vasilis968 Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Είμαι τεχνικος παρόχου και θέλω να κάνω μια ερώτηση για μια βλάβη που έχω. Τις προάλλες είχα πάει να δω μια βλάβη για No synch σε VPU 100άρα γραμμή. Η επίσκεψη ήταν σε συνδυαστικό ραντεβού με ΟΤΕ, ο πελάτης έλειπε οπότε το είδαμε απευθειας στο ΒΟΧ στο οποίο συγχρονιζε κανονικά. Λιγες μέρες μετά με στείλανε για επανέλεγχο σε χωρο πελατη.Ο πελάτης είναι κατάστημα με εξωτερικό UTP το οποίο μάλλον καταλήγει απευθείας στο ΒΟΧ του ΟΤΕ το οποίο είναι το χαλύβδινο με τα βιδακια στα όρια. Από πρίζα πελάτη δεν συγχρόνιζα και μετρούσα 2.3 NF Capacitance. Ανεβαίνω στο ΒΟΧ όπου στο όριο μου χτύπαγε κανονικα ο ένας πόλος της κάθετης και ίσως λίγο πιο αχνά ο δεύτερος χωρίς να είμαι και σίγουρος. Έβαλα κροκοδειλάκια πάνω στα βιδακια ωστόσο δεν κατάφερα να συγχρονίσω και το capacitance που έπαιρνα ήταν 0 nf. Σκέφτηκα ότι μπορεί κάτι να μην πατάει καλά οπότε δοκίμασα να βιδώσω ραζιμ πάνω στα βιδακια και να μετρήσω με τα κροκοδειλάκια στις απογυμνωμένες άκρες του ραζιμ όμως πάλι έπαιρνα 0. Δοκίμασα στη συνέχεια σε επόμενη βλάβη τα κροκοδειλάκια και δούλευαν κανονικά. Στη συγκεκριμένη βλάβη τη δήλωσα ξανά βλάβη προς ΟΤΕ καθώς δεν ήμουν σίγουρος ότι φταίει ή κάθετη. Τις επόμενες μέρες θα πάω στον πελάτη για επανέλεγχο και επειδή δεν θέλω να εκτεθώ αν τυχόν έχει θέμα κάθετης, θα ήθελα τη γνώμη σας για το τι μπορεί να φταίει με βάση τις πληροφορίες που σας έδωσα. Να πω επίσης ότι το κατάστημα δεν φαίνεται να έχει ΧΚ κάπου και όπως και στα διπλανά καταστήματα πιθανώς καταλήγουν όλα τα καλώδια απευθείας σε ΒΟΧ. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 16 Μαϊου από vasilis968
poulinos Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου (επεξεργασμένο) On 16/05/2025 at 23:10, vasilis968 said: Καλησπέρα! Είμαι τεχνικος παρόχου και θέλω να κάνω μια ερώτηση για μια βλάβη που έχω. Τις προάλλες είχα πάει να δω μια βλάβη για No synch σε VPU 100άρα γραμμή. Η επίσκεψη ήταν σε συνδυαστικό ραντεβού με ΟΤΕ, ο πελάτης έλειπε οπότε το είδαμε απευθειας στο ΒΟΧ στο οποίο συγχρονιζε κανονικά. Λιγες μέρες μετά με στείλανε για επανέλεγχο σε χωρο πελατη.Ο πελάτης είναι κατάστημα με εξωτερικό UTP το οποίο μάλλον καταλήγει απευθείας στο ΒΟΧ του ΟΤΕ το οποίο είναι το χαλύβδινο με τα βιδακια στα όρια. Από πρίζα πελάτη δεν συγχρόνιζα και μετρούσα 2.3 NF Capacitance. Ανεβαίνω στο ΒΟΧ όπου στο όριο μου χτύπαγε κανονικα ο ένας πόλος της κάθετης και ίσως λίγο πιο αχνά ο δεύτερος χωρίς να είμαι και σίγουρος. Έβαλα κροκοδειλάκια πάνω στα βιδακια ωστόσο δεν κατάφερα να συγχρονίσω και το capacitance που έπαιρνα ήταν 0 nf. Σκέφτηκα ότι μπορεί κάτι να μην πατάει καλά οπότε δοκίμασα να βιδώσω ραζιμ πάνω στα βιδακια και να μετρήσω με τα κροκοδειλάκια στις απογυμνωμένες άκρες του ραζιμ όμως πάλι έπαιρνα 0. Δοκίμασα στη συνέχεια σε επόμενη βλάβη τα κροκοδειλάκια και δούλευαν κανονικά. Στη συγκεκριμένη βλάβη τη δήλωσα ξανά βλάβη προς ΟΤΕ καθώς δεν ήμουν σίγουρος ότι φταίει ή κάθετη. Τις επόμενες μέρες θα πάω στον πελάτη για επανέλεγχο και επειδή δεν θέλω να εκτεθώ αν τυχόν έχει θέμα κάθετης, θα ήθελα τη γνώμη σας για το τι μπορεί να φταίει με βάση τις πληροφορίες που σας έδωσα. Να πω επίσης ότι το κατάστημα δεν φαίνεται να έχει ΧΚ κάπου και όπως και στα διπλανά καταστήματα πιθανώς καταλήγουν όλα τα καλώδια απευθείας σε ΒΟΧ. Ευχαριστώ. παμε ένα ένα α.με την γεννητρια είναι λιγο δυσκολο να εισαι σιγουρος αν είναι κομμενο ή όχι. το ένα θα ηταν να loopareis το καλωδιο και να δεις με πολυμετρο τι γινεται. αλλιως με το analyzer θα πρεπε να μετρήσεις ως προς γη για να δεις αν εχει κοπει το ένα από τα δυο.γειωση μπορει να παρεις προσωρινα από μια πριζα ρεύματος μονο και μονο για να δεις αν υπαρχει διαφορα .εννοείται θα πρεπει να βγαλεις τα καλωδια στον αερα απο το box υπαρχει και η χαζη λυση που βαζεις μπαταρια 9 volt στα καλωδια μεσα στον πελατη και μετα πρεπει να μετρήσεις 9 volt εξω (εννοείται παλι τα καλωδια στον αερα στο box). β.τωρα αν υποθεσουμε ότι δεν εχουν χαλασει τα κροκοδειλακια σου ή δεν κανουν διακοπες τοτε πραγματι κατι εχει γινει μετα το box ή και στο box για αυτο και δεν μετρας το σωστο capacitance. στο σιδερενιο box δυστυχως δεν θα βρεις γειωση σωστη για να μετρησειςκατι παραπανω γ.κανονικα δεν θα επρεπε να μετρήσεις στο box γιατι απαγορευεται και θα πρεπε να δοθεί βλαβη για να κατασκευαστεί χκ από τον οτε. αν ο πελατης εχει Utp παντα μπορεις να αλλαξεις ζευγαρι.επισης σιγουρεψου οτι δεν εχει φυγει κανα utp απο το πριζακι .δηλαδη αντι να ειναι κομμενο στην διαδρομη να ειναι κομμενο στο πριζακι Επεξ/σία 20 Μαϊου από poulinos
SaFiS Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου Όταν ήμουν πεδίο, είχαμε γεννήτριες της Fluke η οποία κάνει εύκολα επιβεβαίωση συνέχειας του ζεύγους απλά με βραχυκύκλωμα και μετά αέρα. Αν άλλαζε ο ήχος, η κάθετη ήταν ΟΚ. Επίσης με τον αναλυτή μπορούσαμε να δούμε και τα Volt της 9βολτης μπαταρίας. Σχετικά με πρόσβαση στο ΒΟΧ, μεγάλο ρόλο παίζει η περιοχή και η σχέση με τους τοπικούς τεχνικούς του ΟΤΕ. Βόρεια Ελλάδα που δούλευα, ανεβαίναμε παντού και δεν είχαμε ποτέ θέμα, αφού στο 99% των περιπτώσεων η παράδοση γινόταν μέχρι το ΒΟΧ και ας υπήρχε Χ.Κ. / εναέριο / κλπ. στον πελάτη. Πάντως είναι περίεργο που συγχρονίσατε στο συνδυαστικό και μετά σου έδειξε διακοπή. Φαντάζομαι μέτρησες στις σωστές βίδες (πάνω - κάτω). Για γείωση πιάνεις πάνω στο σώμα του ΒΟΧ, απλά σε κάποια μπορεί μην δουλεύει γιατί έχει διακοπή ή δεν γειώθηκε ποτέ σωστά...
poulinos Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου 13 minutes ago, SaFiS said: Όταν ήμουν πεδίο, είχαμε γεννήτριες της Fluke η οποία κάνει εύκολα επιβεβαίωση συνέχειας του ζεύγους απλά με βραχυκύκλωμα και μετά αέρα. Αν άλλαζε ο ήχος, η κάθετη ήταν ΟΚ. Επίσης με τον αναλυτή μπορούσαμε να δούμε και τα Volt της 9βολτης μπαταρίας. Σχετικά με πρόσβαση στο ΒΟΧ, μεγάλο ρόλο παίζει η περιοχή και η σχέση με τους τοπικούς τεχνικούς του ΟΤΕ. Βόρεια Ελλάδα που δούλευα, ανεβαίναμε παντού και δεν είχαμε ποτέ θέμα, αφού στο 99% των περιπτώσεων η παράδοση γινόταν μέχρι το ΒΟΧ και ας υπήρχε Χ.Κ. / εναέριο / κλπ. στον πελάτη. Πάντως είναι περίεργο που συγχρονίσατε στο συνδυαστικό και μετά σου έδειξε διακοπή. Φαντάζομαι μέτρησες στις σωστές βίδες (πάνω - κάτω). Για γείωση πιάνεις πάνω στο σώμα του ΒΟΧ, απλά σε κάποια μπορεί μην δουλεύει γιατί έχει διακοπή ή δεν γειώθηκε ποτέ σωστά... δυστυχως οι γειωσεις στα μεταλλικα box ειναι λιγες.ενω στα πλαστικα ηταν πιο easy. αν ειχες fluke εισαι large. ειναι ακριβες και δεν τις αγοραζουν ευκολα σε εγκαταστατες κτλ εχω την intellitone 200 pro και την pro3000 και οπως ειπες κανουν πολλα.πρεπει να ησουν επαρχια για να σε αφηνουν σε box.αθηνα πολλες φορες ζηταγαν να μπει χκ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα