iceman33221 Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου Καλησπέρα. Θα ήθελα την γνώμη/γνώση σας. Ηρθε σήμερα ο τεχνικός της νόβα να μου συνδέσει το router της οπτικής ίνας στο σπίτι μου. Δυστηχώς και αυτος ο τεχνικός δεν ήθελε να κάνει την δουλειά του και μετα απο αρκετή ώρα που ήρθαμε σε αντιπαράθεση για να μην περιμένω ακομα 1 μηνα (περιμένω είδη 1μηνα μιας και είχαν έρθει άλλοι 2 πριν) δέχθηκα να μπει το ρούτερ σε άλλο χώρο απο αυτόν που ήθελα. Η βοήθεια λοιπόν που θέλω είναι να μου πείτε ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος για να μεταφέρω το ιντερνετ απο το ένα δωμάτιο στο άλλο? 1)Καλώδιο utp cat6 περίπου 15-18 μέτρα και μετά hubaki για να συνδέσω όλες τις συσκευές? 2) Καποιο Powerline σαν αυτα AV1000 Η Powerline Up to 1000 Mbps και μετα με το hub στις υπόλοιπες συσκευές? Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
Chloe2 Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 2 ώρες πριν, iceman33221 είπε ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος για να μεταφέρω το ιντερνετ απο το ένα δωμάτιο στο άλλο? Α)Αν θες υψηλή ταχύτητα: Με καλώδιο οπτικής ίνας (υπάρχουν ειδικοί τεχνικοί οπτικών ινών που θα πάνε οπτική ίνα ή και το ρούτερ σε όποιο χώρο του κτηρίου σου θες). Β)Δωρεάν με WiFi 5 ή 6 2
xsterg Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου ο ιδανικος τροπος ειναι να φερεις εναν σωστο τεχνικο και να σου κανει την δουλεια που λες οτι θελεις. φυσικα επι πληρωμη. 1
jkoukos Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 4 ώρες πριν, iceman33221 είπε Δυστηχώς και αυτος ο τεχνικός δεν ήθελε να κάνει την δουλειά του και μετα απο αρκετή ώρα που ήρθαμε σε αντιπαράθεση για να μην περιμένω ακομα 1 μηνα (περιμένω είδη 1μηνα μιας και είχαν έρθει άλλοι 2 πριν) δέχθηκα να μπει το ρούτερ σε άλλο χώρο απο αυτόν που ήθελα. Ευθύνη και υποχρέωση έχουν να τερματίσουν την ίνα στην είσοδο του διαμερίσματος και όχι όπου θέλουμε εμείς. Ναι, πολλοί το κάνουν είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή, αλλά είναι δική τους απόφαση, εκτός της πολιτικής της εταιρείας. 4 ώρες πριν, iceman33221 είπε Η βοήθεια λοιπόν που θέλω είναι να μου πείτε ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος για να μεταφέρω το ιντερνετ απο το ένα δωμάτιο στο άλλο? Η κουρτίνα 1. Μακράν η καλύτερη και οικονομικότερη λύση. Αν έχεις τέτοια δυνατότητα, μην ψάχνεις για άλλες λύσεις.
quattrothes Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου UTP Cat 6 PET και σώθηκες. Η οικονομικότερη και πιο σταθερή λύση.
elio_1 Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου PET μέσα στο σπίτι; Γιατί; Προφανώς αν δεν θέλεις να σε απασχολήσει στο μέλλον είναι με καλώδιο, με πρίζες και pach cords ή αν θέλεις να διανείμεις σε περισσότερα σημέια patch panel με keystones. Patch Panel με Keystones:
pp6210 Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου γιατι να μπλεξεις με καλωδια εχεις υποδομη να τα κρυψεις; αν δεν χρειαζεσαι πανω απο 200 δες λιγο και τη λυση mesh, αν μπορεις να εχεις την ελαχιστη οπτικη επαφη μεταξυ του πρωτου δορυφορου (συνδεδεμενου με καλωδιο) με τον δευτερο (πχ σε καποιο διαδρομο) οι αρχικες απωλειες ειναι ελαχιστες. μετα συνδεεις συσκευες κ αλλο δορυφορο στον δευτερο ειτε με καλωδιο ειτε με wifi. προφανως αν θελεις μεγαλες ταχυτητες δεν σου κανει αυτη η λυση, οτι συνδεσεις απο τον δευτερο δορυφορο κ μετα μοιραζεται τη συνολικη ταχυτητα που πιανει.
Chloe2 Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου Το κόστος αγοράς καλωδίων οπτικής ίνας δεν φαίνεται να είναι πολύ υψηλό: https://www.skroutz.gr/c/694/kalodia-diktyou/f/633770_633803/optiki-ina-10-1-20-0.html Κατά τα άλλα είναι γνωστό ότι το WiFi 5 και το WiFi 6 προσφέρουν μεγαλύτερες ταχύτητες από το WiFi 2.4 , έτσι εάν υπάρχουν στο χώρο συσκευές που μπορούν να αξιοποιήσουν το WiFi 6 ή το WiFi 5 ή το WiFi 2.4 καλό είναι να προτιμηθεί το WiFi 6.
iceman33221 Δημοσ. 18 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 18 Μαϊου Στις 16/5/2025 στις 9:10 ΜΜ, Chloe2 είπε Α)Αν θες υψηλή ταχύτητα: Με καλώδιο οπτικής ίνας (υπάρχουν ειδικοί τεχνικοί οπτικών ινών που θα πάνε οπτική ίνα ή και το ρούτερ σε όποιο χώρο του κτηρίου σου θες). Β)Δωρεάν με WiFi 5 ή 6 Στις 16/5/2025 στις 9:13 ΜΜ, xsterg είπε ο ιδανικος τροπος ειναι να φερεις εναν σωστο τεχνικο και να σου κανει την δουλεια που λες οτι θελεις. φυσικα επι πληρωμη. Ο τεχνικός θα ρθει όταν θα έχω την δυνατότηα να σκάψω όλο το σπίτι για να φτιάξω αρχικά τον πινάκα/καλωδιώσεις και μετά να περάσω οπτική ίνα σε όλο το σπίτι, οπότε να τον φέρω τωρα για να μου το μεταφέρει μονο σε 1 δωματιο που συνορεύει με τον χώρο που είναι το ρούτερ είναι δώρο άδωρο. Θα αγοράσω καλώδιο τώρα για να μπορώ να κάνω την δουλειά μου. σαν switch αυτό πιστευέται οτι θα κάνει την δουλεία? Η θα έχω θέματα? Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. 22 ώρες πριν, Chloe2 είπε Το κόστος αγοράς καλωδίων οπτικής ίνας δεν φαίνεται να είναι πολύ υψηλό: https://www.skroutz.gr/c/694/kalodia-diktyou/f/633770_633803/optiki-ina-10-1-20-0.html Κατά τα άλλα είναι γνωστό ότι το WiFi 5 και το WiFi 6 προσφέρουν μεγαλύτερες ταχύτητες από το WiFi 2.4 , έτσι εάν υπάρχουν στο χώρο συσκευές που μπορούν να αξιοποιήσουν το WiFi 6 ή το WiFi 5 ή το WiFi 2.4 καλό είναι να προτιμηθεί το WiFi 6. δυστυχώς μόνο τα κινητά μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Όμως επειδή θέλω να μπορώ να ρυθμίζω τα κλιματιστικά απο το κινητό ξεχώρισα το wifi αναγκαστικά γιατί αλλιώς δεν δούλευαν. Η οπτική ίνα για να περαστεί στο σπίτι θα γίνει όταν θα μπορώ να κάνω τέτοιες εργασίες. δυστυχώς ακόμα δεν μπορώ.
jkoukos Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 12 λεπτά πριν, iceman33221 είπε σαν switch αυτό πιστευέται οτι θα κάνει την δουλεία? Η θα έχω θέματα? Μια χαρά είναι. Τυπικό Gigabit switch.
atheatos Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 1 ώρα πριν, iceman33221 είπε Όμως επειδή θέλω να μπορώ να ρυθμίζω τα κλιματιστικά απο το κινητό ξεχώρισα το wifi αναγκαστικά γιατί αλλιώς δεν δούλευαν. Μαλλον πέρα από το πρόβλημα με την οπτική , έχει και πρόβλημα με το WiFi router. Η λύση του mash WiFi ίσως έλυνε και τα δύο.
jkoukos Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 1 ώρα πριν, atheatos είπε Μαλλον πέρα από το πρόβλημα με την οπτική , έχει και πρόβλημα με το WiFi router. Η λύση του mash WiFi ίσως έλυνε και τα δύο. Ο φίλος δεν έχει αναφέρει πρόβλημα με το WiFi και πιθανότατα διαχώρισε το ασύρματο δίκτυο με διαφορετικό SSID ανά μπάντα. Ο λόγος είναι ότι οι περισσότερες ΙοΤ smart συσκευές (όπως τα WiFi των κλιματιστικών) δουλεύουν αποκλειστικά στους 2,4GHz και συχνά έχουν πρόβλημα σύνδεσης όταν υπάρχει ίδιο SSID και στην μπάντα των 5GHz. Είναι γνωστό θέμα με αυτές τις συσκευές.
iceman33221 Δημοσ. 18 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 18 Μαϊου 44 λεπτά πριν, jkoukos είπε Ο φίλος δεν έχει αναφέρει πρόβλημα με το WiFi και πιθανότατα διαχώρισε το ασύρματο δίκτυο με διαφορετικό SSID ανά μπάντα. Ο λόγος είναι ότι οι περισσότερες ΙοΤ smart συσκευές (όπως τα WiFi των κλιματιστικών) δουλεύουν αποκλειστικά στους 2,4GHz και συχνά έχουν πρόβλημα σύνδεσης όταν υπάρχει ίδιο SSID και στην μπάντα των 5GHz. Είναι γνωστό θέμα με αυτές τις συσκευές. Μάλλον δεν το εξήγησα σωστά και έχεις απόλυτο δίκιο, αυτο έκανα. Διαχώρισα το σήμα σε 2,4 και 5 λόγω των συσκευων 2 ώρες πριν, atheatos είπε Μαλλον πέρα από το πρόβλημα με την οπτική , έχει και πρόβλημα με το WiFi router. Η λύση του mash WiFi ίσως έλυνε και τα δύο. Δεν το εξήγησα εγω σωστά. Έκανα αυτο που σχολίασε ο jkoukos
atheatos Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, iceman33221 είπε Μάλλον δεν το εξήγησα σωστά και έχεις απόλυτο δίκιο, αυτο έκανα. Διαχώρισα το σήμα σε 2,4 και 5 λόγω των συσκευων Δεν το εξήγησα εγω σωστά. Έκανα αυτο που σχολίασε ο jkoukos Πολλά σύγχρονα WiFi router 6 και πάνω όπως της tp link ,το διαχειρίζονται καλύτερα αυτό το πρόβλημα φτιάχνοντας ένα IoT δίκτυο. Επίσης πιστεύω αν είχες ένα τέτοιο WiFi router 6 και πάνω , δεν θα έμπαινες καν στην διαδικασία να τραβήξεις καλώδια κτλ. Αλλά αφού βρέθηκε η λύση με τα καλώδια , όλα καλά.👍 Επεξ/σία 18 Μαϊου από atheatos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα