Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά. Με την αγορά καινούριου αυτοκινήτου, περίπου 31κ, ο πωλητής πρότεινε έξτρα ασφάλιση της τιμής του.

Πρακτικά αυτό εξασφαλίζει ότι για 5 χρόνια, η ασφαλιστική θα θεωρεί ως αξία του οχήματος αυτή της αρχικής τιμής αγοράς. Αυτό για ασφάλεια πυρός, κλοπής και ολικής καταστροφής σε ατύχημα.

Πιστεύετε μπορεί να αξίζει;

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, kage είπε

Ποια ειναι η Διαφορα τιμης δεν λες..

Ποιο αυτοκ ειναι? Το κλεβουν συχνα?

Ωπ. Συγγνώμη. Είναι 790 ευρώ εφάπαξ, για ασφάλιση 5 ετών. Yaris Cross.

Δημοσ.

Είναι ένας τρόπος να έχεις το κεφάλι σου ακόμα πιο ήσυχο. Κι εγώ την είχα κάνει σε Toyota πριν 6 χρόνια και τότε ήταν 500€ για 3 χρόνια αν δεν κάνω λάθος. 

• Like 2
Δημοσ.
18 ώρες πριν, satsok2 είπε

Γειά χαρά. Με την αγορά καινούριου αυτοκινήτου, περίπου 31κ, ο πωλητής πρότεινε έξτρα ασφάλιση της τιμής του.

Πρακτικά αυτό εξασφαλίζει ότι για 5 χρόνια, η ασφαλιστική θα θεωρεί ως αξία του οχήματος αυτή της αρχικής τιμής αγοράς. Αυτό για ασφάλεια πυρός, κλοπής και ολικής καταστροφής σε ατύχημα.

Πιστεύετε μπορεί να αξίζει;

Επειδή το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι νούμερο ένα στις κλοπές καλύτερα να την κάνεις. Δεν είναι αμελητέο ποσό αλλά δυστυχώς είναι απαραίτητο για το συγκεκριμένο αμάξι. Παθών ο ίδιος που μου κλέψανε το Yaris στα 4 χρόνια μετά την αγορά.

• Like 4
Δημοσ.

Σκεφτόμουν οτι μ'αυτά τα χρήματα σχεδόν μπορούσα να κάνω μεικτή ασφάλεια για ένα χρόνο ακόμα (/του χρόνου). Και ότι είναι βαρέλι χωρίς πάτο, το θέμα αυτοκίνητο. Πχ πήρα την πιο ακριβή έκδοση λόγω ιπποδύναμης. Μετά σε ρωτούν αν θες να βάλεις επιπλέον ρεζέρβα. Μεμβράνες. Αποφάσισα όχι και στα δύο. Μεικτή (χρειάζεται). Ασφάλεια αξίας (μου φαινόταν περιττή). Και καταλήγεις να ξεφεύγεις πολύ.

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Επιβαλλεται

Ρε συ, μόνο έξοδα. Και πολλά έξοδα. Και ήθελα να φτιάξω το παλιό (που σου είχα στείλει!).

Δημοσ.

Εξαρτάται πως το βλέπει κανείς. Ο ένα την είχε πατήσει και το θεωρεί απαραίτητο. Ο άλλος πλήρωνε τζάμπα χωρίς να χρειαστεί και θα σου πει μη το κάνεις, τζάμπα λεφτά.

Κι εγώ πλήρωνα κάποτε εξτρα χρήματα για κάποια ασφάλεια και δε τη χρειάστηκα ποτέ. Ε δε πρόκειται να ξανακάνω. Πεταμένα λεφτά. Αν γίνει κάτι θα πληρώσω τότε. Το ίδιο και για τη μεικτή. Δε πρόκειται να κάνω μεικτή.

Τώρα λογικές του στυλ να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.. ε με αυτή τη λογική να κάνουμε ασφάλεια για όλους και για όλα, για κλοπή για πυρκαγιά, για το σπίτι για το εξοχικό, μεικτή στο αμάξι, ιδιωτική υγείας.. να ξεκωλοθούμε να πληρώνουμε για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Βέβαια αν πληρώνουμε όλα αυτά απορώ πόσο ήσυχο θα το έχουμε

• Like 2
Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι σημαντικό. Ατυχημα με ζημιές 5000-6000Ε (εύκολα λόγω τόσων αερόσακων), θεώρείται ολική καταστροφή για την ασφαλιστική; Τι ονομάζουν ολική καταστροφή τότε.

5 λεπτά πριν, Neptu είπε

Εξαρτάται πως το βλέπει κανείς. Ο ένα την είχε πατήσει και το θεωρεί απαραίτητο. Ο άλλος πλήρωνε τζάμπα χωρίς να χρειαστεί και θα σου πει μη το κάνεις, τζάμπα λεφτά.

Κι εγώ πλήρωνα κάποτε εξτρα χρήματα για κάποια ασφάλεια και δε τη χρειάστηκα ποτέ. Ε δε πρόκειται να ξανακάνω. Πεταμένα λεφτά. Αν γίνει κάτι θα πληρώσω τότε. Το ίδιο και για τη μεικτή. Δε πρόκειται να κάνω μεικτή.

Τώρα λογικές του στυλ να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.. ε με αυτή τη λογική να κάνουμε ασφάλεια για όλους και για όλα, για κλοπή για πυρκαγιά, για το σπίτι για το εξοχικό, μεικτή στο αμάξι, ιδιωτική υγείας.. να ξεκωλοθούμε να πληρώνουμε για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Βέβαια αν πληρώνουμε όλα αυτά απορώ πόσο ήσυχο θα το έχουμε

Μα στερούμαι από αλλού. Και είναι μόνο έξοδα. Μπορώ να έχω το παλιο μου πλήρως λειτουργικό και αυτό, για άλλα μέλη της οικογένειας που μπορει να το χρειαστούν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, satsok2 είπε

Ρε συ, μόνο έξοδα. Και πολλά έξοδα. Και ήθελα να φτιάξω το παλιό (που σου είχα στείλει!)

κατανοητο αλλα η απομειωση που κανουν οι ασφαλιστικες ειναι καταστροφικη επισης τι παιχτηκε με την καμαριέρα

4 λεπτά πριν, satsok2 είπε

Να ρωτήσω κάτι σημαντικό. Ατυχημα με ζημιές 5000-6000Ε (εύκολα λόγω τόσων αερόσακων), θεώρείται ολική καταστροφή για την ασφαλιστική;

Καταρχας θα βαλουν καινουργιους αεροσακους, ειναι κατι που πρεπει να απαιτησεις. Κατα δευτερων στην ελλαδα οχι, εκτος και αν πιεσεις διοτι να ξερεις οι δομικες ζημιες ειναι αυτο που πρεπει να φοβασαι

Επεξ/σία από 11osmikrosmhtsos
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, satsok2 είπε

Τι ονομάζουν ολική καταστροφή τότε.

Με την λέξη "ολική" περιγράφουν την περίπτωση να μην βρεθεί/σωθεί ούτε βίδα από το αυτοκίνητο.. Αν πάρει πχ φωτιά και προλάβει η πυροσβεστική να την σβήσει και γλυτώσει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου τότε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!. Αν στο κλέψουν και βρεθεί το σασί πεταγμένο σε κανένα ρέμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΚΗ ΚΛΟΠΗ!Γενικά είναι μεγάλη παγίδα η λέξη "ολική".

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

κατανοητο αλλα η απομειωση που κανουν οι ασφαλιστικες ειναι καταστροφικη επισης τι παιχτηκε με την καμαριέρα

H κρεμαγιέρα έμεινε έτσι. Συνεργείο μου είπαν να έχω το αμάξι για την πόλη, ταξίδια με το καινούριο (...).

Εστειλα στη Renault Ελλάδας για να μάθω τον κωδικό (κυρίως) και τιμή (δευτερευόντως) για το original part αλλά βαριούνταν και με παρέπεμψαν στο επίσημο δίκτυο επισκευαστών.

Και έστειλα και στο Autodoc ένα αίτημα με τον αριθμό πλαισίου μου για να μου πουν ότι ο κωδικός που έβρισκα (έπεσε στην καλύτερη 332ε - ανακατασκευή) είναι κατάλληλος για το αυτοκίνητο, ή να μου δώσουν και εκείνοι τον κατάλληλο κωδικό. Περιμένω απάντηση. Αν καινούρια πήγαινε 400-450ε + εργατικά, νομίζω θα την προτιμούσα. Είμαι ερωτευμένος με το παλιό και είχε συντηρηθει πολύ καλά (/8000 χλμ/χρόνο - πάντα σε υπόστεγο κλπ).

4 λεπτά πριν, micos000 είπε

Με την λέξη "ολική" περιγράφουν την περίπτωση να μην βρεθεί/σωθεί ούτε βίδα από το αυτοκίνητο.. Αν πάρει πχ φωτιά και προλάβει η πυροσβεστική να την σβήσει και γλυτώσει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου τότε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!. Αν στο κλέψουν και βρεθεί το σασί πεταγμένο σε κανένα ρέμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΚΗ ΚΛΟΠΗ!Γενικά είναι μεγάλη παγίδα η λέξη "ολική".

Ακριβώς όπως τα λες το βλέπω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, satsok2 είπε

Και έστειλα και στο Autodoc ένα αίτημα με τον αριθμό πλαισίου μου για να μου πουν ότι ο κωδικός που έβρισκα (έπεσε στην καλύτερη 332ε - ανακατασκευή) είναι κατάλληλος για το αυτοκίνητο, ή να μου δώσουν και εκείνοι τον κατάλληλο κωδικό. Περιμένω απάντηση. Αν καινούρια πήγαινε 400-450ε + εργατικά, νομίζω θα την προτιμούσα. Είμαι ερωτευμένος με το παλιό και είχε συντηρηθει πολύ καλά (/8000 χλμ/χρόνο - πάντα σε υπόστεγο κλπ).

αν θελησεις περατερω βοηθεια εδω ειμαι

1 ώρα πριν, satsok2 είπε

Ακριβώς όπως τα λες το βλέπω.

δυστυχως δεν εχει αδικο αλλα μια δομικη ζημια ειναι προβλημα

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

αν θελησεις περατερω βοηθεια εδω ειμαι

δυστυχως δεν εχει αδικο αλλα μια δομικη ζημια ειναι προβλημα

Σ ευχαριστώ και πάλι!

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...