nikbel2000 Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου Γειά σε όλους . Γνωρίζετε το ποσό των 300 ή 350 ευρώ για πιστοποίηση Ασανσέρ στην πολυκατοικία που μένουμε πληρώνεται ισομερώς από τον κάθε ιδιοκτήτη ή πάει βάση των χιλιοστών κάθε διαμερίσματος. Είμαι διαχειριστής και δεν ξέρω τι να κάνω. Άλλοι λένε το ένα και άλλοι το άλλο.Γνωρίζει κάποιος στα σίγουρα ή να έχει διαβάσει κάτι επίσημο? Ευχαριστώ.
gizaxgiza Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου τα χιλιοστά που αντιστοιχούν σε κάθε διαμέρισμα για το ασανσέρ. αυτοί που δεν έχουν χιλιοστά ασανσέρ δεν πληρώνουν έξοδα βλάβης/πιστοποιήσεις/εκσυγχρονισμού ασανσέρ. τα έξοδα αυτά τα πληρώνουν οι συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας. οι ενοικιαστές πληρώνουν μόνο "μηνιαία" συντήρηση. 4
gpapadakis Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου Απορω γιατι ασχολειτε κιολας. Τα ασανσερ στις πολυκατοικιες δεν εχουν ατυχηματα γιατι οι ιδιοκτητες κανουν τις απαραιτητες επισκευες. Οι πιστοποιησεις ειναι φαμπρικα για να βγαλουν διαφοροι φραγκα. Μετα λενε κιολας γιατι αυξανουν τα ενοικια... Εχει χωθει ο καθε λιμασμενος στα ακινητα και κοιταει πως θα βγαλει φραγκα... 1 1 1
Vstromrider Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 16 ώρες πριν, fidepab982 είπε Ρωτάς το γραφείο κοινόχρηστων εχω ξαναδει αντιστοιχες απαντησεις. Το γραφειο κοινοχρηστων τι ακριβως θα σου πει ? Ειναι η δουλεια του να σου πει ποιος πληρωνει τι ? 16 ώρες πριν, nikbel2000 είπε Γειά σε όλους . Γνωρίζετε το ποσό των 300 ή 350 ευρώ για πιστοποίηση Ασανσέρ στην πολυκατοικία που μένουμε πληρώνεται ισομερώς από τον κάθε ιδιοκτήτη ή πάει βάση των χιλιοστών κάθε διαμερίσματος. Είμαι διαχειριστής και δεν ξέρω τι να κάνω. Άλλοι λένε το ένα και άλλοι το άλλο.Γνωρίζει κάποιος στα σίγουρα ή να έχει διαβάσει κάτι επίσημο? Ευχαριστώ. Συμφωνα με τα χιλιοστα και ειναι δαπανη των ιδιοκτητων. 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 18 Μαϊου Moderators Δημοσ. 18 Μαϊου 8 ώρες πριν, gpapadakis είπε Απορω γιατι ασχολειτε κιολας. Τα ασανσερ στις πολυκατοικιες δεν εχουν ατυχηματα γιατι οι ιδιοκτητες κανουν τις απαραιτητες επισκευες. Οι πιστοποιησεις ειναι φαμπρικα για να βγαλουν διαφοροι φραγκα. Μετα λενε κιολας γιατι αυξανουν τα ενοικια... Εχει χωθει ο καθε λιμασμενος στα ακινητα και κοιταει πως θα βγαλει φραγκα... Πόσο λάθος είσαι... Νούμερα για Θεσσαλονίκη 18 ατυχήματα, 3 με θάνατο στο τελευταίο 3μηνο Ατυχήματα δεν είναι μόνο αυτά που βλέπετε στις ταινίες ξαφνικά κόβονται τα πάντα και πέφτει στο κενό Στην Ελλάδα δυστηχως αν δεν χαλάσει κάτι δεν το φτιάχνουν, με ψευτο μπαλώματα ένας ανελκυστήρας που μπήκε το 80-90 δεν είναι ασφαλής Επίσης ανελκυστήρας δεν είναι μόνο ο θάλαμος που βλέπετε οι περισσότεροι, το καλύτερο που ακούγαμε παλιότερα μετά από επισκευές για πιστοποίηση (δεν είναι νέο μέτρο από το 2004 πάει από αναβολή σε αναβολή) καλά δώσαμε τόσα λεφτά και δεν αλλάξατε τίποτα ούτε καν τα κουμπιά να έχουν φωτάκια Το 95% τον αναβαθμίσεων (αν όχι παραπάνω) που χρειάζονται οι ανελκυστήρες δεν προκειτε να τα δει ο περισσότερος κόσμος ποτέ Ξες πόσες οικοδομές του 80 και του 90 είναι ακόμα με τα συρματοσχοινα που μπήκαν στην εγκατάσταση? Ξες σε πόσες οικοδομές οι συντηρητές αναγκάζονται να πάνε στο Δήμο να σφραγισουν τον ανελκυστήρα γιατί δεν δέχονται οι οικοδομές να αλλάξουν βασικά πράγματα για την ασφάλεια τους? Θεσσαλονίκη μόνο είναι ένα ποσοστό γύρω στο 25%(και σε αυτό το ποσοστό δεν είναι μέσα ανελκυστήρες σε μεζονέτες που οι εργολάβοι τους έβαλαν χωρίς άδεια, δεν είναι καταχωρημένοι πουθενά?) Υστερόγραφο τα 300 αν μιλάμε μόνο για έλεγχο (όπου μετά βγαίνει έκθεση ελέγχου αν έχει ελλείψεις ο ανελκυστήρας) είναι υπερβολικά ακόμα και για Αθήνα 160-220 είναι οι τιμές με το ΦΠΑ με της πιο ακριβές εταιρίες να είναι στα 250 5
TitanX Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου Υπάρχει κάποιο ΦΕΚ η πηγή στην οποία να αναφέρονται οι υποχρεωτικές εργασίες που πρέπει να γίνουν ώστε να βγει η πιστοποίηση. Με τις τιμές που μου λένε και με τις παρατηρήσεις που γράφουν καλύτερα να πάρω καινούριο.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 24 Ιουνίου Moderators Δημοσ. 24 Ιουνίου 11 ώρες πριν, TitanX είπε Υπάρχει κάποιο ΦΕΚ η πηγή στην οποία να αναφέρονται οι υποχρεωτικές εργασίες που πρέπει να γίνουν ώστε να βγει η πιστοποίηση. Με τις τιμές που μου λένε και με τις παρατηρήσεις που γράφουν καλύτερα να πάρω καινούριο. Θα βρω αύριο να σου δώσω συγκεκριμένο φεκ που αναφέρει τα υποχρεωτικά πράγματα Αλλά ακόμα και να τι βρεις παίζει ρόλο χρονολογία εγκατάστασης, αν έγινε με άδεια, προεγκριση η με το βασιλικό διάταγμα παίζουν κάποιες αλλαγές, για αυτό έρχεται φορέας που ελέγχει και βγάζει τις τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν Όπως ένα αμάξι σε νορμάλ συνθήκες δεν θα περνούσε κτεο με φαλάκρα λάστιχα έτσι αν δεν μπούνε συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας και ο ανελκυστήρας δεν περνει πιστοποίηση Ένας ανελκυστήρας που μπήκε ακόμα και πριν 15 χρόνια έχει αρκετές ελλείψεις Επίσης ακούω αυτή τη καραμέλα ότι με τα λεφτά που ζητάνε να βάλουμε καινούργιο Πάρτε μια προσφορά για ολική αντικατάσταση (πέταμα όλα και τα πάντα καινούργια) και ελάτε ξανά πείτε το 3
TitanX Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου Για του λόγου το αληθες πηρα προσφορα για νέο ανελκυστηρα υδραυλικο τελικη τιμη 12.000€. Για να παρω πιστοποιηση μου ζητανε 8000€( μιλαμε για ασανσερ του 2002 υδραυλικο). Το βρισκεται λογικό? Ειναι σαν να πηγαινω για ΚΤΕΟ σε αμαξι αξιας 20.000€ και να μου ζητανε παρεμβασεις των 15000€. Παιζει πολυ μεγαλη σπεκουλα τωρα απο ολες αυτες τις εταιρειες, υπερτιμολογησεις, βαζουν μεσα στις πιστοποιησης την Αρτα και τα Γιαννενα. Μέχρι και γραμμη και σύνδεση τηλεφώνου. διαβαζα τη προσφορα και θελει να αλλαξει ολο το πινακα ελεγχου με νεο, εδω δε μιλαμε για παραμβασεις ξυλωμα ολα και κραταμε μονο το κουτι. Ειπαμε μια πολυκατοικια ειμαστε οχι Νοσοκομειο. Οποτε μπορεσεις @Inuyasha στειλε μου το ΦΕΚ σε ευχαριστώ πολυ. 4
tonyz21 Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, TitanX είπε Για του λόγου το αληθες πηρα προσφορα για νέο ανελκυστηρα υδραυλικο τελικη τιμη 12.000€. Για να παρω πιστοποιηση μου ζητανε 8000€( μιλαμε για ασανσερ του 2002 υδραυλικο). Το βρισκεται λογικό? Ειναι σαν να πηγαινω για ΚΤΕΟ σε αμαξι αξιας 20.000€ και να μου ζητανε παρεμβασεις των 15000€. Παιζει πολυ μεγαλη σπεκουλα τωρα απο ολες αυτες τις εταιρειες, υπερτιμολογησεις, βαζουν μεσα στις πιστοποιησης την Αρτα και τα Γιαννενα. Μέχρι και γραμμη και σύνδεση τηλεφώνου. διαβαζα τη προσφορα και θελει να αλλαξει ολο το πινακα ελεγχου με νεο, εδω δε μιλαμε για παραμβασεις ξυλωμα ολα και κραταμε μονο το κουτι. Ειπαμε μια πολυκατοικια ειμαστε οχι Νοσοκομειο. Οποτε μπορεσεις @Inuyasha στειλε μου το ΦΕΚ σε ευχαριστώ πολυ. Μένω σε μια πολυκατοικία του 80κατι 8 χρόνια. Είμαι ιδιοκτήτης. Δίνουμε κάθε μήνα 70-80€ σε συντήρηση για το ασανσέρ + κάποια έξτρα επισκευή που χρειάζεται 10 απο τους 12 μήνες. Κλεινόμαστε μέσα στο ασανσέρ 1 φορά το μήνα ΜΙΝΙΜΟΥΜ. Θεωρείς δε χρειάζεται τεράστιες παρεμβάσεις για να γίνει ανθρώπινο; Ή μήπως θεωρείς ότι δεν αξίζουν; Προφανώς θα φάνε και οι εταιρίες, αλλά καθόλου παράλογο δεν το βρίσκω να χρειάζονται ριζικές αλλαγές. Και το ασανσέρ του 2002 που λες εσύ είναι 23 χρονών, δεν είναι καινούριο. Επεξ/σία 24 Ιουνίου από tonyz21 1
TitanX Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου 15 minutes ago, tonyz21 said: Μένω σε μια πολυκατοικία του 80κατι 8 χρόνια. Είμαι ιδιοκτήτης. Δίνουμε κάθε μήνα 70-80€ σε συντήρηση για το ασανσέρ + κάποια έξτρα επισκευή που χρειάζεται 10 απο τους 12 μήνες. Κλεινόμαστε μέσα στο ασανσέρ 1 φορά το μήνα ΜΙΝΙΜΟΥΜ. Θεωρείς δε χρειάζεται τεράστιες παρεμβάσεις για να γίνει ανθρώπινο; Ή μήπως θεωρείς ότι δεν αξίζουν; Προφανώς θα φάνε και οι εταιρίες, αλλά καθόλου παράλογο δεν το βρίσκω να χρειάζονται ριζικές αλλαγές. Και το ασανσέρ του 2002 που λες εσύ είναι 23 χρονών, δεν είναι καινούριο. Παμε ξανα, αν χρειαζεται η πιστοποιηση να εχει κοστος το 80% της αξιας του αρχικου τοτε δεν ειναι πιστοποιηση και παρεμβασεις. Ας βγει ενα ΦΕΚ που να λεει οτι περαν 15 ετιας φιλακια καινουριο. Εχει πολυ μεγαλη διαφορα λοιπον το χρειαζομαι καποιες παρεμβασεις και το αλλαζω ολα ριζικα. Ναι σε δημοσιες υπηρεσιες κλπ κλπ το δεχομαι. Προσωπικα στη δικια μου πολυκατοικια δεν εχει μεινει ποτε κανεις. Φροντιζουμε καθε μηνα τη συντηρηση και τα εξτρα. Με το ιδιο σκεπτικο σου μπορει να βγαλουν ενα αλλο ΦΕΚ που να λενε ολα τα αυτοκινητα πρεπει να εχουν τις Χ προδιαγραφες για να κυκλοφορουν. Αν οι προδιαγραφες και οι παρεμβασεις ειναι οσο το κοστος ενος νεου ποιος ο λογος παρεμβασεις? Παρε καινουριο.
cger Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 17/5/2025 στις 7:25 ΠΜ, nikbel2000 είπε Γειά σε όλους . Γνωρίζετε το ποσό των 300 ή 350 ευρώ για πιστοποίηση Ασανσέρ στην πολυκατοικία που μένουμε πληρώνεται ισομερώς από τον κάθε ιδιοκτήτη ή πάει βάση των χιλιοστών κάθε διαμερίσματος. Είμαι διαχειριστής και δεν ξέρω τι να κάνω. Άλλοι λένε το ένα και άλλοι το άλλο.Γνωρίζει κάποιος στα σίγουρα ή να έχει διαβάσει κάτι επίσημο? Ευχαριστώ. Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Βάσει χιλιοστών ασανσέρ ανά διαμέρισμα όπως αυτά αναγράφονται στην αρχική στήλη/κατανομή χιλιοστών ανά διαμέρισμα. όπως και η συντήρηση του δηλαδή. Επεξ/σία 24 Ιουνίου από cger
nvel Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου 2 ώρες πριν, TitanX είπε Παιζει πολυ μεγαλη σπεκουλα τωρα απο ολες αυτες τις εταιρειες, υπερτιμολογησεις, βαζουν μεσα στις πιστοποιησης την Αρτα και τα Γιαννενα. Μέχρι και γραμμη και σύνδεση τηλεφώνου. διαβαζα τη προσφορα και θελει να αλλαξει ολο το πινακα ελεγχου με νεο, εδω δε μιλαμε για παραμβασεις ξυλωμα ολα και κραταμε μονο το κουτι. Ειπαμε μια πολυκατοικια ειμαστε οχι Νοσοκομειο. Οποτε μπορεσεις @Inuyasha στειλε μου το ΦΕΚ σε ευχαριστώ πολυ. αφού σου φαίνεται ακριβή η πιστοποίηση πήγαινε σε επιθεωρητή να σου βγάλει την λίστα με τις αλλαγές που χρειάζονται και μετά σε εταιρίες ανελκυστήρων για να πάρεις πρόσφορες σύμφωνα με την λίστα, έτσι και αλλιώς οι εταιρίες ανελκυστήρων δεν τους πιστοποιούν.
TitanX Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου 3 hours ago, nvel said: αφού σου φαίνεται ακριβή η πιστοποίηση πήγαινε σε επιθεωρητή να σου βγάλει την λίστα με τις αλλαγές που χρειάζονται και μετά σε εταιρίες ανελκυστήρων για να πάρεις πρόσφορες σύμφωνα με την λίστα, έτσι και αλλιώς οι εταιρίες ανελκυστήρων δεν τους πιστοποιούν. Η ερώτηση μου εξαρχής δεν ήταν για να σχολιάσω τη τιμή ή ερώτηση μου ήταν αν υπάρχει το ΦΕΚ και να διαβάσω αν οι παρεμβάσεις που έγραψε ο τεχνικός είναι απαραίτητες όλες οι προαιρετικές. Τώρα από εκεί πως φτάσαμε στο είναι ακριβή και αν όχι το αφήνω. Από εκεί και πέρα εννοείται στη ελεύθερη αγορά θα ψάξω τον πιο ανταγωνιστικό.
nvel Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου τι το θες το φεκ, διαθέτεις το υπόβαθρο να κατανοήσεις το ΕΝ81;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα