέπει να τα σκέφτεσαι ως wear+tear αντικείμενα που τα πετάς μετά από κάποιο χρόνο, οπότε πρέπει καταρχήν να τηγανίζεις μόνο αυτά για τα οποία χρειάζεται η αντικολλητικότητα και όχι τα πάντα και φυσικά να μπορείς να αντέξεις το οικονομικό βάρος της αντικατάστασης.
efib Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου Τα fissler δεν αξίζουν τα χρήματα τους. Οι εταιρείες που αξίζουν στα χρήματα που ζητάει η fissler είναι (ενδεικτικά) le creuset, staub, de buyer, circulon. Το stainless steel είναι εξαιρετικό και κάνει καλύτερη διάχυση της θερμότητας από το teflon. Είναι και αυτό αντικολλητικό αλλά με την σωστή θερμοκρασία. Αν το μάθεις θα πάρεις ένα καλό τηγάνι και θα το κρατήσεις δεκαετίες. 1
majunior Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου 14 λεπτά πριν, efib είπε Τα fissler δεν αξίζουν τα χρήματα τους. Οι εταιρείες που αξίζουν στα χρήματα που ζητάει η fissler είναι (ενδεικτικά) le creuset, staub, de buyer, circulon. Το stainless steel είναι εξαιρετικό και κάνει καλύτερη διάχυση της θερμότητας από το teflon. Είναι και αυτό αντικολλητικό αλλά με την σωστή θερμοκρασία. Αν το μάθεις θα πάρεις ένα καλό τηγάνι και θα το κρατήσεις δεκαετίες. Δε θα επεκταθώ καθώς το θέμα είναι άλλο, αλλά δε συμφωνω. Στο θέμα μας, η επίστρωση teflon θα χαλάσει από οποιαδήποτε μάρκα, όσα λεφτά και να δώσεις.
efib Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου @majunior, κουβέντα κάνουμε. Η ένσταση σου είναι στο SS vs teflon ή στις μάρκες που ανέφερα; 1
Apostol. Δημοσ. 19 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 19 Μαϊου 6 hours ago, Narayan said: Για να είναι επίφοβα πρέπει να τα δουλεύεις συνέχεια σε θερμοκρασίες πάνω από 200 βαθμούς Κελσίου. Με λαδάκι ή λίπος όποιος ξέρει να μαγειρεύει η θερμοκρασία του θα είναι γύρω στα 160-180, απλά οι περισσότεροι που δεν ξέρουν νομίζουν πως αν βάλουν το μάτι στο "9" η μόνη διαφορά είναι πως θα ψηθεί το μπιφτέκι πιο γρήγορα. Σε κάθε περίπτωση, για να υπάρχει μακροχρόνιο πρόβλημα θα πρέπει κάποιος να τρώει καθημερινά τηγανητά. Πιο πολλά "forever chemicals" που μεταφέρονται στο φαγητό περιέχουν οι συσκευασίες των burger από τα McDonalds παρά τα τηγάνια σε κάθε μαγείρεμα. Δεν διαφωνω αλλα και εγω και η γυναικα δεν ειμαστε οι πιο προσεκτικοι, εχουμε σκευη τα οποια εχει αλλαξει χρωμα η επιστρωση. Οποτε stainless steel να εχω το κεφαλι ησυχο.
lyda94 Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου Εγώ θα προτείνω Pyramis. Και πιο οικονομικά από άλλες μάρκες και αθάνατα και ελληνικά και ινοξ. Τι άλλο θες;;; 😂 3
majunior Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου 22 λεπτά πριν, efib είπε @majunior, κουβέντα κάνουμε. Η ένσταση σου είναι στο SS vs teflon ή στις μάρκες που ανέφερα; Όχι, για τις μάρκες διαφωνώ. SS vs teflon (ή αντικολλητικά γενικότερα) θεωρώ ότι το καθένα έχει τη χρήση του και δεν κάνουν πολύ overlap. Eνώ είναι αλήθεια ότι μπορεί να κάνεις δύσκολα τρόφιμα και στο SS (αυγά ή το δικό μου μέτρο σύγκρισης, φιλέτο ψάριού με πέτσα), δεν μπορώ να παραβλέψω ότι στο SS είναι πολύ πιο δύσκολο. Πρέπει να ξέρεις το τηγάνι σου και λίγο να αφαιρεθείς, το 'χασες (ή μάλλον το κόλλησες).
mike15 Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου 2 ώρες πριν, majunior είπε Κανένα αντικολλητικό δεν είναι αθάνατο και τα Fissler δεν είναι εξαίρεση. Το μόνο που μπορεί να σου δώσει ένα αντικολλητικό Fissler (προσοχή εννοώ στο επίπεδο του αντικολλητικού φιλμ, όχι γενικά σαν τηγάνι) είναι κανένα 6-8μηνο παραπάνω αντικολλητικότητα σε σχέση με ένα φθηνότερο. Τα αντικολλητικά πρέπει να τα σκέφτεσαι ως wear+tear αντικείμενα που τα πετάς μετά από κάποιο χρόνο, οπότε πρέπει καταρχήν να τηγανίζεις μόνο αυτά για τα οποία χρειάζεται η αντικολλητικότητα και όχι τα πάντα και φυσικά να μπορείς να αντέξεις το οικονομικό βάρος της αντικατάστασης. δεν μιλησα για αντικολλητικο ομως,ανοξειδωτα εχουμε 1 ώρα πριν, efib είπε Τα fissler δεν αξίζουν τα χρήματα τους. Οι εταιρείες που αξίζουν στα χρήματα που ζητάει η fissler είναι (ενδεικτικά) le creuset, staub, de buyer, circulon. Το stainless steel είναι εξαιρετικό και κάνει καλύτερη διάχυση της θερμότητας από το teflon. Είναι και αυτό αντικολλητικό αλλά με την σωστή θερμοκρασία. Αν το μάθεις θα πάρεις ένα καλό τηγάνι και θα το κρατήσεις δεκαετίες. 40 χρονια τα εχουμε .ανοξειδωτα, and keep going
majunior Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, mike15 είπε δεν μιλησα για αντικολλητικο ομως,ανοξειδωτα εχουμε 40 χρονια τα εχουμε .ανοξειδωτα, and keep going Κάποια στιγμή ρώτησε κάποιος στο thread αν τα κεραμικά είναι βλαβερά και από τότε κόλλησε στο κεφάλι μου ότι μιλάμε για αντικολλητικά Για μένα τα Fissler του pro line (με τη βάση Cook Star) είναι τα καλύτερα SS που μπορείς να αγοράσεις, καθώς έχουν με διαφορά το πιο παχύ core αλουμινίου, το οποίο καλύπτει 100% τη βάση και ανεβαίνει και για μισό εκατοστό στα τοιχώματα. Μόνο τηγάνια με αλουμίνιο σε όλο το τοίχωμα μπορούν αν συγκριθούν μαζί τους (αρχιτεκτονική τύπου All-Clad, αλλά πιο ποιοτικό) αλλά δεν ξέρω αν πωλούνται στην Ελλάδα. Επεξ/σία 19 Μαϊου από majunior 1
mariosnik_ Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου Σε εμάς όλα τα αντικολλητικα που αγοράζαμε για τηγάνισμα μετα απο κάποιο χρόνο είχε αφαιρεθεί μεγάλο μέρος της στρώσης. Έκανα προσπάθεια για μετάβαση σε μαντεμι αλλά δεν πέτυχε.
NiKoSmile Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου Για αντικολλητικά δοκιμάστε αυτά που έχουν επίστρωση πέτρας (πχ "Edenberg" δεν κολλάει δεν χαράζει). Για τους πιο ψαγμένους υπάρχουν τα μαντεμένια (cast iron) τα οποία μόνο με σωστή και συνεχή φροντίδα κρατάνε για δεκαετίες και έχουν Φυσική αντικολλητική επιφάνεια. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου ^Από το να κάθομαι πάντως και να τα κάνω όλα αυτά και να έχω άλλους 10 μπελάδες στο κεφάλι μου οριακά προτιμώ να συνεχίσω να τρώω πλαστικό 2
james01gr Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου 3 ώρες πριν, NiKoSmile είπε Για αντικολλητικά δοκιμάστε αυτά που έχουν επίστρωση πέτρας (πχ "Edenberg" δεν κολλάει δεν χαράζει). Για τους πιο ψαγμένους υπάρχουν τα μαντεμένια (cast iron) τα οποία μόνο με σωστή και συνεχή φροντίδα κρατάνε για δεκαετίες και έχουν Φυσική αντικολλητική επιφάνεια. Έχω πάρει ένα πέτρας το οποίο είναι πολύ καλό ΑΛΛΑ είναι βαρύ τηγάνι που χρειάζεται τον χρόνο του να ζεσταθεί. Σαν κατσαρόλα με βαρύ πάτο ας πούμε. Αλλά είναι σκυλί, ειδικά σε σχέση με τα τεφλόν που τα πετάξαμε πλέον. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα